suomi, maailman napako??

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto suomi, maailman napako??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mikä saa suomalaiset uskomaan siihen myyttiin että suomalainen työ, työmoraali, ammattitaito ja työmenetelmät ovat maailman huippua. Suomi on täynnä hometaloja joista tulee ja on jo tullut uskomaton lasku suomalaisille.Junat hyytyvät kun tulee lunta.Tieliikenne on suurissa vaikeuksissa, vesijohdot hajoavat.Ja tämä yhdessä maailman pohjoisimmista asutuista maista.
  Suomalaiset arvostelevat mm .Espanjan rakennustapaa.Mun mielestä täällä tehdään sentään jotain oikeinkin .Asuuhan täällä virallisestikin yli 40 000 000 ihmistä. Oikeasti varmaan 50 miljoonaa. Sähköt toimii kaikkialla ,huolimatta kohtuullisen haastavista maasto-olosuhteista.Vesihuollon haasteet ovat toista luokkaa kuin kymmenien tuhansien järvien Suomessa. Moottoriteitä on tuhansia kilometrejä.
  Ja päätellen vaikkapa tuhansista? vanhoista linnoista, täällä on osattu rakentaa jo jonkun aikaa.
  Ja törkeyden huippu, täällä ei eristetä kylppäreitä suomalaisten sertifikaattien mukaan.
  Ja tämä törkeys on jatkunut jo ainakin tuhat vuotta.Koko Alhambra kymmenine tuhansine laatoitettuine neliöineen on jo tuhat vuotta sitten väärin laatoitettu.Vielä jonakin päivänä , ehkä viidensadan vuoden päästä, tulette näkemään miten oikeassa asiasta pahastuneet suomalaiset olivatkaan kun Alhambran Leijonasalin laatat putoavat seiniltä!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  santiago kirjoitti:

  Ja törkeyden huippu, täällä ei eristetä kylppäreitä suomalaisten sertifikaattien mukaan.
  Ja tämä törkeys on jatkunut jo ainakin tuhat vuotta.Koko Alhambra kymmenine tuhansine laatoitettuine neliöineen on jo tuhat vuotta sitten väärin laatoitettu.

  No täällä ei pahemmin näe niitä lastu/kipsilevyseinäisiä kylppäreitä… ne kai on syytäkin vesieristää hyvin…

  Alhambran kaakelit taitaa olla vasta vajaa 700 vuotta vanhoja… milloinkohan takuuaika menee umpeen? 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sori, voi noi vuosiluvut vähän heittää , sallittakoon taiteilijan vapaus, mulla oli tässä suurempi missio. Siinä ei pari-kolmesataa vuotta tunnu missään.
  Ja sutta ja sekundaa tehdään joka puolella.Nyt kun on satanut vähän reippaammin, niin täällä on taloja sortunut ja aitaa kaatunut kun rakenteet on lionneet tarpeeksi.
  Ja vakavasti ottaen, eihän huonosti tehtyjä sähkö-tai putkitöitä voi missään päin maailmaa puolustella.
  Mutta siihen että eri puolilla maapalloa rakennetaan eri metodeilla, sisältyy mun mielestä yleensä pitkä satojen -tai tuhansien vuosien kokemus ja viisaus.
  Mutta jos mä alkaisin rakentamaan taloa espanjaan,niin kyllä mä yhdistäisin täkäläisiä ja en välttämättä suomalaisia , vaan vaikkapa saksalaisia menetelmiä mm. ilmastoinnin ja lämmityksen suhteen.
  On muuten ne standardit ja tekniikat tainnu juuri sieltä tulla Suomeenkin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ja kun mä nyt vahingossa jouduin asialinjalle , niin jatketaan.Aihe vaan vaihtuu.
  Olen tossa kiitollisena miettinyt mikä etuoikeus ja rikkaus on tuntea kaksi ruokakulttuuria Euroopan aivan vastakkaisilta laidoilta.Ja jotain sieltä väliltäkin.
  Tarjonta , ainakin Fugen kaupoissa , ja en nyt tarkoita niinkään Suomikauppoja, mahdollistaa eri maiden tyypillisten raaka-aineiden hankkimisen.Ja pienellä soveltamisellakin pääsee pitkälle.
  Ehdottomasti, yhdistelemällä eri maiden systeemejä, lopputulos on enemmän kuin tekijöidensä summa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Selma
  Selma Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Mistäs se johtuu, ettei Espanjaan muuttaneille saa mainita edes pienen pienestä negatiivisesta asiasta Espanjassa? Kaikki on niin ihanaa, hyvää, maailman parasta jne. Suomen oloja pitäisi olla koko ajan arvostelemassa.

  Sen verran olen vieraillut siellä, että tiedän, mikä minua odottaa, kun sinne parin vuoden päästä talveksi tulemme. Se ei suinkaan ole maanpäällinen paratiisi kuten ei Suomikaan.

  P.S. Hometta olen siellä löytänyt jopa makuuhuoneen seinistä. Ymmärrettävää, kun taloissa ei ole kunnon lämmitystä ja sataa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä la luz
  la luz Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2008
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 277

  Suomalaisesta työmoraalista ainakaan hoitotyössä en valittaisi jos sitä vertaa espanjalaiseen. Suomessa hoitotyö kokonaisvaltaisempaa ja intiimimpää. Teknologia, puitteet, kädentaidot samat molemmissa maissa. Vaatimukset hoitotyön ammattilaisille korkeammat Espanjassa kuin Suomessa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Tanne on halukkaita tulossa vuosi vuodelta enempi,luulisin etta heille olisi hyva kertoa myos negatiivisia asioita,ettei yllatyksia sitten sattuisi.

  Itselleni oli aika karmee kokemus ensimmaisina vuosina juuri tama kylmyys ja kosteus,olin kaynyt taalla vain kerran lomalla talviaikana,ja sekin viikko sattui silloin olemaan erittain aurinkoinen ja suht lammin.

  Kun sitten muutiin tanne,tuli totuus esille,kylmaa,kylmaa,kylmaa.Asun viimeisessa kerroksessa,kun rajusti satoi,tuli vesivahinkoja kattoon,(tulee vielakin joskus)ikkunat olivat huonot ja sita hometta ilmestyi usein.Lammityksena sahkokayttoinen ”lammityslevy”, (kaasukaminaa ? pelkaan),sain siita kovat paansaryt ja mahtavat sahkolaskut,eika se lammittanyt kuin ”jalkoja”.

  Nyt on ”vahan” paremmin asiat,mutta se vaatikin sitten saastamista,etta saatiin ikkunat uusittua ja lampopumppu/ilmastointilaite hommatuksi.Hometta ei ikkunoiden uusimisen jalkeen ole nakynyt.
  ”Oleskelu”tilojen lampoiseksi saamiseen menee monta tuntia (olen vilukissa!),meilla kun 1 laitteista joutuu lammittamaan ehka liian isoa tilaa. Monesti tuntuu etta ulkona on lampoisempaa kuin kotona.

  Kaikki on ihanaa,hyvaa,maaiman parasta,jos vaan on paaaaaljon rahaa,mutta sitahan suomalaislla tuntuu olevan 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ivanka
  Ivanka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 46
  Vastauksia: 854

  Hot, olet kyllä oikein veijareiden kuningas. Luva ya!

  Terveisin:
  -pikkunapa-

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tällaisen sateisen talven aikana voin todeta, että kyllä Suomessa vesi ja lumi pysyy ulkopuolella. Rannikolla on ollut paljon vuotavia kattoja. Mutta, kyllähän silläkin on työllistävä vaikutus. Rakennukset tehdään tietysti sen mukaan, millaiset ovat olosuhteet. Ei kai Espanjassa kannata tehdä rakennuksia samoin kuin Suomessa. Ovat kuitenkin niin eri leveyspiireillä. Jos talven aikana vähän kastuu ja hometta kertyy, niin kyllähän sen saa pestyä pois. Jos kosteutta olis sitten 5 kuukautta vuodesta, niin voisi olla terveysongelmia.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä eka
  eka Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 5

  Miksi pitää mennä läävään asumaan? Työni puolesta olen vieraillut kuluneenakin talvena kymmenissä, ehkäpä jo sadoissa huoneistoissa, vain muutama niistä on ollut kylmiä ja homeisia lääviä. Ne ovat sitten varmaan halpoja asua? Mitä maksaa terveys?

  Valtaosa asunnoista on ollut oikein viehättäviä, lämpimiä ja kuivia. Se vaan maksaa vähän enemmän. Miksi elämän perusasiassa pitää noin paljon säästää? Eihän Suomessakaan kukaan viihdy hatarissa homeloukoissa – miksi täälläkään? Turha tuosta asuntojen huonoudesta ja kylmyydestä on kauhuskenaarioita levittää, se on vain valintakysymys…

  Kyllä täällä on tiettynä vuodenaikana kosteaa ja lämpötilakin alimmillaan kymmenen korvilla. Kylmäähän se on 🙂
  Siksi kotona ei kannata värjötellä. Lämmöt päälle vaan. Taitaa vaan nuukuus hakata silmille, kun sähkö on kallista?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  LÄÄVÄKSI,mutta myonnan etta rakennus lahentelee jo 30 vuotta.Ja rakentaminenhan on muuttunut hyvinkin paljon taallakin viimeisina vuosina. Tuskin naita vanhojen talojen ongelmia niin kauheesti loytyy uusissa asunnoissa.

  Pohjois -Espanjassa rakentaminen on ollut jo kymmeniavuosia sitten aivan toista luokkaa,mita etelassa tai saarilla. Eipa sielta niin usein tule ”uutisia” talojen sortumisista kuten nyt esim.viimeaikoina on tullut etela Espanjasta tai saarilta.Tosin eihan suomalaiset tietenkaan asu sellaisissa ”vaatimattomissa” asunnoissa.

  Myonnan nuukuuteni sahkon suhteen,mutta kun taloon tulee vain 1 keskitason palkka.ei niita sahkoja voi mielin maarin kuluttaa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hyvä eka,

  Jos olet käynyt sadoissa luukuissa tiedät, että ainakin 95%:ssa niistä on ikkuna/ovi sisäseinän kanssa tasan – riippumatta luukun hinnasta 20.000€-15.000.000€. Oheinen kuva kertoo tilanteen. Jos talossa ei asuta jatkuvasti eli lämmitetä sitä talvella ja viilennetä kesällä, todennäköisyys verhon taakse tulevalle kylmäsiltahomeelle on suuri. Nämä spaniardit eivät tajua tätä alkuunkaan eli siirtäisivät sen ikkunan edes viisi senttiä ulospäin ja homma toimisi ihan toisella tavalla. Perkele! Eli se ilmalämpöpumppu pitää jättää hyrräämään myös siksi ajaksi, kun olet poissa ja toivoa, että ei tule sähkökatkosta, mikä voi sotkea pumpun ohjelmoinnin…..

  Ja mitä tulee paikallisten vesieristystaitoon, se —seestä! Jälleen riippumatta luukun hinnasta, sade tulee jostain kulmasta sisään takuuvarmasti.

  Sanoo myös ainakin sata kämppää nähnyt.

  Kuules eka,

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Eka, en puhu omasta asunnostani muussa suhteessa, kun että vesieristeet eivät pidä. Meillä on lattialämmitys ja muutenkin tosi lämmintä, senkun termostaattia seinässä vaan vääntää mieleisekseen. Toki, asuntoni onkin aika uusi, muttei läävä 🙂 Olen myös kierrellyt kymmeniä asuntoja tässä talven aikana tarkoituksena ostaa muutama asunto, ja kyllä siellä yllättävän paljon hometta on tullut vastaan. Toki, monet niistä on ollut tyhjillään kesän jälkeen ja kun ei ole automaattista lämmitystä, niin kyllähän näillä keleillä kosteus pesiytyy.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
  jhatinen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.07.2008
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 133

  HOT:n kuva on hieno!

  Kun tuohon sijoittaa vaikkapa lähtöpisteeksi Malagan ja päätepaikaksi Pegingin, niin mitä kautta kannattaisi matkustaa?

  Jussi

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.