Suomialkkikset taas uutisissa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Suomialkkikset taas uutisissa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä sophie
    sophie Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.05.2014
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 42
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Niin..? Halusitko sanoa tállá jotain?

    Minulle jái hieman epáselváksi, miksi laitoit linkin. Vai halusitko vain tuntea olevasi jollain lailla parempi ja elámáán oikeutetumpi ihminen kuin nuo heikommat piruparat?

    PissOff-small

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä sophie
    sophie Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.05.2014
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 42

    Tassa taas yksi ressukka. Eka ukko sortui huumeisiin, joten eihan sen kanssa voinut olla. Onneksi loytyi heti toinen, mutta sekin osoittautui huumehemmoksi ja hampaat laks. Voi voi… Niin metsa vastaa kuin sinne huutaa! Kylla taman naisen omat elamantavatkin ovat olleet jo valmiiksi persiillaan, ei siihen miesta tarvita. Ei kukaan tavallinen nainen noin vain sorru huumehemmoihin, toistuvasti. Onneksi loytyi kolmas, jonka kanssa onkin mukava nukkua teltassa ja vetaa viinaa, jee!

    Tyopaikkakin meni ja uutta ei saa, kun on osoite puistossa. Voi voi! Ja mitaan avustuksiakaan ei saa, silla mikaan valtio ei ole vastuussa naikkosen sosiaaliturvasta. Voi voi! Oma valinta, katsoisi peiliin. Tai paras, ettei katsoisikaan. Saattaisi nimittain saikahtaa omaa hampaatonta peilikuvaansa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Aha..? Juu…

    Minä kun ajattelin, ettá laitoit linkin siksi, ettá se sinustakin olisi vaikuttanut lievásti sanottuna liioitellulta, ellei peráti tekaistulta jutulta. Tarinassa kun on joitakin epájohdonmukaisuuksia.

    Yhdessä kohdassa táma ’Sari’ sanoo, että he pummaavat rahaa páástákseen Suomeen: ”Pitäisi päästä Suomeen, että saisin siellä hoidettua asiat kuntoon. Sitten minulla ei olisi mitään hätää.”

    Toisessa kohdassa taas ’Sarin’ suuhun laitetaan sanat ”Suomeen paluukaan ei enää kiinnosta, ei ole enää mitään, minkä vuoksi palata, sanoo Sari.”

    Eli jos joku sattuu nákemáán jonkun suomikaupan edustalla pummaavan pariskunnan (se britti, noin muuten, saattaa edustaa sellaista tummempi-ihoista ”nykybrittiá”), niin voisi kysáistá, että haluavatko he nyt oikeasti sinne Suomeen vai pummataanko tássá ihan muihin tarpeisiin?

    Kaiken lisáksi hánet on pahoinpidelty sangen rankalla tavalla; hampaitakin irronnut ja ”…sai murtumia eri puolille kehoa”. Eli siis sen tason pahoinpitely, joka varmasti viedáán yleiselle syyttájálle suoraan sairaalasta, hoitohenkilökunnan toimesta. Vai tapahtuiko ihmeparantuminen?

    Jos on ollut Espanjassa duunissa, parissakin, niin oletusarvoisesti on myös tili espanjalaisessa pankissa. Miksi siis olla huolissaan, siitá, että pummatut rahat póllitáán? Kyllá pankki ottaa vastaan káteistá rahaa pieniákin kolikoita, kokemusta on, kunhan esittáá henkilóllisyystodistuksen tilillepanon yhteydessá.

    Pari muutakin seikkaa pisti silmáán, mutta en nyt jaksa sóssóttáá enempáá.

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Eihän tässä uutisen tyylilajissa , tai sen puutteessa, mitään uutta ole.  Taas kerran ollut joku kesätoimittaja tai toimittajaharjoittelija tekemässä täytejuttua lehteen. Asiasta ,  mistä itsellä ei ole minkäännäköistä kokemusta. Muutenkin tuntuu  elämänkokemus ja yleissivistys olevan suomalaisella toimittajaosastolla  huomattavan ohuella pohjalla.

    Olenkohan mä koskaan eli ikinä nähnyt näissä kummassakaan nykysuomen päälehdessä, eli Iltasanomissa ja Iltalehdessä paikkansapitävää ja asiantuntevaa artikkelia liittyen suomalaisten Espanjassa  olemiseen ja asumiseen.

    Se miten nämä elämäntapataiteilijat ja alkoholistit ja huumehörhöt manipuloivat hyvää tarkoittavaa kukkahattuosastoa  eli hyvää tarkoittavia hölmöjä , ei ole mitään uutta vähänkään asiaa tuntevalle.

    • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 3 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä santiago santiago.
    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä sailA omeN
    sailA omeN Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 31.07.2013
    Kirjoituksia: 4
    Vastauksia: 171

    Minna Nyrhinen Fuengirola on sitten jaksnnut ranta Mercadonassa asioida.

    4  kirjoitusta, kaksi alkoholista, yksi kuiteista ja yksi jostain kaukalo pelista,  Minna kulta, kirjoita tarjous viineista,  tisseista rannalla ja milta tuntuu kun saa niin…..

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä sophie
    sophie Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 28.05.2014
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 42

    Minua risoo, miksi talle naiselle on ylipaansa annettu palstatilaa ihan valtakunnalliseen mediaan saakka. Kauhea marttyyrimainen nyyhkytarina, jossa vika on ex-puolisoissa, Espanjaan muutossa, huijaripomossa, yhteiskunnassa, olosuhteissa… Kaikessa muussa paitsi henkilossa itsessaan. Miksei toimittaja olisi vain voinut kirjoittaa suoraan, etta ’Sari’ asuu puistossa ja juo viinaa, koska on alkoholisti. Piste. Sitten viela vihjaillaan, etta tama ’Sarin’ elamantapa olisi joku huolestuttava ja kasvava trendi espanjansuomalaisten keskuudessa.

    Jos tuo toimittaja on tehnyt kenttatyota Fuengirolassa etsimassa mielenkiintoisia juttuja, niin miksei han olisi kirjoittanut vaikka Mercadonien edessa olevista ruokapankin keraajista vahavaraisille paikallisille perheille. He sentaan tekevat hienoa tyota. Varmaan kaikki taalla asuvat suomalaiset ovat joskus osallistuneet ruokapankin kerryttamiseen. Miksi jonkun suomalaisen spurgun kohtalo ja kerjaaminen on Iltasanomille tarkeampaa?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1925

    Toihan on erittain kaupallinen aihe. Nuoret ryyppaa ja asuu puistossa. Taatusti myy paremmin kuin Espanjan leipajonot.

    Valitettavasti… 🙁

     

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tiger
    tiger Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 03.06.2014
    Kirjoituksia: 15
    Vastauksia: 88

    Varmaan aika moni täällä asuva tunnisti henkilön. Varmuuden vuoksi kerrottu myös nykyisestä brittimiehestä , joka on kyllä vaalea.

    Ihan normaalisti käyttäytyviä, vaikka hiukan kalja haiskahtaakin, no ei se niin erikoista ole.Erikoisempaa on kyllä se pummaaminen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä matias31
    matias31 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 16.09.2010
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 193

    Minnahan tekee vain työtään. Pitäähän kukkahattutädeille ja -sedille saada joku puheenaihe iltapäiväkahville. Sehän ei ole Suomessa uutinen että eläkemummot hakevat tilipäivänään Hakiksen mäkkäristä euron hampurilaisen. Kyllä pitää saada kauhistella kaukana etelän auringossa hummaavia suomalaisnuoria. Jo Junnu Vainio teki aikoinaan lauluja suurista suomalaisista seiväsmatkoista. Ja ne tuntuvat jatkuvan aina vaan!!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    No, saattaahan tuo ehká olla niinkin, ettá artikkelin tarkoitus on ollut toimia jonkinlaisena varoituksena siitá, kuinka voi káydá, jos láhtee ilman kirvestá puunkaatoon.

    Mutta ehkä nyt onkin káynyt se vanhanaikainen, josta jo Samuel Johnsonkin varoitteli satoja vuosia sitten, ettá ”Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla”, tjsp.

    Eli siis, nyt on olemassa vaara, ettá kun rantapummihenkiset ja pikkurikollisella mielellá varustetut nuoret venkulat nákevát tuon artikkelin, saattavat he páátellá, ettá noinko se elámá Espanjassa onkin lokoisaa. Páivát pummataan, illat vedetáán kaljaa ja humehia, ja sitten yóksi puistoon nukkumaan. Siistii, hei.

    Kuten ne suomalaisten koulujen esittámát huumevalistusfilmit ’60- ja ’70-lukujen vaihteessa oli tarkoitettu varoittamaan huumausaineista, mutta olivatkin visuaalisesti niin hienosti toteutettuja, LSD-trippejá myóden, ettá pakkohan niitá oli sen jálkeen joka toisen iikan kokeilla.

    Tuosta avauksen artikkelista vielá sen verran, ettá jos nuo ’Sari’ ja ’britti-iivari’ ovat viime talven puistossa nukkuneet, niin jopa melkoisia sissejá ovat. Sen verran oli kivat kelit. 😀

    P.S. Kyllá ne Kalevin Keihásen ”Suuret Suomalaiset Seivásmatkat” olivat taatusti aivan toista luokkaa kuin nykyiset ’sivistyneet ja pirskahtelevat'[TM] ”viinikerhomatkat”. Äitivainaan [R.I.P.] kertoman mukaan kihnióláistá pontikkaa tarjoiltiin Kalevin [R.I.P.] koneessa heti samalla sekunnilla, kun Suomen ilmatilasta oli páásty ulos. 🙂

    Ikáváá vain, ettá isot tekiját eivát tykánneet Keihásen menestyksestá, ja mies tuhottiinkin sitten kerran yhdessá yóssá. 🙁

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä gael
    gael Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.01.2011
    Kirjoituksia: 10
    Vastauksia: 18

    Onhan noita joka maassa, Suomessakin. Espanjassa ei sentään ole niin kylmä asustella teltassa kuin Suomessa.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä matkailevaperhe
    matkailevaperhe Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2013
    Kirjoituksia: 31
    Vastauksia: 194

    Alkoholismi ei aina ole sairaus vaan se on joskus tietoinen vapaa valinta. Suomalaisten hauskojen alkoholistien elämä maailmalla kiinnostaa siksi että nähdään että ei se tilanne ole maailmalla yhtään sen auvoisempi paitsi että saa auringon alla ottaa napanderia.

    Tähän oli reality-sarjakin tekeillä työnimellä FugeSpuge johon haimme osallistujia taannoin. Tämän jälkeen saimme bannia. Aihe on siis tulenarka

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Alkoholismi ei aina ole sairaus vaan se on joskus tietoinen vapaa valinta.

    Váárin arvasit(te)..!

    Juopottelu on vapaa valinta, jopa alkoholistille, mutta alkoholismi on aina sairaus; geneettinen piirre. Juopottelijoista vain murto-osa on alkoholisteja.

    Juopon ja alkoholistin suurin ero on siiná, ettá alkoholistille ei riitá mikáán ja kaikki saatavilla oleva alkoholi on juotava heti pois, mutta juoppo játtáá aina jotain huomisellekin.

    Toinen ero on se, ettá alkoholisti kokee humaltumisen aivan toisenlaisena, paljon suurempana euforiana kuin tavan kohtuukáyttájá tai vaikkapa normi juoppo. Alkoholistille viina on huumetta.

    Toki alkoholistikin voi juopon tavoin sortua jokapáiváiseen juopotteluun, ja tulla riippuvaiseksi alkoholista, mutta helpompaa alkoholistin on láhtókohtaisesti pitáá náppinsá erossa viinasta kuin juopon. Etenkin, kun alkoholisti jo etukáteen tietáá, miten jokainen juomakerta tulee pááttymáán, eli póydán alle, ja suht nopeasti.

     

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Ei kannattaisi ainakaan Espanjassa asuvien langeta táhán suomen viralliseen oman kansan  syyllistämispolitiikkaan. Suomessa syyllistetään juomisesta koko kansaa ja on aina syyllistetty ja koko homman tarkoitushan on perustella ylenpalttista ja kaikki rajat ylittáväá holhoamista ja mááráámistä ja kansan alistamista náinkin halvalla keinolla. Me jotka táällá olemme náemme kyllá, että suomalaiset ovat siistiá porukkaa, rapajuoppous on harvinaista ja rapajuoppoutta nákee muilla kansallisuuksilla miljoona kertaa enemmän. Katsokaa vaikka venáläisiä, brittejá ja espanjalaisia itseään. Kyllá viina maistuu ja kaljaa kuluu. Kaljaa muuten espanjalaiset juovat paljon enemmán kuin viiniä ja ihan humalatilaan asti. Vaikka suomalainen perinteinen alkoholivalistussyyllistáminen váittääkin, että Espanja on viinimaa, jossa humalaan asti ei koskaan juoda. Hah hah!

    Meillá on pari omaa pulsua ja nuoret ottaa pikku kánnin viikonloppuna, mutta skandaaleja emme aiheuta. Tunnetteko kaupungin nimeltäán SALOU??  Siellá járjestávát brittinuoret joka vuosi oikein kunnon karnevaalin, Saloufestin. Sinne saapuu tuhansia brittinuoria pelkástään ryyppáämään, oksentamaan, paskantamaan ja naimaan pitkin katuja, rantaa ja puistikoita. Ja kaupunkilaiset ovat kauhuissaan, mutta sietávát, koska kánnáává brittinuoriso jättäá hyvát rahat baareille ja diskoille. Ei me suomalaiset tuohon kyettáisi, ei vaikka haluttais!

    Pikkuisen infoa http://www.lasexta.com/noticias/sociedad/jovenes-que-llegan-saloufest-alardean-turismo-borrachera-redes-sociales_2015032900110.html

    Ja elávää kuvaa tämän vuoden Saloufestista https://www.youtube.com/watch?v=cF5xT9Ui8Zc

    Myös espanjalainen nuoriso járjestáá porukkaryyppájäisiá. Joka viikonloppu.  Sana on botellón ja niihin kertyy nuorisoa satoja ja tuhansiakin. Kutsu káy yleensá somen kautta. Ja viina virtaa ja myöskin kaikki mahdolliset huumeet ruohosta vahvempiin ja on tappeluita, joskus jopa puukotuksia. Joten se siitá viinikansasta, joka osaa ottaa sievásti.

    Hieman liikkuvaa kuvaa asian tiimoilta https://www.youtube.com/watch?v=iaI3t1jm5Po

     

     

     

    • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 3 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö vanhatyttö.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.