Suomen A-studio ja residenttien verotus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Suomen A-studio ja residenttien verotus

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  <p>Eilen 2.3 2015 A-studiossa puhutti eläkeläistenveropakolaisuus ja erityisesti Portugali.</p>
  <p>Suomessa suunnitellaan jopa sopimusten irtisanomista. Asiaa käsiteltiin monelta kantilta ja mm mainittiin, että Espanjassa asuvat suomalaiset aiheuttivat 2013  7,3 miljoonan sairauskulut Suomelle!</p>
  <p>Tavan mukaan unohdettiin, että residentit maksavat kyllä sairausvakuutusmaksut.  Suomalaisia residennttejä oli  Vinateron linkkien mukaan 11026  klp  30,6,2013.</p>
  <p>http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/</p&gt;
  <p>http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/201306/Residentes_Tablas_PR_30062013.pdf</p>
  <p>Mikähän olisi keskieläke residenteille? Espanja veloitti peräti 662 € per residentti! Silloin keskieläke pitäisi olla peräti 40000, että vakuutus kattaisi kulut!</p>
  <p> </p>

  • Tätä aihetta muokkasi 9 vuotta sitten Masa P.
  LINKKI

  sailA omeN
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.07.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 171

  Vahemman ne sairas kulut on talla kun suomessa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  ”…eläkeläisten veropakolaisuus…”

  No, eiköhän nuo verot ole vain yksi tekijä monien joukossa, miksi normi eläkeläinen ottaa Suomesta loikat, esimerkiksi Espanjaan ja/tai Portugaliin.

  Eri asia sitten ovat ne ”eläkeläiset”, joilla on niin paljon rahaa, ettei p*skalle taivu. Ja nehän juuri ovat se ällösakki, jotka ovat pitäneet muuttamisistaan ja aikeistaan niin kovaa meteliä, että lehdistö innostuu ja kateellinen kansa pahoittaa mielensä, ja loppupeleissä duunari-eläkeläinen pannaan puun ja kuoren väliin.

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä sitten otin ja katsoin kyseisen pläjäyksen ja täyttä tuubaa, taas kerran, niinkuin yleensäkin kun Suomen , maailman parhaisiin lukeutuva media,  puuttuu Espanjaan liittyviin asioihin.  Siinä sivuutettiin kokonaan sairaanhoitomaksu ja taidettiin sivuuttaa sekin , että näissä kaikissa verosopimusmaissa (espanja, portugali, ranska )  asuu vähän päälle 3000 suomalaista joita tämä verosopimus koskee. Ja siitä pitää vielä vähentää ne , kuten minut, jotka saavat kunnan tai valtion eläkettä.

  Uusimmassa Ole lehdessä on juttua samasta aiheesta  ja taisi olla siellä missä eräs asianomainen ihmetteli kovasti sitä miten tähän muutaman miljoonan veroeuron asiaan jaksetaan satsata voimavaroja kun toisella kädellä työnnetään miljardeja Kreikalle ja miljardi vuodessa kehitysapuun ja omasta puolestani lisään tähän ne muutamat miljardit jotka lahjoitetaan Suomeen tuleville laittomille maahantulijoille. Ja kuka ei satu tietämään niin miljardi on 1000 ooo ooo , tuhat miljoonaa.

  LINKKI

  satunnainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.03.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Jos Suomi aikoo irtisanoa verosopimuksensa Ranskan, Espanjan ja Portugalin kanssa, ollaan tilanteessa, jota kutsutaan kaksoisverotukseksi. Em. maat voivat vapaasti sopimuksen estämättä verottaa myös valtion ja kuntien eläkeläisiä. Tanska tosin irtisanottuaan verosopimuksensa, joutui oikeusjuttujen jälkeen palauttamaan perimänsä verot.

  Mitä taas Espanjan Suomelle lähettämään 7.3 miljoonan euron sairauskululaskuun tulee, on se mielestäni erittäin kohtuullinen. Jos Espanjassa asuu 11.026 suomalaista eläkeläistä ja sen lisäksi kymmenet tuhannet asuvat tilapäisesti maassa ja sadat tuhannet lomailijat käyttävät maan terveyspalveluita eurooppalaisella sairaanhoitokortilla on lasku erittäin kohtuullinen.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  jokainen eläkestatuksella oleva maksaa Suomeen 1,5% veroluonteisen sairausvakuutusluonteisen veron, lisäksi espanjan residenssillä on espanjalainen social securidad kortti Espanjan terveydenhoitoon. Kela maksaa myös kiinteää sairasvakuutusmaksua Espanjan valtiolle. Espanjan puolelta poistuttaessa otetaa suomalainen EU kelakortti käyttöön. Mutta Suomessa Kelakortilla on rajoitettu käyttö-oikeus, vain sillähetkellähoitoa vaativiin sairauksiin. Espanja antaa muut julkiset terveydenhoitopalvelut. Suomessa ollessa Kela maksaa ns kela korvauksen lääkkeistä jotka on nautittu Suomen rajojen sisällä.

  LINKKI

  Pepe Navares
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.05.2008
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 71

   

  Tekstikaappaus Yle/uutiset Pirjo Auvinen

  <span style=”line-height: 1.5em;”>”Terveydenhoidon laskujen maksaja ei kuitenkaan määräydy verotuksen vaan Euroopan unionin lainsäädännön, asetuksen 883/2004 mukaan. Sen mukaan perusperiaate on, että terveydenhoidon kustannukset maksaa eläkkeen maksava maa. Eli vaikka suomalainen eläkeläinen asuisikin pysyvästi Espanjassa, mutta eläke maksetaan Suomesta, niin terveydenhoidon kulut maksaa Suomi. Sekä Espanja että Portugali laskuttavat kuukausimaksun perusteella, eivät todellisten kulujen mukaan. Siten umpiterveestäkin eläkeläisestä lankeaa laskuja Suomeen lähetettäväksi.</span>

  Kelasta kerrotaan, että nyt yhdestä eläkeläisestä Espanjalle vuodessa maksettava summa on 3 150,12 euroa eli 262,51 euroa kuussa.”

  Sitten tämä umpiterve eläkeläinen sairastuu vakavasti ja saa kallista hoitoa Esanjassa. Maksaako Suomen valtio nämä laskut eriteltynä myös vai periikö Espanjan valtio edelleen vain kuukausimaksun?  Mielestäni oleellinen seikka tässä Kela:n matematiikassa.

  LINKKI

  satunnainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.03.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  On huomattavaa, että Espanjan perimä ronttimaksu sisältää myös ns. talvehtijoiden sekä kenties satojen tuhansien lomailijoiden eurooppalaisella sairausvakuutuskortilla saamat sairaus- ja lääkekulut.

  LINKKI

  satunnainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.03.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 4

  Vuoden 2013 lopussa Espanjassa asui pelkästään yksityisen sektorin eläkeläisiä 2251 eläkkeensaajaa. Lisäksi 676 sekä yksityissektorin, että julkiselta puolelta eläkettä saavia 676 henkilöä ja 131 henkilöä, jotka saavat vain julkisen sektorin eläkettä.

  Portugalissa samaan aikaan asui 167 yksityissektorin eläkeläistä, 42 henkilöä sai eläkettä sekä julkiselta, että yksityiseltä sektorilta ja 4 eläkeläistä sai vain julkisen puolen eläkettä.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  Näyttää siis vahvasti siltä, että Suomen varkaiden ja huijareiden puolue SDP ja näiden hännystelijä YLE yrittää venäläisten virkaveljiensä esimerkkiä noudattaen siirtää ihmisten huomion omista miljardirötöksistä, kansan röyhkeästä kuppaamisesta ja kyvyttömyydestään korjata uppoavaa laivaa. Suomen tapauksessa tämä ei kuitenkaan tarkoita valloitussotaan ryhtymistä vaan syyttämistä kourallisia eläkeläisiä muutaman tuhannen euron suuruisesta kuvitteelisesta välistävetämisestä. Eli onhan tämäkin eräänlaista”ulkopolitiikan” käyttöä sisäpolitiikassa.

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Kela:

  Ulkomailla asuvat eläkeläiset:  Vakituisesti toisessa EU-, Eta-maassa ja Sveitsissä asuvat eläkeläiset, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa, saavat eurooppalaisen sairaanhoitokortin Suomesta.

  Kortissa yhdistyvät eurooppalainen sairaanhoitokortti ja Todistus oikeudesta hoitoetuuksiin Suomessa. Kortin sininen etupuoli on samanlainen kuin tavallisessa eurooppalaisessa sairaanhoitokortissa. Kortin kääntöpuoli on limenvihreä.

  Suomessa takakanneltaan limenvihreällä kortilla eläkkeensaaja saa tarvitsemansa hoidon julkisessa terveydenhuollossa kuntalaisen asiakasmaksulla.saa suorakorvauksen yksityisen terveydenhuollon kustannuksista (esim. yksityiset lääkäriasemat)saa apteekissa suorakorvauksen lääkeostoista.

  Huom! 1.1.2014 alkaen pysyvästi ulkomailla asuvilla eläkeläisillä on oikeus tarvitsemaansa sairaanhoitoon julkisessa terveydenhuollossa tilapäisen Suomessa oleskelun aikana. Aiemmin eläkkeensaaja on saanut Suomen julkisessa terveydenhuollossa vain lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa. Suomen yksityisessä terveydenhuollossa syntyneistä kustannuksista korvataan 1.1.2014 alkaen eläkkeensaajan tarvitseman sairaanhoidon kustannukset. Aiemmin on korvattu vain lääketieteellisesti välttämättömän sairaanhoidon kustannuksia.

  Sekä selityksiä edelliseen:  http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti_ulkomailla-asuvat-elakelaiset

  No, toki nuo muutokset olivatkin tiedossa, mutta kertaus on opintojen äiti!

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Ei maksa muuta kuin kk maksun.

  ”Sitten tämä umpiterve eläkeläinen sairastuu vakavasti ja saa kallista hoitoa Esanjassa. Maksaako Suomen valtio nämä laskut eriteltynä myös vai periikö Espanjan valtio edelleen vain kuukausimaksun? Mielestäni oleellinen seikka tässä Kela:n matematiikassa.”

  Mita muuten luulet tuolla rahalla katettavan ”terveelle” elakelaiselle?

  Jos luulet etta ”terve elakelainen” jos ei koskaan laakarissa kay ei mitaan kuluja tee?

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  heräsi kysymys, ovatko ulkomaille muuttavat perintöverojen takia todellisuudessa poissa Suomesta yli 183 pv vuodesta ja onko heillä sidoksia Suomeen, asuntoa, joka omassa käytössä, Meiltä pienempituloisilla voidaan vaatia tarvittaessa todistamaan todelliset ulkomailla asumispäivät ja jos tarkkoja ollaan Suomessa saa olla vain rajoitetunajan kuukausittain, jotta poissaolo voidaan laskea tuohon yli 183 päivään. Matkapäivät lasketaan Suomessa olopäiväksi.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Ristus, jotta meno/tulomatkalla keski-Euroopassa vietetty kaksi kertaa kaksi viikkoa kerrallaan vuodessa tarkoittaakin, että olen itse asiassa silloin Suomessa

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 11 kuukautta sitten Rekki.
Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.