Suomen TV1 lähettää mielenkiintoisen dokumentin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Suomen TV1 lähettää mielenkiintoisen dokumentin

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Ei näy TV-finlandissa (tietenkään, jottei mielenrauhamme järkkyisi 🙂 eikä tule näkymän ulkomaille Areenan kauttakaan. Joten kannattaa pyytää koto-Suomessa olevaa tuttavaa joko nauhoittamaan digiboksiin tai sitten jos on käytettävissä Suomessa oleva IP-proxy, niin katselee sen kautta Areenan striimin kun se tulee saataville.

  La Cuenta – Kuka maksaa?

  TV1 torstaina 20.12. klo 22.00 – 23.00

  Yle Areenassa 30 päivää

  Espanjan pääministeri Mariano Rajoy on pitänyt koko syksyn Eurooppaa varpaillaan. Pyytääkö Espanja muilta euromailta tukipakettia Kreikan, Irlannin ja Portugalin tapaan vai ei?

  Espanjan muulle Euroopalle esittämä lasku pankkiensa pelastamiseksi oli jo noin 60 miljardia euroa.

  Paljonko Espanjan valtiontalouden pelastamiseksi tuleva La Cuenta, lasku on, sitä ei tätä kirjoitettaessa tiedetä.Espanjalaiset taloustieteilijät ovat yhtä mieltä siitä, että ilman ulkopuolista apua maa ei selviä.

  Poliitikot sulkivat korvansa
  Ulkolinja nostaa esiin Espanjan talouskriisin taustaa. Se näyttää, mitä EU maksaa, jos ja kun Espanjan avustuspyyntö tulee.

  Espanjan kriisin syyllisenä on pidetty maan kiinteistökuplaa, mutta se ei syntynyt tyhjästä. Siihen tarvittiin poliitikkoja, jotka sulkivat korvansa maan keskuspankin varoituksilta.

  Espanjan kupla oli suhteessa suurempi kuin missään muualla – suurempi kuin Yhdysvalloissa tai Irlannissa.

  ”Kun kupla on hyvin suuri, on myös huijaus hyvin suurta”, sanoo pankkialan konsultti ja kirjailija Cesar Molinas.

  Rakennusoikeuksia tiskin alta
  Kupla hyödytti puolueita, jotka jakoivat rakennusoikeuksia tiskin alta maksettavia komissioita vastaan. Rahanjako oli helppoa, koska puolueilla oli käytössään alueelliset säästökassat, joiden johtoelimet puolueet miehittivät omillaan.

  Tulokset ovat katastrofaalisia. Maassa on 700 000 asuntoa, joissa ei ole koskaan asunut ketään. Yli viisikymmentä lentokenttää, joista neljä viidestä tuottaa tappiota. Monet on suljettu, ja osassa ei ole koskaan nähty yhtään lentokonetta.

  On raitiovaunuja, jotka eivät liiku mihinkään, ja moottoriteitä, joilla ei ole autoja.

  Korruptio kukoistaa
  Korruptio on yleistä. Valenciaa hallitsevan oikeistolaisen kansanpuolueen kansanedustajista joka viides on syytteessä korruptiosta.

  Espanjan itsehallintoalueet ovat velkaantuneet pahoin ja pyytävät apua keskushallinnolta Madridista.

  Espanjan velkataakka, julkinen ja yksityinen velka yhteensä on 300 prosenttia bruttokansantuotteesta.

  ”Sitä ei pystytä maksamaan perinteisin keinoin”, sanoo espanjalainen ekonomisti Emilio Ontiveros.

  Kaverille paikka hallinnosta
  Espanjassa on moniportainen ja monimutkainen hallinto, joka on toiminut hyvin puolueiden kannalta. Hallinnon moniin portaisiin on ollut helppo luoda virkoja omille tukijoille ja kavereille.

  Kansalaisten kannalta tulokset ovat olleet huonompia, sillä tuloksena on ollut kallis ja tehoton hallinto.

  ”Ja yleisen moraalin rapautuminen”, sanoo Sevillan yliopiston professori Jose Manuel Cansino.

  Kun ihmiset näkevät, miten julkinen hallinto tuhlaa heidän verorahojaan, niin se kannustaa veronkiertoon.

  Ohjaus: Pertti Pesonen. Kuvaus: Antonio Marquez. Leikkaus: Minna Nuotio.

  http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ulkolinja-la-cuenta-%E2%80%93-kuka-maksaa

  http://areena.yle.fi/tv/1766062

  LINKKI

  Huimis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442

  Tolla saa aina tarvittaessa suomalaisen IP-osoitteen. Ja aika monesta muustakin maasta jos tarttee: http://www.hidemyass.com/vpn/

  Itse toki teen niin, että esim. Netflixiä käytän eräällä selaimen lisäosalla varustetulla selaimella, jolloin se toimii kaikkialla maailmassa ja koko valikoima on tarjolla.

  Suomalaista IP-osoitetta selaimeen tarvittaessa, käytän SSH-tunnelia Kapsille, tai sitten Suomessa omissa koneissa pyörivää proxya…riippuen vähän siitä millasta kaistanopeutta olen vailla.

  Britti-IP:tä (BBC:n formulalähetykset yms) yms tarvittaessa käytän sitten HMA:ta.

  LINKKI

  Vinatero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2008
  Kirjoituksia: 17
  Vastauksia: 154

  Ja antaa miettimisen ja keskustelun aihetta. Erittäin hyvä on, että espanjalaiset itse alkavat nähdä poliittisten johtajiensa lähimenneisyyden toimet, syyt nykyiseen ahdinkoon. Ja millä tavalla näiden johtajien omat taskut ja heidän hyväveliporukoidensa taskut ovat yhteisistä varoista täytetty. Ja ilmeisen laillisesti. Siis jopa kaiketi niin, että heiltä ei niitä rahoja koskaan voida periä takaisin.

  Ja tuo uskomaton hallintorakenne. Suomen kuntauudistus kalpenee. Mutta oli kaiketi tarpeellinen diktatuurin jälkeen, mutta nyt olisi korkea aika sekin saneerata. Samalla, kuin tuo diktatuurin ajan jälkeinen poliittinen kulttuuri, ollaan sitten oikealla tai vasemmalla tai missä hyvänsä.

  Jos ette nähneet, koettakaa jotain kautta saada katsotuksi.

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Katson parhaillaan TV-kaistan kautta, Espanjassa.

  LINKKI

  Huimis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442

  Näemmä ohjelma löytyy tuolta:
  Ulkolinja La Cuenta – Kuka maksaa?

  Jos joku tarttee suomitekstejä, ne on näemmä tuolla:
  Ulkolinjan Suomi-tekstitykset

  Ja ainakin VLC-playerilla tuntuu olevan katsottavissa, teksteineen (tekstit täytyy olla samassa kansiossa kuin videotiedostokin): http://www.videolan.org/vlc/

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  Tämä Espanjan taloustilanteesta puhuminen kyllästyttáä jo. Táállä asuvat, ainakin ne, jotka seuraavat uutisointia, ovat varmasti huomanneet ihan samoin kuin minäkin, että hallitus tekee mitä tahtoo ja kansa protestoi. Lakossa ovat tuomarit, lääkärit, poliisit ja opettajat eiká mitáän tapahdu. Kaikki on turhaa, señor Rajoy tekee mitä tahtoo ja rauhoittelee kansaa sanomalla, että merkkejá paremmasta on jo näkyvissä ja että hallituksen talouspolitiikka on ainoa oikea tie, kaikki muut tiet vievát tuhoon.

  Ja muitellaanpas vähän menneitä omasta kotimaastamme. Meilläkin oli paljolti samanlainen tilanne 1950-luvun lopulla. Silloin SUOMI JULISTI ITSENSÄ MAKSUKYVYTTÖMÄKSI, 15.3.1957 !! Ja kaikkea haluttiin leikata ja supistaa:

  Lainaan Turun Sanomien pääkirjoitusta 28.5.2001:

  Sotasyyllisenä tuomittu Jukka Rangell palasi Väinö Tannerin tavoin näkyvästi julkisuuteen 1950-luvulla.

  Rangell oli pääministerinä sotavuosina 1941-43 ja hänet tuomittiin vuonna 1946 sotasyyllisenä kuudeksi vuodeksi vankilaan. Vankeusaika kesti 1946-1949. Tämän jälkeen hän palasi pankkialalla, KOP:n johtokuntaan 1950 ja pääjohtajan apulaiseksi 1954. KOP:n ura kesti vuoteen 1964.

  Rangellin komea pankkiura alkoi jo ennen sotia. Hän tuli 1937 Suomen Pankin johtokuntaan ja sen pääjohtajana hän toimi vuodet 1943-1944. Pitkäaikainen edeltäjä oli Risto Ryti – myös sotasyyllisenä tuomittu ja Rangellin edeltäjä myös pääministerinä.

  Rangell oli ollut mukana myös urheilutoiminnoissa, mm. olympiakisojen järjestelytoiminnan puheenjohtajana 1938-1940.

  Toukokuun 1951 lopulla – runsas vuosi ennen Helsingin olympialaisia – Rangell valittiin tärkeään ja näkyvään luottamustoimeen, SVUL:n puheenjohtajaksi. Tehtävä kesti vuodet 1951-1954. Aiemmin hän oli johtanut järjestöä vuosina 1934-42.

  Toinen tunnettu poliitikko ja urheilun harrastaja Väinö Leskinen nousi kesäkuussa 1951 puolestaan TUL:n puheenjohtajaksi. Tässä tehtävässä hän toimi vuodet 1951-55. Aiemmin hän oli ennen sotia mm. TUL:n pääsihteerinä 1940-1943.

  Menneet oli sovitettu. SVUL:n johtajan tavoin myös pikku-Väiski oli ollut vankilassa; hän oli saanut viiden kuukauden ehdottoman vankilatuomion ajettuaan autolla juovuspäissään tieltä Kiukaisissa 1948. Leskinen oli vähän myöhemmin kyydillä, kun kansanedustaja Valtteri Kuusela ajoi Eurassa poikajoukkoon. Yksi poika sai surmansa.

  Suomalaiset ovat aina osanneet antaa osuvia nimiä julkisen vallan hankkeille. Niinpä sodan jälkeisiä meno- ja inflaatiopaineita karsimaan pantu Nils Meinanderin komitea sai nimen ”teurastuskomitea”.

  Keväästä 1950 istunut komitea antoi kolmannen mietintönsä kevätkesällä 1951. Sananmukaisesti siinä esitettiin kunnon teurastusta lakiin sidottuihin valtion menoihin, joiden osuus oli tuolloin kaksi kolmannesta kaikista menoista.

  Kuntien valtionavut haluttiin leikata minimiin. Avustuksia ei tulisi myöntää selvästi kunnille kuuluvien tehtävien hoitoon muuta kuin vähävaraisille kunnille sosiaalisin perustein. Kunnat eivät myöskään saa ryhtyä valtiolle menoja aiheuttaviin hankkeisiin ilman valtioneuvoston lupaa. Kunnilta poistetaan osuudet alkoholiyhtiön voittoon.

  Sellaisetkin toimet. kuten kunnanlääkäreiden, kätilöiden ja terveyssisarten ylläpito, haluttiin vähänvaraisia kuntia lukuunottamatta jättää yksin kuntien huoleksi.

  Perheellisyyden aiheuttamat lisämenot on karsittava pois lapsilisiä lukuunottamatta. Tosin ensimmäisestä lapsesta ei tulisi maksaa ollenkaan lapsilisää. Perheiden asuntoavustukset ja perhelisät lakkautettaisiin.

  Sosiaalisen avustustoiminnan laajeneminen on pysäytettävä ja avustuksia on mieluummin supistettava.

  Koulumenoja – sekä rakentamiseen, ylläpitoon – supistetaan ankarasti. Myös vähävaraisille annettava välttämätön koulutustuki on annettava lainoina.

  Kansakouluilta säästetään siten, että väliaikaiset opettajat palkataan vain työkausiksi, jolloin loma-aikojen palkat säästyvät. Epäpäteville kansakoulun opettajille ei makseta täyttä palkkaa.

  Kansakoulujen jatkoluokat maaseudulla ehdotetaan lopetettaviksi tarkoitustaan vastaamattomina. Toinen hyvä säästökonsti on luokkien oppilasmäärän nostaminen.

  Myös maalaisten elinkeinoa rokotetaan mm. timotein tukiostojen ja salaojituspalkkioiden osalta. Pakkolunastetut tilat, joita ei käytetä asutukseen, aiottiin palauttaa viljelijöille.

  Sokerina pohjalla on kansaneläkkeen ikärajan korottaminen 67 vuoteen ja perustelu on vetävä (ja edelleen käytössä oleva): ”samaan kuin useissa muissakin s i v i s t y s m a i s s a”.

  Loppuhuipentumana todetaan, että komitean ”käsityksen mukaan on olemassa mahdollisuuksia vielä suurempiin säästöihin”.

  Turun Sanomat kiitti ehdotuksia 2.6. pääkirjoituksen otsikolla ”Suositeltavia suunnitelmia”. Kirjoituksessa tuettiin aluksi komitean aikaisempia teurastusehdotuksia, joihin kuului mm. noin kuudenkymmenen valtion komitean, toimikunnan ja neuvottelukunnan lakkauttaminen.

  Kirjoituksessa huomautetaan, että monet tervetulleet ehdotukset jäävät ilmeisesti toteutumatta aikana, jolloin vain lisätään valtion menoja. Sekin huomataan, että kansalaisten elämä ei siitä

  kummene, jos valtion menoja siirretään kuntien harteille.
  Kirjoittaja on Turun Sanomain toimittaja.

  Suomalaisessa keskustelussa tuolloin puhuttiin TEURASTUSKOMITEASTA ja ÄIDIT protestoivat kaduilla lapsilisien lakkautusta vastaan. Ja siitä sitten noustiin ja alettiin rakentaa pohjoismaisen mallin mukaista hyvinvointivaltiota. Hitaasti ja válillä taantuen kunnes lopulta on tultu tähän päivään ja jälleen meilläkin keskustellaan sosiaaliturvan leikkaamisesta. Ihan kuten Espanjassakin, näin se menee ja kehitys jatkuu.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  Vinatero kirjoitti:

  Ja antaa miettimisen ja keskustelun aihetta. Erittäin hyvä on, että espanjalaiset itse alkavat nähdä poliittisten johtajiensa lähimenneisyyden toimet, syyt nykyiseen ahdinkoon. Ja millä tavalla näiden johtajien omat taskut ja heidän hyväveliporukoidensa taskut ovat yhteisistä varoista täytetty. Ja ilmeisen laillisesti. Siis jopa kaiketi niin, että heiltä ei niitä rahoja koskaan voida periä takaisin.

  Palataan tuohon aiheeseen vielä myöhemmin, kunhan kerkiän. Vaikken mikään tutkiva journalisti olekkaan, niin ihan ensimetreillä Espanjaan tutustuttaessa huomioni kiintyi erääseen asiaan.

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697
  vanhatyttö kirjoitti:

  Tämä Espanjan taloustilanteesta puhuminen kyllästyttáä jo. T
  ………
  Suomalaisessa keskustelussa tuolloin puhuttiin TEURASTUSKOMITEASTA ja …. Ihan kuten Espanjassakin, näin se menee ja kehitys jatkuu.

  Nyt jo, vaikkei keskustelua ole edes varsinaisesti käyty eikä likapyykkiä pesty?

  Älyvapainta tässä tilanteessa on kyllä ”kieltää” keskustelu ”kyllästyttävänä”.

  Kommenttisi ovat muuten hassun hauskan viihdyttäviä, vanhatyttö. Ensin olet tyrmäämässä alkavaa keskustelua (joka toki on espanjalaisten itsensä käytävä, meidän vierailevien tähtien pälinöillä ei ole merkitystä) ”turhana ja kyllästyttävänä” – sitetn toteat kuinka Suomessa noustiin keskustelun jälkeen uuteen nousuun.

  Btw, oliskohan muuten Suomessa keskusteluakin enemmän vaikuttanut Ruotsin sekä hyvä että paha esimerkki. 1957 jälkeenhän käynnistyi mm. massamuutot Ruotsiin ja jossain vaiheessa Suomen herroille tuli hätä, että ”koko väestö perhana valuu Ruotsiin”. Tuli kiire uudistaa Suomea, demokratisoida ja kehittää hyvinvointia.

  Senhän näkee koko Suomen yhteiskunnasta, että se on melkoinen kopio ruotsalaisesta kansankodista. Kuuntelin kerran radiosta jotain suomalaista virkamiestä – ja hän tunnusti häpeilemättä, että he laativat Suomeen sääntöjä ja lakeja kääntämällä niitä miltei suoraan Ruotsista pöllityistä spekseistä….

  Suomi ei ole mikään innovaatioyhteiskunta. Suomi on samanlaisten copykättien yhteiskunta, kuin mitä Tallinnan Mustamäen ryssät tai kiinalaiset piraattitehtaat edustaa. Nokian entinen pääjohtajakin kehui, kuinka kovia poikia me ollaan kopimaan muilta.

  Ei siinä mitään, ollaan sitten itämaisia kopioijia. Aika hyvä lopputuloshan se tuli tuollakin menetelmällä. Mutta toki olisi kiva, jos joskus kulkisimme vielä rinta rottingilla, liikoja sivuille vilkuilematta, SUOMEN MALLIA luoden eikä aina kopioimalla jostain jotain pärkele.

  No niin, tästähän tuli oikea vuodatus, oikea valitus. Itkuvirsi. Mutta ei auta kuin syyttää paskoja geenejä, että menee aina tällee mollin puolelle nää puheenvuorot 🙂

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748

  No niin sinulla lipsahti mollin puolelle. Mutta luonnollistahan se mollivoittoisuus on kun olemme suomalaisia.

  Minua kyllästyttää ihan oikeasti tämän laman vatvominen. Se ei sillä kummene. Mutta en minä kiellä muita keskustelemasta, jutelkaa toki, ystávát hyvát, ihan niin paljon kuin haluatte.

  Espanjassakin puhutaan ja uhotaankin. Ja ollaan lakossa ja mennään tekemään manifestia kadulle ja marssitaan porukalla ja heilutellaan banderolleja. Y que lo sirve??? nada – absolutamente nada. Rajoy & Kump. jyráávát eteenpáin valitsemallaan uralla kuin juna, pikkumielenosoitukset tai nälkálakot eivát tátá hallitusta heilauta mihinkään suuntaa. Ei edes muiden EU-maiden varovainen kehotus pyytáä apua tai löysyttáá pikkuisen.

  On liian paljon pelissä. Pankit on pelastettava olipa sen hinta miká tahansa. Ja miksi??? Siksi, että pankkien takana ja piiloissa on se kaikki raha, joka tuolta valtion taloudesta puuttuu. Se helvetin suuri musta aukko on imaissut kaiken. Sinnepá on nyt rahaa saatava táytteeksi vaikka mistä ja vaikka millá keinolla. Ja siiná ei pulinat auta yhtáán mitään. Ja kansa saadaan hiljaiseksi pelottelemalla jollakin hirveállá, joka uhkaa, jos pankkeja ei rahoiteta. Kukaan ei tosin vielá ole kertonut mikä se suuri peikko on, mutta pelottava sen kyllä táytyy olla. Ihan hirmuinen, hui!!!

  Otin tuon suomen esimerkin ihan huvikseni ja muistuttaakseni, että onhan näitä tämmöisiá lamoja ollut ennenkin ja ihan samanlaisilla hirmuisilla peikoilla on kansaa ennenkin peloteltu ja pelolla perusteltu kansan aseman heikentámistä. Ja tosiaan Suomikin on ollut vararikossa – ja siitá noussut.

  Ja Espanja on ollut vararikossa montakin kertaa ja joka kerta noussut. Niin käy nytkin. Ei valtio ole kuin jokin yritys tai yksittäinen ihminen,valtio ei oikeasti voi olla vararikossa. Ei samalla tavalla. Tuo puhe on vain sumua kansan silmille kun nyt vallitsee vahva oikeistolainen ja katolilainen aatesuunta ja siihen ei mahdu sosiaaliturva. Se ei kuulu tähän filosofiaan. Kansalle pitáä pystyá perustelemaan kaikki supistukset ja kiristykset. Muutenhan voisi tapahtua vaikka mitá..

  LINKKI

  freesoul65
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2012
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 697

  Elintaso tulee kyllä espanjalaisilla laskemaan.

  Noh, hiukka liian uusilla ja hienoilla autoilla Espanjassa ajellaankin. IMHO.

  Tietkin on vähän liian hienoja kun ottaa huomioon talouden kehitystason. Mutta lainahöyhenillähän tässä on 20 vuotta tätä maata koreaksi laitettu.

  Nyt on tullut sitten pää vetävän käteen ja paluu Francon ajan elintasoon odottaa.

  Veikkaan monta suicidea vielä nähtävän.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Montakos itsemurhaa pantiin Suomessa 90-luvun laman piikkiin?

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  bhajee kirjoitti:

  Montakos itsemurhaa pantiin Suomessa 90-luvun laman piikkiin?

  Piikkiin on pantu varmaan aika monta. Mutta virallista faktaakin on tarjolla:

  Vuonna 2010 itsemurhan teki 954 henkilöä. Itsemurhan tehneistä kolme neljästä eli 718 oli miehiä. Itsemurhien määrä on ollut tätä pienempi viimeksi 1960-luvulla. Itsemurhien määrä oli suurimmillaan vuonna 1990, jolloin Suomessa tehtiin yhteensä 1 520 itsemurhaa.

  Siis 1990 melkein tuplamäárä vuoteen 2010 verrattuna. Mutta silti Tilastokeskus sanoo näin:

  Itsemurhakuolleisuus 1921–2010

  Itsemurhista on väestötilastoissa tietoa aikaisemmilta vuosilta kuin monista muista kuolemansyistä: tässä aikasarja alkaa jo vuodesta 1921. Miesten itsemurhakuolleisuus on aina ollut paljon suurempaa kuin naisten. Miesten itsemurhakuolleisuudessa näkyy paljon vaihtelua, mutta naisten itsemurhakuolleisuus on pysytellyt melko samansuuruisena, lukuun ottamatta 50-luvulla tapahtunutta naisten itsemurhakuolleisuuden kaksinkertaistumista.

  Itsemurhakuolleisuuden on havaittu vähentyvän yhteiskunnallisesti vaikeina aikoina, tarkasteltuna ajanjaksona esimerkiksi sota-aikana ja 90-luvun laman aikaan. 1980-luvun taloudellisen nousukauden aikana itsemurhakuolleisuus puolestaan lisääntyi, kuten myös edellä esitetty tapaturmakuolleisuus. Suomessa itsemurhakuolleisuus on ollut viime vuosina lähes kaksinkertaista EU:n keskimäärään verrattuna.

  Vertailut on aina mielenkiintoisia, mutta Espanjan tilastoista ei löydy vuosi 1990. Ensimmäinen mahdollinen itsemurharekisteri on vuodelta 1998. Silloin tehtiin yhteensä 2.598 itsemurhaa Espanjassa. Miehiä oli 1.894 ja naisia 687. Ja toisin kuin suomessa Espanjan tilastokeskus erittelee syyt: ja suurin syy näyttää olleen psyykkiset häiriöt. Tilasto on mielenkiintoinen ja se löytyy täáltá: http://www.ine.es

  Viimeinen saatavilla oleva vuositilasto on vuodelta 2006, jolloin oman käden kautta kuoli 2.017 espanjalaista. Ja tássá tilastossa on sitten itsemurhatavat listattuna tuolta vuodelta: http://www.ine.es Suosituimmat tavat olivat hirttäytyminen, korkealta hyppääminen, myrkky, ampuminen ja ajoneuvon alle hyppääminen seká teráaseen käyttö.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846
  vanhatyttö kirjoitti:

  …Tilasto on mielenkiintoinen ja se löytyy täáltá: http://www.ine.es

  Duodanoin..? Taisi ’vanhatytöltä’ nyt jäädä osoitteen häntä pois?

  Olikohan tarkoitus laittaa jotain tällaista?:

  http://www.ine.es/buscar/searchResults.do?searchString=suicides&Menu_botonBuscador=Buscar&searchType=DEF_SEARCH&startat=0&L=0#

  – Suicides by age and sex.

  – Suicides by used way, sex and age.

  – Suicides by size of the municipality and capital of residence, sex and age.

  – Jne. jne. jne…

  LINKKI

  vanhatyttö
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.08.2009
  Kirjoituksia: 49
  Vastauksia: 1748
  Arnold kirjoitti:

  vanhatyttö kirjoitti:

  …Tilasto on mielenkiintoinen ja se löytyy täáltá: http://www.ine.es

  Duodanoin..? Taisi ’vanhatytöltä’ nyt jäädä osoitteen häntä pois?

  Olikohan tarkoitus laittaa jotain tällaista?:

  http://www.ine.es/buscar/searchResults.do?searchString=suicides&Menu_botonBuscador=Buscar&searchType=DEF_SEARCH&startat=0&L=0#

  – Suicides by age and sex.

  – Suicides by used way, sex and age.

  – Suicides by size of the municipality and capital of residence, sex and age.

  – Jne. jne. jne…[/quote]

  Juu. Minä POISTIN sen hánnän kun se ei vienyt toivottuun taulukkuun. Ja ajattelin, että jokainen lukutaitoinen osaa itse ottaa ne tiedot kuin tahtoo. Ja koska siellä sivulla on todella paljon vaihtoehtoja valittavana niin siksikin. Kuten tuohon olet esiin tuonut.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.