Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Yleiset pulinat › Syömään pitäisi päästä
- Tämä aihe sisältää 23 vastaukset, 10 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
santiago 9 vuotta, 10 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Olin pääsiäisenä Becerril de la Sierrassa (Madridin pohjoispuolella) ja osallistuin (CEO 2010) Espanjan mestaruuskisoihin suunnistuksessa. Törmäsimme siellä, pikkukaupungissa, sellaiseen pulmaan että ei ollut ravintoloita auki ennen kuin kl. 21 jälkeen illalla. Me olisimme halunneet syödä kl. 16-17 aikaan kilpailun jälkeen. Ei onnistunut. Onneksi oli paikalliset ”pääsiäismarkkinat” joten saimme torilla olevista kojuista jotain syötävää, lähinnä makkaraa ja leipää. Olen nyt lähdössä Barcelonaan marraskuussa (18-22.11.) suunnistuskisoihin, (”Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona”). Miten on siellä ”tämä ruokapuoli”, luulisi ainakin jonkun pizzeria olevan auki, vai kuinka? On liian myöhäistä syödä kl. 21 jälkeen koska täytyy mennä kohtuullisen ajoissa nukkumaan seuraavan aamun aikaisen herätyksen ja kilpailujen takia. Kiitos etukäteen tiedoista/kommenteista.
Kyllä täällä paikkoja on auki koko päivän. Ainakin ihan keskustassa on vaihtoehtoja vaikka kuinka.
Tuo riippuu vähän, että missä päin aiotte yöpyä. Katselin noita teidän suunnistuskarttoja, ja vähän ihmettelen jos aiotte Barcelonetan alueelle tulla aina öiksi. Mutta jos, niin sitten kyllä ruokapaikkoja on varmasti taksikyydin päässä..
Mikäli jäätte jonnekin pienempään kaupunkiin Barcelonan ”maakunnassa” niin sitten voi olla hankalampaa kunnollisten ruokapaikkojen löytäminen.
Kun tiedät missä päin aiotte majoittua, niin voitaisiin kaivella enemmänkin tietoa..
-t-
Moi! Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona on vähän erilainen suunnistuskisa. Lauantaina sprintti on Parc de la Ciutadella puiston lähellä eli kaupungin keskustassa ja sunnuntain normaalimatka Olympiapuistossa (Parc de Montjuic). Asumme 1 km:n päässä Olympiastadionista ja 10 min kävelymatkan päässä Placa de Espanya:sta (BCN Montjuic Aparthotel). Googlettamalla on löytynyt ainakin runsaasti pizzerioita ”lähimaastosta” sekä Mercadone josta voi hakea aamiaistarpeet. Tervetuloa kaikki Barcelonassa asuvat suomalaiset katsomaan kisoja.
Ålands kirjoitti:Moi! Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona on vähän erilainen suunnistuskisa. Lauantaina sprintti on Parc de la Ciutadella puiston lähellä eli kaupungin keskustassa ja sunnuntain normaalimatka Olympiapuistossa (Parc de Montjuic). Asumme 1 km:n päässä Olympiastadionista ja 10 min kävelymatkan päässä Placa de Espanya:sta (BCN Montjuic Aparthotel). Googlettamalla on löytynyt ainakin runsaasti pizzerioita ”lähimaastosta” sekä Mercadone josta voi hakea aamiaistarpeet. Tervetuloa kaikki Barcelonassa asuvat suomalaiset katsomaan kisoja.
Unohda nyt hyvä ihminen pizzat ja roskaruoka kun olette lähellä koko maailman kulinarismin kehtoa.
Barcelonassa on pilvin pimein mitä erikoisempaa tarjottavaa ja erityisesti tapaspaikkoja, joita on kymmeniä tuhansia ja niistähän saa jotain aina mihin kellonaikaan tahansa! Rohkeasti vain sisään ja jos ruokaa ei baarissa näy, niin ei kun kysymään, voisiko jotain saada.
Aina se baarimikko nyt jonkin pinchon tai pitufon teille väsää..
No nyt on Barcelona koettu. Ihan mukavat suunnistuskisat sekä pikkusen nähtävyyksiä. Ruokailu sen sijaan osoittautui muuksi kuin olin odottanut ”kulinarismin kehdolta”. Perjantai-iltana (klo. 19) menimme erääseen ravintolaan jonka ulkopuolella oli pilvin pimein ”kuvia” hienoista annoksista. Oli kiinalaisten pitämä paikka jossa sai ranskanperunat ja ”helvetin” sitkeän lihapalan. Mitään salaattia ei esim. ollut koko ruokalistalla. No, lauantai-iltana kokeilimme toista paikkaa samaan kellonaikaan. Taas kiinalaisten pitämä paikka, saimme tosin paellan, mutta salaatista ei tietoakaan. Sunnuntailtana katselimme tarkkaan että henkilökunta olisi muita kuin kiinalaisia ennen kuin menimme sisälle. Nyt löytyi salaattia, ei tosin kovin ”kaksista”. Pihvi oli sitkeä kuten perjantai-iltanakin. Kaiken kaikkiaan tuntui siltä että kaikissa paikoissa ”syntyi pieni paniikki” siitä että halusimme syödä, muu yleisö oli lähinnä paikallisia ”kaljan kittaajia”. Kaikki paikat sijaitsevat Gran Via de les Corts Catalanes kadun varrella Plaza de Espanya:lta lentokentälle päin. Että tälleen… Tästä huolimatta taas ensi pääsiäisenä kisoihin, kylläkin Guadalajara’an Madridin lähelle, ja ehkä ensi lokakuussa taas Barcelona’an.
Heheh ei sitten loytynyt muuta kuin kiinalaisia paikkoja… Yrittakaas ny ens kerralla loytaa joku espanjalainenkin paikka;)
Siinähän se onkin. Missä niitä espanjalaisia/catalanialaisia paikkoja on? Ei ole kiinnostusta kävellä tuntikausia etsimässä paikkaa josta saa syötävää toiselta puolelta kaupunkia vaan olin odottanut että ravintolassa joka on kävelymatkan säteellä yöpymispaikasta saisi laadukasta syötävää. Eniten ihmetytti tuo vihannesten puuttuminen. Täytyy varmaan ensi kerralla varmistaa etukäteen syötävän saaminen ja sen jälkeen vasta varata yöpyminen läheltä ettei tarvitse kävellä tuntitolkulla päästäkseen syömään. Olen tottunut meidän ”mökillä” Samoksella, jossa vietämme kesälomat siihen että voi mennä mihinkä tahansa tavernaan ja aina on saatavilla raikkaita salaatteja ja hyvin valmistettua ruokaa. Tässä suhteessa oli Barcelona, kuin myös viime pääsiäisenä Becerril pettymys. Mutta kuten aikaisemmin totesin, en lannistu vaan uudestaan taas ensi pääsiäisenä suunnistamaan Espanjaan.
Ålands Tapsa kirjoitti:
”Samoksella, jossa vietämme kesälomat siihen että voi mennä mihinkä tahansa tavernaan ja aina on saatavilla raikkaita salaatteja ja hyvin valmistettua ruokaa. Tässä suhteessa oli Barcelona, kuin myös viime pääsiäisenä Becerril pettymys. ”Hyvä Ålands Tapsa. Tulit ja paljastit käytännön järjelläsi ”keisarin uudet, olemattomat vaatteet”. Olemme usein porukalla ihmetelleet, miksi kahdessa Välimeren maassa, Kreikassa ja Italiassa saa raikasta, terveellistä ruokaa, mm. runsaita salaatteja joka kuppilasta. Entä tässä ”kulinarismin kehdossa” Espanjassa? Liiassa öljyssä likoavia liikasuolaisia tapaksia. Espanjalaiset eivät edes osaa maustaa kunnolla ruokiaan, vaan yrttien tilalle lorotetaan öljyä ja taas vähän öljyä.
Espanjassa hyvana puolena on runsas tarjonta kaikenmaalaisia ravintoloita. Espanjalainen ruoka ei ehka kaikille sovi eika silloin pida suotta karsia. Nykyaan jopa maan vaihto kay helposti.
Kreikkalaiseen tai italialaiseen keittioon ihastuneet loytanevat helposti mieleisen ravintolan. Samaa ei voine sanoa espanjalaisravintola tarjonnasta Italiassa tai Kreikassa
Blues kirjoitti:
”Samaa ei voine sanoa espanjalaisravintola tarjonnasta Italiassa tai Kreikassa”Se kertoo paljon asian ytimestä. Kuka niitä kaipaa?
Italialaisia ja kreikkalaisia ravintoloita on joka maassa ja asiakkaita riittää.
Ranskalainen keittiö pääsi käsitteenä maailmanperintölistalle. Espanjalaisesta keittiöstä ei kukaan puhu mitään.Makuasioista ei kannata kiistella . Toisin kuitenkin tietoosi etta espanjalainen keittio on hyvin monimuotoinen johtuen jo maan laajuudestakin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_cuisine
http://www.theworlds50best.com/past-winners/2009
Yllattavan monta espanjalaista tuollakin listalla muttei yhtaan kreikkalaista.
Eli niinkuin jo kirjoitin , ei suinkaan pakollista syoda espanjalaista…valintaa riittaa.
MAAILMAN 50 parasta ravintolaa molekyylikeittiöineen tuskin kovin läheltä liippaavat esimerkiksi orgin palstalle kirjoittelevia. Erikoisuudet sinänsä, ei aitoja Picassojakaan joka olohuoneeseen hankita.
Olen Ålands Tapsan kanssa siinä samaa mieltä, että suurin osa espanjalaisten ravintoloiden tarjoamasta ruoasta on epäterveellistä (liikaa eläinrasvaa ja suolaa) sekä mautonta (liian vähän erilaisia mausteita, tuskin muita yrttejä kuin silkopersiljaa). Pihvit ovat usein sitkeitä ja lisäkevaihtoehdot vähissä. En jaksa ymmärtää esimerkiksi vetisen purkkiparsan tai purkkiherneiden käyttöä maassa, joka pursuaa tuoreita kasviksia. Toisaalta en ole vielä osunut ravintolaan, jossa olisi ollut esimerkiksi punajuuresta, bataatista, kyssäkaalista tai palsternakasta tehtyä lisäkettä, vaikka niitä on myynnissä kaikkialla. Edes maustettua tai kuorrutettua kukkakaalia ei ole lautaselleni eksynyt, joskus kyllä pelkässä vedessä keitetty lortti.
Tapaksia hehkutetaan, Ne ovat cocktailpalan kokoisia,sinänsä hyviä huikopaloja, jotka sopivat viinilasillisen kanssa, mutta kuka niitä nyt aterian verran söisi. Tuskin ainakaan Ålands Tapsan -tyyppinen urheilija, joka on ilmeisesti tarkka rasvan ja suolan määrästä.
Niin, halusin vain huomauttaa etta kylla Espanjassa on hyvaa ja arvostettuakin ruokaa. Alands Tapsan kayttamat ravintolat olivat kiinalaisia joilla ei liene paljonkaan tekemista espanjalaisen keittion kanssa Barcelonassa.
Minulla ei vastaavaa ongelmaa ole ollut. Kayttamani ravintolat tarjoavat mielestani maukasta ja jopa herkullista ruokaa. Kannattaisi ”kojonkin” kokeilla joitain uusia ravintoloita huonoksi todettujen sijaan. Eikun herkuttelemaan espanjalaisella!:)
Tuota tuota… Ei nyt siis millään pahalla, mutta kyllä nyt täytyy ihan ääneen ihmetellä, että missäköhän xelvetin roskaruokaloissa nämä ’kojot’ ja ’ålands tapsat’ tapaavat käydä aterioimassa?
Tottahan toki niin Madridista kuin Barcelonasta tai Sevillasta kuin myös Málagastakin löytyvät omat ’Kontulansa’ tai ’Jakomäkensä’ juottolaravintoloineen, mutta onko niihin tosiaankin mentävä hakemaan jotain kulinaarista kokemusta?
Kyllä Espanjasta aivan kunnollisia ravintoloita löytyy, kunhan viitsii vain vähänkin katsella ympärilleen. Oikean ja kunnollisen ruokaravintolan tunnistaa muun muassa siitä, että niiden ulkoseinässä tai katuplakaatissa _ei_ ole niitä kauhtuneita ’80-luvun valokuvia joistain etäisesti ruoka-annoksia muistuttavista viritelmistä.
Ikävä kyllä, laadulla on hintansa. Vitosella saa vitosen pihvin. That’s it.
Samoin myös espanjalaiseen tapakulttuuriin kuuluu, että monet ns. paremmat paikat eivät tosiaan edes avaa oviaan vielä viideltä tai kuudelta iltapäivällä, joten se on sitten voi voi, jos oma aikataulu poikkeaa rajusti maan tavoista.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.