Suomalaisten eläkkeiden verotus Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Suomalaisten eläkkeiden verotus Espanjassa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  OK, tiedän, että tästä aiheesta on jokin ketjukin olemassa, mutta en löytänyt sitä.

  On ollut puhetta, että Suomessa verottamattomien eläkkeiden saajat eivät ole ilmoittaneet niitä Espanjasa verotettaviksi, vaikka ovatkin täällä verokansalaisia eli residenttejä. Hyi hyi!

  No, Suomen verottaja on espanjalaisten pyynnöstä toimittanut tietokeneajot tänne ja nyt spanjuureilla on täydellinen tietokanta kaikista suomalaisista eläkkeensaajista, joita EI veroteta Suomessa. Ja joita pitää siis verottaa verosopimuksen nojalla Espanjassa.

  Huolestuin, koska itsekin kuulun siihen porukkaan, joka jättää vaatimattoman, mutta silti pienen eläkkeensä ilmoittamatta. Soitin luotetulle padelkaverilleni Albertolle, joka työskentelee Torremolinosin verotoimistossa ja kysyin hänen mielipdettään – olisiko nyt kuitenkin syytä ripittäytyä, maksaa pois mennet ja välttyä mahtavilta sakoilta?

  Alberton mielestä syytä paniikkiin ei ole jo siitä yksinkertaisesta syystä, ettei paikallisella verohallinnolla ole tarpeeksi rersursseja koko tämän suomalaislauman tutkimiseen.  Näinollen Haciendassa on (ilmeisesti) tehty periaatepäätös siitä, että tutkitaan vain ne, jotka eivat ole veroilmoitusta lainkaan tehneet; niitäkin on tuhansia suomalaisten porukoissa. Työtä siis riittää Torren pojille…

  Mutta tämä on vain toisen käden tietoa. Älkää luottako siihen liikaa (toisin kuin minä).

  • Tätä aihetta muokkasi 6 vuotta, 7 kuukautta sitten makarios.
  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Kuten edella mainitset asiasta loytyy edelleenkin ajan tasalla olevaa tietoa taalta Orgista. Jopa hyvien esimerkkien kera.

  Perusjuttu on se etta ne henkilot joitten elakkeen maksajalla ei ole ennakonpidatys velvollisuutta (Suomi-Espanja sopimus)

  tulee vuosittainen veroilmoitus esittaa jos tulot ylittavat 11.200€ vuodessa , siis kaikki tulot.

  Elikka periaatteessa hyvin harva elakelainen saa alle tuo vuodessa bruttona. Nyt ihan ekaksi puhutaan veroilmoituksen  esittamisesta maksaminen taas riippuu vahennyksista.

  Tama raja 11.200€ per vuosi ei ole muuttunut moneen vuoteen.

  Taas mita tulee tyokyvyttomyyselakkeisiin on siitakin asiasta verottaja antanut virallisen maarayksen mista ja kenen myontama sen tulee olla. Sen pitaa aina olla oman Autonomian myontama.

  O verotilannetta on hyvin vaikea saada Espanjassa.

  Espanjassa on elakekatto joten vaikka saisimme korkean invaliditeetti prosentin ei sillakaan saa hyvaa elaketta nollaan.

  En luottaisi tuohon ystavasi tietoon siita loytaako verottaja taalla asuvat suomalaiset vai ei onhan kyseessa hyvin pieni joukko suomalaisia jotka ovat taalla kirjoissa ja kansissa. Kerran kuulutettu velka ei vanhene.

  Mitas nyt sitten?

  1. Voi kayda verottajalle selvittamassa viimeiset 4 vuotta ja maksaa rasti pois. Jatkossa vuosittain.

  2. Odottaa etta verottaja ottaa yhteytta ja katsoa mita tuleman pitaa.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Muistan kyllä lukeneeni, että täällä olisi 11.000 suomalaista kirjoissa ja kansissa (kuten asian ilmaisit). En muista, mistä tämä luku on jäänyt mieleeni, mutta itse en sitä ole keksinyt. Se hieman hämmästytti, koska edellinen ”varma tieto” oli aika paljon pienempi. No, Alberto selvittää tilanteen ja raportoin kyllä eteenpäin täällä foorumilla sikäli kuin asialla on yleensäkään merkitystä.

  Löytyvätkö espanjalaiset tuloveroasteikot muuten netistä?

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Toivottavasti löytävät resursseja. Ihottavia tuollaiset, jotka kyllä mielellään ottavat vastaan, mitä verorahoilla tuotetaan, mutta eivät omasta mielestään ole velvollisia osallistumaan niiden maksamiseen.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mä maksan kiinteistöveroja vuodessa luultavasti saman verran, kuin sulla on tuloja.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Päivän kysymys. Mitenkäs sitten kun meikäläisten sukupolvi joka on tehnyt duunia kymmeniä vuosia ja maksanut veroja koko ikänsä ja pitkän työuran vuoksi saa kohtuullista eläkettäkin , josta maksaa yhä kovia veroja , kuolee pois. Ja jäljelle jää nuorempi polvi joka on elänyt yhteiskunnan tuella , ei ole ansainnut itselleen eläkettä eikä ole eikä tule maksamaan veroja, ikinä. Se että on opiskellut teatterikorkeakoulussa kuiskaajaksi kolmevitoseksi  ei paljon oikeassa elämässä paina. Titteli, kuiskaustieteen maisteri on tietysti hieno. Se voi olla vaikea ymmärtää, mutta taikaseinästäkin raha loppuu jos ei kukaan tee tuottavaa työtä.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  No, Suomessa onkin olleet asiat kansainvälisen mittapuun mukaan aika hienossa jamassa. Eläkerahoja on rahastoitu, eikä niinkään sijoiteltu ja kyllä sitä fyrkkaa riittää nykymenolla varmaan vielä aika pitkään..

  Kun sitten tulee se kylmä suihku, on vain toivottava, että porukat ovat osanneet säästää niiden pahojen päivien varalle, joiden tulosta ei päätetä itse.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Kyllä siinä nuoressakin polvessa sentään töitä tehdään ja maksetaan veroja.  Tai en tiedä, millainen kokemus- tai tuttavapiiri teillä on, mutta mun kokemuspiirissä on nuoretkin mahdollisuuksiensa mukaan työn touhussa. Aina köytyy lusmuja, kaikenikäisiä – näköjään myös suomalaisia eläkkeensaajia.

  Makarios voisi lopettaa tuntemattomien ihmisten asioiden arvailut.

  Se on ihan se ja sama, paljonko joku maksaa euroissa veroa, kunhan maksaa sen mitä pitääkin.

  Välillä koittavat kyllä periä  liikaa, jouduin oikaisemaan omaa kiinteitöveroani, kun huomasin, että maatalousmaatakin verottivat tonttimaana.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Tassa viela voimassa oleva ennakonpidatystaulukko.

  http://www.adandlaw.com/wp-content/uploads/2014/01/Tramos-IRPF-20141.jpg

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Tuo verotaulukko näyttää rajulta, mutta verotettavista tuloista saa vähennyksiä, joten ihan koko bruttotuloistaan ei tarvitse huikeita veroja maksaa. Tässä melko selkokielinen selostus suuntaa antamaan.

  http://www.advoco.es/hot-topics/102-spanish-income-tax-rates.html

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.