Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Kokemuspankki › suomipuoti lentokentälle
Merkitty: lentokenttä, maku, malaga, nyytti, ruisleipä, sevilla, silla, suomipuoti
- Tämä aihe sisältää 60 vastaukset, 20 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta, 9 kuukautta sitten Tarmo toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Noh tassa linkissa tyhjio pakattu mojama nayttaa sailyvan useamman kuukauden
http://www.lafactoriadelmar.com/b68-mojama-de-atun-taco-envasado-al-vacio
Tuttavaperhe oli ajatellut lähettää sellaisen espanjalaisissa kaupoissa myytävän eläimen jalan Suomeen. Sellaisen jalan josta ne siivuttaa lihaa niille turisteille jotka haluavat leikkiä ulkomaalaista. Onkohan ongelmaa? Säilyykö? Miten kannattaisi pakata? Onko lähettämisestä kokemusta? Meneekö suomalaisella rekalla vai syökö rekkakuski matkalla? Pitäiskö käyttää postia?
Osta neljä jalkaa ja laita se kävelemään itse perille.
Hyva matkaileva perhe, tama on suomikioski sivu. Ole hyva ja avaa kysymyksellesi uusi aihe esim ”elainten jalat”. Nain menetellen saat kattavan tietopaketin ilmaiseksi.
Jos nyt kuitenkin lahetat suomalaisrekalla ja perille ei tule kuin luu niin siita voit keitella maukkaan hernekeiton. Ruotsinkieliset ohjeet loytyy vapaasti netista.
Correosin valikoimista löytyy tuollainen kinkun lähettämiseen takoitettu pahvilaatikko. Näitähän annetaan usein joulu/liikelahjaksi, samaan tyyliin kuin Suomessa poroa.
- Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 9 kuukautta sitten Petriman.
Ja jos haluaa ottaa varman päälle voi vuokrata sinkkiarkun ja Finnairilta kyydin sille. Sinne voi sitten tuupata useammankin jamonin. Haisi tai ei , ympäristöhaitat on minimoitu ja mikä tyyli koko operaatiolla, kinkut perille sinivalkoisin siivin.
Ostin ja maistoin Mercadonan Cecinaa tänään. Tukevia siivuja, aika kuivia, vähärasvaisia, ei liikaa suolaakaan. Aiolin tai majoneesin kanssa leivälle ihan passelia tavaraa. Tätä löytyy jatkossakin mun jääkaapistani. Kiitos Tuiskulle vinkistä, olis jäänyt hyllyyn ilman sitä.
Saako mistään suomipuodista ostettua JALOVIINAA?
Casa Nordica, Feria-alueen länsilaidan poikkikadulla, siinä sen tuoli+hattu ”patsaan” kohdalla. Mun mielestäni paras skandikauppa, edulliset hinnat, tavaraa niin Suomesta kuin Ruotsista, jonkin verran Tanskastakin.
Tuosta Cecinasta vielä. Siitä tuli paljolti mieleen se savustettu hevosenpaisti, jota myytiin leikkeleenä (kauppias siipaloi) joskus 50-luvun lopulla. Kansan suussa se kulki nimellä maantieporo. Oikeaa poroa ei etelässä saanut; ei kai se jaksanut sinne asti kävellä.
Makarios…ehkapa siina syy miksi tykkaan cecinasta…yksinhuoltaja perheessa ei niin kauheesti leikkeleita loytynyt ,mut sit kun mamma joskus osti sita ”hevosenlihaa”…..jessssssssssus miten hyvaa se oli ( saakohan sita enaa ollenkaan Suomesta?)..Olen syonyt taalla myos hevosesta ja vuohesta valmistettua cecinaa…hevonen on ”joskus” hyvaa..joskus taas en pida sen mausta ollenkaan…ehka ei ole tarpeex ”curado” mun makuuni ( saan torilta cecinaa ”irtomyynnissa,joten pyydan ensin etta saan maistaa)…Vuohi oli kans ok…tosin pomo toi koko koiven ja sita oli hemmetin vaikee leikata kun oli niin kuivaa. Cecina on hyvaa leivan paalla ja siihen ”tippa” olivioljya ! Poroa ostin aikasemmin myos Suomessa mut sit ei enaa loytynyt poro”paistia” vaan ne pakkauksissa olevat oli jotain ”massaa” …siihen loppu poronpureminen !
Herra makarioksen mielestä tyhmä ajatus pistää puoti sellaiselle lentokentälle missä liikkuu satoja tuhansia suomalaisia joka vuosi? Ja kun kenttä sijaitsee rannikolla jossa asuu pysyvästi kymmeniä tuhansia suomalaisia? ei ole makarioksessa kauppiaan virkaa. Makarios varmaan pitää tyhmänä Helsinki-Vantaan lentokentällä olevia kahviloita ja ravintoloita myös. makarioksellekin maistuisi kunnon suomalainen lipton tee ja lihapiirakka kolmella tirisevällä nakilla kun ne nostettaisiin upporasvakeittimestä lämpöisinä lautaselle. Makarios voisi imeskellä rasvaa valuvia sormiaan Suomesta saapuvia turisteja odotellessaan, joille pääsee näyttämään mitenkä ne hommat hoidetaan aurinkorannikolla. Makarioksellekin maistuisi lihapiirakka ihan varmasti. Ja päälle vielä kylmä tuoppi ihan sitä Suomen suosituinta Saku olutta. Sinappia ja ketsuppia vielä päälle reilusti niin se on siinä.
- Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 9 kuukautta sitten matkailevaperhe.
Ainoa oikea tapa syödä HK:n sinistä on kylmänä ja sormin katkaistuna. Veitsellä leikattuna ei maistu hyvältä.
Ei tule käytyä päivittäin täällä. Mut vastauksia noihin vanhoihin ihmettelyihin. En tarkoittanut että olisi häpeä hakeutua juttuun muiden suomalaisten kanssa. Oudoksun jengiä jotka istuu viikon tai kahden loman, suomi baarissa litkien 6e tuoppeja ja laulellen karaokea. Senhän voisi tehdä kotipuolessa missä vain…? Mut jokainen tyylillään ja tavallaan. Toi nakkikioski Malagan kentällä ei ehkä ole niitä parhaita liikeideoita…Harvempi sinne jää hengaileen kun koneesta pääsee. Tai syömään grilli ruokaa lähtiessä. Lentokentän tilavuokrat ja suomikulut pistää kumminkin hinnat pilviin. Ellei ole sitä kuuluisaa riihikuivaa yllin kyllin. Ennemmin sen grillin pistäs ranta tai junakadulle, suomi baarin viereen. Mut se ruokalista taitaakin löytyä jo sieltä 😉
Metsästäjälle sen verran vinkkinä, jos yhtään aikaa vietetettyäsi tällä palstalla, et ole hahmottanut näiden muutamien herrasmiesten mainostavan suurinta syytä miksi rannikolla oleilevat Espanjassa, ilmastoa, niin täytyypi hyvin pitkälti ihmetellä.
Ei koko elämän tarvitse muuttua, kunhan jaffa paistaa ja patiolla soi Martti Servo ja Napander.
Joten turha ihmetellä miksei kymmenettuhannet suomalaisturistit ajattelisivat samoin.
Lörtsykoppia vaan pystyyn ja mieluiten sais olla veikkaus samassa puljussa, kun ei täällä rannalla saa missään laitettua vakkari kenoriviä ilman internettiä.
- Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 9 kuukautta sitten nahkhiirmees.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.