Suomi-kuvaa Esanjassa: Sofi Oksasen Finlandia palkinto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomi-kuvaa Esanjassa: Sofi Oksasen Finlandia palkinto

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä varpunen
  varpunen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Olen asunut Espanjassa nyt kymmenisen vuotta eri paikkakunnilla, nyt Madridissa 3 vuotta. Näinä vuosina kielitaitoni on luonnollisesti kehittyyt aika hyväksi, jollei kiitettäväksi, ja ymmärrän, puhun, luen ja kirjoitan sujuvaa espanjaa. Näiden vuosien aikana, kielitaidon ja kulttuurin tuntemuksen myötä, ja elämällä espanjalaista elämää (olen naimisissa espanjalaisen miehen kanssa ja meillä on kaksi suomalais-espanjalaista lasta,) ja työskentelemällä viidessä eri espanjalaisyrityksessä olen alkanut huomaamaan sen, että espanjalaisilla ei ole mikään hyvä mielikuva Suomesta, vaikka usein niin vireellisesti luulevatkin. Nyt kouluampumistapausten jälkeen huono mielikuva Suomesta on mielestäni entisestäänkin voimistunut. Tänään lukiessani Adn-ilmaisjakelulehteä, silmiin sattui tämä artikkeli:

  http://www.adn.es/cultura/20081126/NWS-2359-finalandia-literatura-critica-paasilinna-oksanen.html

  Jos luette artikkelin, niin huomaatte sen sisältävän ikäviä viittauksia Suomeen ja virheellistäkin tietoa, en ole lukenut Oksasen kirjaa mutta olen siinä käsityksessä että se käsittelee Viroa, ei Suomea? Paasilinnasta ei artikkelin kirjoittajalla ole mitään hajua, jos on Paasilinnan kirjoja lukenut niin varmaan ymmärtää niiden ironian ja huumorin….

  Tämä laittoi miettimään, ja ihmettelemään, mistä se espanjalaisten mielikuva Suomea kohtaan oikein syntyy ja miksi esim. kouluampumisten aikaan luin ja näin telkkarissakin kun Suomea haukuttiin sairaaksi yhteiskunnaksi. En ole pitkään aikaan mitään muuta maata niin ahkerasti kuullut ”arvosteltavan”, siis siihen sävyyn että Suomi yrittää antaa itsestään kuvan joka ei ole totta. Mutta, ei Suomi mielestäni esim Espanjassa yritä antaa mitään kuvaa itsestään, matkailumainokset on erikseen, ja samalla tavalla Suomessa Espanjaa mainostetaan mielikuvilla kuin Suomea täällä.Tietenkin myös kiinnitän huomion Suomea koskeviin artikkeleihin eri tavalla kuin muita maita koskeviin, mutta esim Ruotisia kritisoivia artikkeleita en ole nähnyt.

  Herääkö teissä isänmaallinen henki, tai miltä teistä tuntuu kun kuulette/luette Suomea ja sen kulttuuria arvostelvia juttuja, jotka vielä saattavat antaa virheellistä tietoa?

  Itselle vahvistuu mielikuva siitä että joissain asioissa täällä ihmiset (siis paikallisest) ovat suoraan sanottuna asioista tietämättömiä, mutta siltikään en ymmärrä juuri Suomen arvostelua?
  En ole ikinä nähnyt muista Pohjoismaista vastaavia juttuja. Olemmeko me Euroopan ”Afrikka” espanjalaisille? Harmittaa välillä vastailla ihmisten kysymyksiin Suomesa, onko siellä vaarallista asua,ja kaikkea muuta älytöntä.

  Olisi kiva kuulla kokemuksianne, varsinkin täällä vakituisesti asuvilta.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä varpunen
  varpunen Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.12.2008
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 11

  Hui, nolottaa, kirjoitukseni vilisee kirjoitusvirheitä, uusi näppis taitaa olla syynä + kohmeiset sormet (täällä Madridin pohjoispuolella vuorilla on yöllä pakkasta ja päivälläkin viileää, lämmin vesi on poikki ja Gas natural putkia huolletaan..)

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Pienistä viis, asia on tärkeä ja todellakin pohtimisen arvoinen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laura
  Laura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209

  Varpunen, tekstisi pisti mietteliääksi. Itse olen asunut Espanjassa vasta kolme vuotta. Tänä lyhyenä aikana en ole huomannut mitään erityistä Suomi-vastaisuutta. Sitä vastoin olen ollut aistivinani espanjalaisissa kaikkia muita (kuin omaansa) kansallisuuksia ylenkatsovaa asennetta. Tämä kulkee käsi kädessä koulutuksen kanssa – mitä vähemmän kouluja käynyt tapaus, sitä suppeampi ja omanapakeskeisempi (onkohan tuo mikään oikea sana?) maailmankuva.

  Luin linkittämäsi artikkelin. Itse en lukenut riveiltä enkä niiden välistä sen kummempaa Suomi-vastaisuutta. Tai no, se vähän pisti silmään, että toimittaja oli nostanut esille Oksasen ”Suomessa kuolee nainen joka toinen viikko ja joutuu lyönnin kohteeksi joka kuudes minuutti perheväkivallan seurauksena”-kommentin. Tuntui vähän tekemällä tehdyltä kohu-otsikoiden hakemiselta. En tiedä Espanjan vastaavia lukuja (ja mieleen tulee monta muutakin maata, joissa on paljon perheväkivaltaa), mutta uutisoinnin perusteella ne ovat vähintäänkin samalla tasolla kuin Suomessa, vaikka kuinka suhteutettaisiin väkilukuun etc. Suomalainen ainakin voi myöntää nämä asiat ääneen, toisin kuin espanjalainen, joka haluaa aina antaa itsestään puhtoisen kuvan ja polttaa päreet hetkessä, jos hänen/hänen kansansa tekemisiä ihmetellään tai jopa kritisoidaan.

  Olet asunut Espanjassa pitkään. En epäile, etteivätkö huomiosi Suomen mollaamisesta pitäisi paikkaansa. Toistan kuitenkin vielä itseäni; olen huomannut espanjalaisten pitävän kaikkia muita kansallisuuksia tasapuolisesti tavalla tai toisella huonompina kuin omaansa. Ja ns. tyhmiin (=tietämättömiin) ihmisiin törmää jatkuvasti. Yritän ottaa nämä urpot sillä asenteella, että oma elämänkokemus tässä vain kasvaa, jee.

  Ja kysymykseesi siitä, herääkö minussa isänmaallinen henki, kun luen Suomea arvostelevia juttuja, vastaus: kyllä herää. Mutta esim. tuo esille nostamasi artikkeli ei mielestäni ollut ärsyttävä. On totta, että monet suomalaisen kirjallisuuden huiput kirjoittavat rankoista aiheista rankoin sanoin. Ei sen esiin nostamisessa ole minun mielestäni mitään negatiivista. Voi tosin olla, että sinä osaat lukea noita artikkeleita ns. espanjalaisin silmin, kun minä taas luen niistä ”vain sanat”.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011

  Hieno alustus Varpunen!

  Valitettavasti se pakoittaa minut kommentoimaan.

  Tietämättömyys ja ymmärtämättömyys ovat nykyajassakin erittäin yleisiä, vaikka tietoa on saatavilla helposti.
  Kouluissa ei opiskella, miksi jostain Suomesta opiskeltaisiinkaan, eivät jonkin kaukaisen maan asiat ylipäätään jaksa kovasti kiinnostaa, kunnes…tapahtuu katastrofi.

  Itse en mainosta Espanjassa olevani suomalainen, en sitä tosin kysyttäessä kiistäkään.
  Kuten aiemminkin olen monien hämmästysten saattelemana kirjoittanut, ei suomalaisuus herätä ainakaan mitään positiivisiä tunteita espanjalaisissa.
  Toki korostettakoon jo nyt että minä en voi tietää Espanjasta mitään koska en ole asunut vakituiseen Espanjassa, mutta tätä vasten asiaa tarkastellen tiedän ainakin jotain Suomesta.

  Ensiksi alkuun kuvittelin, että suomalaisen ryyppäämiskulttuurin kaiut ovat kiirineet mantereellekin (näin ilmeisesti onkin) ja maineemme on vesittynyt törkyhumalasuomalaisten toimesta.
  Sikailu mainetta meillä riittää vaikka muille jakaa, vielä 2000-luvullakin.

  Nämä suomalaiskansalliset väkivaltaisuudet joista maailmalla on saatu lukea eivät varmasti kaunista Suomi-kuvaa.
  Hiljainen, jörö, masentunut, töykeä sekä iloton kansa jossain venäjän (joka on INHOKKI no 1 ainakin Valenciassa) kainalossa, mitä hyvää sieltä voisi tulla?
  Euroviisuihinkin laittavat ”hirviöitä” vuodesta toiseen, tai ainakin epämusikaalisia ihmisiä. (no heh en usko Euroviisujen tunnettavuuteen)
  Jos joku Suomesta jotain tietää on se normaalisti rumaa, pahaa, ikävää tai ainakin muuten sopimatonta.

  Sitten ryhdyin seuraamalla seuraamaan näkemiäni suomalaisia:
  Kumma kyllä suomalaisen tunnistaa AINA (ellei hän ole fiksuna osannut naamioitua) college-asu, verkkarit, palanut värjätty mutta haalistunut permanentattu tukka, mauton lippis, CROCSit (tai lenkkarit) jalassa niin pyhänä kuin arkena, töykeä töksähtelevä käytös…ainiin ja naiset ovat aina pynttääntyneinä PINKKIIN iästä riippumatta noh mös muihin pastelliväreihin.

  Hei, c´moon!
  Haluatteko itse lukea nuo kuvaukset itsestänne?
  Moni varmasti haluaa, koska Benidormissa, Saloussa ”heitä” on riittänyt.
  Miksi kaikki toisenlaiset suomalaiset ilmeisesti puhuvat jotain muuta kieltä kuin suomea, koska heitä en valitettavasti ole havainnut?
  No tämä oli vain tälläinen pintaraapaisu.

  JOO JOO ihan totta mä en tiedä mistään mitään onhan se kuultu…koska mä en diggaa Suomea kybällä…
  diggaan tai en sillä ei ole merkitystä, mutta kommentoin vain sitä mitä näen, kuulen ja muutoin aistin.

  Kyllä sinä lukija olet oikeassa, vain vähemmistö kansastamme massamurhaa ja kulkee vaaleanpunaisissa…mutta pointtini onkin siinä että nämä karmaisevat marginaali-ilmiöt ovat maamme ja kansamme kasvot.

  Minusta meillä suomalaisilla olisi ehkä syytä katsoa peiliin, tuemmeko sitä kuvaa jonka media kansastamme välittää?
  Eivät toki kaikki suomalaiset mutta, eiväthän kaikki…ääh jääkön ikävä kommentti vaikka sättimöön.

  Miten voimme tämän muuttaa, minä en tiedä muuta kuin oman esimerkin voiman.
  Me kaikki suomalaiset Espanjassa voimme yrittää vaikuttaa mukavilta ja iloisilta ihmisiltä, sekä pukeutua eurooppalaisittain…ehkä joku näin uskoo, että meissäkin voisi olla jotain hyvää.

  Miehellenikin on sanottu, etttei hänen kannattaisi lähteä Suomeen, siellä asuu vain hulluja, henki siellä lähtee ihan varmaan jo ensimmäisellä viikolla.

  No aika näyttää käykö näin, ei se Espanjassakaan aina niin vimpanpäälle turvallista ole…

  Psst….minusta tämä on aika sairas yhteiskunta, lasten ja nuorten pahoinvointiin todella ON syitä ja aikuiset voivat aivan yhtä kehnosti, mutta Espanja tulee kovaa vauhtia perässä.
  Tämä on globaali-ilmiö.
  Enkä minä ole Suomi vastainen olen REALISTI, joka on joutunut näkemään suomalaisen yhteiskunnan epäkohtia useammalta kuin yhdeltä kantilta.
  Eikä minulla ole isänmaallisia tunteita Suomea kohtaan, olen juureton, ei tarvitse ymmärtää!
  Aion silti asua Suomessa kaikkien Suomifanien kiusaksikin!

  Allekirjoitan Lauran kirjoituksessaan mainitseman negatiivisen suhtautumisen ”KAIKKIIN” muihinkin maihin ja kansoihin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Maurizio
  Maurizio Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.11.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Minulle tuli mieleeni taannoinen bussiturma, jossa kuoli 9 suomalaista turistia espanjalaisen
  rattijuopon aiheuttamana. Onko yksikään suomalainen saannut vastaavaa aikaan? Tämä jos
  mikä askarruttaa suomalaisen turistin uskoa espanjalaiseen liikennekulttuuriin. Kaikki inhimillinen
  on mahdollista kulttuurista riippumatta. HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ ITSE KULLEKIN!!!!!!!!!!!!!!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kuka on Sofia Oksanen ?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä kojo
  kojo Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Sofi Oksanen ( ei Sofia) on yksi Suomen tunnetuimmista nuorista kirjailijoista. Tänä vuonna kirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailevien joukossa. Hän on osittain virolaista sukua ja siksi hänen romaaninsa käsittelevät useimmiten Viron historiaa aika rajullakin tavalla.

  Ja aika raju hän on ulkoiselta olemukseltaankin ainakin keski-ikäisten setien mielestä (varoitus Ocaso).

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
  Ocaso Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Kiitos Kojo, yritän siis olla kiinnittämättä huomiota Sofin ulkoiseen olemukseen.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Näitä samoja asioita on ennenkin puitu täällä,ja toistan sen mitä olen ennenkin kirjoittanut.90% espanjalaisista ei tiedä että suomea on olemassakaan ja 99% espanjalaisista ei käytännössä tiedä mitään suomesta.Eikä se ole mikään ihme,5 miljoonainen kansa,niin kaukana euroopan reunalla ettei kauemmaksi pääse.Ja että saataisiin hieman vertailupohjaa,niin väitän että suurin osa suomalaisista ei tiedä espanjasta sen enempää kuin suunnilleen sijainnin kartalla.Ja mikä hämmästyttävintä,suomalaiset jotka asuvat tai vierailevat vuosi toisensa jälkeen espanjassa pitkiäkin aikoja eivät tiedä oikeasta espanjasta käytännössä mitään.Ei osata kieltä,eikä haluta opiskellakkaan sitä.Istutaan suomi-baareissa,asioidaan suomi-kaupoissa,suurin älyllinen ponnistus lienee petankkipisteiden laskeminen.
  Näin toimii moni ,eivät tietenkään kaikki.Siis suomalaisista ne, joilla lienee eniten käsitystä espanjasta.
  Suomessa useinkin tulee esille eri yhteyksissä se ,että asun osan vuodesta espanjassa ja tuntuu siltä että esim.Malagan sijainti on täysi mysteeri ihmisille,puhumattakaan muusta maantieteestä.
  Ja jos jotakuta lohduttaa ,ei espanjassa ole kuultu islannista tai norjastakaan,ruotsi on paremmin tunnettu,mutta hieman epämääräisestä syystä,ruotsalaiset naiset ovat käsite espanjassa,eikä mitenkään mukavassa mielessä.
  ETTÄ LEPO VAAN SUOMALAISET,TILANNE ON HALLINNASSA.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Laura
  Laura Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.04.2008
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 209
  kojo kirjoitti:

  Tänä vuonna kirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailevien joukossa.

  Oksanen voitti tämän vuotisen Finlandia-palkinnon.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä tuisku
  tuisku Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697
  Raya kirjoitti:

  Itse en mainosta Espanjassa olevani suomalainen

  Hiljainen, jörö, masentunut, töykeä sekä iloton kansa jossain venäjän (joka on INHOKKI no 1 ainakin Valenciassa) kainalossa, mitä hyvää sieltä voisi tulla?
  Euroviisuihinkin laittavat ”hirviöitä” vuodesta toiseen, tai ainakin epämusikaalisia ihmisiä. (no heh en usko Euroviisujen tunnettavuuteen)
  Jos joku Suomesta jotain tietää on se normaalisti rumaa, pahaa, ikävää tai ainakin muuten sopimatonta.

  Sitten ryhdyin seuraamalla seuraamaan näkemiäni suomalaisia:
  Kumma kyllä suomalaisen tunnistaa AINA (ellei hän ole fiksuna osannut naamioitua) college-asu, verkkarit, palanut värjätty mutta haalistunut permanentattu tukka, mauton lippis, CROCSit (tai lenkkarit) jalassa niin pyhänä kuin arkena, töykeä töksähtelevä käytös…ainiin ja naiset ovat aina pynttääntyneinä PINKKIIN iästä riippumatta noh mös muihin pastellivär

  Minusta meillä suomalaisilla olisi ehkä syytä katsoa peiliin, tuemmeko sitä kuvaa jonka media kansastamme välittää?
  Eivät toki kaikki suomalaiset mutta, eiväthän kaikki…ääh jääkön ikävä kommentti vaikka sättimöön.

  Miten voimme tämän muuttaa, minä en tiedä muuta kuin oman esimerkin voiman.
  Me kaikki suomalaiset Espanjassa voimme yrittää vaikuttaa mukavilta ja iloisilta ihmisiltä, sekä pukeutua eurooppalaisittain…ehkä joku näin uskoo, että meissäkin voisi olla jotain hyvää

  Yo soy FINLANDESA! Ja uusiin tutustuessani tuon sen AINA esiin.

  En ole ikina kuulluut etta olisimme ,joro,toykea tai iloton kansa.Tosin puhun nyt tutuistani jotka tuntevat minut ja taalla vierailleet Suomen tuttuni.

  Ne jotka ovat joskus sattumalta nahneet jotakin dokumentteja Suomesta ovat kovasti kehuneet maata,tosin siihen sitten tulee se ”negatiivisuus” jota kuulen usein..Suomi on kallis maa…mutta sehan on totta ,harvalla Espanjalaisella on varaa matkustaa Suomeen lomailemaan. Halukkaita varmasti olisi..mutta ne hinnat!
  Olen myos kuullut ”kehuja” Suomen monesta ”systeemista” mm.koulutuksesta,lastenhoidosta ym.

  Suomalaisten pukeutuminen,hmmm..eipa nama paikalliset Mariat ja Pedrot´kaan sen kummemmin pukeudu..hyvin usein tormaa kadulla naisiin joilla asut ”soivat ja paukkuvat”(liian pienet),vaaleiksi varjattyja MUSTIA hiuksia (karmee tulos!),miehia joilla vaatteet roikkuvat ylla. Toki paljon nakee tyylikkaitakin ,mutta tyylikasta pukeutumista olen nahnyt myos Suomessa ollessani,noh,ehka itsellani on sitten huono nako tai maku.

  Samaa mielta olen etta me taalla Espanjassa pysyvasti asuvat voimme itse omalla kaytaytymisella,Suomesta puhumisella, luoda joko positiivista tai negatiivista kuvaa Suomesta.

  Vaikka Euroviisujen ”hirviokappale” ei ollutkaan mieleeni,olin kuitenkin silloinkin ylpea SUOMALAISUUDESTANI..kuten jokaisesta kerrasta kun Suomi ”voittaa”jotain. 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä ronkeli
  ronkeli Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 809

  En muista koskaan nähneeni ulkomailla suomalaisia erityisen mauttomissa pukimissa. Eivätkä minua esim. tennissukat sandaaleissa häiritse ollenkaan. Joskus olisikin parempi, etteivät liikavarpaat tai äklöt varpaankynnet olisi näkyvillä.

  Suomalaisuuttani en myöskään koskaan ole salaillut, mutten hehkuta Suomen paremmuutta tai hyviä puolia. Kerron kyllä asioista, jos kysytään.

  On muuten totta, että vaikka vain yhden ulkosuomalaisen kautta syntyy hyvä tai huono kuva koko Suomesta.

  Niinhän minäkin luulen Englantia maailman tylsimmäksi maaksi, vaikka tuttavapiiriimme kuuluu vain yksi ainoa engelsmanni. Enkä ole käynyt edes Lontoossa.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Raya
  Raya Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2006
  Kirjoituksia: 24
  Vastauksia: 1011
  ronkeli kirjoitti:

  En muista koskaan nähneeni ulkomailla suomalaisia erityisen mauttomissa pukimissa. Eivätkä minua esim. tennissukat sandaaleissa häiritse ollenkaan. Joskus olisikin parempi, etteivät liikavarpaat tai äklöt varpaankynnet olisi näkyvillä.

  Suomalaisuuttani en myöskään koskaan ole salaillut, mutten hehkuta Suomen paremmuutta tai hyviä puolia. Kerron kyllä asioista, jos kysytään.

  On muuten totta, että vaikka vain yhden ulkosuomalaisen kautta syntyy hyvä tai huono kuva koko Suomesta.

  Niinhän minäkin luulen Englantia maailman tylsimmäksi maaksi, vaikka tuttavapiiriimme kuuluu vain yksi ainoa engelsmanni. Enkä ole käynyt edes Lontoossa.

  :O
  Et vai?
  Ei tarvitse mennä kuin lokakuulle ja Benidormiin…supatin siipalle nähdessäni naisen jolla oli (piukeat)collegehousut, vaaleanpunainen paita sekä vaaleanpunaiset Crocsit…”Hei katso ja kuuntele tuo nainen on suomalainen”. Siippa väitti että ei oo kun englantilainen…heh se hyvä maku se hyvä maku…
  Sitten rouva pesueineen tuli kuuloetäisyydelle ja puhui selelkeetä suommee.
  Tirsk…sain vaivoin pidettyä naamani peruslukemilla ja hyssyteltyä perikunnann hiljaiseksi.
  -Ei kenenkään tarvinnut tietää, että sekin mauttomasti pukeutunut jengi oli suomalaisia.

  Ei minusta suomalaisuutta kannata väen vängällä esiin tuoda ellei sitä nimenomaan kysytä että mistä olet. Minusta me olemme kaikki kuitenkin pääsääntöisesti ihmisiä minulle vain se merkitsee.
  Olen tosin AINA korjannut (ai niin en siellä keskustan Burger Kingissä) kun minua on luultu saksalaiseksi, irlantilaiseksi, venäläiseksi, ruåtsalaiseksi, italialaiseksi, venzuelalaiseksi, perulaiseksi, argentiinalaiseksi ja mikäs se yksi maa nyt olikaan -ai niin amerikkalaiseksi.
  Jolloin olen saanut havaita, ettei kadun Pedrolle tai Marialle Suomea oikeasti ole olemassakaan.

  Ronkeli, kannattaa käydä Lontoossa ja muuallakin Britanniassa, kiva maa kiva kansa -aivan kuin me suomalaiset ja sääkin on sellainen kotoisan vetinen.
  Huippu mesta!
  Näitä ajatuksiahan vilisee itse kunkin päässä:
  Minusta taas amerikkalaiset ovat maailman tyhmin kansa…sori jenkkikamut.

  Ja Tuiskunkin kirjoitukseen sivuten:
  Thäh? Onko teilläpäin Pedrot ja Mariat huonosti pukeutuneita?
  Minä en kyllä ole tuohon törmännyt, mutta ehkä en kiinnitä siihen huomiota, koska olen itse yhtä huonosti pukeutunut kuin Mariat.
  Hieman tosin harmittaa, että korkokenkien vuoksi on jäänyt useammatkin mailit vähän vajaiksi, ne kun eivät ole yhtä mukavat kävellä kymmeniä kilometrejä kuin Crocsit ja lenkkarit.

  Jotain suomalaisten maineesta kertoo sekin, että siippanikin käytti erään kerran nähdessään minut viittausta suomalaiseen kansanluonteeseen ja ”kulttuuriin”.
  -Eikä se oikein välttämättä mieltä nostattanut.

  Minä en muuten ole lukenut Sofi Oksasta, mutta ihan kivan näköinen tytteli hän on.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä amaryllis
  amaryllis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 168

  Miksi espanjalaisten täytyisi pitää meistä suomalaisista? Miksi meidän pitäisi miellyttää heitä?
  Miksi yrittäisimme muuttua sellaisiksi, että espanjalaiset pitäisivät meistä?
  Jos he eivät pidä meistä, tarkoittaako se, että emme ole pitämisen arvoisia? Ei varmasti tarkoita.
  Se tarkoittaa, että espanjalaiset pitävät itsestään ja muista samantapaisista ihmisistä.
  Me olemme erilaisia, mutta emme huonompia. Saamme olla erilaisia.
  Ei meidän tarvitse kysyä espanjalaisilta, olemmeko me hyvä kansa.
  Me suomalaisilla on lupa arvostaa suomalaisuutta ja kunnioittaa omaa maatamme.
  Eläköön Suomi!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 32)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.