Suomen viranomaiset toimivat

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Suomen viranomaiset toimivat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 50)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.06.2012
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 38

  Onneksi Suomen viranomaiset ottavat tehtävänsä vakavasti eivätkä anna kaikkien kirppari-ihmisten tehdä mitä sattuu! Toisin on Espanjassa.

  http://annadegerholm.wordpress.com/

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Yksi hyvä syy asua täällä on se , että jotenkin on henkisesti helpompaa lukea kaikesta idoottien toiminnasta täällä muutaman tuhannen kilometrin päässä kuin seurata sitä paikan päällä. Suomi on maa missä kaikki on säännösteltyä  ja TERVEEN JÄRJEN KÄYTTÖ ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY.

  LINKKI

  Largo Camino
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Juuri näin. Byrokraatit on yksi suurimmista syistä miksi olen täältä lähdössä ja sinne tulossa. Eihän Suomessa MIKÄÄN enää pelitä! Ei ole pelittänyt vuoden -95 jälkeen ja koko ajan menee vaan pahemmaksi.

  Katsotaan miten saan oman ”kirppari” toiminnan käyntiin! Tai paremminkin on kyse Shopista.

  LINKKI

  masa10
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.10.2008
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 83

  Taitaa sitä byrokratiaa olla Espanjassakin. Omat kokemukseni suomalaisten siellä toimimisesta ovat noin 15 vuotta vanhoja.  Ainakin silloin kielitaidottomilla suomalaisilla oli sellainen käsitys, etteivät ne Espanjan säännöt heitä koske. Sama taitaa päteä vieläkin. Ainakin sen käsityksen saa, kun lukee siellä ilmestyviä suomalaismedioita ym. nettikirjoituksia.  Ulkomaalaisten käsitystä ”byrokratiavapaasta maasta ruokki se asia, että espanjalainen yhteiskunta on rakentanut oman ”kaikenkattavan” byrokratiansa melko myöhään. Myöskin siellä on ainakin aikaisemmin ollut sellainen tyyli, ettei säännöksiä ole paljon noudatettu, eikä myöskään valvottu. Nämä seikat ja vielä runsas ulkomaisten toimijoiden joukko ovat saaneet sellaisen tuntuman, että se Espanja sitten onkin vapaa maa. Kyllä EU on tasapäistänyt ja tasapäistää vieläkin enemmän.

  Rohkenen väittää, ettei yrityksen perustaminen ole yhtään helpompaa Espanjassa. Ainoastaan silloin se sitä on, jos oikaisee joka mutkassa. Sitten voi parkua, kun joitain lupia puuttuu ja naapurit tai kilpailijat heittävät kapuloita rattaisiin ja usuttavat esim. poliisit tarkastuskäynnille.

  Toivotaan, että Jade ei törmää byrokratiaan yrityksensä kanssa ja kaikki luistaa kuin vettä vaan. Onhan se ikävää, että jo vuodesta 1995 Suomen byrokraatit ja lait ym. säännökset ovat häntä piinanneet. Nyt se vapaus koittaa!!!  Ikuisena pessimistinä, tai ehkä realistinakin rohkenen sitä epäillä. Hienoa myös kuulla, että Santiago saa vapaasti käyttää järkeään Espanjassa ja on päässyt eroon suomalaisesta säännöstely-yhteiskunnasta. Kiitos kun muistat asiasta aina silloin tällöin kertoa.

  LINKKI

  Largo Camino
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Lähtökohtaisesti……. tarkoituksena on pysyä KAUKANA suomalaisista. Olen saanut heistä Suomessa tarpeeksi joten en enää muualla hakeudu mihinkään suomalaisten ghettoon. Uuuuh……
  Eikä minulla liioin ole ollutl minkäänlaista ongelmaa yrityspuolella edes Suomessa kun minun yritystoimintani ei koske Suomea tai suomalaisia vaikka minun fyysinen olemukseni onkin nyt vielä tänään täällä:)

  Todella uskon kaiken menevän hyvin kun ensitöikseni tutustun paikallisesti omaan etniseen ryhmääni ja yrittäjiin.
  Asiat ovat niin kuin ne otetaan. Minun viranomaiskielteisyys Suomessa juontuu aivan muista syistä kuin yritystoiminnasta minkä joka tapauksessa koen varmasti antoisammaksi maassa ja paikassa jossa myös haluan olla.

  Mitäs pahaa Santiago sulle on tehnyt? Minusta tämän hänen huomionsa on hyvä!

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Tavallisen ”kaupan” perustamisessa ei juuri ongelmia ole, prosessi vain on aika hidas. Pystymetsästä en tosin lähtisi yrittämään sitäkään, vaan luottaisin pätevän gestorian apuun.

  Jos kyseessä on yritys, joka tarvitsee muutakin kuin licencia de aperturan, on syytä varautua suomalaistakin mutkikkaampaan menettelyyn.

  Yksi syy tähän byrokratiaan on se, että asioita hoitavat virkamiehet ovat joko erottamattomia tai sitten erityisen kalliisti erotettavia. Väkeä on virastoissa paljon ja kaikille pitäisi riittää edes jonkun verran töitä.

  LINKKI

  Largo Camino
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Katselen ensin oman erittäin uniikin osaamiseni liittämistä jo olemassa olevaan yritykseen. Haluan myös parantaa amatillista osaamista tällä saralla missä toimin joten cooperating on juuri nyt paras vaihtoehto enkä epäile ollenkaan että se ei onnistuisi nykyinen myynti huomioiden, minulla on ainutkertainen, huolella valmistettu tuote johon EN hae patenttia koska miksi inuisin kamalia kopioita?

  Kaikki riippuu ihan siitä mitä me tehdään… Eli kunhan nyt pääsen sinne asti niin sitten näen mistä naruista nykiä. Uskon onnistumiseen. 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tsori vaan Masa. Mutta jotkut pitää pyöräilykypärän käytöstä, talvinopeuksista lumettomana talvena, Alkon, Tullin, ja Poliisin tarkkaakin tarkemmasta autojen ja tupakan , alkoholin ja ajonopeuksien valvonnasta. Toiset epäsosiaaliset ja omaa parastaan ymmärtämättömät idiootit eivät. Kunnon virkamies tekee tietysti juuri niitä virkaliikkeitä joita esivalta , tahtoo sanoa eduskunta , suuressa viisaudessaan tahtoo valvottavan. Varmaan nautittavaa ja antavaa työtä? Onneksi keskiluokka, joka käy töissä, maksaa veroja, omistaa jotain, jota voidaan sitten vähän verottaa, on kohta Suomessa katoava kansanosa. Viisaammat ovat jo huomanneet taikaseinän kiistattomat edut . Kohta on kyllä valvottavia , mutta siitä voi mennä hauskuus kun taikaseinäväelle on vaikea keksiä sanktioita.

  Onhan siellä vielä sentään ehkä hieman toivoa jäljellä.  Kaikenkattava valvonta ei onneksi koske eu:n vapaata liikkumista. Rajat ovat rikollisille ja parasiiteille auki taivasta myöten. Ehkä , mutta luultavasti ei, tämä ihana vapaus joskus ulottuisi laajemmin tavalliseen normisuomalaiseen asti.

  Sekin päivä kyllä vielä koittaa kun kadulla kävelemiseen tarvitaan kävelykypärä. Siinä on vaara. Pisti silmään muutama aika sitten uutinen miten lasten leikkipuistoja piti purkaa koska siellä kasvoi vaarallisia , lapsien henkeä ja terveyttä uhkaavia kasveja. Olisivatko olleet ihan ruusuja. Joka tapauksessa jotain piikikästä lajia . Onneksi pääsin pois niinkin vaarallisesta maasta kuin Suomi. Ja sain jo ja ehkä saan vielä lisääkin turvallisia eläkepäiviä täällä kehitysmaa Espanjassa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Pakko lisätä tähän edelliseen avautumiseen , jossa mä hieman raapaisin pintaa, se mikä oikeasti häiritsee sielunrauhaa. Ihan yksilöllinen tyhmyys ja ammattitaidottomuus on tullut eräänkin kerran vastaan , jo aika pitkän elämän aikana. Niin yksityisellä kuin julkisella puolellakin. Ja kaikki varmaan tuntevat virkamiehen jonka motto on, kun ei tee mitään , ei tee virkavirhettäkään. Tavoite on lusia ne muutamat kymmenet eläkkeelle pääsyyn vaadittavat vuodet , tekemällä mahdollisimman vähän ja ehdottomasti ei sitäkään vähää jos se edellyttäisi omia päätöksiä ja aktiivisuutta jossain asiassa. Tätä myrkkyä  jotkut voisivat kutsua terveen järjen käytöksi.

  LINKKI

  Soile
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2013
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 64

  Kyllä Espanjassa on byrokratia ihan yhtä käsittämätöntä kuin Suomessa.  Suomessa on sentään turvallisempaa.

  Täällä sattuu vuosittain lukuisia kuolonkolareita curva peligrosan kohdalla Fuengirolasta länteen. Paljonko tarvitaan ihmishenkiä ennen kuin nopeudet pudotetaan kurvissa reippaasti tai kurvia hieman loivennetaan.

  Suomessa unohtuu yhdeltä käsijarru mäessä ja jyrää ihmisien kuoliaaksi. Heti tuodaan esteet paikalle, ettei sama toistu. Täällä ei kunnollisia kaiteita ole missään.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten Soile.
  LINKKI

  Largo Camino
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Minä olen taas päässyt käsitykseen ettei suomalaiset opi ajamaan koskaan. Joka ainoa vuosi ensi lumien aikaan pelti rytisee. Säälittävää. Hurjastelussa on riskinsä. Joko se johtuu ”luonteen laadusta” että tykkää ajaa kovaa tai sitten kokemattomuudesta. Tuossa ohi kulkee tie jossa on jatkuvasti kuolonkolareita eikä niihin kukaan kummemmin reagoi, eli mistä moinen vuodatus Soile? Pääsethän sinä takaisin Suomeen jos täällä mielestäsi on paremmin ja ”turvallisempaa”.
  Toinen vaarallinen ryhmä on vasta kortin saaneet. Ensimmäisen vuoden vähintään he ovat hengenvaarallisia, osa ei opi ajamaan koskaan.

  Huolettaa tässä mielessä oma poika joka juuri täytti 18v, muutti omilleen ja käy autokoulua. mikä tarkoittaa että minä olen hoitanut velvollisuuteni ja nyt on minun vuoroni alkaa elämään. Ehkä hän seuraa perässä eräänä päivänä, minne nyt sitten pysähdynkään. Ehkä Aasiaan. Katsotaan.

  Koska kuitenkin on huomioon otettava että liikenteessä ON vaarallista. Siellä on aina joku tuppikulli joka ei osaa ajaa ja oma lukunsa tässä ”rakkaassa” Suomen maassa on venäläiset rekat. Yleensä tuossa ohi kulkevan valtatien varrella sattuvissa kolareissa on toinen osapuoli rekka ja lisää vaikuttaa sietämätön sää ja huono näkyvyys eli siellä ja täällä ja vähän tuollakin on varjopuolensa.

  Kunhan me tehdään parhaamme ratissa, loppu on ”Luojan kädessä” mitä sekin sitten tarkoittanee itse kullekin.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Voeristus, että sitten voi olla paska maa toi Suami!

  LINKKI

  Largo Camino
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.07.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 20

  Allekirjoitan tämän lauselman TÄYSILLÄ Tarmo.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Kuten kaikista asioista, tästä Suomen paskuudestakin on ihmisillä hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Juuri lähiaikoina luin uraansa jäähdyttelevän tennistähti Jarkko Niemisen mielipiteitä ja tulevaisuudensuunnitelmia.

  Nieminen kertoi käyneensä kuluneina ammattilaisvuosinaan 60 eri maassa, mutta uransa jälkeen hän aikoo jäädä perheineen ehdottomasti Suomeen. Perustelu: parempaakaan ei ole matkan varrella löytynyt.

  Mutta Nieminen onkin jalat maassa -tyyppi, jolla ei ole takanaan poltettuja siltoja eikä maksuhäiriömerkintöjä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Onhan se niinkin , että miljonääreillä on hauskempaa. Maassa kuin maassa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 50)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.