Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Suositelkaa laadukasta, mutta edullista espanjalaista viiniä?
Merkitty: espanja, punaviini, rioja, valkoviini, viini
- Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 10 vuotta, 4 kuukautta sitten Tarmo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Toisessa ketjussa kyselin, mitä kannattaa viedä Suomeen. Jos se nyt sitten on viini, mitä kannattaa viedä, niin olisiko suosituksia, mitä viiniä erityisesti kannattaisi viedä? Taas tullaan tähän, että jos hintaero Suomen ja Espanjan välillä olisi se indikaattori. Eli mikä viini olisi sellainen, jota Suomessa arvostetaan kovasti, mutta Espanjassa myyvät sitä halvalla kuin saippuaa?
Eikä kannata vastata, että kannattaa etsiä hyvänmakuinen ja unohtaa hintaerot, koska minun suuhuni ne kaikki maistuvat ihan samalta. Mutta jos vaikka tarjoaa Suomessa sitten viiniä ruoan kanssa, olisi ihan kiva, että viini ei olisi halvinta sontaa, mitä Suomen alkossa myydään. No, ei täällä Huttusta taideta Mercadonassa myydä, mutta Penasolit voisi myös kiertää kaukaa.
Rioja se taitaa se avainsana olla. Onko se automaatio, että jos se lukee kyljessä, on laadukkaan puoleisesta viinistä kyse? Ja sitten tullaankin kysymykseen, että missä olette bonganneet halvimmalla Rioja-pulloja tai jotain muita laatuviinejä?
Makuasioitahan nämä on, ja jos käytän näistä nimitystä ”Laadukas” eräs fyrkkaa käyttämään tottunut herrahenkilö saattaa torperoida sen oitis. Mielestäni näissä on kyllä hintalaatusuhe kohillaan. Mercadonasta tuo Tempranillo hintaan €1,29. Pehmeän makuinen käy ruoan (riippuu tietty ruoasta) kanssa ja seurusteluun…
Minua hieman hienostuneempi sisareni tykkää Cabernet Sauvignon lajikkeesta, mutta minusta se on vähän liian tanniininen. 🙂
Kiitos pintora hyvästä vinkistä, tarviipa kokeilla Tempranilloa!
Koitin löytää noita Alkon sivuilta tuloksetta. Ei se mitään, mutta tulisi erityisen hyvä mieli, kun löytäisi, niin voisi olla varma mojovasta säästöstä 😉
Olisiko muilla viinivinkkejä?
Osta vaan Lidlistä litran pahvitölkkiviiniä. Sitä tarjoaa mm. tunnettu suomalaisravintola (nimi muutettu) omana talonviininään ja hyvältä maistuu. Maksanee kaupassa luokkaa 0.50€ litralta ja taitaa olla Tempranilloa vielä kaiken lisäksi.
Kotona sitten kaadat karahviin ja homma menee täydestä kuin väärä raha.
De Nada. 🙂
Vaikka et löytäisikään, voit olla varma mojovasta säästöstä.
Vihreellä parsalla ei ehkä kauheesti ole menekkiä, mutta vertailtiin amigan kaa; Nippu maksaa suomessa kuulemma 5,60 ja Torroxin Lidlissä 2,19.
Kuusi vuotta on täällä asusteltu ja vaikka hinnat on nousseet, niin meidän ruokakori on yhden kolmanneksen halvempi kuin suomessa. Suomen vieraat ovat harrastaneet kuittien keräilyä ja tehneet vertailevaa tutkimusta 🙂
Nyt puhuu Tarmo asiaa! Juuri tuollaista kunnon taisteluhenkeä olen tässä hakenut. Niitähän saa vielä tosi kätevästi pakattua. Kauankohan säilyvät…niissä ei taida mennä ihan niin, että kun 30 vuoden päästä pojanpoika löytää niitä kellarista, niin olisivat silloin arvossa arvaamattomassa 🙂 Tarviipa kyllä käydä ostamassa yksi pahvitölkki maistiaiseksi.
Karahvia ovelampi veto on kaataa sitä tyhjään arvoviini pulloon. Vaatii kyllä kertaluontoisen investoinnin johonkin muutaman kympin pulloon, mutta sen jälkeen vuosikausien hyöty kaatamalla tuota pahvitölkkiviiniä sisään. Sitähän voi tavallaan suoraan laskea silloin säästöksi monta kymppiä per pullo, mitä menee täydestä.
Pintora: mahtaisiko parsa jaksaa matkan Suomeen ja kuinka pian pitäisi siellä syödä, ettei pilaannu. Jos esim. kuution verran veisin sitä parsaa omiin tarpeisiini, niin saattaisi puskea korvista ulos muutaman päivän jälkeen.
Tämä viinikeskustelu saadaan aika helpolla tiivistettyä oleelliseen. Olen jo vuosia tehnyt satunnaista kenttätutkimusta siitä, millaisia viinejä suomalaiset tilaavat ravintoloissa. Tulokset ovat liikuttavan yhteneväisiä.
Päätelmä 1: punaviini on miesten juoma, valkoviini on naisten juoma, rosé on homojen juoma.
Päätelmä 2: punaviinin tulee olla ”täyteläistä”, valkoviinin ”kuivaa”, roséta ei tilata.
Päätelmä 3: punaviinistä pitää tulla kevyt känni, valkoviinistä kevyt huppeli.
Päätelmä 4: punaviini juodaan huoneenlämpöisenä (25 astetta), valkoviini ”kylmänä”.
Päätelmä 5: viinin rypälelajikkeella ei ole väliä, kunhan päätelmä 3 toteutuu.
Päätelmä 6: viinipullo juodaan aina tyhjäksi, oli sitten hyvää, pahaa tai tanniinista.Juu, unohda se parsa, se oli vaan esimerkki hinnoista 🙂
Eiköhän ne kuutiot täyty…
Halvalla hyvää!
Don Ramon Campo Borjan alueelta!
Mercadona myy 1,95 € pullo. Saa 12 kpl laatikoissa. Oli muuten ainut espanjalainen viini, minkä italialaiset tuttavani hyväksyivät! Jouduin viemään sitä Italiaan muutaman laatikon!
Eipä ole saman kaupan Borsao (valkoinen etiketti) sekään moitittavaa. Hintaluokka sama, muistaakseni tuotantoaluekin. Joka tapauksessa 100% Garnacha-rypälettä, Don Ramon muistaakseni 75%??
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.