suomipuoti lentokentälle

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki suomipuoti lentokentälle

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 61)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Tuttavaperhe keksi idean jonka voisi toteuttaakin jos olisi joku kauppiashenkinen rannikolla. Ongelma on että kun tulee pitkän ja rasittavan lentomatkan ja laskeutuu Malagaan niin mieli tekee siinä vaiheessa ihan kotisuomalaista hiukopalaa. Jotain suolaista ja makeaa. Ei mitään paikallista pikkutapaspalaa jossa on anjovis vaan vaikkapa ruisleipä sillillä. Mukaan voisi napata salmiakkipussin ja hartwallin keltaisen jaffan. Tämä ongelma on itsekin huomattu kun joskus on tultu yöllä lentokentälle. EI ole mikään paikka auki eikä ainakaan sellainen joka maistuu suomalaiselle.

  suomipuodissa voisi olla myynnissä pieniä nyyttejä matkaeväiksi kun lentokentältä lähdetään taivaltamaan Marbellaan, Fuengirolaan ja Sevillaa myöten. Varmasti kysyntää olisi. Onko Malagassa suomalaista ruokapaikkaa muutenkaan?

  LINKKI

  tt74
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 7

  Onhan täällä vaikka kuinka monta suomalaista ruokapaikkaa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaikkeen on ratkaisu , tähänkin. Kaikkein kokeneimmat matkailijat eivät jää kauppiaiden ja arvaamattomien aukioloaikojen armoille. Etenkään Espanjassa, maassa missä puolet vuodesta on fiestaa ja feriaa.  Todelliset asiantuntijat pakkaavat vaatteet ja muut vähemmän tärkeät matkatavarat omiin matkalaukkuihinsa ja pyhittävät yhden matkalaukun, mieluimmin Samsoniten tai vastaavan korkealaatuisen varmasti kaiken  kestävän  , ruuille. Suomesta , maasta missä on puhtain ja paras ruoka. Siitäkin huolimatta että se olisi tuontitavaraa. Mutta se on sivuseikka. Se taas ei ole että tässä erikoislaukussa on koko matkan ajan riittävät varastot. Jalostajan lihapullia , Saarioisen hernekeittoa, Reissumiestä, Fazerin salmiakkia, Juhlamokkaa, muutama paketti nakkeja , sillejä eri laatuja ja mitä nyt kenenkin dieettiin kuuluu. Ja meinasi unohtua, Valion voita , johon on saatu oma makunsa vain Valion tuntemalla ja käyttämällä valmistusmenetelmällä.

  Lihapullien ja makkaroiden määrissä kannattaa olla erityisen  tarkkana , mieluummin mukaan liikaa kuin liian vähän. Jos on tottunut suomalaisiin tuotteisiin missä ei ole juuri ollenkaan lihaa, ei voi kuvitellakaan syövänsä täkäläisiä tuotteita. Maku on aivan outo, liian voimakas eikä muistuta yhtään suomalaisia maailman parhaita tuotteita.

  Ja veden kanssa pitää olla tarkkana. Sitä ei nyt sentään kannata ottaa Suomesta mukaan. Kyllä tätä täkäläistä pullovettä juuri ja juuri juo. Eihän se tietenkään vedä vertoja aidolle suomivedelle. Tästä puuttuu ainakin  se aito radonin vivahdus mikä tekee suomivedestä maailman parhaan.

  Mutte veden takiahan tänne ei ole tultukaan. Kaikista suomibaareita saa lonkeroa ja maailman parhaita suomioluita. Sekä kossua , juomista jalointa.

  Eiköhän näillä viikko-pari mene läpi . Niin ettei tarvitse syödä täkäläisiä epäilyttäviä ruokia.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 2 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Idea on hyvä jos ei tule painorajat vastaan. Hernekeitolle moni naureskelee mutta silti se on yksi suosituimmista tuotteista. Eikä mikään maistu mukavammalle kuin höyryävä hernerokka reippaan kävelylenkin jälkeen 4 asteen lämpötilassa tammikuisena aamuna Fuengirolassa. Tuttavaperhe oli muuten tilannut automatkalla Gordobassa hernekeitot koko perheelle lounaaksi. Googlen käännösohjelman mukaan hernekeitto on sopa de guisantes mutta oli ollut se sopa ainakin ihan erimakuista kuin kotimainen.Siksi jalostajan purkkihernerokan tuonti on oikeasti hyvä ajatus.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Eihän suomiruuat saa olla rahasta kiinni. Painorajat selvitetään rahalla. Eihän se ole kuin muutama kymppi kilolta. Siis ylipainomaksut. Suomiruuan muutenkin tähtitieteellisissä hinnoissa muutama satanen parin viikon muonista ei tunnu missään.

  Kyllä muuten tuli vesi kielelle kun muistui mieleen suomalainen purkkihernekeitto. Mikä voittajan olo siitä tuli jos purkista sattui löytymään muutama pikkusormen kynnen kokoinen läskinpalanen.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Ei me suomalaiset poiketa muista kansallisuuksista millään tavalla tämän ruoka-asian suhteen. Ollaan oikeastaan aika vaatimattomia ja suurin osa on ihan tyytyväinen Mercadonan valikoimaan. Verrataanpa vaikkapa britteihin, joilla on hieno kauppaketju, ICELAND, josta saa jopa brittimaitoa. Ihan ehtaa. Ja brittien ruokaa on Supersolissakin, maitoa ja voitakin. Jostain syystá ei Valion voita, mutta se varmaan johtuu siitä, että meille kelpaa Mercadonan voi.

  Ruotsalaisilla ja muilla pohjoismaisilla on oma kauppa Fuengirolassa, CasaNordica muistaakseni. Ja sieltä saa hyvää falua ja hapansilakkaa ja muuta herkullista ruotsiruokaa. Ja saahan sitä Ikean puodistakin, lohta ja lihapullia ja ihania kanelipullia.

  Venäläisillä on monta kauppaa ja niissä on hyvä valikoima venäläisiä herkkuja, joihin sorrun, sen tunnustan. Ja entäs kiinalaiset sitten, kuinkahan monta kauppaa ja kuppilaa heillá onkaan táynná kiinatavaraa.

  Ja kun espanjalaiset matkustavat ulkomaille, on matkalaukussa aina hamonia ja soritsoa ja mortsillaa. Ja jos he jostain syystá kirvelevin sydämin joutuvat viipymään pitemmän aikaa pois kotinurkilta, láhettávät perheenjäsenet spanskiruokaa ja joskus jopa käyvät vierailulla emigrantin luona ja matkalaukuissa on tietenkin hyvää kotiruokaa koti-ikävää lieventämässä.

  Joten eláköön Jalostajan hernekeitto ja Saarioisen kanannahkapullat. Ne ovat osa meitä!!

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näin on! Suomiruoka ulkomailla on arvokas asia.  Niin arvokas että siitä on tehty useampia vakavamielisiä laulujakin.

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Kyllä perinteinen nakkikioski lentoaseman hämärään nurkkaan.

  Täältä saa matkaeväät alkupäiväksi ja samalla voi heti ostaa huikopalaa.Tuttujen myyntiartikkelien lisäksi, six baks, kossu eri plandiksilla. Tässä voi jonossa jaella nahkavitosia ja käydä nurkalla heittämässä laatat sekä lentojuomien paineet.Kyllä maailma pelastuu, samalla voi paikalliset tutustua suomi elämään.

  LINKKI

  Metsästäjä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Ei tulis mieleenkään jäädä suomi snäkärille, saati sitten lentokentälle syömään malagassa. Junalla kentältä määränpäähän ja ravintolaan. Paikalliseen mitkä on yleensä hyvin myöhään auki ja edullisia! Ainut mikä tuolla kentällä kannattaa on hampurilaispaikat. Sen huomaa jonoistakin ja hinnasta tietenkin. Sopiva huikopala junaan tai taksiin. Ulkomaille päästyäni, haluan nähdä mahdollisimman vähän suomi paikkoja tai kännisiä maan edustajia. En oikeastaan ymmärrä ihmisiä, jotka matkustaa johonkin päin mailmaa. Etsii suomi paikat ja suomalaiset ensitöikseen. Siellä se loma sitten meneekin, suomi baarissa, suomalaiset kanssa ja suomen hintatasolla. suomalaisten järjestämiä kiertoajeluja lukuunottamatta.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Moneen junaan on meitä suomalaisia. Kuten esimerkiksi Fuengirolan junaan. Meidän perhe eikä kukaan tuttavaperheistämme ei ymmärrä niitä jotka hankkiutuvat suomalaisten asuttamalle rannikolle ja sitten pysyttelevät suomalaisista erossa. Olisiko se sama matkustaa tuolla asenteella vaikka Somalimaahan? Siellä ei ole suomalaisia eikä ole varmasti suomalaista snagariakaan. Toiset tykkää snagarista ja toiset tykkää mahataudin antavasta lobsterista kun on pakko saada sitä paikallista merenelävää. Molemmat leirit on ihan samanarvoisia. Ja laajennetaan ehdotusta siten että jos suomisnagari tulee lentokentälle niin laitetaan sinne aito espanjalainen tapaskuppila niille suomalaisille jotka haluavat eroon suomalaisista ja joilla ei tee vielä salmiakkia mieli.

  lisäys: tarkoitus siis sanoa että ei ne sellaiset turistit jotka syövät paikallista ja askartelevat paikallisten kanssa työkaluja ja vaatteita vaikkapa ole sen parempia kuin sellaiset turistit jotka haluaa olla turvallisten ja rehellisten suomalaisten seurassa myös ulkomailla.

  LINKKI

  reipas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Eipä taida matkaperhe paljon matkustanut, kun noin hälmöjä ehdottavat, että hk sinistä Malagan kentälle…Olen asunut 15v Espanjassa ja voin taata että ruuan taso ja puhtaus on parempaa kuin Suomessa. Olen käynyt 73 maassa ja tietänen minkänlainen elämä ruokineen on muualla kuin Suomessa ja huvitta Suomesta ruokia tuovat turistit, sillä täällä on ruoka edullista kun et mene Suomalaisista kaupoista niitä ostamaan.

   

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eihän sieltä kukaan tietenkään tuo muuta kuin sellaista jota ei paikalta saa. HK sinistä ei ole tarjolla Mercadonassa eikä Corten gourmet osastoilla. Kysytty on!

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ma kylla ostan lahtiessani Suomesta ison palan kylmasavuporoa mukaan. Siita ei evas parane kun leikkelee ohuita siivuja valipalaksi. Kerran vein Usaankin. Tullille lupasin syovani kaiken itse.
  Jamon Serrano on hyvaa mutta poro viela parempaa ainakin mun suussa 🙂
  PS. Matkaileva perhe voi nautiskella hernekeittopurkkinsa kaikessa rauhassa.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 2 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Poron- ja hevosenlihan ystävät voisivat panna korvan taakse muistiin Cecinan .  Tällä mennään täällä Espanjassa eikä ole yhtään ikävä Wotkinin kuivattua hevosta Stadista.  Ja mistäpä sitä muualta ostaisi kuin Mercadonasta. Siellä se on serranon ja salamin vieressä herkkuhyllyllä. Tästä ei Välimeren ruokavalio parane.

  Kiitos vaan Tuiskulle alkuperäisestä loistavasta vinkistä.

  http://es.wikipedia.org/wiki/Cecina

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  HK-sininen, epäilen miksi sitä ei myydä etelässä. Täkäläinen elintarvikevirasto ei tiedä onko kysymys LIHA ruuasta, VIHANNEKSESTA tai jostain muusta. Poro, hyvä ettet puhunut ennen joulua kovaa, täällähän olisi tullut lapsilla surku kun joku syö petteripunakuonon eli kotieläimen .

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 61)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.