SUOMALAISTA AHNEUTTA – ESPANJASSAKIN!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot SUOMALAISTA AHNEUTTA – ESPANJASSAKIN!

Merkitty: 

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Olen paljon kiertänyt maailmaa ympäriinsä ja kohdannut saman ikävän ilmiön eli suomalaisten ahneuden, joka kukkii kaikkialla, niin myös Espanjassa:
  1. Suomalaiset vuokra-asuntojen välittäjät ovat Espanjassakin kaikkein kalleimmat => He perivät mm. vähintään yhden kuukauden ennakkovuokran, ns. ”asunnon esittely/avainten luovutusmaksut + loppusiivousmaksut”, JOITA ESPANJALAISET FIRMAT EIVÄT VAADI?? JA ENNAKKOVUOKRA ESP. FIRMOILLA ON VAIN 150€.

  Ikävä esimerkki suomal. vuokra-asuntojen välittäjästä on seuraava:
  Suomalainen mieshenkilö oli asunut heiltä vuokraamassaan asunnossa 10kk ja oli sitten halunnut irtisanoa lokakuussa ko. vuokrasopimuksen=> Firman omistaja oli ensin ilmoittanut, että hänen täytyy maksaa loppuvuoden vuokrat, mutta asiakkaan kieltäytyessä tästä oli firman omistaja ”sopinut” että seuraavan syyskuun vuokra riittää maksuksi. Tämäkin on laitonta Espanjan vuokralakien mukaan, joissa selkeästi sanotaan, että asiakas voi irtisanoa vuokrasopimuksen kuuden kuukauden asumisen jälkeen, ILMAN SANKTIOITA!!!
  Tämä ko. asia on lakifirmnan hoidossa!!!!

  2. Parturi-kanpaajaien + hierojien + kaikkien alojen palvelujen hinnat ovat kaikkein kallleimmat juuri suomalaisilla.

  3. Suomalaiset ravintolat ovat myös kalleimmat- kokonaisuudessaan!

  4. Suomalainen ruoka Espanjassa on myös erittäin kallista verrattuna paikalliseen hintatasoon:
  Mm. kala (pescado) on Espanjassa erittäin edullista eli todella laadukkaat kalat maksavat vain 2-7€/kg + broileri/kana (Pollo) maksaa vain n.2.5 -5€/kg + laadukas piffiliha (Carnes) 5-7€/kg jne….

  Ja miksi tulla Espanjaan syömään kallista ja erittäin epäterveellistä hernekeittoa, maksalaatikkoa, lihapiirakoita y makkarakastiketta jne….? Hih, hih!!!

  P.S. Karmea esimerkki ahneudesta oli kohdannut erästä suomalaista pariskuntaa Torreviejassa eli he olivat vuokraamassa asuntoa hyvin vanhalta suomalaiselta mieheltä, joka oli aluksi esitellyt itsensä saeoen: ”En ole ahne, raha ei merkitse eminulle mitään.” No, juttu jatkuu: Tämä kyxseinen vanha ukko oli 1. vaatinut kahden kuukauden ennakkovuokran 840€, JOKA ON LAITONTA TÄÄLLÄ ESPANJASSA + 500€ takuuvuokran =>

  Pariskunta oli kertonut ukolle tästä laittomuudesta, jolloin hän oli tokaissut:”MINULLA ON OMAT VUOKRAUSLAKINI, jos ne eivät kelpaa teille, menkää muualle!!!!”=>
  Pariskunta oli mennyt muualle eli AVDA. Alfredo Nobel 157 sijaitsevaan esp. INMOCALAS vuokrafirmaan, jossa on myös suomalainen työntekijä ja saaneet Los Locksen rannassa sijaitsevan 2 mh asunnon 400€/kk sisältäen Wifin + ennakkovuokra vain 150€!!! Suosittelen tätäkin esp. firmaa!!!

  Ja vielä lopuksi tarina ”suomalaisesta epäluotettavuudesta”:
  Eräs toinen pariskunta oli ”löytänyt viihtyisän ja kaikin puolin sopivan” asunnon Los Locksen rannasta! Ns. välittäjänä/tulkkina oli Torreviejassa jo kymmeniä vuosia asustanut suomalainen ”Vanha, Vanha Ukko”. Ko. asunto oli varattu tälle pariskunnallle syksyllä 2017 ja he olivat aikoneet muuttaa tähän ko. asuntoon syksyllä 2018!

  Pariskunta oli useaan eri otteeseen kysellyt tältä ”Vanha, Vanha Ukolta”, että milloin he voivat allekirjoittaa ns. vuokrasopimuksen. Tämä ”Vanha, Vanha välittäjä” oli vastannut, ettei sillä ole kiirettä ja hän ilmoittaA heille heti, kun se on ajankohtaista.

  No, sitten kaksi viikkoa ennen Suomeen lähtöä keväällä 2018 pariskunta oli jälleen kysynyt kyseisestä vuokrasopimuksesta => Tällöin tämä ”suomalainen Vanha, Vanha Ukko” oli sanonut heille, että kyseinen asunto on vuokrattu muille syksyyn 2018 saakka ja heillä on myös asuntoon ns. 6 kuukauden optio!!!!!

  Järkyttynyt pariskunta oli hämmentyneinä kysynyt, että miten tämä on mahdollista? ”Vanha, Vanha Ukko” oli vain vastannut, että tällaista täällä tapahtuu???? Eikä hän ollut edes vaivautunut ilnmoittamaan mitään tästä tapahtuneesta kyseiselle pariskunnalle????????!!!

  No, onni onnettomuudessa, sillä tämäkin pariskunta oli löytänyt ”viihtyisän kodin” ensi syksystä lähtien Los Locoksen rannasta, espanjalaisen välittäjän kautta ja todella edullisesti eli 420€, sisältäe Wifin + takuuvuokrsa tästä 2mh asunnosta vain 150€!!!

  Välttäkää tätäkin epäluotettavaa ”Vanhaa, Vanhaa suomalaista Ukkoa”!!! Älkää mm. missään tapuaksessa luovuttako hänelle esim. asuntojenne avaimia, koska hän ”pitää asunnoissa piilovuokralaisia”ja useaan eri otteeseen tämä sama ”Tyyppi” ei ole saapunut sovittuun tapaamiseen, vaan on kylmästi ilmoittanut olleensa muualla?????Ja niin paljon muuta epäluotettavaa toimintaa tällä tyypillä todella on ollut jo monia vuosia täällä Torreviejassa???.

  Vielä 1 esimerkki suomalaisesta ahneudesta: Eräs pariskunta oli pyytänyt suomalaismiestä kuljettammaan autollaan pari isohkoa pakettia n. kilometrin päähän kodistaan => Tämä suomalaismies oli vaatinut 15€ kuljetuspalkkiota tästä lyhyestä matkasta => Ko. pariskunta oli kieltäytynyt ja käyttäneet sen sijaan paikallista taxia kyseiseen kuljetukseen ja taxi oli maksanut vain 5,5€!!!! Se siitä ahneudesta eli ”Ahneella on kakkanen loppu”!!!

  Loppukysymys kuuluu: ”Miksi juuri tänne Torreviejaankin on pesiytynyt ahneita ja epäluotettavia suomalaisia”?
  Eikö suomalaisten pitäisi ”Huolehtia toisista suomalaisista, eikä käyttää heitä hyväkseen????”

  Loppukommentti: Onneksi suurin osa tuntemistani ihmisistä täällä Torreviejassa on rehellistä, auttavaista, empaattisen sympaattista ja Todella Ihania ihmisiä kaiken kaikkiaan!!!Muy Buena!!!!
  Iloisin kevätterveisin,
  Ilosofi Kari Petter

  LINKKI

  Anneli54
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.05.2018
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Kiitos että kerrot näistä! Olen etsimässä vuokra-asuntoa Torreviejasta. Täytyy olla varovainen…

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Hyva Ilosofi-Kari Petter,

  Eikos tuo taas ole sellanen akkamainen juttu…muy buena?
  Et voi yleistaa koko suomalaisten yrittajien toimintaa muutaman toimijan vuoksi. Kylla kaikissa kansallisuuksissa on samanmoisia hinnoittelijoita. Myos espanjalaisissa.
  Mita tulee suomalaistuotteiden kalleuteen niin siihen vaikuttanee kuljetus ja muut kasittelykustannukset jotka suhteellisen pienissa erissa ovat merkittavat. En ole viela tavannut yhtaan rikastunutta suomalaispuotia tai valittajaa Espanjassa. Johtuneeko sitten mista lie.

  Suomalaiset asiakkaat suomalaisyrityksissa eivat myoskaan ole niita helpoimpia. Jatkuva kitina ja nitina ja pahaa puhuminen selantakana. Sanoisimpa etta yrittajalla olisi taatusti helpompaa ilman noita tarjousten metsastajia.

  Toivottavasti et pala auringossa ja muutenkin hauskaa kesaa!
  Blues

  PS. Tuo ilmoittamasi piffilihan hinta 5e kilo takaa taatusti unohtumattoman elamyksen. Ei ihan ilman teravaa veista taida saada syotya kun on ”poco echo”. No makuja on monia. Tiedatkos myos etta espanjalainen liha on taynna antibiootteja ja hormooneja. Sita enemman mita halvempaa. Eli nyt sitten varovasti. Lammasta en soisi ollenkaan, pitoisuudet 100 kertaa suurempia kuin suomalaisessa. Kala on terveellisempaa, pitoisuudet vain 22 kertaa suuremmat kuin Suomessa.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten blues.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten blues.
  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Arvoisa nm. ”Blues”, kiitos palautteestasi, mutta haluan korostaa, että ITSE ESINNYN AINA OMALLA NIMELLÄNI => On ”Akkamaista” kätkeytyä nimimerkin taakse ja sieltä huudella moitteita mm. suomalaisista asiakkaista niinkuin kirjoituksessasi teit!
  P.S. Ns. Välimerellistä ruokavalioita pidetään maailmanlaajuisestikin erittäin terveellisenä, sisältäen hedelmien lisäksi myös ”piffilihaa + kanaa + kalaa”!!Hih, hih!
  P.S.2. Köyhä ei ole se jolla on vähän vaan se joka toivoo enemmän!???
  P.S.3. Toivon Tuleviin Päiviisi Onnen Kukkaa Monta, Monta Ilon Aamua ja Iltaa Surutonta!
  T. Ilosofi Kari Petter

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Hola Y Buena dias y Kiitos Anneli y muut positiivisista vastauksistanne y lukeepa vielä kirjoitukseni ”Espanjan vuokralait”!!!
  P.S. Rohkeasti espanjalaisten palvelujen pariin y ja tietysti nauttien paikallisesta ruoasta, joka on erittäin edullista, terveellistä ja makoisaa!!!

  KARI PETTERIN PUNAVIININ PILKKOMA PIFFIRESEPTI:

  1.Osta esim. 4 kpl n.centin paksuisia paistilihapaloja.=> Hinta yht. n.8€, esim. Consumissa, Torreviejassa.
  2. Nuiji ne kunnolla hajottaen lihasäikeet + viillä puukolla ”piffin rasvareunoja”!
  3.Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä y lisää paistinöljy y vähällä suolalla maustetut piffit + KAADA PUNAVIINIÄ RUNSAASTI PIFFIEN PÄÄLLE. (Punkkupullo maksaa Consumissa vain n. 2€)
  4. Lisää paistinpannuun silputut sipulit y paprikat ja anna koko komeuden kiehua 20 min. kääntäen piffit y sekoittaen muita aineksia.
  5. Paista vielä n. 15 min. ja kokeile, onko piffit mureita ellei näin ole, jatka paistamista riittävän kauan!
  Em. kikallla saat erittäin makoisaa y mureaa ja edullista ”Piffiruokaa perunoiden kera! Njam, njam!
  P.S.Eturuokana voit tarjota salaattilautasen, jossa on myös paahdettu tumma leipä/kinkkua/justoa, paprikaa, oliiveja jne, makusi mukaan.
  Jälkiruokana voit esim. tarjota ”Natillas con galetta” (Vanukas keksillä), valmiin jälkkärin => 4kpl maksaa Consumissa vain 0,69€! Suosittelen!!!!
  P.S. Yhden annoksen hinnaksi etu- pää- ja jälkiruokineen + juomineen tulee n. 5,5€!
  Pon Apeti! Por Favor!
  Iloisin terveisin,
  Ilosofi Kari Petter

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Ilosofi-Kari Petter,
  Mielipiteeni ymmartaminen/sisalto ei muutu oli se nimella tai nimimerkilla. Voinet huomata etta olen tanne kirjoittanut huomioitani ja mielipiteitani lahes 12 vuotta taalla. Tuskin haluat tutustuakaan sen paremmin minuun joten blues riittakoon.

  Valimerellista dieettia ei kannata yleistaa yksin Espanjaan. Merihan on aika iso…. Myoskin tuotantomenetelmat ovat valitettavasti teollistuneet viime vuosien aikana. Antibioottien ja hormoonien kaytto on kasvanut rajahdysmaisesti. Liha, kala ja kanat ovat kaikki yhtalailla teollista. Espanjalainen kala jota ennen pidimme terveellisena on nykyisin kasvatettu rehulla ja pidetty ”terveena” antibiooteilla.

  Mita tulee muuhunkin aikaisemmin kirjoittamaani olen edelleen samaa mielta. Minulle sopii etta syot 5e/kg pihveja, samallahan saat paivittaisen antibiootti annoksenkin. Valitettavasti en saanut liitettya kuvaa josta nuo laakeainearvot olisivat nakyneet joten sinun taytyy luottaa sanaani. Ovat Espanjassa Euroopan korkeimmat, yli 400mg/kg biomassaa. Mahtava luku verrattuna pohjoismaihin jossa ovat haviavan pienia. Suomessa tosin korkeimmat 25mg/kg biomassaa.

  Eikun hyvaa ruokahalua ja toivottavasti suomalaiset yrittajat eivat kyni sinua puhtaaksi.

  PS. Tuolla yllaolevalla reseptilla taitaa saada jopa vanhan kenganpohjan mureaksi ja herkulliseksi. Taytyypa joskus kokeilla 🙂

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Hola ”Blues” y tämä on viimeinen viestini sinulle ja haluan mainita vielä pari asiaa:
  1. Mielestäni olet ”epävarma persoona”, joka on 12 vuotta kätkeytynyt nimimerkin taakse ruikuttamaan kaikesta mahdollisesta. Espanjalainen ruoka tuntuu olevan sinulle ”Suuri Komplexi”!!!
  2. Toivon sinulle kuitenkin ihania päiviä täällä Espanjassa hernekeittoa, makkarakastiketta y lihapiirakoita nauttien! Con Leche! Bon Apeti!
  P.S. Näin psykologina-kin olen kuitenkin kiinnostunut mm. lapsuudestasi???
  Iloisin terveisin,
  Ilosofi Kari Petter

  LINKKI

  Nimetön Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.01.1970
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 7

  Hola y Buena tardes y haluan vielä kertoa, etteivät myöskään englantilaiset, saksalaiset, ruotsalaiset jne. asuntojen vuokrausfirnmat . ”EIVÄT PERI TÄÄLLÄ ESPANJASSA EXTARAHOJA, KUTEN AVAINTEN LUOVUTUS, ASUNNON ESITTELYMAKSUT Y LOPPUSIIVOUSMAKSUT!!!YMS….
  Iloisin terveisin,
  Ilosofi Kari Petter

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Uteliaana kysyn mita kaloja ostat 2-7€/kg….taalla Mallorcalla kun tohon hintaa saa vain ”pikkukaloja”/sardinas…boqueron..seka soppakaloja.”Kunnon” kalat kuten merluza,dorada,bacalao normihinta n.11€ ja salmon 17€. Lihat ostan lihakaupasta..ja hyvat pihvit ( cadera)saa n.10€/kg.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Eipa olisi voinut menna ilosofilta enempaa pieleen. En ole epavarma eika blues ole pelkka nimimerkki jonka taakse voi piiloutua. Oli minun radiokutsu vuosikaudet enka nahnyt asiassa pahaa pitaa se, eli paljon yli 12 vuotta. En myoskaan erikoisemmin pida lihapiirakoista mutta hernekeitosta pidan. Maitoa en ole koskaan juonut, enempi vesipoikia. Espanjassa en ole koskaan vuokrannut joten vuokrauskaytantoa en tunne. Paljon olen kylla urputusta kuullut miten huonoa palvelua olette suomalaisyrittajilta saaneet. Espanjassa olen asunut vuodesta 1978 eli jonkinverran on asiasta vakisinkin oppinut. Valitettavasti emme ole samalla alueella. Itse asun lahempana Malagaa. Minua on myoskin alkanut kiinnostaa miksi olet niin hyokkaava. Onko asiat kunnossa vai mista kenka kiristaa. Laakityksen voi aina muuttaa.

  Mita tulee suomalaisyrittajien perimiin palvelumaksuihin luulisin etta myos muunmaalaiset toimistot laskuttavat tyostaan. Ehka muulla nimikkeella muttei kukaan taatusti tee tyota ilman korvausta tehdakseen suomalaisen asunnonvuokrauksesta mukavan ja halvan kokemuksen. Sinulla kuten muillakin on vapaa valinta mista palvelut ostatte ja kuinka ne maksatte. Pida kuitenkin mielessa etta ”There is no free lunches”. Eikun menet pain tulta ja soitellen sotaan. Ciao ciao.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  gael
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.01.2011
  Kirjoituksia: 10
  Vastauksia: 18

  Kannattaa olla varovainen näiden vuokranantajien suhteen. Heti tuli meillekin spostiin pari huijausviestiä ja vaadittiin kämppää näkemättä 450e varausmaksua. Hah! Ei päässeet kaverit edes katsomaan kämppää etukäteen, vaikka olivat paikalla. Kannattaa käyttää kunnollista, luotettavaa välittäjää, johon todella voi luottaa.

  LINKKI

  eijubritt
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.06.2011
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 41

  Pitäisi sinun Ilosofi Kari Petteri ymmärtää,että jos ei itse ota asuntoa heti vastaan,niin,sen voi joku viedä nenän edestä. Varo näitä kirjoituksiasi,ettet saa syytettä kunnianloukkauksesta.
  Muistaakseni olen itsekkin vienyt sinut ihan ilmaiseksi kentälle,et edes tarjonnut mitään maksua.
  Joten tarkoittaako suomalainen ystävällisyys sinusta ilmaisia palveluja?

  Ja jos alat mennä henkilökohtaisuuksiin,niin katso tarkkaan,ettei tule ikäviä yllätyksiä.
  Oikein hyviä hetkiä avokkisi kanssa,kunnes se tarvitsee taas turvapaikan ja miksiköhän?
  Ei kai vaan ole se lääkitys pielessä,kun pitää täällä muita haukkua omista toilailuistaan.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Eijubritt,

  Jos arvostelet Kari Petterin kirjoitusta miksi syyllistyt samaan alatyyliin itse?

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.