suomiruuat

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat suomiruuat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 44)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Olen tässä keskenäni ihmetellyt syytä, miksi ihmiset ostavat suomalaisia juomia ja elintarvikkeita Espanjassa.Tuolla toisessa ketjussa keskustellaan aiheesta, suomalaiset pilaantuneet lanttulaatikot, joten samalla vaivalla lisään tuskaa tällä aiheella.Sen mä ymmärrän ,että ostetaan tuotteita joita täältä ei kertakaikkiaan saa.Tulee mieleen juuri lanttulaatikko jouluksi,sininen lenkki,sehän on niin ”huonoa” raaka-aineiltaan,ettei sellaista täällä tehdä,saksalaiset ja espanjalaiset lenkit maistuvat liikaa lihalta,tumma leipä,Reissarissa on oma jäljittelemätön makunsa ,voi olla sen takia ettei siinä ole kuin näön vuoksi vähän ruista,kahvi joka on paahdoltaan vaaleaa,lonkero ja onhan näitä muitakin.
  Mutta miksi ostaa juustoja kun täällä on valtavat valikoimat kaikista suurista juustomaista tuotuja aitoja juustoja ja paikalliset lammas-ja vuohijuustot ym.saatavilla ja vielä paljon asiallisempaan hintaan kuin Valion imitoinnit,miksi ostaa suomikaljoja kun saatavilla on saksalaisia ,tanskalaisia,hollantilaisia,belgialaisia ja tietenkin espanjalaisia laatumerkkejä.
  Vai onko loppujen lopuksi syy siinä että suomalaiset on tottuneet niin mauttomaan bulkkiruokaan että laadukkaat ruuat maistuvat oudolle ja tilalle pitää saada teollista valmisruokaa.
  Tuskin kyse voi olla koti-ikävästä mikä torjuttaisiin suomiruuilla.
  Jokainen syököön ja ostakoon ihan mitä haluaa,sillä mä en tätä mietiskele,mutta kun mä en itse ole näitä asioita suomesta kaivannut niin tulipahan mieleen.
  Ja kun mä olen venäläisen suolakurkun ystävä ja sitä en ole täältä ennen löytänyt,niin Bolichesissa (junakadulla) on venäläinen kauppa josta saa aitoa hapatettua kurkkua.Löytyi vahingossa nyt jouluna.
  Toisaalta, onhan täällä tullut toimeen ilmankin,mutta sieltä sitä saa.Tää kurkku on kumminkin tainnut olla ainoa asia jota mä olen joskus suomesta ruokapuolelta kaivannut.
  Se on mennyt niinpäin, että suomenpäässä on ollut ikävä lukemattomia espanjalaisia tuotteita.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Eipä tule ostetuksi Suomi-ruokaa kuin joskus harvoin. No, tuo lanttulaatikko tosin ja pääsiäisenä mämmiä ja joskus reissumiestä, mutta ei mitään muuta koskaan. En todellakaan kaipaa suomalaista teollisuusruokaa, etenkään lihaa; ainakaan minun kotikaupungista ei saa hakemallakaan TUORETTA lihaa, vaan kaikki on uutettu johonkin kamalaan marinaadiin. Espanjassa liha on hyvää ja tuoretta ja valintatiskistä sitä saa juuri sen verran kuin haluaa ja vieläpä valmiiksi pilkottuna siivutettuna jos niin tahtoo. Samoin saa jauhelihan ihan juuri siinä ja täsmälleen itse valitsemastaan lihapalasta jauhettuna. Samoin kala on tuoretta ja kalakauppias perkkaa sen jos asiakas haluaa.

  Espanjalaiset justot ovat hyviä ja valinnan varaa on jokaiseen makuun ja kukkarolle. Ei tulisi mieleenkään ostaa suomesta tuotua kumi-edamia.Leipä on Espanjassa aina vastaleivottua ja herkullista, mutta jos tykkää muovipussille maistuvasta leivästä, on sitäkin tarjolla.

  Ostan yleensä aina oikeaa jamonia tai keittokinkkua tai kalkkunan rintaa leikkeleeksi, en ole kaivannut lauantai-makkaraa. Täällä se kai myytäisiin jauhohyllyssä.Saatavilla on myös ”saunapalvia”, savustettua kinkkua.

  Joku on joskus valittanut, että espanjalaista maitoa ei voi juoda. Miksi ei, maitoja on montaa eri merkkiä ja ihan tavallista tuoremaitoakin on ainakin mercadonassa, se ei maistua maitoa kummemmalle. Ja on tarjolla täysmaitoa, kevytmaitoa ja rasvatonta eli ihan samat kuin Suomessa.

  Ja joku sanoi, että tuorehiivaa ei saa,mutta kyllä sitäkin on 50 gramman paloina mercadonan kylmässä maitohyllyssä.

  Samoin on tarjolla savustettua lohta, savustettua sian kylkeä eli ihan kaikkea, joten suomi-kauppaan ei tarvitse mennä ellei jostain muusta syystä halua maksaa kaksin-kolminkertaista hintaa ruuastaan.

  Kahvikin on hyvää ja erilaisia sekoituksia ja paahtoasteita on saatavilla, joten ainakaan minulle ei ole koskaan tullut edes mieleen tuoda Suomesta Kulta-Katriinaa tai Juhla mokkaa.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  kylla viela 17 vuoden taalla olon jalkeen on tuotteita joita Suomesta kaipaan.

  Torilta,leipakaupasta ”kauppahallista” saat useimmiten hyvaa ja tuoretta tavaraa.Mutta olen aivan varma etta nain on myos Suomessa,jos sinne asti vaan viitsii menna. Kaikillahan ei torit ja leipakaupat ole ihan nurkantakana niinkuin taalla on melkein joka kylassa,joten paivitaistuotteet ostetaan yleensa lahikaupasta,ja niissa ei se valikoima usein niin runsasta ole.

  Monissa supermarketeissa taalla pakkaukset on tehty ”suurperheita” tai valtavan pakastimen omistavia varten…Mercadona hyvana esimerkkina.
  Pakatut lihat…kauniita paaltapain,mutta kun avaat paketin, pihvit ovatkin ”oudon harmaita” toiselta puolelta?? SYP-superissa olen usein tormannyt puolimatiin irto hedelmiin /vihanneksiiin…ahtaavat laatikot liian tayteen…eika oteta tarpeeksi usein pilaantuneita pois.

  Edamjuustoa syon melkein paivittain taalla enka huomaa mitaan eroa Suomen edamiin.
  Maitoa en juo..Suomessa sitakin kuluu. Leikkeleet…en ihan vertaisi jamon serranoa lauantaimakkaraan…..eikohan takalaisissakin mortadelloissa ym. tavallisissa leikkeissa jauhoja ole?

  Ja sitten ne takalaiset ”leipomotuotteet”…joko ei mitaan makua,tai sitten allottavan makeita,no siina 1 syy miksi itse aloin leipomaan.

  Makuasioitahan nama on ,mutta itse syon hyvin molemmissa maissa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ihan pakko heittää kommentti tohon lauantaimakkara -serrano kohtaan.Nythän on niin,vaikkei sitä millään voisi uskoa,että lauantaimakkara on Suomessa kalliimpaa kuin serrano Espanjassa.
  Tämä sillä varauksella ,ettei käsitä serranolla pata negraa ,vaan jos ihan ihan tavallinen jamon curado putoaa.Oikein hyvä Rodriguezin curado euromarketissa 10-11€/kg.Tarjouksessa usein curadoa 7-8€/kg.
  Mä en ole ainakaan kymmeneen vuoteen Suomessa ostanut minkään sortin leikkelemakkaroita,kaikkein vähiten lauantaita,mutta uskaltaudun väittämään että se on kalliimpaa.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  mutta eipa mun suosikkini ”Navidul serrano” irtoa alle 20€ kilo.Ja harvoin on edes tarjouksessa.
  Halvempiakin olen kokeillut mutta eivat ole mun makuuni.
  Pikkuisen pata negraa hommasin jouluksi…ja petyin siihenkin…taitaa olla outo ”paladar” mulla 😉

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Poistettu juttu. Enpä otakaan kantaa tähän asiaan vaikka olenkin laaja-alainen naisihminen

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kun tässäkin tultiin asian ydimeen ,eli hintoihin,niin jos en ole ihan väärässä,Espanjassa hintataso ,niin ruuissa kuin muussakin elämisessä vaihtelee huomattavasti.Mallorcahan ei ole sieltä halvimmasta päästä.Andalucia ,jopa turistialueet ,on pysynyt koko maata ajatellen siellä edullisemmassa päässä.

  LINKKI

  jhatinen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  joop, jamon curado ei ole jamon serranoa, lauantaimakkara ei ole balkania tai kalkkunaleikettä. HK-sininen ei ole punaista 🙂

  Nythän on käynyt niin että Suomen kaupoissa oli syksyllä tuntuva alv alennus – kun tuntuvaa alennusta ehdittiin odottaa pari vuotta, ehtivät kaupat hivuttaa hinnat sellaiselle tasolle, josta sitten uskalsi pudottaa. Mm. Atrian kalkkunaleike 5.90 -> 11.90 -> 9.90 €/kg kahdessa vuodessa!

  Nyt kun meikäläinenkin on käynyt matkoilla ja onpa tullut käytyä vallan Espanjassakin, niin voisinpa sanoa että kymmenessä vuodessa on hintaetu Espanjan hyväksi enää marginaalinen.

  Ennen maksoi Mercadonan vakuumi-kana puolet Prisman hinnasta, nyt ovat melkein samassa.

  Olut ja viinakset ovat edelleen halvempia – mutta kuka hullu niitä viitsii juoda?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kyllähän se hintaero on olemassa.Ja aika isokin.Alkaen ihan perusgamoista kuten leivästä ja maidosta.
  Ja ero vaan suurenee kun mennään vähän erikoisimpiin ostoksiin.
  Tästähän ei nyt ollut puhe,mutta rööki,kalja ja viini jotka täällä eivät ole sen kummempia kuin elintarvikkeita ja viina ovat sitten erittäin paljon halvempia.Onhan nää sen verran tärkeiksi katsottu että taitavat olla Suomessa mukana kun indeksejä lasketaan.
  Bensa, autot,prätkät ja mopot ovat kymmeniä prosentteja halvempia.Suomessakin lienee 2000 000 autoa ,joten aika monen elämään tämmöisetkin hinnat vaikuttavat.
  Ja yksi asia mikä elintarvikkeiden hinnoista puhuttaessa ohitetaan on elintarvikkeiden laatu.Mun mielestä Suomessa on ihat omat kriteerit elintarvikkeiden laadulle,verrattuna länsieurooppaan ,myös Espanjaan.Ja ne kriteerit on matalat.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  .. ja palkat ovat espanjalaisilla pienemmät.

  Sattuu olemaan myöskin niin, että vihannekset ja hedelmät joudutaan tuomaan Suomeen puoli raakoina, koska kypsät ei kestä pitkää kuljetusta. Vaikuttaa laatuun olennaisesti.

  Kyllä sinun kirjoituksestasi santiago huomaa, että ”kuherruskuukausi” espanjalaisuuteen ei ole vielä ohi. Kaikki on mielestäsi siellä paremmin. Tipauta jo ruusunpunaiset lasisi. Ei meillä todellakaan kaikki ole niin huonosti täällä, kuin annat ymmärtää

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  jhatinen kirjoitti:

  Olut ja viinakset ovat edelleen halvempia – mutta kuka hullu niitä viitsii juoda?

  Minä!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mulla on tainnut kuherruskuukausi mennä jo vanhaksi.Ekan kerran mä olen käynyt täällä v.-67.
  Oma kämppä ollut yli 20v.Tullut asuttua joskus vähän vakituisemminkin.Joka tapauksessa useita kuukausia joka vuosi.Nyt kun asia tuli mahdolliseksi ,muutettiin tänne kokonaan.
  Saas nähdä, tullaanko joskus ,molemmat tai jompikumpi takaisin Suomeen,turha olla tässä elämässä mistään liian varma.Mutta semmoisten lasien läpi mä tän jutun nään että täällä on kivempi asua kuin Suomessa.
  Mä mielestäni sanon niinkuin asiat on,täällä on halvempaa,ilmasto on mun mielestä parempi kuin Suomessa,mä syön täällä paremmin,mä tykkään enemmän henkisestä ilmapiiristä täällä,terveydellisesti mä voin paljon paremmin täällä.
  Ei mulla Suomessakaan mitään valittamista ollut,mutta tää on mun valinta.
  Jos joku kirjoittaa että Suomessa on samat hinnat kuin täällä,mä vastaan siihen ettei niin mun mielestä ole.Eihän siinä ollut puhetta palkoista,ei veroista ,ei tulonsiirroista eikä muista elintasoon vaikuttavista tekijöistä.
  Sitä puolta olisi varmaan viisainta katsoa kansalaisten ostovoimavertailulla.Se taas on vähän eri juttu kuin suomalaisen eläkeläisen elintaso Espanjassa /Suomessa.
  Vielä,ei me fyrkan takia täällä asuta,mäkin maksan veroni aina ja ikuisesti Suomeen koska mä saan eläkkeeni julkiselta puolelta.Jos mulla pyöris eurot ja dirhamit silmissä ,se olisi sitten muutto Marokkoon,missä on vielä paljon halvempaa kuin Espanjassa ja ei veroja Suomeen mullakaan.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Jotain kuvaa Suomen hinnoista saa täältä (itse eon osaa sanoa kun aniharvoin käyn sielläpäin, ei niitä hintoja muista).

  Tuotteetkin on sen verran erilaisia, että täsmällistä vertailua on vaikea tehdä (enkä kyllä muista monen espanjalaisenkaan tuotteen hintaa, edes suunnilleen).

  No lauantaimakkara nättäisi olevan 4,80 €/kg 😉 (yksi niistä sorteista). Espanjan hintaa en tiedä 😛

  Pakastemustikat näyttää olevan lähes tuplaten kalliimpia kuin täällä.

  Maito näyttää olevan sortista riippuen hieman yli euron (Arla Ingman kevytmaito UHT 1,49 €, täällä vastaava reilusti alle euron, tarjouksessa ehkä 0,49 €).

  Tässä nyt vain muutama esimerkki, hatarasta muistista…

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ettei menisi ihan Espanjan kehumiseksi niin täytyy myöntää ettei täällä suinkaan kaikki ole täydellistä.Talvi se on täälläkin ja ahdistaa sateet ja (suhteellinen) kylmyys täälläkin.Oikeasti kovat kundit häipyy täältä Thaikkuihin muutamaksi pahimmaksi kuukaudeksi.Mä en ole vielä sillä tasolla.
  Siitä en tiedä, onko kukaan niin hurja että häipyy talveksi Suomeen keskuslämmityksen huomaan.Luultavasti .Suomalainen ei pelkää mitään,se istuu kusiaispesässä ,menee avantoon bastun päälle,kantaa eukkoa ,heittää saapasta ja on kesän Suomessa palelemassa ja hyttysetkään ei tunnu missään.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Juu talvi se on täälläkin. Onneksi on lämmin kämppä, vilukissa kun olen niin pidän lämpötilan +22:ssa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 44)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.