suomipuoti lentokentälle

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki suomipuoti lentokentälle

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 61)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hienoa Santiago etta tykastyit cecinaan… ”Jefe” lahti mantereelle lomalla ja palaa kotiin tiistaina tuoden Burgosin tuliaisina ..oreganolla maustettua chorizoa seka tietysti cecinaa…Mutta sit suomimakkaroista..olen nakki ja meetwurstisyoppo…mutta nyt taytyy kyl vahan mainostaa uutuus maistiaisiani..Siskon poika toi mulle Suomesta  Laitilan joulumakkaraa rusinoilla seka Pernion Ruukiista riistaryynaria….jessssssssssus et ovat hyvia ja taytta tavaraa. Jopa tama Burgosista kotoisin oleva ”jefeni” kehui ryynareita….risti ne heti morcilla finlandes. Taidan tehda ”uuden tilauksen” kun poika taas Paasiaisena menee Suomessa kaymaan……maistakaapa!

    Ai niin Santiago…jos sulla on tilaisuus kokeile  myos cecina de caballo/cabra ..ja oletko  testannut mojama de atun…Onkohan mul vahan erikoinen maku ?:D

    • Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 7 kuukautta sitten tuisku.
    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Hienoa Santiago etta tykastyit cecinaan… ”Jefe” lahti mantereelle lomalle ja palaa kotiin tiistaina tuoden Burgosin tuliaisina ..oreganolla maustettua chorizoa seka tietysti cecinaa…Mutta sit suomimakkaroista..olen nakki ja meetwurstisyoppo…mutta nyt taytyy kyl vahan mainostaa uutuus maistiaisiani..Siskon poika toi mulle Suomesta  Laitilan joulumakkaraa rusinoilla seka Pernion Ruukiista riistaryynaria….jessssssssssus et ovat hyvia ja taytta tavaraa. Jopa tama Burgosista kotoisin oleva ”jefeni” kehui ryynareita….risti ne heti morcilla finlandes. Taidan tehda ”uuden tilauksen” kun poika taas Paasiaisena menee Suomessa kaymaan……maistakaapa!

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Cecina on vähän tiskin alla täällä. Kyllä sitä varmaan halleista saisi. Mutta tämä Mercadonan versio on yllättävän hyvää ja se on umpiopakkauksessa missä sitä on helppo pitää aina jääkaapissa. Kunhan taas matkailusesonki koittaa pitää katsella matkan varrella josko hevosversiota löytyisi . Ja  ainahan meillä on varalle serrano jos ei cecinaa ole saatavissa.  Serranon kanssa elämä on kyllä tuuripeliä. Koskaan , jos ei tiedä valmistajaa, ei tiedä mitä saa. Hinta ei ole mikään tae hyvästä laadusta. Ja edullisestikin voi saada erittäin hyvää tuotetta.

    Mojama on testaamatta. Eräänkin kerran olen sitä katsellut sillä silmällä. Sitäkin on Mercadonassa. Pitää ostaa huomenna.

    Etenkin pohjoisen halleissa on niin uskomattomat valikoimat kaikkia herkkuja  että meinaa järki mennä kun siellä vierailee.

    LINKKI

    tuisku
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 1697

    Jouluksi ostin 80E/kg ja oikein Guijueloa…ei ollut mun makuuni..eika jefekaan sita kauheesti kehunut…..Mulla on taalla kaynyt hyva tuuri kun hallissa  on myyntipiste missa toinen omistajista on Zamorasta,joten tuovat  myos leikkeleita Castillan alueelta.

    Jos sulla on mahdollisuus osta mojama Carrefourista…mun mielesta oli edullisempaa siella…ja ainakin meilla loytyi sellainen pieni pakkaus jossa mojama oli valmiiksi  leikattu pieniksi paloiksi (paketti maksoi vain euron) kanttaa ostaa sellainen..jos vaikket tykkaakaan.

    Kinkusta viela..ma kyttailen aina niita ”punta” paloja..ja viela jos ovat kuivahkon nakoisia…sit pyydan etta leikkaavat melkein ”lapinakyvix”…silloin kinkku on mulle parasta.

    LINKKI

    makarios
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.04.2011
    Kirjoituksia: 37
    Vastauksia: 688

    Mojama maistuu mullekin, joskin siinä kyllä voisi olla vähemmän suolaa. Ostan aina Mercadonasta, mutta kai se Carrefourinkin on kokeiltava. Ohuelle täysvehnäkeksille reilusti aiolia ja sitten mojamasiivu päälle, millin tai kahden sellainen.

    Cecina on testattava. Aika hyvää Serranoa olen ostanut Balysta, pieniä pakkauksia eurolla kipale, en jaksa talsia kaapille katsomaan nimeä. Mercadonan ohuenohut Incarlopsa on ihan kelpoa sekin. Vaan kaikki Serranot häpeävät oikeaa parmalaista. Siis ainakin, kun sen syö justleikattuna Parmassa, Italiassa.

    En ole kyllä hookoon sinisen ystävä, mutta liekö tämä täkäläinen butifarra sen synnittömämpää? En mä syö sitäkään, meinaan.

    LINKKI

    MiMadrid
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.04.2008
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 649

    Mojama on sitä parempaa mitä ohuemman siivun saa veistettyä. Eli puukko teroitukseen ja menoksi.

    LINKKI

    pentti52
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.06.2010
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 397

    Kun muuttolintu palaa ehkä kesäksi Suomeen, hän on tietysti myös nälkäinen. Ensi hätiin voisi ajatella piipahtaa laaturuuan pariin, esimerkiksi täällä:

    http://www.allungrilli.com/ruokalistat/uutiset.html?2

    Ravintola on toiminut 37 vuotta ja yhä toiminnassa. Kyllä ruuan täytyy olla hyvää. Tosin en ole itse koskaan kokeillut.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Parmankinkku on kyllä hyvää. Ja sattumalta söin sitä ekan kerran juurikin Parmassa. On sitä tullut syötyä muuallakin, vaikkapa Roomassa. Mun pienen kokemukseni mukaan se on aika lailla erilaista kuin serrano. ja hyvä serrano voittaa mun mielestä. Mutta sehän on makuasia. Kuten sekin , että en enää syö Hk:n sinistä ollenkaan. Se vaan maistuu nykyään hyvin vastenmieliseltä,  jotenkin se rasva puskee sieltä läpi. Suomesta muuton jälkeen oli vaihe kun kävin hakemassa sitä suomikaupasta  muutaman kerran vuodessa , mutta ei enää pitkään aikaan. Pikku kevennyksenä ja suomimyönnytyksenä olen sitä mieltä , että sitä huonompaa on kylläkin svedujen ylpeys, Falumakkara.

    LINKKI

    makarios
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 23.04.2011
    Kirjoituksia: 37
    Vastauksia: 688

    En ehtinyt kommentoidakaan ketjun alkupäätä, joten sanottakoon nyt kuitenkin, etä suomalaisen ruokakaupan/kioskin/snagarin tms. perustaminen Málagan lentokentälle olisi maailman kuolleimpana syntynyt idea. Tiedän, ettei tämä aloittajapelle ollut tosissaan sitä ehdottaessaan, mutta kyllä täällä kuulee hullummistakin suunnitelmista.

    Arvioisin, että tulohallissa tuollaisen putkan kuukausivuokra olisi noin viiden vuoden liikevaihdon suuruinen.

    LINKKI

    kojo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    Samaa mieltä santiagon kanssa HK:n blööstä. Ei syötävää kamaa.

    Jos joskus on saatava halpaa lenkkimakkaraa, suosittelen Lidlin reissua. Jos saksalaisessa jötikässä lukee Fleischwurst, siinä kanssa on muutakin kuin jauhoa. Lihan laadusta en sano mitään, mutta ei kai espanjalaissakaan suolaisissa makkaroissa filettä ole.

    Ruotsalaisessa Melkersin falukorvissa on niin reilusti pippuria ettei muita aineksia kannata arvaillakaan. Mutta onpa jotakin makua.

    LINKKI

    vanhatyttö
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Älkääs nyt viittikö esittää. HK:n sininen on suomalaisen tosimiehen, äiján, perusmuonaa. Marikoni-pojat syös jotain muuta, espanjalaisia mohamia ja hamoneita ja muita kukkahattuhipleitá. Tosimies ottaa lenkin ja heittáä perään keppanapullon ja taas mennään. Ja muistanpa jo edesmenneessä suomalaisessa laaturavintolassa olleen tapas-tiskissákin HK:n sinistá, pátkinä. siitá sitten lámmiteltiin ja lorautettiin kyytipojaksi Turun sinappia.

    Hookoon lenkki on valmistetu kotimaisesta lihasta tinkimáttá ja laatua sáástámáttä ja sitä on kaksi eri mallia; arkiversio ja sunnuntai-malli, joka on vielákin lihaisempi. Laitanpa oikein tuoteselosteetkin näkyviin, ettei tule váárinkásityksiä.

    Arkimalli: suomalainen liha (porsas, nauta), vesi, perunajauho, suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, kamara, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), lisätty suola (1,7 %), dekstroosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.

    Juhla eli sunnuntaimalli: suomalainen liha (Rypsiporsas®, nauta), vesi, kamara, lisätty suola (1,7 %), lihaproteiini, perunakuitu, stabilointiaine (E450), dekstroosi, mausteet (mm. valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), aromit (mm. paprika), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), säilöntäaine (E250), savuaromi. Lihapitoisuus 63 %. Tuotteessa 55 % Rypsiporsas® -lihaa.

    On se kyllä niin, ettá ei ne epäilyttävát ulkomaantuotteet náille párjää. Lenkki on niin monipuolinen kun sitá voi syödá kylmánä ja kuumana ja siitá voi tehdá monenlaisia herkkuruokia , vaikkapa niitá makkaraperunoita. Ja itessáänkin se on ihan táysi ateria, liha ja leipä samassa paketissa.

     

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Ei kaikki autokuskit ole tosimiehiä. Ehkä vaan laulujen yötä myöten ajavat rekkareiskat. Mutta eräskin sininen lenkki on tullut syötyä, kylmänä,  kuumana , pääateriana , välipalana ja varmaan muuten vaan.  Kuumaksi lenkin sai kun pani sen alumiinipussissa linja -auton , työkoneen tai kuorma-auton pakosarjan päälle .  Olisiko makkaran koostumus kustannuspaineiden tai omistajien ahneuden  takia muuttunut kun blöö ei enää putoa? Va olisiko ote eläkepäivien myötä lipsunut muuten?

     

    LINKKI

    Tarmo
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 25.06.2014
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 298

    Kuinka moni teistä (vanhatytön lisäksi) on nauttinut suomalaista trendiherkkua: pätkäistään 5 sentin pala blöötä, koverretaan siitä kuppi, joka täytetään kossulla. Kupin reunaan pursotetaan kevyesti turun mietoa sinappia ja sitten kipataan kupillinen naamariin. Lopuksi tietenkin syödään se kuppi.

    Takuulla herkullista ja kun yksi lenkki on näin pistetty tuulensuojaan, on aika hankkiutua kotiin oksentamaan.

    LINKKI

    jz
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.07.2014
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 7

    HK:n sinisen ainoa oikea lämmitystapa on sähkömiehen grilli. Otetaan johto, jossa toisessa päässä töpseli ja toisessa päässä paljaat kuoritut johdonpäät. Sinisen molempiin päihin tökätään pienet naulat ja irralliset plus- ja miinusjohdot kieräytetään naulojen ympärille vastakkaisiin päihin, töpseli seinään ja herkku on kuumaa noin kahdessa sekunnissa (jos sulake ei kärähdä)

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Sitten hetkeksi HK:n  korkeuksista maan päälle.  Mojama on nyt testattu. Ja mielenkiintoiseksi havaittu. Hyvin ohuina siivuina putoaa hyvin.  Mutta täytyy sanoa että cecina on parempaa. Koska se on punaista lihaa. Ole.

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 61)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.