Suomalaista palvelua tarjoavat pankit

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Suomalaista palvelua tarjoavat pankit

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Bosse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hei,

  asuntoa ostamassa näillä näkymin Calahondasta ja nyt tarttis saada sellaisten pankkikonttorien yhteystiedot, joissa on suomenkielistä palvelua. Olisin kiitollinen, jos saisin pankkien nimet ja yhteyshenkilön tiedot konttorista. Voisi sitten hieman kilpailuttaa pankkeja tili ja laina-asioiden tiimoilta.

  Millaista korkotasoa sieltä saa jos on ei residentti? Suosituksia saa antaa ja kaikki info otetaan kiitollisena vastaan! 🙂 Asunnon hinta on luokkaa 85000-120000€. Tuohon sitten päälle kaikki ostokulut, jotka taitavat olla luokkaa 5-10% asunnon hintaan päälle? Millaisia omarahoitusosuuksia ovat pyydelleet siellä? Riittääkö ei residentiltä 20%, vai mennäänkö jonnekin 30% tietämille?

  Jos löydän sieltä asunnon, niin paljonko yleensä maksetaan käsirahana, jonka jälkeen sitten hoidetaan kaupanteko, lainoitukset jne?

   

   

  LINKKI

  jerrypuu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.12.2010
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 271

  Et nyt välttämättä tarvitse espanjalaista pankkia, ja ne kilpailuttamiset on pelkkiä pähkinöitä, jos kympin vuodessa voitat, seuraavana vuonna häviät saman verran.

  Tää on toimiva: http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhten%C3%A4inen_euromaksualue

  Pankin kanssa jos bisnestä kuvittelet, tuskin montaa euroa voitat.

  Osta lähikuukausina kaikki halvat kämpät ja myy ne ennen kuin kuolet, se on jonkinsorttista bisnestä, ellet kuole ensi vuonna 😉

  Pyyntihinnoista kun alle puolet tarjoaa, niin usein joutuu lompuukiaan raottamaan vielä hetken aikaa.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Sua odottaa nippu erilaisia yllätyksiä näillä main. Sanoisin noin ylisummaan, että noilla premisseilläsi tuskin pystyt asuntoa ostamaan. Parempi siis lähteä katselemaan vuokrakämppää.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Siinä ylempänä olet saanut ihan oikeita ja asiallisia vastauksia. Ne kenellä on rahat omasta takaa valmiina ostavat ne halvat ja HYVÄT kämpät.

  Mutta kyllä sulla voi olla hyvätkin tsaanssit saada lainaa ja päästä neuvotteluihin pankin kanssa. Niissä neuvotteluissa pankki vie ja sinä vikiset , tsori maksat.  Kaikilla isoilla pankeilla on oma kiinteistöosastonsa . Josta myydään pankin käsiin jääneitä kämppiä. Osa jopa suht . halvallakin, mutta ne ovat yleensä sitä kaikista huonointa tasoa. Vähänkin paremmat myydään aikalailla markkinahintaan tai jopa vähän yli. Mutta se pointti on siinä että näihin kaikkiin voi saada , riippuen kylläkin maksukyvystä, 100 % rahoituksen. Tietysti myyjäpankista  ja pankin ehdoilla.

  Se hyvä puoli näissä on , että kun mukana on pankki , se pitää huolen siitä että kaikki menee oikein ja pykälien mukaan ja paperit ovat kunnossa.

  http://www.solviarealestate.com/en/?utm_source=Sabadell&utm_medium=Web&utm_content=BSPestanya

  Tossa solbankin asuntomyyntisivut. Bolichesin konttorissa on kaksikin suomivirkailijaa. Iso ja hyvä , tosin aika kallis pankki.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Tuoltakin  www.espanjasta.blogspot.com.es  löydät tietoa pankeista ja lainoistta. Mikäli sulla on riittävät vakuudet Suomessa, ota laina sieltä. Korko on huomattavasti halvempi Suomessa kuin Espanjassa. Helppo tinkiä asunnon hintaa, kun rahat ovat valmiina.  Espanjalainen pankki tarkistaa asunnon ja arvioi sen hinnan. Laina lienee noin 70% pankin arviomasta asunnon hinnasta.  Hintaan kannattaa varata n 14-15% vero yms kulut.

   

  LINKKI

  jurvalainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.06.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Kauppahinnan lisäksi varataan varainsiirtoveroon ja muihin kuluihin noin 10%. Tämä summa riittää melko tarkasti näiden kulujen hoitamiseen.

  LINKKI

  Bosse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Hei,

  ja kiitos vastauksista. Hieman valotusta asiaan… Olen siis jo saanut pari tarjousta Bolichesin Sabadellista. Molemmissa tarjouksissa (erilaisille summille) korko oli todellakin aivan eri luokkaa kuin täällä Suomessa. Tarjouksessa lähtökorko oli melkein 5% luokkaa ja siitä sitten tingataan kun kämppä on löytynyt ja neuvotellaan laina lopulliseen kuntoon. Virkailija puhui, että tällöin korko saadaan jonnekin 3-4% luokkaan. Suomestahan lainaa saa noin 1,5% kokonaiskorolla. Laina-aika tarjouksessa oli 25v. Itse hoidan asiat myös englannilla, mutta suomalainen virkailija olisi hyvä siitä syystä, että toimiessani yrittäjänä yrityksen tuloslaskelmat, taseet jne. on niin paljon joutuisampaa hoitaa suomalaisen virkailijan kanssa. Lisäksi ei täydy alkaa käännättämään niitä missään.

  Saan lainan myös Suomesta. Vakuuksia on käyttämättä, mutta yleensä periaatteena on ollut, että vakuutena käytetään aina kohdetta, joka on oston kohteena. Lisäksi tuo Santiagon pointti, jos lainan ottaa Espanjalaisesta pankista, he kyllä tsekkaavat asiat niin, että kaikki paperiasiat tulee kerralla kuntoon

  Olin itse pari viikkoa loka-marraskuussa siellä hoitelemassa asioita. Juuri tuo pankin tarjous, nie-numero ja asuntoesittelyjä. Nyt tutkiskellut netin kautta erilaisia vaihtoehtoja siitä saakka. Calahondasta asunto, jota olen katsellut on 2000- luvun alussa rakennetusta kerrostalokompleksista, jossa uima-allas ja n. 200m. rantaan. Palvelut myös 200m. päässä. Kompleksista myytävänä about 4-5kpl asuntoja. Pyyntihinnat 90000-160000€ asunnosta riippuen. Kyseisistä asunnoista olen kiinnostunut yhdestä, pyyntihinnaltaan 109000€ kämpästä. Sijaitsee alimmassa kerroksessa ja siinä olisi pieni oma nurmikkopiha. 2mh, keittiö, olohuone ja terassista tehty myös huone ja siitä pääsy pihalle. Olkkarissa takka, molemmissa mh:ssa ja oh:ssa ilmalämpöpumput. Todella hyvässä kunnossa ja siisti asunto. Neliöitä about 90m2  ja siihen päälle noin 25m2 piha.

  Hintapyyntö toisiin kämppiin verrattuna mielestäni melo maltillinen. Halvin, 90000€ maksava on yhden makkarin asunto. Espanjalaisille ainakaan nuo ekan kerroksen asunnot eivät kai ole niitä kaikkein menevimpiä, tosin itselleni se olisi ihanteellisin.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos  Calahondasta tykkää niin hyvältähän tuo kuulostaa. Jos taloyhtiössä  on asiat kunnossa  niin tuntuisi hinta olevan enemmän kuin kohdillaan.   Ja pikku plussana , Calahonda on Mijasia, mikä on tällä hetkellä erittäin hyvin hoidettu ja vakavarainen kunta / kaupunki. Mun mielestä kaikin puolin parempi kuin Fuge.

  LINKKI

  Bosse
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2015
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 5

  Joo, minunkaan mielestä hinta ei kuulosta pahalle ja kun asunnossa on tosiaan käytännössä neljä huonetta. Terassi, joka on katettu lasiseinällä on tilavan oloinen ja kuvissakin edellisillä omistajilla toiminut ruokailu/olohuoneena. Tilaa oli about 30m2. Asunto on ilmeisesti tullut myyntiin marras-, joulukuussa ja pyynti ollut alussa about 120k€, sitten pudotettu johonkin 114k€ ja nyt siitäkin vielä tiputettu. Ekat kuvat jossain palvelussa asunnosta oli asuttuna ja matkalaukut sängyllä pakattuna ja uudet kuvat siten, että muutamia huonekaluja jätetty asuntoon. Saattaa siis olla, että on lähtö tullut ja pitäisi nopeaan myydä. Hulluhan on se, joka ei tinkaa ja ajattelinkin kokeilla tarjouksen jättämistä about kasilla alkavaan hintaan. Yhtiövastike taloyhtiössä on 70€/kk ja uima-allas käytössä ympäri vuoden. Hintaan sisältyy ilmoituksen mukaan garaje compartido con 1 plaza. Tuo ilmeisesti tarkoittaa parkkihallia, tosin kuvien perusteella siinä on oma pihapaikoitus. No, tiedä häntä, mutta jos sisältää edes yhden autopaikan, niin plussaa sekin.

  Ilmoituksessa maininta myös internet/wifi, joten ilmeisesti myös puhelinpiuha asunnosta löytyy…

  Edelleen olisi kiinnostusta löytää niitä suomalaistyöntekijällä varustettuja pankkeja. Tosin jos korot on tuota luokkaa, niin en tiedä josko ottaisi melkein koko lainan täältä ja pienen osan sieltä. Ainakin saisi ”kaupanpäälle” pankin tsekkaaman, että kaikki paperit tulee oikein. 😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä aloitan tosta pankkipuolesta.  Ota se laina Suomesta. Ehdottomasti. Se että pankki täällä tsekkaa asiat EI TULE KAUPANPÄÄLLE. Siihen sisältyy tasasion l. arviointi jonka tekee siihen erikoistunut yritys. Ja se maksaa . Yleensä  pankkien lainaehtoihin kuuluu kylkiäismyyntiä , kuten erilaisia kalliita vakuutuksia . Ja korot ja kulut ovat täällä ihan eri luokkaa kuin Suomessa.

  Sitten tullaankin siihen kuka kyseistä kämppää myy.  Omistaja , välittäjä? Jos se on omistaja voit hoitaa kaupan itsekin , mutta silloin pitäisi osata kieltä ja tuntea kuviot. Ja koska oletan että näin ei ole ehdotan vakavasti että käännyt jonkun täkäläisen gestorian tai kiinteistönvälittäjän puoleen. Molempia löytyy suomenkielisinä.  Vielä kerran , suosittelen vakavasti.  Silloin tulee varmistettua kaikki tarvittava , että kauppa tapahtuu oikein.

  Jos myyjänä on välittäjä tulee lähtökohtaisesti kaikki edellämainittu hoidettua , mutta suositeltavaa on palkata oma edustaja valvomaan etujaan.

  Ilmeisesti myyjällä on kiire myydä. Joten jos kämppä oikeasti kiinnostaa , älä odota vaan ryhdy toimenpiteisiin heti. Kun hinta laskee tarpeeksi joku ostaa sen alta pois jos se on hyvä kauppa. Tinkiä voi , mutta jos mä mitään ymmärrän hinnoista täällä , kämppä on jo  nyt hinnoiteltu niin että se menisi kaupaksi. Näissä ns. renkaanpotkimis ja tinkimiskuvioissa tuppaa usein jäämään ilman ostettavaa jos on liian hidas. Hyvä kauppa pitää nähdä ja toimia sen mukaan. Täällä käy kauppa koko ajan ja mun mielestä pahin lama on ohi. Markkinoilla on paljon ulkomaalaisia ostajia joilla on rahat valmiina ja jotka tekevät tosimielellä ostoksia.

  Garage compartido on autohalli josta tähän asuntoon kuuluu autopaikka.  Calahondassa on  oma autopaikka ehdottoman suositeltava . Muuten voi hermo mennä.Yhtiövastike kuulostaa ihan normaalilta.  Osaan Calahondaa on nykyään saatavissa  valokuitunettikin.

  LINKKI

  ninnula
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2011
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 28

  Tyhmä kysymys. Jos suomalais-espanjalainen pariskunta olisi ostamassa asuntoa yhteiseksi ja kumpikin ottaisi osuuteensa oman lainan (niin kuin järkevää on), niin olisiko ollenkaan mahdollista ottaa lainat eri maiden pankeista, esim. minä Suomesta ja mies Espanjasta? Vai pitääkö laina ottaa samasta pankista, jos asunto toimii osavakuutena? Oma arvaus on, että ei onnistu, mutta ajattelinpahan kysäistä viisaammilta.

  LINKKI

  jurvalainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.06.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Suomalainen pankki tuskin rahoittaa Espanjassa sijaitsevan asunnon ostoa, mutta sopiihan sitä toki kysäistä  pankilta.Ongelmaksi muodostuu asunnon arvon arviointi. Lainan ottamisella suomalaisesta pankista ei kuitenkaan liene estettä mikäli hakijalla on vakuuksia Suomessa tai lainalle saadaan takaaja. Näitä vakuuksia käyttämällä laina varmasti järjestyy ja toki edullisemmalla korolla kuin Espanjasta otettaessa.Toinen pulisoista voi ottaa lainan espanajalaisesta pankista Espanjassa sijaitsevaa asuntoa vakuutena käyttäen.

   

   

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Mutta olisiko Suomesta otettava laina silloin asuntolaina vai korkeampikorkoinen ja nopeammassa tahdissa takaisinmaksettava kulutusluotto? Veikkaanpa jälkimmäistä.

  LINKKI

  jurvalainen
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.06.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 27

  Siinäpä hyvä kysymys.

  Mielestäni pankille voi Suomessa hyvin kertoa mistä lainasta on kysymys, siis että laina otetaan asunnon ostoa varten Espanjassa suomalaisilla vakuuksilla.Pankille lienee tärkeätä vain se että lainalla on riittävä vakuus olipa se sitten Suomesta tai Espanjasta.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Pankille on erittäin tärkeää, että velallisen pankkitilille ilmestyy kuukausittain tietty summa rahaa. Pankeilla on noita syliin pudonneita vakuuksia niin paljon,  että se ei ole mikään kovinkaan tärkeä keskustelunaihe.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 22)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.