Suomen TV Slingboxilla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomen TV Slingboxilla

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 62)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Slingbox on mukava tapa katsella kaikkia suomalaisia TV-ohjelmia kaikkialla maailmassa. Olen aikaisemmin käyttänyt samaan tarkoitukseen Orb-palvelua (www.orb.com), mutta kun TV-palvelinkoneeni TV-kortti alkoi kettuilla ajattelin kokeilla jotain uutta.

  Slingbox Media maksoi Verkkokauppa.com:ssa 153.90€ ja se pitää sisällään kaikki tarvittavat vermeet ohjelmien lähettämiseksi esim. Suomessa sijaitsevalta digiboxiltasi – toki tarvitset laajakaistayhteyden molemmissa päissä.

  Tuossa kuvassa Slingbox (www.slingmedia.com) on tuo pieni kultaharkon näköinen laatikko ja sen alla on vanha Nokia Mediamaster 9828T digiboxi, jota käytin kokeiluun. Tulen jatkossa käyttämään Topfield 5100PVR didgboxiani, koska siinä on myös tallennus ja voin katsella myös tallennettuja tietoja.

  Voit siirtää Slingboxilla video- ja äänitietoa käytännöllisesti katsoen kaikilta lähteiltä (Digiboxi, TV, DVD, videokamera, jne), koska jopa tässä perusmallissa on hyvät liitännät ja mukana tulee kahdeksan kaapelia (kaikki kullatuilla liittimillä). Kalliimmassa Pro-mallissa on superkäyttäjälle vielä lisää ominaisuuksia, mutta itse en niitä kaipaa.

  Oliko asentaminen vaikeaa?
  Asentaminen meni todella sujuvasti ja kuva näkyi ruudulla 15 min siitä kun purin boxin paketista. Ohjeet olivat selkeät.

  Vertailu Slingbox ja Orb.

  Hinta?

  Jos digiboxisi sijaitsee lähellä ADSL-liittymääsi ja modemissasi on portteja vapaana, Slingboxin lisäksi muita kuluja ei tule. Jos ADSL-liittymä on kauempana, sähköverkkoa voi käyttää ethernet-yhteyteen ja silloin tarvitset kaksi Powerline adapteria ja ne maksavat yhteensä 80-160€ nopeudesta riippuen. Eli käytät tällöin sähköverkkoa siirtääksesi kuvatiedon digiboxilta ADSL-modemiisi. Toki voit aina vetää kaapelin (cat 5 twisted pair) digiboxiltasi modeemille tai siirtää digiboxin matkan ajaksi modeemin viereen.

  Orbissa tarvitset Suomeen PC-palvelimen, jossa on TV-kortti. Jos sinulla sattuu olemaan tällainen PC vapaana, lisäkustannuksia ei tule, mutta jos hankit se pelkästään tätä varten, hintaa tulee helposti 1000-1500€.

  Kuvan laatu? Samaa tasoa molemmissa ja yhteyden nopeus ratkaisevaa.

  Näkyykö tekstitys?
  Orbissa näkyy vain MTV3:n ja muiden sellaisten kanavien tekstit, joissa se on ”poltettu” kuviin. Slingboxilla näkyy myös Yle1 ja Yle2 tekstit, jos ne kerran näkyy siihen liitetyllä digiboxillasi.

  Tökkiikö katselu?
  Voi tökkiä hitailla yhteyksillä, mutta molemmat toipuvat. Orb pitää parametroida siten, että se pelaa myös huonoilla yhteyksillä. Slingbox sopeutuu sellaisenaan nopeusvaihteluihin. Jos joku haluaa käyttää digiboxia samaan aikaan Suomessa, kun katselet sitä maailmalla, joudutte sopimaan mitä kanavaa katselette samaan aikaan tai joudut hankkimaan kaksi digboxia.

  Muuta? Slingboxilla voi katsella myös digitelevision info ja ohjesivuja, käynnistää ja sulkea digiboxin sekä määritellä kaikkia digiboxin menun osioita. Suomen ADSL-nopeuden olisi hyvä olla min 1M koneelta verkkoon päin. Molempia voi katsella myös kännykällä; Orbissa sekin on ilmaista, mutta Slingboxiin joudut ostamaan lisenssin.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Olipa kiinnostava kirjoitus.

  Kuitenkin tällaiselle aloittelevalle ei ihan kaikki auenut. Siis täydentävä kysymys.

  Suomessa minulla on taloyhtiössä jaettu linja 8 käyttäjän kesken ( 5€/kk) ja nopeus ZONETin mukaan yleensä 3000kbit/s, joskus enemmänkin. Täällä etelässä nopeus seilaa siinä 1800-1900 kbit/s. TV-pistoke ja ethernetpistoke ovat rinnakkain siella pohjolassa, eli käsittääksi easy cake!

  Riittääkö ruuti kunnolliseen kuvaan, Hot?

  LINKKI

  Rontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  otatko etä yhteyden kotikoneeseen ??

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Laajakaistayhteyksissä on kaksi nopeutta: download ja upload. Edellinen on verkosta koneellesi ja jälkimmäinen on koneelta verkkoon. Slingkäytössä tuo upload on ainoa merkitsevä. Usein operaattorit ilmoittavat vain tuon download nopeuden, mutta kyllä kaivamalla löytyy myös se upload. Noiden antamiesi numerotietojen perusteella linjan nopeudeksi voisi arvailla 5/1 M eli 5M download ja 1M upload.

  Kun en tunne taloyhtiösi linjanopeutta, voit testata sen kelvollisuutta Speedtestillä. Ota yhteys esim. Turkuun sekä Tallinnaan ja katso molemmat nopeudet. Jos tuo uploadnopeus oli yli 500 kb/s, saat sillä jo kohtuullisen kuvan; yli 1000 kb/s nopeudella kuva on jo hyvä.

  Olen katsellut Suomen TV-ohjelmia Espanjassa Orb:lla joskus jopa nopeudella 250 kb/s, kun linjayhteydet ovat olleet huonot, mutta tuli se CSI silti kohtuudella katsottua…..

  Jos teitä on 8 jakamassa saman yhteyden, TV-katselu kuormittaa linjaa upload-suuntaan melkoisesti. Jos joku lähettää samalla joukon isoja sähköposteja liitteineen, bittivirta hidastuu väistämättä. Muiden samanaikainen surfailu netissä ei välttämättä hidastu Slingboxin vuoksi. Toisaalta, jos porukka toteaa yhdessä linjan liian hitaaksi, ei nuo 100/10M yhteydetkään ole kovin kalliita 8:lle, jos sellainen on saatavilla alueellenne.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Sling

  Maailmalta otetaan yhteyttä Slingboxiin yleensä Slingboxin Finder ID:n avulla eli boksillasi on yksilöllinen tunnus, jonka avulla se löytyy aina ja kaikkialta. Sen jälkeen kysytään salasanaasi ja show voi alkaa.

  Toki jos sinulla on kiinteä ip-osoite tai peräti domain-nimi, pääset Slingboksiisi suoraan myös näiden avulla.

  Orb

  Kun en ole ihan varma, ymmärsinkö kysymyksesi oikein…. tässä on vielä lisää… Jos käytät Orb-palvelua, silloin otat (Orb palvelimesi asennuksen jälkeen) yhteyttä maailmalta laptopillasi https://mycast.orb.com/orb/html/login.html osoitteeseen, jossa kirjaudut sisään. Tuo saitti puolestaan tietää Orb-palvelimesi osoitteen ja hakee TV-lähetyksen sieltä.

  Pätee molempiin:

  Kiinteä ip-osoite ei ole tarpeen. Ei ole myöskään tarvetta ottaa mitään etäyhteyttä muutoin kuin mitä on yllämainittu.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Sattumoisin tapasin suomenkielisen espanjalaisen, jonka kanssa keskustelimme TV:n näkyvyydestä ja TV:n digitalisoimisesta. Eivät asiat siis liittyneet slingboxiin, mutta tuli eteen mielenkiintoinen lisälaite, josta en ollut koskaan kuullut!

  USB-porttiin liitetään vastaanottoanteni, jonka päässä oleva mutikka nappaa digitv-lähetyksen esim läppäristä katseltavaksi.
  En kyllä sitä itse tarvitse, mutta olisiko tuo noin ylipäätään noin helppoa?

  Mitäs viisaat sanotte?

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Meinaatko esim. tämän linkin kautta löytyviä digisovittimia:
  http://www.digimania.fi/tuoteryhma.php?tuoteryhma=DTV

  Noita on todellakin alkaen neljänkympin hintaluokasta. Ja toimii mainiosti. Käytännössä usein vaativat kuitenkin kunnollisen antennin näkyäkseen joka paikassa.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Näyttää siltä, että voi tällä alalla kysyä jopa täysin hullua ja kas, laite on jo olemassa!

  Kiitokset lähes naapurin miehelle Jyväkylästä!

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  itse olen katsellut mökillä Emäsalossa Anyseen digisovittemella ja ihan kokeeksi kotona Tukholman Akallassa, ja se hakee näppärästi käytettävissä olevat avoimet kanavat. Mökillä saa olla silleen tarkkana, että mihin sen pikkulaatikon laittaa, kun ollaan signaalin reunamilla. Anyseen ostin, koska se on suomalainen ja osaa suomalaiset tekstitysjärjestelmät, ja siihen voi liittää tavallisen antennin jos sellainen osuu kohdalle. Se on kyllä vähän arvokas, liki 90e, ja maksukanavien korttipaikalla varustettu 50e enemmän. Usb-tikun tyyppisiä digisovittimia saa parilla kympillä, laadusta en tiedä. Tuossa edellähän oli niistä esitekuvia, Anyseekin.

  Siitä juolahti mieleen, että mikäs on digitv-tilanne Espanjassa ylipäätään ja Gran Canarialle erityisesti (sinne olen nyt kevääksi kallellaan).

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Kyllä Espanjastakin löytyy DigiTV ja digiboxeja on kaupan. Itse en ole viitsinyt edes ostaa tuota boxia, kun analogiset lähetyksetkin on vielä taivasalla. Varmaankin voit katsella tuolla Anysee-pulikallasi kaikkia espanjalaisia DigiTV kanavia, kun tuot sen tänne.

  Espanjassa ei nuo tekstityksetkään ole ongelma, koska ne ”poltetaan” suoraan kuvan kuten mm. Suomen MTV3 lähetyksissä. Jos YLEn pääjohtaja Jungerilla on yhtään älyä päässä, hän heittää roskikseen myös YLE-kanavien erillistekstit eli nuo Suomessa ongelmia aiheuttavat ja siirtyy MTV3:n kanssa samanlaiseen tekniikaan.

  LINKKI

  Hot
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Testi

  Okebo halusi kokeilla, miltä Slingboxin kuva näyttää ja avasin hänelle linjani kokeilua varten hetkeksi (toivottavasti en rikkonut lakia lyhyen testin aikana?) Joka tapauksessa yhteys ei lähtenytkään heti toimimaan vaikka oli toiminut aikaisemmin.

  Ongelmien syyksi osoittautui Slingboxin porttinumero, mikä on oletusasetuksena 5001. Kun vaihdoin sen portiksi 5003, järjestelmä toimi taas hetken. Kun vaihdoin sen porttiin 443, nyt näyttää toimivan pitempäänkin.

  Ongelman syynä voi olla:

  • Operaattorit eivät tue/siedä jostain syystä porttinumeroita yli 1024 tämäntapaisessa käytössä?
  • Käyttämäni Telewellin modeemi EA510v4 jostain syystä blokkaa käytön hetken kuluttua, vaikka palomuurikin olisi pois käytöstä?
  • Slingbox ei tykkää NATin takana olevista porteista

  Oli syy mikä tahansa, tässä on ratkaisu pulmaan:

  Eli jos asennat Slingboxin:

  • käytä porttinumerona alle 1024:ää
  • tai liitä Slingbox modeemisi sillattuun porttiin (IPTV). Voit usein valita modeemistasi, mitkä portit ovat sillattuja ja mitkä ovat ns. NATin takana. Tuossa Telewellissä profiililla ”type2” saat haluamasi aikaan, jolloin 4. portti modeemin takana on sillattu.

  Slingboxi tuntee monen modeemin sielunelämän ja osaa tehdä tarvittavat muutokset puolestasi (käyttäen ns. UPnP ominaisuutta), mutta Telewelliä se ei tunne ja joudut tekemään itse nuo pienet muutokset. Saattaapi olla jopa niin onnellisesti, että jokunen porttisi on oletusasetuksilla sillattu?

  Mikä malli?

  Kun katselen Verkkokauppa.com:in sivustoa, melkoisen moni on lyhyellä aikaa tilannut Slingboxin ja varmaan moni niistä päätyy käyttöön Espanjasta käsin.

  Itse ostin Slongbox AV:n – se kun oli ainoa malli, joka oli tuolloin heti saatavilla. Nyt näyttävät myyvän hieman kalliimpaa Slingbox SOLO mallia, mikä on varmaankin parempi ostos, koska uskoisin sen kuvanlaadun olevan parempi, kun yltää tarvittaessa vaikkapa teräväpiirtotelevision tasoon. En ole kokeillut SOLOa, mutta kertokaa kokemuksistanne!

  Muut säädöt?

  Parhaan kuvan saamiseksi Slingboxia voi myös hieman säädellä, mutta oletusarvoillakin se toimii tyydyttävästi. Jos katselet TV:tä PC:si ruudulta ja värit vaikuttavat ”hailakoilta”, voit säätää myös PC:si videonkatseluvärejä värikylläisemmäksi. Omassa PC:ssäni (Vista) se tapahtuu klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä kuvaruutua ja sieltä löytyy Control Panel, jossa voit tehdä tarvittavat temput.

  Slingbox tuntee hurjan määrän erilaisia digiboxeja. Jos et löydä luettelosta juuri sinun malliasi, kuten en löytänyt testeissä käyttämääni vanhaa Nokian Mediamaster 9828 T malliakaan. Valitsin toisen Nokia-mallin, koska tiesin sen kauko-ohjaimen olevan samanlaisen ja tämä toimi ongelmitta.

  Jos et ymmärtänyt kirjoittamastani tekstistä mitään, älä ole huolissasi, en minäkään! 🙂

  LINKKI

  Tinttura
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.02.2007
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 142

  Aivan pakko oli tähän Sligin reakoida.

  Olen juuri, nippa nappa, päässyt sinuksi meidän DVD-laitteen kanssa. Osaan laittaa sinne levyn, valita kielen ja käynnistää filmin.

  Nyt sitten tuli tällainen Sling. Että mitäh! Niin…..siis miten se sitten niinkuin toimii????
  Tarvitsenko oikeasti kaiken tuon tiedon, jos haluan katsoa vaikkapa, Lostin?

  Luin alusta loppuun koko keskustelu osion ja enpä tullut hullua hurskaamaksi. Sen verran ymmärsin, että ks.laitteella voi katsella suomi ohjelmia, niiiiiin………!

  Mitä se katseleminen esim netin kautta maksaa? Näkeehän niitä ohjelmia nytkin netistä, siis osittain.

  Asia on sinällään mielenkiintoinen, mutta näin naisena voin varmaan huolettomasti kysäistä..

  😉

  -Kuka niitä asentaa ja mitä se maksaa? Saiskos sellaista versiota, jossa on on / off ja se ois sitten siinä?

  Siis, nyt ei sitten saa pillastua! Minun kaltaisia ”tekniikan ihmelapsia” löytyy varmaan muitakin.
  Voin vastavuoroisesti luennoida esim. 3h, vaikka sosiaalipolitiikasta ja hyvinvointiyhteiskunnan murenemisesta tai mieleterveyskuntoutuksen merkityksestä työvoimapolittiseen kehitykseen tai hoivatyön moraaliset arvot vanhustenhoidossa.

  🙂 🙂 🙂

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Thanks Hot, teit aika työn että sain testattua tuon Slingboksin jutun!

  Hot onkin aika paljon selvittänyt asiaa tässä ketjussa, mutta koitanpa laittaa lusikkani soppaan vielä ja muotoilla asian mahdollisimman yksinkertaisesti että ”peruspekkakin” ymmärtää (I hope).

  a) Ylen areena ja muu tv tarjonta netin kautta. Osoitteesta http://areena.yle.fi/ löytyy tarjontaa, samalla sivulla on linkki elävään arkistoon. Osa ohjelmista näkyy ulkomaille, osa ei. Syynä on Teoston ja Gramexin säännöt.

  b) omalla koneella asian voi hoitaa (ainakin) kahdella tavalla.

  b1) Orb ohjelma. Ilmainen palvelinohjelma asennetaan sivun http://www.orb.com kautta suomen koneelle. Suomen tietokoneella pitää olla jokin laite jolla voi katsoa digitv:tä (aiemmin manitut usb-tikut, arvo noin 40 –>).

  Orb ohjelma lähettää ohjelmaa internettiin, Espanjassa avataan selaimella orb -sivu, kirjaudutaan sisään ja ohjataan kotikonetta ja vastaanotetaan tv-ohjelmaa.

  b2) Slingbox. Laite maksaa noin 200 €. Se kytketään olemassa olevaan digiboksiin kotona Suomessa, sekä verkkojohdolla internetmodeemiin. Välissä ei tarvita tietokonetta.

  Slingboksin kautta voit käyttää kaukosäädintä kuten kotona ja jos siellä on vaikkapa nauhoittava digiboksi niin kaikki onnistuu etäkäyttäen.

  Omat kokemukset ja ajatukset asiasta:
  Olen nyt muutaman kuukauden käyttänyt Orb ohjelmaa. Toimii tällä hitaallakin Espanjan yhteydellä (512 – ja siis käytännössä alempi). Kuvan laatu tuntuu olevan aika paljon kiinni ”auringonpilkuista”, siis siitä mitä netissä sattuu samaan aikaan kulkevan. Mutta ihan siedettävää kuvaa ja ääntä tulee (useinmiten) jotta voi seurata mielisarjansa ja uutiset suomesta. Pienellä kikkailulla sain jopa Radiosuomen nettilähetyksen tämän kautta kuulumaan Espanjassa.

  Peruskäyttäjllle en kuitenkaan ihan uskalla Orbbia suositella, koska tässä on aika monta ”liikkuvaa osaa”. Käytännössä on mm. pakko olla jokin etäkäyttömahdollisuus sinne suomen koneelle koska sitä joutuu välillä käynnistämään tai säätelemään (tietysti jos siellä on joku ihminen niin ei tarvitse etäkäyttöä).

  Slingboksin pienen kokeilun jälkeen uskoisin sen olevan hyvä vaihtoehto peruskäyttäjällekin. Se tuntuu toimivan aika yksinkertaisesti käyttäjälle päin. Hintaa tosin kertyy, mutta maksaahan se tv-finlandinkin vuosimaksu. Kuvan laadussa en minäkään huomannut juuri eroja eri mahdollisuuksien välillä.

  Kaiken kaikkiaan pitää varautua noihin alkuvirityksiin kuten Hot tuossa kirjoitti. Tää tietotekniikka on niin tätä.

  Melko uudessa kannettavassa koneessani on HDMI-liitäntä, ja kokeilin sitä yhden tuttavan taulutelkkarin kautta katsoen tv ohjelmaa – oli ihmeen hyvä kuva isossa telkkarissakin.

  Ottamalla yhteyttä alla olevan sivujemme linkin kautta kerron mielelläni lisää ja voin olla apuna virittelyssä.

  LINKKI

  ipc
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2008
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Tuo harmaa tiiliskivi on ekageneraation purkki, josta streamaustekniikka on merkittävästi parantunut toisen generaation koneisiin. Näistä uuden sarjan koneista Slingbox AV on ollut jo tovin saatavissa http://www.ipmedia.fi verkkokaupasta. Suomi-kerholaiset saa sieltä alennuksenkin (kts. Suomi-kerhon sivut), ja ne tukee asennuksen läpi joka on digiboxista, verkkoliittymästä ja routerista riippuen aika hankalaakin.

  LINKKI

  Timo -70
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 111

  Moi Hot

  Osaatko minua neuvoa, kun luin täältä tuosta Slingboxista ja sellaisenpa hankin mutta en saa sitä asennettua. Lähiverkossa se vielä eilen toimi mutta tänään ei sielläkään.

  Silloin boxi sanoi, että ei ole verkkoasetukset kohdallaan tai palomuuri estää toiminnan.

  Minulla on telewellin ea400 ja ole yrittänyt sieltä eri asetuksia laittaa mutta en saa onnistumaan. (ja topfield 5100 masterpiece)

  Virtual Server asetuksiin olen yrittänyt port 5001, 21 ja nyt vimeksi tuota 443. Ja Ip:nä on telewellin antama 192.168.0.198

  Onko ajatusta mitä muutoksia minun pitäisi tehdä jotta homma lähtisi toimimaan?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 62)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.