Suomesta Fuengirolaan

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Suomesta Fuengirolaan

Merkitty: 

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Moi,

  Olen tulossa töihin Fuengirolaan ja näillä näkymin olen siellä ainakin vuoden, ellen sitten loppuelämääni.

  Kysyn nyt tyhmän kysymyksen eli mitä mun pitää tuoda mukanani? Paljonko maksaa raahata telkkarit ja tietokoneet ja kotiteatterit ja polkupyörät yms? Laivallako ne rahdataan sinne vai kuorma autolla? Vai onko vaan järkevämpää ostaa sieltä kaikki uutta ja myydä täältä kaikki pois? Riittääkö että otan kalsarit, shortsit ja rahaa mukaan vai mitenkä muut ovat asiansa hoitanut että menee kaikki järkevästi?

  Tuomo

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Onhan se aika kallista tuoda tavaraa Suomesta Espanjaan ja toiseenkin suuntaan. Tässä lista erään kuljetusfirman taksoista:

  Matkalaukku 60e
  Golf bägit/koottavat polkupyörät 60e
  Pikkupaketti 45e
  Muuttolaatikko, pahvilaatikko (alle 60x50x40) 60e (malli Centrossa). Yli 60x50x40 70e
  Moottoripyörä 850e
  Mönkijä 850e
  Skootteri/Mopo 600e
  Polkupyörä 120e

  Tavallaan ei kannata tuoda tänne mitään, mutta totuushan on, että ei niistä käytetyistä omista tavaroista kukaan maksa oikein mitään. Käyteytystä ei haluta maksaa kuin roposia. Jos olet ostanut vaikka 300 taulutelkkarin Suomesta, sen kuljetus maksaa varmaankin satasen. Olisit tuhlannut telkkariin tavallaan 400 euroa. Jos taas myyt telkkarin 100 eurolla Suomessa ja kävelet sitten täällä Worteniin ja ostat 300 telkkarin, saat uuden TV:n ja se maksaa sinulle tavallaan sen 200 euroa kun miinustat käytetyn myynnistä saamasi rahasumman.

  Aurinkorannikolla saattaa aloitella uusi halpamuuttokuormayritys. Sen kyydissä saisit tavarasi todella halvalla Espanjaan. Ilmoittelen tänne heti mikäli Saiturinkuljetus Oy aloittaa toimintansa Espanja – Suomi – Espanja -välillä. 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mielenkiintoista seurata miten kuljetusten hintataso kehittyy. Ihan vaan esimerkkinä tämä matkalaukun hinta välillä Espanja -Suomi. Mistä sitten johtuukaan , valtavasta kustannustason noususta , ahneudesta, kysynnän lisääntymisestä, kilpailun puuttumisesta, asiakkaiden tyhmyydestä, kartellista,???, hinta pomppasi vaatimattomat 20% ylöspäin  tuosta vain.

  Taitaisi olla halpayritykselle markkinarako , ihan niinkuin lennoissa. Finnair joutuu elämään Ryanairin, Norwegianin ja aikoinaan Airfinlandian kanssa. Ja se todella näkyi hinnoissa.

  Tietysti yrittäjä yrittää ja valittaa kuinka mikään ei kannata. Asiakas maksaa jos katsoo palvelua tarvitsevansa. Mutta kun on näitä kuvioita aikansa seurannut tulee välillä kaikenlaista ajatusta mieleen. Vaikkapa siitä että kuka kusettaa ja ketä.

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Jos olet tulossa vain vuodeksi, niin minun mielestä sinun kannattaisi pitää asuntosi suomessa ja suurin osa tavaroista siellä. Jos et viihdykään, niin sitten on paikka johon palata. Ja muutenkin vain vuodeksi ei kovin paljon kannata kuljettaa, etenkin jos vuokraat asunnon. Asunnot on kalustettuja ja omien tavaroiden mahduttaminen voi olla hankalaa. Yleensä vuokranantajat eivát halua viedä asunnosta mitään pois ja mitään et myöskään saa heittää roskikseen. Jos hukkaat kalustuksen, joudut korvaamaan sen sitten kun muutat pois.

  Joten vain vuodeksi varmaan piisaa lompakko ja henkilökohtaiset tavarat. Ja sitten kun jääminen varmistuu niin voi tuoda kaiken muunkin. Mutta harkiten senkin, sillä ihan kaikkea saa Espanjasta.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Niin olis hauska nähdä kun se Saiturikuljetus OY tuo tavarat halvimmalle terminaalille, vaikkapa Fugen rojut jonnekkin Murciaan ja tietysti itse pitäisi toimittaa ne Hyvinkäälle jotta ne tulis autoon mukaan. No idea tuokin Muuten olen kyllä sitä mieltä että laita jonkun varastoon vehkeet ja mene lentämällä Espanjaan mahdollisimman vähillä tavaroilla, kuten sanottua huoneistot on kalustettuja, varusteet on olemassa jo. Onhan se kallis omaa asuntoa pitää jos ei voi johonkin varastoida, entäs 2. käden vuokraus? Jos omalla autolla saa jotain vietyä niin ottaa vain ne tarpeellisimmat ja rakkaimmat mukaan. Tietskari nyt kulkee koneessakin mukana.

   

  LINKKI

  Tuomo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Ei paranis lukee näitä keskustelupalstoja kun alkaa tulee ajatuksia että miksi en pysyisi suomessa. Espanja on kallis ja kova verotuksinen ja pienipalkkainen maa…..

  Kertokaa faktaa Fuengirolan alueesta eli hintatasoa niin vuokrakämpistä kuin omistusasunnoista? Ruoka ja elintarvike hinnat? Tekniikka? Jos saan lähes 3000 palkkaa ja joudun suomeen maksamaan velkoja pois niin kannattaako tulla?

  Jos Espanjassa työskentelee virallisesti niin pystyykö suomesta nostaan työttömyyskorvausta samalla vai meneekö espanjasta tietoa suomeen?

  LINKKI

  RetsaCrezaf
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.01.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 51

  Vuoden oleskelua varten kannattaa ottaa mukaan vain yksi iso matkalaukullinen vaatteita + käsimatkatavarana 10 kgn lentolaukullinen tavaraa sisältäen läppärin sekä erikoismatkatavarana fillari. Fillarin kuljettaa Norwegian yhteen suuntaan pahviseen laatikkoon pakattuna max 25 kg hintaan 37 euroa, Finnair hintaan 25 euroa ja RyanAir hintaan 50 euroa.
  Kaikki muu löytyy paikan päältä Espanjassa.

  LINKKI

  mañana mañana
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.06.2013
  Kirjoituksia: 30
  Vastauksia: 188

  Ei täällä eläminen ja asuminen ole kamalasti Suomea halvempaa. Elekrtoniikka on samoissa hinnoissa. Ruokaa saa ostettua halvemmalla ja vuokratkin ovat kohtuullisempia kuin vaikka Helsingissä. Tervetuloa vaan!. 🙂

  Jos vuokraat kalustetun kämpän, niin tosiaan, tuo ihmeessä vain tarpeellinen mukanasi. Äläkä lähde kikkailemaan tukien kanssa. Ota vain se apu ja tuki, johon olet oikeutettu.

  LINKKI

  Fuengirola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 27

  Pysy vain Suomessa, äläkä yritä tulla tänne kusettamaan Suomen valtiota.

  Mitä luulet miten tieto kulkee, kun olemme EU:ssa ?

  Vittu mikä ……

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.