Suomi oli jälleen paras !

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Suomi oli jälleen paras !

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Näin se on. Suomi on paras maa olla äiti. Asiasta tutkittua ja ehdottomasti puolueetonta tietoa oheisesta linkistä. Saa Santiagokin aihetta kehua Suomea.
  😉

  http://www.hs.fi/kotimaa/Suomi+on+edelleen+paras+maa+olla+%C3%A4iti/a1399262746601

  Ja lisäksi voi todeta, että Kelpaa ne Suomen äitiyspakkaukset myös kuninkaallisillekin. Kuulemma.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No , mitäs tähän nyt sanoisi. Äideille kova juttu, etenkin yh ja vastaaville tapauksille. Ja vielä useampi äiti ympäri eu:ta saa nykyään kiitellä Suomen anteliasta sosiaalihuoltoa ja maailman tyhmimpiä veronmaksajia, eduista joita työnnetään tavallisen ihmisen järjen vastaisesti miljoonakaupalla ympäri (itä) Eurooppaa.
  Ja olen mä nähnyt esim. pienyrittäjien laskelmia ja vaikerrusta siitä mitä äitiyslomat maksavat työnantajalle.
  Ja tiedän tapauksia missä vakituisen työpaikan saamisen jälkeen ei onnellista äitiä näy moneen vuoteen töitä tekemässä, äitiysedut mahdollistavat vuosien elämisen työnantajan ja sosiaalietujen kustannuksella.
  Ja kai siellä vielä on subjektiivinen päivähoito-oikeuskin voimassa. Eihän joskus saatua etua enää ikinä peruta.
  Eli työtön ja kotona loisiva työttömyyskorvauksia nauttiva äitsyli saa lapsen /lapsensa kunnalliseen päivähoitoon, ilmaiseksi tietenkin, työttömyyden takia. Muuten ei ehtisi toteuttaa itseään kotona ja kylillä.
  Mutta kumma kyllä mikään ei auta. Suomen syntyvyys on sitä luokkaa , että väkiluku vähenee.
  Ja valtava työvoimapulahan on vaivannutkin maata , nyt jo pian vuosikymmenien ajan.
  Onneksi Suomeen on tulossa lapsirakkaita moniosaajia, jotka pelastavat tilanteen. Tulppana näille Suomen parasta epäitsekkäästi ajatteleville tulijoille on suomalaisten viranomaisten hitaus maahantuloanomusten käsittelyssä. Tulijoita Suomea pelastamaan olisi vaikka kuinka paljon, pitäisi vaan lisätä käsittelijöitä.
  Siinä tulisi samalla oikeita kansantaloutta palvelevia tuottavia työpaikkojakin uusille virkailijoille.
  Ja jos ei ne nyt niin tuottaisikaan, niin Suomihan on AAA ryhmää velkamarkkinoilla ja siinä tämäkin rahoitettaisiin velalla samalla tavalla kuin nämä äitiysedutkin.
  Muuten olen sitä mieltä , että Suomen liikevaihtoveroa voisi hyvin nostaa, sehän on yhä vieläkin alle 30%.
  Ja tietysti kaikkea autoiluun liittyvää tuskin verotetaankaan, nämä verot myös ylös.

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  Santiago viittasi äiteihin, jotka synnyttävät liudan lapsia ja voivat nauttia kotiäitinä olemisesta. Niin, tottahan se onkin. Kokemuksesta voin kertoa, että eräs yhtiömme työntekijä ei ole muuta kuin käynyt kääntymässä viimeisen 10 vuoden aikana työpaikallaan. Lapsia on jo neljä ja äitiysloma, äitiysvapaa, hoitovapaa ja lomat yms vapaat ovat venyttäneet äitiysloman kymmenen vuoden mittaiseksi. Niinpä hän ei oikein tuntenut tietokonetta tullessaan töihin, puhumattakaan tarvittavien ohjelmien käytön osaamisesta. Kyllä Suomessa toki tarvitaan lisää lapsia minun ja Santiagon eläkkeiden maksamista varten, mutta onkohan nuo sosiaaliedut liian kattavia ?

  Moniosaajat ovat sitten erikseen. Olen ollut ao tahoihin yhteydessä, että moniosaajien muuttojen edellytysten tulkintaan suhtauduttaisiin kuten normaaliin laintulkintaan. Ilmeisesti asiassa onkin ryhdytty toimenpiteisiin. Tosin tuskin minun vaikutuksestani. Niinpä esim. perheiden yhdistämisessä ollut porsaanreikä on tukittu (perheenjäseneksi pyrkivä DNA-testataan) ja ankkurilapsikäytäntö on niinmuodoin poissa laskuista.

  Mutta hyviä veron- ja eläkkeenmaksajia tarvitaan. Ehkä kriisien jatkuessa saamme Itä-Euroopasta uutta ja työteliästä väkeä turvaamaan Suomen näivettyvää taloutta ?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kaikilla asioilla on kaksi puolta. Ja riippuu tietysti miltä kantilta asioita katsoo , onko ne itselle hyviä vai huonoja.
  Mutta tulee vaan mieleen , että tässä äitiysasiassakin on vedetty pahasti överiksi. Hyvä asia on pilattu.
  Ei kai tarkoitus ole ettei ihmisillä, perheillä, ole itsellään mitään vastuuta lapsistaan ja elämisestään, oikeastaan mistään.
  Mä olen vielä sitä ikäluokkaa jolla on käsitys hyvin vaatimattomasta ja ahtaasta asumisesta ja samoin taloudellisesti tiukasta elämästä. Silloin Suomi ei ollut lottopottimaa vastasyntyneille. Ei ainakaan työläisperheissä sodanjälkeisessä Helsingissä.
  Silloin lapsilisillä oli tarkoitus, ne rahat meni oikeasti jokapäiväiseen elämiseen.Äitiyspakkauskin oli oikea apu suurimmalle osalle kansasta.
  Kauas on menty niistä ajoista kun ajatellaan , että vaikkapa lapsilisiä maksetaan miljoonakaupalla ympäri maailmaa ihmisille jotka eivät edes tiedä missä Suomi on , saati olsivat jalkaansa asettaneet pyhän suursuomen maaperälle.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Tästä oli vastikään juttua mm ylen sivuilla! Mielestäni ylättävän pieni on tuo osuus kun katsoo koko summaa
  Suomesta ulkomaille maksetut lapsilisät murusia koko potista

  Suomesta ulkomaille maksetut lapsilisät murusia koko potista
  Suomi maksaa tänä vuonna arviolta useita miljoonia euroja lapsilisiä ulkomailla asuville lapsille, joiden toinen vanhempi on töissä Suomessa. EU-lainsäädäntö takaa sen, että esimerkiksi perhe-etuuksia saa myös toisesta jäsenvaltiosta. Suomessa lapsilisiä maksettiin viime vuonna lähes 1,5 miljardia euroa.

  Suomessa sosiaaliturvasta huolehtiva Kela ei ole laatinut yksiselitteistä tilastoa siitä, kuinka paljon ja kenelle Suomi maksaa lapsilisiä ulkomaille. Kela kuitenkin teki pyynnöstä arvion niistä tapauksista, joissa toinen vanhemmista työskentelee Suomessa ja lapsilisiä maksetaan ulkomaille, vanhemman lähtömaahan. Tämän vuoden helmikuussa 4400 ihmistä sai Suomesta lapsilisät ulkomailla asuvalle jälkikasvulleen.

  – Yhteensä helmikuussa maksettiin 718 504 euroa, josta Virosta tulleille työntekijöille 468 065 euroa, Kelan lakimies Henna Huhtamäki kertoo.

  Huhtamäki arvioi, että mikäli etuuden saajien määrä pysyy vuoden loppuun samalla tasolla, maksaa Suomi lapsilisiä vanhemman lähtömaahan tänä vuonna kaikkiaan noin 8,6 miljoonaa euroa. Valtaosa summasta, noin 5,6 miljoonaa euroa, menee Viroon.

  Ulkomaille maksettavat miljoonat ovat osa kokonaisuutta: Kela kertoo, että se maksoi lapsilisiä Suomeen viime vuonna lähes 1,5 miljardia euroa.

  LINKKI

  Kukkulankuningas
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2013
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 119

  Joissakin perheissä lapsen on melkeinpä vaarallista olla äitinsä kanssa kotona. Neuvola-sosiaalipuolen verkosto on löysä, täynnä reikiä ja epäpäteviä tanttoja. Masentuneet ja arvaamattomat äidit eivät välttämättä anna parhaita eväitä tuleville veronmaksajille. Sinne on hyvä äidin jäädä kotiin sosiaalieduista nauttimaan ja ”hoitamaan” lasta. Rahantulo kai sentään katkeaa siihen kolmeen vuoteen. Mene ja tiedä.

  En muuten ihmettele yhään, että somalialaisilla äideillä on maailman huonoimmat oltavat kotimaassaan Somaliassa. Ei elämä näytä olevan kummoistakaan herkkua heille siellä Helsingissäkään. Kyllä on joskus ihan tosissaan tehnyt mieli vetäistä päin lättyä niitä somali-isiä kun olen seuraillut heidän käyttäytymistään kaduilla. Somalialaisten kulttuurissaan miesten ei kuulu tehdä yhtikäs mitään. Paksuun säkkiin verhotut somalinaiset raahaavat käsissään Siwan painavia kasseja ja miehet kulkevat vaimojensa perässä ilman kantamuksia joko miesporukassa tai sitten heillä on kännykät käsissään ja he huutavat niihin kovaa ääneen ghghghgg -äänteitä.

  Koska minkäänlaista kielitaitoa tai koulutuspohjaa ei näillä lapsitehdasäideillä ole, eivät he myöskään ymmärrä miten tärkeää olisi huolehtia siitä, että lapset kävisivät esimerkiksi koulua eivätkä jäisi notkumaan ostareille. Itä-Helsinkiin on jo muodostunut omia ghettoja ja ihan oikeaa jengiytymistäkin on ollut havaittavissa, kertoi ystäväni poliisi.

  Nämä somalimiehet, suuret sankarit ja poikiensa esikuvat ovat hankkimassa perheelleen elannon, aivan kuten heillä oli joskus tapana Somaliassakin. Äidit tekevä kaiken fyysisen työn ja miehille jää vain joka kuukautinen puhelinsoitto sosiaaliviranomaiselle. Lippusia ja lappusia ei jakseta täyttää, joten puhelu on helpomi ja se menee näin: ”Missä mun palkka? Missä viipyy mun palkka?” Palkalla he tarkoittavat tietysti toimeentulotukea, viimesijaista tukea kun mistään työstä tai muualta ei toimeentuloa pysty itse järjestämään. Tuo on ihan totta. Sen kertoi minulle ystäväni sosiaalityöntekijä.

  En saisi tällä tavalla yleistää. Tiedän. Ja sanottakoon, että onhan toki niitä ahkeriakin somalimiehiä siellä Suomessa. He ottavat fiksusti suomalaisen avioeron vaimostaan (ero suomalaisittain ei merkitse heille mitään, koska kotimaassa liitto pysyy voimassa). Vaikka suomalainen ero astuu voimaan ja vanhemmat muuttavat eri osoitteisiin, tupsahtelee niitä lapsia äidin mahasta ihan samalla tehdastuotannolla kuin ennen eroakin. Ainoa mikä muuttuu, on se, että somali-isä saa nyt itselleen kaupungin vuokraboksin ja sen ihan oikean, bussikuskin hommista saadun palkankin tililleen. ”Hylätty” 10 lapsen somaliäiti raataa kuten ennenkin, mutta nyt perhe saa yksinhuoltajanlisät normaalien lapsilisien päälle. Harkinnanvaraista tukeakin liikenee höllemmin yksinhuoltajaäidille. Näin olen kuullut. Lapsia ei edelleenkään viedä kouluun. He viettävät aikaa ostareilla jengeissään. Lapset haluavat tulla isiensä kaltaisiksi. Isät opettavat sitten pojilleen millä äänensävyllä kannattaa huutaa sossun korvaan: ”MISSÄ MUN PALKKA VIIPYY?”. Suomi ei välttämättä ole paras paikka lapselle. Kaikki riippuu siitä minkälaiseen perheeseen sattuu syntymään, olivat etuudet miten hyviä tahansa. Tämä on fakta.

  Uutiskynnyksen ylitti tällainen uutinen: ”Somalimies auttoi maahan kaatunutta mummoa”.

  Hieno ele tältä somalimieheltä. Taitaa olla aika harvinaista tuollainen, kun asiasta on tehty Suomessa oikein lööppi. Seuraavan kerran kun kävelen Helsingin katuja ja näen mustaan säkkiin verhotun viimeisillään raskaana olevan somalinaisen kantamassa Siwan painavia kasseja eikä takana kulkeva aviomies tee elettäkään auttaakseen, minä autan.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  No pientähän toi on. Vuodessa muutama miljardi somaleille. Eihän se ole kuin murto-osa koko budjetista.

  Tässä on nyt tämä uutinen hieman etuajassa , ennenkuin Hesari tekee saman uutisen samasta aiheesta.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188
  santiago kirjoitti:

  Tässä on nyt tämä uutinen hieman etuajassa, ennenkuin Hesari tekee saman uutisen samasta aiheesta.

  Missä on mainitsemasi uutinen? Unohtuiko linkki? 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Uutinen , hyvä sellainen, ei lainaus lehdestä, on se että somalien tuet ovat vain pieni osa koko budjetista.

  Ja tuntien hesarin nykylinjan , joku päivä siellä niiden vihervasuritoimittaja keksii tehdä lehteen lööpin samasta asiasta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416
  LINKKI

  Jeremiasa II
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2007
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 61

  Oliskohan se parempi, että jotkut uuninpankopoijaat ei paljoa puhuis mistään
  äitiyspakkauksista. Vaikuttaa jotenkin kummalliselta asiantuntemukselta.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  Kukkulankuningas kirjoitti:

  Uutiskynnyksen ylitti tällainen uutinen: ”Somalimies auttoi maahan kaatunutta mummoa”.

  Hieno ele tältä somalimieheltä. Taitaa olla aika harvinaista tuollainen, kun asiasta on tehty Suomessa oikein lööppi. Seuraavan kerran kun kävelen Helsingin katuja ja näen mustaan säkkiin verhotun viimeisillään raskaana olevan somalinaisen kantamassa Siwan painavia kasseja eikä takana kulkeva aviomies tee elettäkään auttaakseen, minä autan.

  Eiköhän tuo lööppiin päässyt sen vuoksi että siellä muutama urpo kävi tuon auttajan kimppuun?

  LINKKI

  pentti52
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2010
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 397

  En tiedä ketä Jeremiasa II tarkoittaa näillä uuninpakkopoijilla, mutta minulla ainakin on kaksi lasta.

  Sosiaalieduistahan on Espanja.orgin sivuilla kirjoiteltu pitkin ja poikin. Toin äitiyspakkausasian esille huvittavana yksityiskohtana, kun suomalainen äitiyspakkaus lahjoitettiin Englannin kuninkaallisille. Taikka no joo, mainoskikkahan se tietysti oli. Eivät ne kuninkaalliset tosiasiassa rahvaan lahjoja tarvitse.

  http://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset/2013070217219396_kg.shtml

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Suomesta positiivisessa mielessä tuodaan usein esille ilmainen kouluruokailu ja äitiyspakkaus, kun halutaan antaa kuva toimivasta hyvinvointiyhteiskunnasta.
  Ainakin ne ovat enemmän tätä päivää kuin sauna, sisu ja talvisota.

  LINKKI

  MiMadrid
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 649
  kojo kirjoitti:

  Suomesta positiivisessa mielessä tuodaan usein esille ilmainen kouluruokailu ja äitiyspakkaus, kun halutaan antaa kuva toimivasta hyvinvointiyhteiskunnasta.

  Niin: ilmainen = joku muu/kaikki maksaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 19)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.