suomiruuat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat suomiruuat

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 44)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    ja ”keskuslämmitys” täälläkin. Lämmmintä 23 astetta, siis sisällä. Mukavan tasaista

    LINKKI

    amaryllis
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 13.01.2007
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 168

    Meillá +23 astetta ulkonakin. Teneriffalla. Páivállá tietysti enemmán. Ei liian kuuma. Ei kylmá.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Provosoiduin katsomaan lukemat täälläkin, näkyy olevan nyt 17* ulkona ja sisällä 23 ja lisääkin löylyä löytyisi.Siis plussaa molemmat!
    Ja ulkolämpötila oli pakko tsekata kahdesta eri mittarista,mutta näin se on.

    LINKKI

    Schooner101
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.10.2006
    Kirjoituksia: 13
    Vastauksia: 229

    +19,8°C ulkona, sisällä 21,6°C, ikkunat auki Essaouirassa Marokossa, menettelee ;))

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kun tuli tässä säät ja lämpötilat puheeksi ,niin ihan liikutuin ja tuli tippa silmään.Niin tuli ikävä niitä ihania hetkiä kun aamulla varhain,vain katulamput seurana,panin auton käyntiin,otin lumiharjan ja putsasin lumet auton päältä,ja sitten aamun paras ja kaunein hetki,ikkunoiden skrabaus,useinkin siitä pääsi nauttimaan kunnolla kun oli ikkunat oikein jäässä.Onneksi usein ei tarvinnut ryhtyä lumitöihin,siitä ei selkä oikein pitänyt, koska vuosi vuodelta oli katujen aurausta Stadissa laiminlyöty enemmän ja enemmän ja ei tarvinnut lapioida aurausvalleja.
    Tuli ihan mieleen pitäisikö lentää pariksi päiväksi Stadiin ja vuokrata auto että pääsisi verestämään muistoja.
    Mutta mikä takaa ettei lumet sula alta pois ja joutuisin tyytymään vain vaivaiseen nollakeliin ja loskaan,ei siitä saisi kunnon kiksejä.
    Pitänee jättää asia hautumaan ja jos kaipuu tulee liian kovaksi ,niin ajatuksen voi toteuttaa vaikka ensi vuonna.

    LINKKI

    Suoratukka
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Pistä vaan töppöstä toisen eteen ja tuu tänne poistamaan tipat silmistä. 😉
    Hesassa on lunta ja pakkasta – ja lisää luvassa.

    Ei sitä nääs tiedä, mimmonen ensi talvi on.
    Voipi olla, että pysytään vaan plussalla, eikä tuu lunta, ei.

    (Muutaman suvi-talven myötähän ne jo meinas heittää
    aurauskaluston huitsin nevadaan.)

    Tuu, tuu. 😀 😀

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Kiitos osanotosta.Mutta tuska helpotti heti kun täällä säät parani.Taidan hakea Mercadonasta kunnon makkarat ja grillailla niitä uudenvuoden kunniaksi pihalla.Ilman lumitöitä.

    LINKKI

    amanda62
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.2009
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 19

    Olimme Fugessa touko-kesäkuun vaihteessa 5viikkoa ja minulla/meillä on NIIN IKÄVÄ Mercandonan monipuolisia liha-, vihannes-, hedelmä- ym. tiskejä. Lihoja oli vaguumissa monipuolisesti ja ilman MARINAADEJA. Oli kuutiota, suikaletta, jauhettua… Oli lammasta, nautaa, sikaa, jänistäkin kerran pataan pantiin =)
    Vihannekset, hedelmät…olivat tuoreita ja ihanan makuisia =)
    Ja mikä tärkeintä hinnat olivat paljon edullisempia kuin täällä koto Suomessa. Siellä tuli herkuteltua erillaisilla herkuilla joita en täällä suomessa ”raaski” ostella niin kauppakassien hinnaksi tuli melkein aina sen 25e. Täällä käynti Prismassa maksaa 50-70e.
    Jospa saisin tänne samat hinnat ja valikoimat =D

    Mukavaa uutta vuotta kaikille!!!

    LINKKI

    Raya
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011

    Erilaisuus on pelottavaa ja tuomittavaa, siksi täällä Orkissakin meitä ”erilaisia” suomalaisia syytetään Espanjan ylenmääräisestä ihannoinista armaan kotomaan mollaamisesta, vaikka kysymys on jostain aivan muusta.
    Erilaisuudesta, siitä jota kadehditaan siitä jota inhotaan, siitä jota ivataan…ja erittäin harvoin tuskin koskaan ymmärretään. Erilaisuus voi olla niinkin yksinkertaista kuin ruokamieltymykset.

    Ihmisten makumieltymykset ovat erilaiset johtuen osin ympäristötekijöistä, mutta uskoisin sen joskus olevan ”vika” joka muuttaa meidät mieltymyksiltään erilaisiksi kuin naapurin Maijan tai Miguelin.

    Osa meistä suomalaisista (ja muunkinmaalaisista) olemme saaneet jo synnyinlahjanamme erilaiset makumieltymykset ja olemme valitettavasti itse täysin syyttömiä siihen.
    Aivan samoin kuin syyttömiä ovat he jotka rakastavat meidän mielestämme mautonta ja pahaa Suomiruokaa vaikka olisivat muuttaneet 30 vuotta aiemmin pois koto-Suomesta.

    Sitten meitä ihmisiä ohjaa vielä kaiho ja nostalgia, ihanat lapsuuden maut joita on oikeus kaivata kun synnyinmaahan on etäisyyttä sekä ajassa, että matkassa -no sittenkin vaikkei olisi kuunaan poistunut Suomen kamaralta.
    Suuri osa ihmisistähän kaipaa äidin lihapullia ja mummon muusia ja tämä on varmaankin kansainvälinen ilmiö, voimme antaa luvan itsellemme taantua suloiseen lapsuuteen maistellessame turvallisia makuja jotka suovat meille lohtua elon taistoissa.

    Uskon vakaasti, etteivät makumieltymykset helposti muutu vaikka 20 maistamiskerralla voi oppia syömään vaikka p***aa silti se mikä suussa maistuu hyvältä maistuu hyvältä.

    Itse olen lapsesta asti vihannut ns suomalaisia makuja, kun muutin pois kotoa en 20 vuoteen syönyt perunaa suomalaisittain laitettuna, sooseja (siis finskisellaisia) en syö enää koskaan!

    Minulle lapsuuden maut eivät tuo turvaa maailmalla, olen pesästäni tipautettu käen poikanen…suuri suuni on aina avautunut ammolleen kun tarjolla on ollut jotain mitä meillä ei kotona tarjottu, onneksi nyt aikuisena voin elää jokaisen päiväni nautiskellen maukkaista aterioista, sen olen itselleni velkaa.

    Tämä ruokakielteisyyteni voi tosin johtua vaikeasta ruoka-aine allergiastani, Suomessa lähes kaikkeen on lisätty näitä allergisoivia viljoja, ellei muuten niin tärkkelyssiirappeina tai proteiinihydrolysaatteina, ja minä saan mahan kipeäksi pienestäkin määrästä. Eli totisesti syömme jauhoa ihan kaikessa.

    Meillä syödään Suomessa hyvin pitkälti espanjalaisittain, mausteet ovat jo ennen ensimmäistäkään kontaktiani Espanjaan ollet niitä samoja joita Maria Isabel käyttä valencialaissa arkiruokaa kokatessaan, vaikken niitä hänen tapaansa ennen osannutkaan käyttää.
    Nyt osaan ja meillä tuoksuu Espanja cada dia!

    En ole ikuna digannut Edamia tai HK:n bleuta, mutta chorizo raakamakkaranakin ja San Simon maistuvat kyllä.
    Kahvikissa olen toki ollut aina, mutta jotain on sieluni kaivannut…mmmmmmm tummaa ja vahvaa, se saa sieluni laulamaan.

    Toisaalta rakastan palavasti myös Intian tulisia curryjä, aidon reseptin mukaan valmistettua meksikolaista ja eritoten Zaragozassa asuvan argentiinalaisen ystävämme pihallaan grillaamia lihoja, mmmmmmm.

    Enää en Valenciassakaan sorru ahmimiseen, kuten joskus maailmassa, kun vielä hortoilin ravitsemuksellisessa tietämättömyydessä…aah se Pimiento dulce…matkoilla oli ahmittava muutakin kuin ilmapiiriä ja kulttuurivaikutteita sekä tuoksuja ja värejä.

    Mutta haluan syödä kunnollista ja maukasta ruokaa joka päivä, lihaa joka maistuu lihalta (ei kakalta kuten Suomessa), maitoa joka on lypsetty vihreissä laaksoissa laiduntavista lemmuista (ei mitään tehotuotanto navettamaitoa), kanaa joka on tasaväristä ja vaaleaa ei valkoista (Suomessa kanakin on läskistä yök), leipää joka tuoksuu ja maistuu leivältä (ei hiivalta ja pissalta).
    Siksi valitettavasti joudun ostamaan kaupasta vähemmän ekologista tuontisafkaa.

    Mietin kerran Torreviejassa vakituisemmin asuvan kollegan kanssa tiukasti, mitä hyvää Suomessa (tai parempaa kuin Epsanjassa) on.
    No löysimme kyllä kaikkea muuta hyvää, mutta ruoka…öh…äh…eh???

    Mitähän se voisi olla?
    Suklaa ja makeiset? Ei ei Lindt on parasta suklaatia tosin ei espanjalaista, mutten niin makeisista vällää.
    Pullat ja leivät? No ei ikinä, ei vaikken olisi allerginen.
    Liha ja leikkeleet? No HK:n saunapalvi on hyvää sellaisen taitetun leipykäisen välissä, tiedättehän sellaisen joita saa Autogrill:sta.
    Jäätelö? Suomalaista en voi syödä koska niissä on vehnä-ja ohratärkkelysiirappia.
    MAKUVISSYT tai siis kivennäisvedet? Tiedättehän Novelle metsämarja, Lidlin omppo, vattu sekä karpalo, Friss Lime…ne ovat totisesti hyviä.

    Mutta toisaalta Espanjassa on Gaseosa…

    Suomen kannalta epäedullista on sekin, että perheemme espanjalaisvahvistus hämmästelee jatkuvasti kaupassa valikoimien huonoutta (joo olen selittänyt mistä johtuu) sekä ruuan laadun heikkoutta (tätä ei voi selittää).
    Espanjassahan laitetaan mm mahalaukkuakin safkaan joka on minun mittapuussani jätettä, joten laatu????

    Enivei, rakasta kokkaamista ja leipomista, mutta syömisessä olen löytänyt kohtuuden, kun syön ”espanjalaisittain” minun ei tarvitse mässäillä, eikä ahmia.
    Jokapäiväinen nautinnollinen ateriointi riittää tuottamaan riittävästi mielihyvää sekä ravitsee kehon kohtuuden nimissä joten en vietä tipatonta tammikuuta eikä mitoilleni tai painolleni tapahtunut mitään jouluna. 😉

    Uskon, että kaikessa yksinkertaisuudessaan ylenpalttisen nautinnollinen elämäni herättää kateutta kanssaihmisissä, en koskaan pane suuhuni mitään pahaa, enkä nuku ruman miehen vieressä (aaahahahahaaaaaa) enkä kernaasti nouse aamuisin vuoteesta (onhan se ymmärrettävää kun lukee tuon aiemman) joten en sillä kovasti viitsi Suomessa kerskua.

    Juu ei, turha sanoa: ”Mikset sitten muuta pois Suomesta ja blaa blaa blaaa…”
    Kun en muuta niin en muuta mitä se kenellekään kuuluu, on kai minullakion oikeus asua täällä ja silti digata Espanjaa, Espanjalaisuutta, Espanjalaisia, Espanjankieltä, Espanjalaisia ruokia etc. Espanjalaisetkin diggaa Espanjaa ja kaikkea espanjalaista, niitä on enemmän kuin suomalaisia joten ei kai ne ihan väärässä voi olla?

    (Anteeksi kun ei tuo kirjoittaminen oikein suju)

    MUOKS:
    Ja tähän lisään kuvan viikottaisesta herkustamme ”Arros Al Forn amb cigrons i panses”
    Image Hosted by ImageShack.us

    Tässä yksi ohje:

    Arròs al forn amb cigrons i panses

    150 gr. de cigrons posats a remulla la nit abans;
    100 gr de panses despinyolades, o siga sense pinyol, posades a remùlla en aigua natural una o dues bores;
    25O gr d’oli;
    400 gr d’arròs;
    safrà, sal i brou

    En un perol d’aigua natural (un litre) es posen els cigrons al foc, amb sal i el safrà, i es deixen al bull fins coure’s En una paella, l’oli calent, se sofrigen –ben eixugades–les panses, i poc després es posa l’arròs i se sofrig tot; es trasllada tot a la cassola plana d’obra, i abocant-li el perol–el líquid deu aplegar però no passar d’uns 700 gr o 750–i nivellant el conjunt, es fica al forn, després de rectificar-bo d’aigua i sal. Si calguera afegir-li aigua, que siga calenta

    Juu ei, mulla ei ole suomennettua reseptiä noista Valencia-safkoista, käännän ne sitten päässäni kokkaillessa…tuon uuniriisin osaan tehdä jo unissakin.
    Mutta katsellaan jos kirjoitusblokkipoisuu voin alkaa kirjoittelemaan niitä suomeksi…nam sitten saatte valenciaa taitamattomatkin maistaa näitä herkkuja.

    LINKKI

    Atomek
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 27.06.2007
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 143

    Se oli siinä.Tottakai makuasiat ovat niinkuin musiikkiasiat, jokaisella on omansa, jos on syönnyt saaroisen launtaita koko elämänsä tai kuunnellu Teijo Joutselaa,(molemmat hyviä)ei tiedä muusta.Sanon vaan Suomalaisista leikkeleistä. Ne on perseestä.limasia kinkkuja makkaravalikoima lördakista jahtiin.Tai sitten fakin suolasta rasvaista balkkania ja metukkaa.
    Ei ne Espanjan makkaratkaan ihan jees ole ,mutta mun mielestä parempia.Saksassa löytyy kaiken näköstä leikkelettä johon tungettu kaikkee kivoja juttuja jotka jopa maistuu sille mitä lupaavat.
    Se on makkara taivas.
    Bjhahee tietää .
    Nyt kyllä sohaisin kusiais pesää mutta oli pakko kommentoida.

    LINKKI

    Selma
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    Just joo, jos tyytyy syömään missä tahansa maassa pelkkiä eineksiä, niin saa, mitä tilaa. En tiedä pahempaa kuin HK:N sininen, lauantai (= koiranruokaa) valmiit pizzat ja muut einekset. Elämäni pahinta grillattua broileria olen syönyt Los Pacosin Take o Wayssä.

    Mutta,mutta…

    Katsokaapa seuraavan kerran, kun Suomessa kaupassa käytte, leikkelevalikoimaa. Katsokaakin sieltä, missä myydään A-luokan makkaraa. Siellä on kaupan jopa choriskoja, ainakin Omenan City-marketissa. Samoin juustoja on hylly kaupalla. Myös ulkomaalaisia. Voisin väittää myöskin, että Suomesta saa ihan hyviä raaka-aineita ruuan valmistukseen. Nyt tarkoitan sitten perusraaka-aineita, en marinadimössöjä. Samoin mausteita olen saanut ihan kiitettävästi. Muutenkin olen sitä mieltä, että liian maustettu ruoka peittää alkuperäisen raaka-aineen maun ja se on sitten saman makuista tekeekö ruuan kanasta vai possusta. Mausteet otettiin muuten aikanaan käyttöön peittämään ruuan pilaantumisen makua.

    Minusta on ihan mukava valmistaa Espanjassa olessa kaikkea hyvää niistä ruoka-aineista, joita ei Suomesta saa tai ovat niin kalliita, ettei eläkeläisen rahat riitä. Mieheni on tehnyt Espanjassa ollessamme elämämme parasta äyriäismuhennosta, kanipataa, ankanrintaa ym. Kuitenkin väitän yhä edelleen, ettemme suinkaan syö ihan p****a täällä Suomessa. Kallista on, mutta onneksi vielä on rahat riittäneet 🙂

    LINKKI

    Mummeli
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.04.2007
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 127

    Suomessa asuessani pidin jopa HK:n sinisestä kylmänä. Nyt en sitä suuhuni pistä.

    Muistan, kun eräänä keväänä Suomeen tullessamme olimme innoissamme päästessämme laivan noutopöytien ääreen. Hetken ruokia maisteltuamme ihmettelimme mieheni kanssa yhteen ääneen miksi mikään ei maistu millekään.

    Toisaalta Espanjassa kaipaan Suomen sillivalikoimia ja juustotiskejä ja myös joskus, laiska kun olen, valmisruokia. Onneksi mieheni on hyvä kokki.

    LINKKI

    jhatinen
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 07.07.2008
    Kirjoituksia: 9
    Vastauksia: 133
    santiago kirjoitti:


    Tuli ihan mieleen pitäisikö lentää pariksi päiväksi Stadiin ja vuokrata auto että pääsisi verestämään muistoja.
    Mutta mikä takaa ettei lumet sula alta pois ja joutuisin tyytymään vain vaivaiseen nollakeliin ja loskaan,ei siitä saisi kunnon kiksejä. Pitänee jättää asia hautumaan ja jos kaipuu tulee liian kovaksi ,niin ajatuksen voi toteuttaa vaikka ensi vuonna.

    Nyt se verestäminen kannattaisi. Joulunpyhinä tuli reippaasti lunta, vähän nollakeliä päälle, taas lisää lunta ja pakkasta. Lumikinoksille on nyt enemmän parkkipaikkoja kuin autoille – ja ne autot, jotka harvojen aurauskertojen ajan ovat olleet laillisesti ruudussa, ovatkin sitten siellä ainakin Vappuun – tai sitten joku notkea selkäinen autoilija kaivaa sen esille.

    Kannattaa käydä tosiaankin verestämässä, samalla reissulla voi poiketa esim. Kalliossa ja nauttia bangladesilaisen tekemän aidon pitsan 3,90 €lla ja palan painikkeeksi 1/2 litraa olutta 2,20 € – Koffia tosin 🙂 – seurakin on muuten hintojen mukaista – eli pitsa kannattaa ottaa mukaansa, olutta ei saa.

    Ai niin, piti kirjoittaa niistä ruoistakin 🙂

    Kyllähän Suomessakin voi tehdä ja syödä espanjantyyppistä ruokaa, samoin onnistuu Mercadonan tarpeista vaikkapa perinteinen läskisoosi – vihanneksissa, hedelmissä ja lihatuotteissa vaan on huima makuero – Espanjan eduksi. Jos taas on tottunut ruokailemaan eineksistä tehtyä evästä, niin siitä en osaa sanoa mitään, kun en koske valmisruokiin missään muutenkaan. Paitsi ravintolassa ja kylässä, jos kutsu kävisi… 😉

    LINKKI

    Raya
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.12.2006
    Kirjoituksia: 24
    Vastauksia: 1011
    Selma kirjoitti:

    Katsokaapa seuraavan kerran, kun Suomessa kaupassa käytte, leikkelevalikoimaa. Katsokaakin sieltä, missä myydään A-luokan makkaraa. Siellä on kaupan jopa choriskoja, ainakin Omenan City-marketissa. Samoin juustoja on hylly kaupalla. Myös ulkomaalaisia. Voisin väittää myöskin, että Suomesta saa ihan hyviä raaka-aineita ruuan valmistukseen. Nyt tarkoitan sitten perusraaka-aineita, en marinadimössöjä.
    🙂

    Meillä ei voida allergioiden vuoksi syödä mitään halpaa ”huttua” koska se on yleensä kuorrutettu viljojen osilla sekä -proteiineillä, soijalla etc vaan aina käytämme sitä parasta A-rymää.
    Siltikin väittäisin leikkeleiden olevan usein hieman öh vetisiä ja mauttomia, savustettuja emme voi valitettavasti syödä koska sakissa on diabeetikkoja.
    On muuten todella vaikeaa tuolla Kehä 3:n ulkopuolella löytää laadukasta perusraaka-ainetta hyvään ruokaan.
    Emmental ja Aura-Gold oavt suomalaisten juustojen aatelia, muutoin haemme kerran tai kaksi kuukaudessa El Pastorit ja Murciat Stockkalta, josta muuten saa kelpo lihat, saksalaiset ja espanjalaiset makkarat sekä riisin, puhtaasti riisitä tehdyn pastan sekä muut herkut joita meillä voidaan syödä. Tosin sinne ei kyllä joka päivä ennätä ostoksille täältä periferiasta, eikä ole ympäristötaloudellisesti järkevääkään.

    Silloin kun Lidl rantautui Suomeen, tervehdin ilolla ajatusta, että sieltä saisi eurooppalaisia herkkuja, valitettavasti enenevässä määrin Hra Snellmannit ja muut suomalaiset ovat vallanneet Lidlin tiskit, teksti ”Valmistettu Suomessa” kun on suomalaisille tärkeää. (Tottakai jokaisessa maassa kansa rakastaa oman maan tuotteita mutta ne sentään ovat hyviä)
    Toki saa sieltä edelleen saksalaisia ja muunkin maalaisia evväitä jopa ihan kelvollista kinkkuakin.

    Ennen meilläpäin oli tilateurastamo josta sai hyvää tuoretta lihaa lähimaatiloilta samoin kutunjuustoa sekä luomumansuja. Nykyisin sellaiset ovat historiaa meidän suunnalla, pieni lihajalostamo on 10 kilometrin päässä ja siellä asioimme joskus.

    Nykyisin tosiaan emme syö sianlihaa, edes luomua, koska se on ”haiskahtanut” kakkalle paistettaessa, kanadfile-setistä otin kuvankin tänne laitettavaksi, siinä näkyy selvästi se ”laatu” Suomessa ollaan rohkeita uskalletaan myydä huonoa marinoimattominakin, tyhmä kansa ostaa koska pakko on jotain syödä.

    Kävimme juuri Hesassa ja Stockan Herkussa, jossa huokaisten totesin pääkaupungin olevan toista maata, sieltä saa Calasparra-riisiäkin hyllystä!
    Toisaalta mitenkähän me pärjättäisiin tosi landella jossa ei ole kuin yksi kauppa jossa myydään vaan HK:n sinistä ja lauvvvantaita…ei kuluisi paljon rahnaa ruokaan, ei.

    No kyllä sitä perhe ruuassa pysyy kun on taitavia ja viitseliäitä kokkeja tupa täynnä, koskaan kun ei voi syödä eineksiä eikä valmisruokaa vaikka olisi miten kiire, silloin tulee pakastin apuun. Kun laittaa ruuat alusta loppuun itse on järkevääkin tehdä suuria eriä ja pakastaa sieltä on sitten kiva ottaa.
    No taitaisivat ne einekset olla pahojakin.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Nyt ei ole tarkoitus hehkuttaa miten täällä syödään toinen toistaan eksoottisempia ruokia.Ajattelin ainoastaan kertoa miten muuttuu ruokavalio Espanjassa Suomeen verrattuna.
    Juustopuolella on edam jäänyt historiaan ja ostetaan ranskalaista emmentalia,iäkästä goudaa ,espanjalaisia lammas-ja vuohenjuustoja,havartia ja joskus jotain randomia mitä eteen tulee.
    Veikkaisin että mikään laatu ei maksa yli 12€/kg,yleensä alle kympin.
    Leikkelepuolella ei muutos ole niin suuri koska Suomessakin mä hain kinkut Lidlistä mistä sai kunnon saksalaista laatua.Täällä olisi Lidl,mutta kinkuissa mä luotan espanjalaiseen laatuun.Salameita on lukemattomia laatuja ,joskus tulee jotain syötyä.Kalkkunaleikkeet on aika yleisiä ja suosittuja täällä,niitä vedetään välillä.Ja kaiken saa esim.Euromarketista palveluna, ei vakuumissa.Suomessa näki korkeintaan unta ilmakuivatuista kinkuista,täällä raaskii niitäkin ostaa.
    Ja sitten asian ydimeen ,leikkelemakkaroihin,niitä löytyy moneen lähtöön ,mutta mä en niitä juuri harrasta.Mainittakoon yksi aika hyvä,valkosipulimakkara,vähän kuin suomen sipulimakkara,mutta lihalla.Ja sitten chopped,oliskohan pekonimakkara lähin suomivastike,täkäläinen taas vaan lihalla.Ja lopuksi paras ,tää chopped maksaa vähän kaupasta ja laadusta riippuen 2-3€/kg.Ja on oikeasti ihan syötävää.Suomessa mä hain vastaavat jutut Wotkinilta,silloin harvoin kun hain.Taisivat leikkelemakkarat maksaa jotain 16€/kg.Ja mun mielestä tää espanjan versio on parempaa!!
    Ja ettei totuus unohtuisi, kyllä Sakuissa on mun mielestä ylivoimaiset makkarat,niin laadultaan kuin valikoimaltaankin.

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 44)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.