Suomi-Espanja uusi verosopimus

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Hiekkalaatikko Suomi-Espanja uusi verosopimus

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Annastiina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Olen tehnyt koko päivän töitä löytääkseni sopimustekstin otsakkeen verosopimukset alta, mutta finlexistä löytyy voimassa olevana vain sopimusteksti lakiin vuodelta 1967 eli alkuperäinen verosopimus Suomi-Espanja teksti. Ilm. nyt on kyse Suomen hallituksen (valtioneuvosto) asetuksen annosta. Tuota tekstiä ei kuitenkaan löydy myöskään sieltä, ja vaikka sopimustekstille annetaan numero, ei myöskään se johda alkuperäisen sopimustekstin jäljille.Tietääkö kukaan, että mistä tuon – ihan virallisen faktatekstin – löytäisi? Miksi se on noin jemmattu?

  LINKKI

  Annastiina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Nyt tämä verosopimusteksti on löytynyt. Se löytyi valtiovarainministeriöstä. Jaan linkin, jos muitakin kiinnostaa tämä sopimusteksti alkuperäisenä.

  https://vm.fi/documents/10623/1356390/Suomen+ja+Espanjan+v%C3%A4linen+verosopimus+15.12.2015/7f9cf87e-e075-4bd3-a207-568672132f87/Suomen+ja+Espanjan+v%C3%A4linen+verosopimus+15.12.2015.pdf

  LINKKI

  Annastiina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Juttu on kuulkaa niin, että Suomi käyttää voidakseen siirtää kaikkien Suomesta maksettavien eläkkeiden verotuksen Suomeen lakisäädännöllistä (sosiaaliturvalainsäädäntövelvoite maksaa suomalaisille eläkettä) velvoitetta voida verottaa eläkettä – tällainen on tietysti kaikissa maissa – eikä asumispaikkaperusteista.

  Pykälä 17 sanoo selkeästi, että verotus tapahtuu asuinmaassa, jos maksaja ei saa eläkettä valtion/kunnan työstä, siis yksityisen eläkelaitoksen eläkkeet verotetaan asuinvaltiossa. Aivan kuten ennenkin.

  Suomi käyttää nyt mainintaa yleisestä eläkkeidenmaksamisvelvoitteesta voidakseen siirtää kaikki Suomesta maksettujen eläkkeiden verotuksen Suomeen eli kappaleen 18 lausetta, jossa sanotaan sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuva eläke. Suomessa kaikki eläkkeet perustuvat eläkelakeihin, kuten muuallakin.

  Sopimustekstissä espanjankielisessä osuudessa – joka siis kulkee suomen kielisen vieressä – puhutaan maksajaperusteesta, ei lakiperusteesta.

  Ei myöskään ole mitään kolmen vuoden siirtymäaikaa – sopimustekstin mukaan on kolme vuoden valitusaika tähän (virheelliseen) verotusperustaan.

  Kuinka moni Fuengirolassa tai muualla toimiva suomalaisia palveleva asiointitomisto on katsonut ihan tuon virallisen sopimustekstin ja neuvoo asiakkaitaan sen mukaan toimimaan?

  Ei ainakaan se asiointitoimisto, jossa itse kävin.

  Olkaa tarkkana.

  LINKKI

  Annastiina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.10.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 9

  Tarkennan vielä sen verran, että espanjan kielellä sopimuspaperissa oleva termi seguridad social tarkoittaa tietysti sosiaaliturvalainsäädäntöä eikä työeläkelainsäädäntöä, jollaiseksi asia on nyt väännetty suomen kielisellä sosiaalivakuutuslainsäädäntö -termillä. Kyse työeläkelaissa ei ole sosiaaliturvasta vaan vakuutuslainsäädännöstä.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/kannanotot/47708/espanjassa_asuvan_suomesta_saaman_elakk/

  Mika asiassa mielestasi on vaarin ja miten sinua on neuvottu toimimaan?

  LINKKI

  buscador
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.12.2016
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 39

  Saatiinko tähän verokonsensus?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.