Suomen TV-ohjelmien katselu Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Suomen TV-ohjelmien katselu Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 52)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Olen monesti ottanut yhteyttä TV-johtajiin, jotta korvaisivat TV-Finlandin digitelevision kanavanipulla, jolloin kaikki Suomen digikanavat näkyisivät myös Aurinkorannikolla.

  Kun mitään järkevää ei tapahtunut, olen ratkaissut tämän omalta osaltani itse. Käytän Internet yhteyttä Suomen DigiTV ohjelmien katselemiseen, koska minulla on Adsl sekä Suomessa että Espanjassa – homma on toiminut vuoden vaihteesta ihan hyvin. Suomessa oleva vanha PC varustettuna DigiTV-sovittimella hoitaa vastaanoton.

  Niitä henkilöitä ajatellen, joilla ei tuota sopivaa adsl-yhteyttä ole, olisi mukavaa, jos Suomen tv-päättäjät ottaisivat vihdoinkin järjen käteen:

  – kanavanipun lähettäminen olisi edullisempaa kuin TV-Finlandin kokoaminen ja lähettäminen

  – lähetysoikeuksien neuvottelu on vain saamattomuutta – perustelevat saamattomuuttaan globaalien oikeuksien kalleudella, mikä on puppua Kyse on vain neuvottelusta.

  – tuo koko kanavanippu näkyy jo nyt Thorin kautta Etelä-Ranskaan asti salakuljetetulla katselukortilla ja moni tekee niin

  – teknisesti riittäisi kanavanipun siirtäminen Thorista Intelsatiin, jolloin Aurinkorannikkokin voisi liittyä salakuljetettujen katselukorttien käyttöryhmään ja kaikki olisi ok?

  – jos vielä vaivautuisivat neuvottelemaan katseluoikeudet, katselu olisi vielä sopimusten mukaistakin

  Jos haluatte asioiden edistyvän, ottakaa yhteyttä Suomen TV-johtajiin!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Siinäpäs olikin miettimistä, kiitos Hot mielenkiintoisesta näkökulmasta ja konkreettisista vinkeistäsi – taitaapi olla TV-pomojen mahdollisten neuvottelutaidottomuuksien lisäksi mitä suurimmassa määrin kysymys myös poliittisista asioista, ehkä ainakin jostain sen tyyppisestä?

  Henkilökohtaisesti kiinnostuin tuosta ”henkilökohtaisesta ratkaisustasi” eli kuinka ohjelmistotarjonta saadaan pienellä viiveellä digitalisoitua ja siirrettyä ADSL-linjaa pitkin Suomesta Espanjaan tai minne vaan. Tuosta olisi kiva lukea jonkinlainen tekninen ”briiffi” mitä kortteja, ohjelmistoja yms. olet todennut hyväksi käyttää ja miten homma kannattaisi järjestää…

  Kiitos mielenkiintoisesta aiheen avauksesta! 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Hot kirjoitti:

  – lähetysoikeuksien neuvottelu on vain saamattomuutta – perustelevat saamattomuuttaan globaalien oikeuksien kalleudella, mikä on puppua Kyse on vain neuvottelusta.

  En nyt halua puolustaa YLEn herroja (ja aisahan ei itse asiassa heille kuulu ollenkaan, väärä osoite) mutta pari pointtia kannattaa muistaa:

  – Suomen ulkopuolella tuotetut ohjelmathan tulevat alkukielisinä (eli siis useimmiten englanniksi) – näiden oikeudet maksaa tosi paljon. TV Finlandhan näyttää lähinnä Suomessa tuotettuja (suomen/ruotsinkielisiä) ohjelmia.

  – satelliittilevitys ei kuitenkaan ole ihan halpaa muutaman kymmenen tuhannen (potentiaalisen) katsojan takia. (Nuo norjalaiset nyhtää siitä aika paljon rahaa).

  Niinkuin aina, niin rahastahan tässä on kyse.

  Ensimmäinen askel olisi edes TV Finlandin vuosimaksun järkeistäminen..

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Tämä vastaus saattaa olla hieman tietokonejargonia, mutta tässä on palikat:

  Suomen kokoonpano:
  1. PC ja DigiTV kortti (Esim. Hauppague tai Nebula)
  2. Korttien mukana tulee ohjelmisto, jolla voi katsoa ja nauhottaa ohjelmia
  3. FTP-palvelinohjelmisto (itselläni FileZilla, ilmainen)
  4. VNC-ohjelmisto etäyhteyttä varten (ilmainen)
  5. Optionaalisena tiivistysohjelmisto (itselläni Gordian Knot, ilmainen)
  6. Xdiv codec (ilmainen)
  7. ADSL-yhteys kiinteällä ip-osoitteella

  Espanjan kokoonpano:
  1. PC (itselläni Laptop)
  2. VNC Client ohjelmisto (ilmainen)
  3. FTP Client ohjelmisto (Itselläni SmartFTP, ilmainen)
  4. ADSL-yhteys

  Toiminta:
  1. Otan yhteyden Espanjasta VNC:llä Suomen koneeseen, jolloin pääsen etäkäyttämään Suomen konetta. (Myös esim. Windowsin Remote Desktop Connection toimisi, jos käytössä olisi täysi Windows versio Home editionin sijaan…).
  2. Asetan etäyhdeydellä Suomen koneen nauhottamaan haluamani ohjelmat
  3. Usein tiivistän nauhoitetut ohjelmat vielä Xdiv-formaattiin Gordian Knotilla n. 25%:iin alkuperäisestä ennen niiden siirtoa, jolloin kuvanlaatu on vielä hyvä, mutta siirto nopeampi.
  4. Siirrän tiivistetyt tiedostot Espanjan koneelleni
  5. Katselen ohjelmia Espanjassa joko PC:n tai TV:n ruudulta

  Toinen tapa hyödyntää yhteyttä on käyttää ns. ”streaming video” tekniikkaa:
  1. Tällöin ohjelmat tallennetaan vain Suomen koneelle ja niitä katsotaan aina streaming ohjelmalla (Esim. Nebulaan saa hyvän streaming ohjelman ja lisäksi on ilmaisia steaming ohjelmia kuten VideoLanin VLC Media Player)
  2. Espanjan päässä katseluun riittää tällöin Internet Explorer
  3. Ohjelmia voi streaming-muodossa katsoa myös realiaikaisena
  4. Jotta streaming videon laatu olisi riittävä, Adsl-yhteyden upload-nopeuden (Suomen koneelta verkoon päin) pitäisi olla vähintään 1 Mb. Suuremmat upload nopeudet edellyttävät Sdsl-tekniikaa ja ovat hieman hintavampia, mutta toki saatavilla ja parempia.

  Itselläni on Suomessa Saunalahden 8/1 Mb kiinteällä ip-osoitteella (1/1 Mb hoitaisi saman) ja Espanjassa Terran 1/0.5 Mb ja nekin ovat riittäneet.

  Huh! Eli siinä se oli. Tiedän, että Kari hallitsee jargonin, mutta joku muu voi aluksi raapia hiuksia. Todellisuudessa nää ei ole kovin mutkikkaita.

  TV1 ja TV2 käyttävät erillistä tekstikanavaa ja joillakin ohjelmistoilla voi olla vaikeuksia hallita näiden kanavien tekstitys. MTV3 tekee asian fiksummin sillä se laittaa tekstitiedon suoraan kuvaan. TV1/2 ratkaisu toki mahdollistaa monikieliset tekstitykset, vaikka niitä ei juurikaan ole tarjolla ja vastaavasti Suomen digiboxit/digikortit ovat aina spesiaaleja ja monilla on ollut Suomessa pulmia tekstitysten kanssa, mutta tämä onkin sitten toinen juttu…

  Jos vielä ratsastaa ajatuksella…. joku voisi panna pystyyn palvelun, jolloin useat ihmiset voisivat katsella ohjelmia samalta palvelimelta pelkällä Espanjassa olevalta PC:ltä Internet Explorerilla….. mutta tämä saattaisi olla jo laitonta?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitokset Hot upeasta selonteosta, tuosta asiaan innostuneiden on helppo saada narun päästä kiinni ja rakentaa vaikka millaisia virityksiä! 😀

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  En ole tarkemmin tutkinut, mitä kaikkea jo nyt löytyy netistä, mutta jotain sentään, kuten Kirzi toisessa jutussaan esitti. Muutamia Suomen kanavia voi katsella mm.: http://www.wi-fitv.com/

  Veikkaan, että vuoden sisällä myös kaikki Suomen kanavat on kaikkien nähtävillä tavalla tai toisella…. toivottavasti vekkaan oikein….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456
  Hot kirjoitti:

  …Jos vielä ratsastaa ajatuksella…. joku voisi panna pystyyn palvelun, jolloin useat ihmiset voisivat katsella ohjelmia samalta palvelimelta pelkällä Espanjassa olevalta PC:ltä Internet Explorerilla….. mutta tämä saattaisi olla jo laitonta?

  Kuulin tuontyyppisestä järjestelystä eräältä skandinaavilta, mutta ”palvelun” pitäjä oli tuon lähteen mukaan jo poistunut Espanjasta, tosin muiden syiden johdosta. Käytännössähän tuollainen digitalisoitujen TV-ohjelmien ylläpito jollain serverillä ja sieltä jakaminen ei ole mikään sen kummempi temppu, eli lähinnä kyse lienee juridisista asioista.

  Onko lukijoissa ketään tuon aiheen juridista puolta tarkemmin tuntevaa? …liikkuuko hyväksyttävyyden raja esimerkiksi siinä, että palvelusta ei veloita mitään ja ”muutama ihminen” pystyttää tuollaisen järjestelyn omaan käyttöönsä… hmm…

  Spekuloidaanpa ajatuksella myös sillä tavalla, että olisiko lukijoilla kiinnostusta katsoa Suomalaisia TV-ohjelmia Espanjassa – jos se olisi vaikkapa tuolla Hot:n kuvaamalla tavalla mahdollista järjestää laajemmallekin joukolle?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Costa
  Costa Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 97

  Kyllä kiinnostaa ja varmasti muitakin jos tuollainen systeemi on mahdollinen järjestää. tuntuu kuitenkin että serverin pitäjälle voisi tulla ongelmaa? tai sitten ei?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä mela
  mela Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 195

  Joudun tunnustamaan etta kerrankin on kyseessa teknikasta jossa meidan (Bar Tribuna Gol) tietotaito loppuu… Tasta johtuen toivonkin etta ”Hot” ottaisi yhteytta minun jotta voisimme keskustella tarkemmin tastakin tekniikasta…..

  Mela
  Melander@telefonica.net

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Palasin juuri Espanjaan ja kokeilin heti alkajaisiksi, miten voin katsella kaikkia Suomen TV kanavia livenä streaming tekniikalla… ja yllättävän hyvin toimii sekin! Suomessa minun upload nopeus (koneesta verkkoon) on 1 Mb ja täällä Espanjassa download nopeus (verkosta koneelle) on samoin vain 1 Mb.

  Minulla on Hauppauge HVR1100 kortti PC:ssä Suomessa (nyt on saatavilla uudempia ja parempia kortteja, mm. Hauppauge Nova). Käytän streaming-ohjelmistona ilmaista http://www.orb.com sivustolta ladattavaa ohjelmaa.

  Tässä kombinaatiossa on mukavana puolena sekin, että et välttämättä tarvitse kiinteää ip-osoitetta. Tuo Hauppauge tukee myös analogisia kanavia eli näin ollen katsomalla analogisia kanavia, näet vieraskielisten ohjelmien tekstit myös TV1 ja TV2 kanavilla…. kunnes analogiset lähetykset lopetetaan ensi kesänä.

  Tässä on vielä yhteenvetona kaikkien Suomen kanavien katseluohjeet:
  1. Hanki ADSL-yhteys Suomeen (upload 1Mb)
  2. Hanki ADSL-yhteys Espanjaan (download 1Mb)
  3. Asenna Hauppaugen TV-kortti ja ohjelmistot Suomen PC:lle
  4. Asenna Orb-ohjelmisto Suomen PC:lle ja luo Orb-käyttäjätunnus
  5. Katsele ohjelmia eli otat tällöin yhteyttä my.orb.com sivustoon, joka ohjaa haluamasi kanavan Suomen PC:ltäsi maailmalla olevaan toiseen koneeseesi.
  6. Voit myös nauhoittaa ohjelmia Orb:lla ja katsoa niitä silloin kuin sinulle parhaiten sopii.
  7. Jos lähetys ei heti toimi, kokeile käynnistää verkon kautta Suomen Orb uudelleen. Tämä uudelleenkäynnistys löytyy my.orb.com sivuston Tools osioista.

  Jos sinulla jo sattuu olemaan nuo ADSL-yhteydet muusta syystä, kokonaisinvestointi on hurjat 80€ eli sen TV-kortin hinta!

  Kaverini aikoo rakentaa vastaavan systeemin pikapuolin Nebulan-kortilla Espanjan ja Suomen välille. Nebula on edistyksellinen kortti, mutta siitä puuttuu analogiset kanavat, jolloin TV1 ja TV2 tekstitykset jäävät toistaiseksi pois. Nebula on lupaillut ratkaisevansa tekstityspulmat…..

  Onnea kokeiluihin.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä estudiante
  estudiante Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 73

  Minua kiinnostaisi kovasti passiittaa kaverini virittamaan tuon setin vanhempieni toiselle kotikoneelle, mutta asia on hieman epaselva… Eli, jos tuon saa toimimaan niin aiheuttaako se muulle koneen kaytolle Suomen paassa hankaluuksia, toisin sanoen alkaako se sitten jumeemaan? Kuinka tehokkaan koneen/yhteyden tuo vaatii jos tosiaan siella paassa laite on muussakin kaytossa?

  Anteeksi vaan jos kuulostan typeralta, nain maallikkona en ymmarra tietokoneista juuri muuta kun netissa surffailun… Onneksi on valaistuneita kavereita ymparilla 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Toki ohjelman katselun aikana linjaa kuormitetaan suurella teholla, mutta siellä Suomen päässä todennäköisesti surffaillaan netissä ja se liikenne on pääasiallisesti verkosta sinne Suomen koneelle päin.

  Kuorma näkynee Suomessa erityisesti sähköpostia lähetettäessä, mutta toisaalta… onko sillä väliä jos sähköposti lähtee muutaman sekunnin viiveellä?

  Jos linjaa kuormittaa monta käyttäjää yhtä aikaa, se tökkiminen saattaa näkyä siinä, että tämän nettiTV:n katselu välillä pätkii.

  Itse katselin nettiTV:tä ja olin samaan aikaan Skypellä yhteydessä Suomeen ja siitä huolimatta homma toimi ihan hyvin….

  Kun ihmisten ADSL-linjat ovat yleensä tyypillisesti korkeintaan vain 1%:n käyttöasteella, tuo nettiTV ei ole mikään pahis, vaikka se nostaisi käyttöastetta….

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Kari
  Kari Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.07.2006
  Kirjoituksia: 175
  Vastauksia: 1456

  Kiitos HOT jälleen kerran konkreettisesta ja muutenkin mielenkiintoisesta infosta! …ja tervetuloa takaisin Espanjaan 😉

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä estudiante
  estudiante Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.09.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 73

  Tama on aivan kullanarvoista tietoa, kiitos kovasti! Taytyneekin puhua kaverin kanssa, kunhan se ensin tulee kaymaan. Nain alustavasti tuo kuulostaa todella loistavalta systeemilta. KIITOS! 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hot
  Hot Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 122
  Vastauksia: 535

  Hyvä Mela,

  Huomaan, että sinulla on baarissa jo nyt kattava valikoima TV-yhteyksiä.

  Minulla on kokemuksia sekä Hauppauge että Nebula korttiin liittyvistä järjestelmistä. Toki monien muiden valmistajien kortit saattavat olla vieläkin parempia ja ilman Ylen tekstityspulmia, mutta kun en ole kokeillut…..

  Kaverillani on Saunalahden 2M/2M SDSL-yhteys ja Neublan kortti. Hän hankki siihen Nebulan streaming-ohjelmiston (maksullinen). Näin suurella upload-nopeudella jopa HDTV-tasoinen kuva tuli mukavasti. Saunalahdella on tarjolla myös 4/4 ja 8/8 yhteydet, mutta repivät niistä toistaiseksi aika kovaa hintaa. Jos haluat huipputason kuvanlaadun, SDSL-tekniikka on must, koska ADSL:n maksimi upload on 1Mb. Jos Suomen PC:si on Kotiportin tai nopean kaapeliyhteyden piirissä, näissä lienee ADSL:ää suurempia upload-nopeuksia tarjolla.

  Tuo Orbin softa on alunperin ilmeisesti tarkoitettu vain USA:n, Englannin ja Saksan käyttäjille. Riippuen Suomen PC:n sijainnista, se ei välttämättä automaattisesti löydä digikanavanippuja, jos ne on korkeammalla taajuudella kuin noissa muissa maissa. Tällöin ne täytyy syöttää erikseen ja kunkin nipun keskitaajuustieto löytyy paikkakunnittain täältä: http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;8224;3959

  Saatan joskus ottaa Laptopin mukaani ja tulla baariisi näyttämään, miten kuva siirtyy…..

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 52)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.