Synnytyskokemuksia Espanjasta (varsinkin Malagan synnäriltä)?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Synnytyskokemuksia Espanjasta (varsinkin Malagan synnäriltä)?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Meidän h-hetki lähestyy ja olisi tosi kiva kuulla, jos jollain (esim. la luzilla 🙂 ) ? olisi kokemuksia lapsen saannista Espanjassa ja varsinkin Malagan synnärillä (en ainakaan nopealla vilkaisulla löytänyt aiheesta aiempia ketjuja). Käytännöt ja tavat varmasti eroavat ainakin jossain määrin suomalaisista? Meitä on esimerkiksi neuvottu menemään Malagan synnärille mitään etukäteen ilmoittamatta, koska paperien toimittaminen ym on ”turhan hankalaa”. Täällä ei myöskään ilmeisesti käydä synnytystapa-arvioinnissa, kuten Suomessa (yksityisesti voisi tietenkin käydä, kuten muissa asioissa olemme tehneetkin, mutta jostain syystä löytämämme lääkäri ei ole osoittautunut maailman osaavimmaksi…). Haluan mahdollisimman luonnollisen synnytyksen ilman lääkkeitä, ja vauvan heti vierelleni. Sen pitäisi onnistua, sillä lääkärin mukaan täällä(kin) on alettu puhumaan vierihoidon puolesta.

  Aiemmin ajattelin, että saan vauvani täällä yhtä hyvin kuin Suomessakin. Nyt (kun on liian myöhäistä tehdä muutakaan 🙂 ) en ole enää ihan varma. Onneksi tämä on sentään toiseni.

  Kiitos etukäteen jos joku osaa ja viitsii vastata!

  LINKKI

  pikkumyy33
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.05.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 11

  Mulla on kohta sama edessa Costa Del Sol sairaalaan oon menossa synnyttamaan. Mahdollisimman luonnolliseeen synnytykseen varmasti on mahdollisuus. Itseani sensijaan pelottaa kivunlievitysten vahyys, kun taalla ei oikeen muuta kayteta kuin epiduraalia. Esim. ilokaasua ei kayteta ollenkaan. Ite oon kirjoittanut synnytyssuunnitelman, jonka otan mukaan sairaalaan. (En tieda katsooko sita kukaan kaytannossa, mutta onpahan ainakin tehty.)

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  puhut varmaan tosta Hospital Materno-Infantil de Málaga.Jos se on tama niin laitan tahan linkin missa kerrotaan synnytyksesta. Voit myos kirjoittaa ja kysella. Omasta kokemuksesta sanoisin etta sinulla pitaisi olisi mahdollisuus kayda tutustumassa sairaalaan ja ym. synnytykseen liittyvaan paikan paalla. Meilla ainenkin on tallainen mahdollisuus. Myos jos ennen synnytysta tiedat mihin menna, miten toimia varsinkin yo aikaan se varmasti rauhoittaa. Imetys ja vierihoito ym. ovat taalla ihan yhta tarkeita kuin Suomessa.

  http://www.carloshaya.org/atencionperinatal/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=62

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  kysyinkin eilen mita sinulle kuuluu ja jos olet jo synnyttanyt?
  Itse olen synnyttanyt taalla Kanarialla , useamman kerran, ja kaikki on mennyt tosi hienosti.

  Kaikki raskaudet ovat olleet ”alto riesgo” ja oikein hyvin on mennyt. Loistavat laakarit ja katilot on ollut.

  Elikka paljon onnea molemmille ja kirjoittakaa sitten ja kertokaa miten kaikki meni.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Kiitos vastauksistanne, ja erityisesti hirmuhyödyllisestä linkistä!

  Pikkumyy33, mä käytin ekassa synnytyksessäni just ilokaasua, ja petyin myös kun kuulin ettei sitä ole täällä käytössä kuin leikkaussalissa. Se on ainut kivunlievitys jota (suosiolla) käyttäisin, joten ilman mennään. Lopulta luulen, että se on ennemmin se syväänhengitys kuin itse kaasu, joka ainakin mua auttoi. Mutta voiko tosiaan olla, että epiduraali olisi ainut vaihtoehto..? Oletko synnyttänyt aiemmin? Mäkin olen tehnyt synnytyssuunnitelman :).

  suomenkielinenpalvelutoimisto, onko sinulla synnytyskokemuksia myös Suomesta? Olen lukenut, että espanjassa sairaalameno olisi Suomea auktoritäärisempää, ja että esim. pohjoismaalaisista saattaa tuntua että asiat hoidetaan täällä heistä riippumatta. Olen kysynyt tutustumiskäynnistä, mutta täällä siihen ei ole mahdollisuutta. Sinne vaan mennään, sitten kun aika on…

  Mulla on Care Mijasin kahdesta lääkäristä hyvät kokemukset, mutta Los Bolichesin terveyskeskuksen neuvola on kyllä tosi kaukana toivomastani tasosta. Viimeksi kun kysyin, lähinnä jotain sanoakseni kun sydänääniä kuunneltiin, että onhan vauva yhä oikeassa asennossa (tunnen että on), ns lääkäri laittoi kädet vatsani molemmin puolin ja sanoi ettei hänellä kyllä ole aavistustakaan siitä miten päin se on. 😀 … Oletko sä Pikkumyy33 käynyt täällä kunnallisessa neuvolassa?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Suomessa vain kerran ja siitakin on jo kohta 26 vuotta aikaa joten en pida sita hyvana vertauksena. Se oli suurinpiirtein sellaista lahtausta.
  Niilla ei siella Suomessa sairaalassa ollut minkaanlaisia takeita etta tuleeko siita synnytyksesta mitaan alakautta kun lapsi oli jo niin suuri.
  Maakuuttivat koko yon tarkkailussa ja
  (yolla ei saanut synnyttaa kun on niin vasynyt, olin jo maannut siella sairaalassa 2 viikkoa??)
  ja aamulla syottivat aamiaisen ja kun synnytys loppujen lopuksi kaynnistettiin oksitosiinilla niin aamiaiset roiskui pitkin seinia.Ei mitaan kipulaaketta ollut tarjolla jos sita olisi tarvinnut, puhumattakaan mistaan lohdunsanasta.
  Laakaria en nahnyt kertaakaan.
  Taalla taas oli kaikki niin ystavallisia, auttavaisia ja minkalaista apua vaan olis pyytanyt olis sita ollut tarjolla.Mulla oli yhdessa synnytyksessa mieskatilo joka oli mahtava, ihan paras naista katiloista.
  Olen kaynyt taalla yksityislaaakarilla kontrolleissa ja sitten synnyttanyt kaupungin synnytyssairaalassa. Yksityislaakarilla kavin kun sain sen palvelun tyopaikan kautta ilmaiseksi ja kaupungin sairaalaan menin synnyttamaan kun oli naita riski tekijoita.
  Joka tapauksessa jos synnyttaa yksityisessa sairaalassa niin jos tulee lapselle joku hankaluus taytyy siirtaa lastensairaalaan.

  Tuolla Malagan sairaalassa on varauduttu tallaiseen mahdollisuuteen etta lapsi ei paasisi kotiin aidin kanssa niin siella nakyy olevan ”hotel de madres” johon aiti voi jaada pysyakseen lapsen lahella.

  Mulla on kuitenkin kaikki synnytykset ollu alle 3 tuntia, myos se Suomessa tapahtunut, kaynnistyksesta syntymiseen. Vahan liiankin nopealla tempolla.

  Siella Malagan sairaalassa vuonna 2010, 5989 synnytysta joista syntyi kaikkiaan 6191 lasta, epiduraali laitettiin kaikkiaan 14,75% tapauksessa ja instr.alapaan kautta synnyttaneilla kaytettiin 11,77% synnytyksissa. 14,75% lapsista oli tarkkailussa synnytyksen jalkeen.

  Olkaa vaan ihan rauhallisella mielella , kaikki menee ihan hyvin.

  LINKKI

  pikkumyy33
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.05.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 11

  Oon synnyttanyt aikasemmin, mutta en Espanjassa. Oon kaynyt koko raskauden ajan seka yksityisella, etta kunnallisella laakarilla. Kunnallisesta laakarista en hirveasti ole tykannyt, koska eivat koskaan selita mitaan, jos heilta ei erikseen kysy. Esim. jos piti tehda jotakin verikokeita tms. iskivat vaan lapun kouraan mitaan selittamatta. Yksityinen on ollut aivan loistava ja lisaksi oon tykannyt siita, etta puhuvat myos tarvittaessa englantia. Paikalliset ovat kehuneet Costa Del Sol sairaalaa, joten sikali olen luottavaisin mielin. Kivunlievitysta minun tietaakseni ei ole muuta kuin epiduraali, mutta ainakin Costa Del Solilla on kaytossa yksi allas. Kuulemma sita voidaan kayttaa synnytyksen alkuvaiheissa, mutta varsinainen vesisynnytys ei onnistu. Itsellani oli viime synnytyksessa kaytossa Tens laite ja minulla se oikeasti auttoi tosi paljon kipuun. Luulen, etta Tens- laite ei ole taalla tuttu, enka tieda myydaanko niita taalla.

  LINKKI

  pikkumyy33
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.05.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 11

  Kiitos tasta tiedosta! Minulla on itsellani Tens laite, jonka otan mukaani ja ilokaasua meinaan sitten pyytaa, jos se kerran on mahdollista!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Taman artikkelin mukaan, haastatellaan johtavaa laakari, siella Costa del Solilla kaytetaan ”ilokaasua” ja niita TENSseja.
  Nama Tenssit tunnetaan varmaan toisella lyhenteella (Espanjassa menee sanat eri jarjestykseen) ENET.
  Espanjaksi :Estimulación nerviosa eléctrica transcutánea.

  ”Ilokaasu” tunnetaan nimella ENTONOX.

  Kysy niita ihan rohkeesti kun menet sinne.

  http://www.prsalud.com/index.php/component/content/article/379-temas-prpacientes/10036617-las-madres-pueden-elegir-parir-de-pie-o-en-cuclillas

  Malagalla siina ”plan de parto” 5. Tratamiento y manejo del dolor sivulla 16 saa itse ehdottaa kivunlievitys mahdollisuuksia. Siihen voit kirjoittaa nama yllamainitut jos niin tahdot.

  Nama kivunlievittajat nayttaa olevan kaytossa kaikissa Espanjan synnytys sairaaloissa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  luit sen kirjoituksen niin nopeasti. Kirjoitin siihen viela lisaa.

  LINKKI

  kallepekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.05.2010
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 354

  Niin olen odottanut, että kojo olisi kirjoittanut tänne jotain asiantuntevaa niin kuin aina. Itse olen ollut miehenä mukana neljässä, enkä kyllä pysty sanaakaan äidin kokemuksista kirjoittaan. Yhden tapauksen tiedän kun äiti sai verenmyrkytyksen vesisynnytyksestä. Mutta ehkä kojo kertoo lisää?

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  synnytyksestä malagan materno infantilissa. Enkä kyllä suosittele. Kaikki meni hyvin siinä mielessä että vauva syntyi ilman komplikaatioita ja on maailman kaikkein ihanin, mutta muuten kokemuksesta jäi tosi huono olo. Asiakaslähtöisyydestä eikä mistään muustakaan modernista siellä ei oltu kuultukaan. Äitiä kohdeltiin kuin karjaa. Palautuminen kesti ikuisuuden.

  Ja muuten, mitään muuta kuin epiduraalia ei olisi ollut tarjolla. Mä en sitä halunnut ja (kovasti sairaalan sisällä kehuttu) kätilö naureskeli hoitsuilleen että ”se haluaa t u n t e a sen”…

  Suosittelen Suomessa synnyttämistä :).

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Olen pahoillani huonosta kokemuksestasi!

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.