Suomalaiset yritykset kalleimpia rannikolla.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomalaiset yritykset kalleimpia rannikolla.

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 79)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Ei se rahti kaikkea selitä, yleensá ottaen tuotteissa on aina rahtikulu, jostakin ne tuodaan. Ja Espanjakin on iso maa, ja neliskanttinen kaiken páálle, joten kilometrejá kertyy niin pitkin kuin poikinkin. Ja aika iso osa tuotteista tuodaan Espanjan ulkopuolelta. Ja eiköhän se suomalainen yrittäjä osta ne suomi-tuotteensa suomalaisesta tukkuliikkeestä tai leimoposta ihan tukkuhintaan ja ilman suomen alvia, joten korkea jälleenmyyntihinta menee yrittáján taskuun. Enkä myöskään usko, että táällä suomi-tuotteista paljon IVAa tilitelláán; myyntituotto siis puhtaana káteen.

    Tuo, ettá táyttáákö suomalaiset leipomo- ym. tuotteet terveysvaatimukset onkin aika kiintoisa kysymys. Kuppiloissa ainakin myydáán paljon itse pakastettuja elintarvikkeita; makkaroita ja eineksiá leivän lisáksi ja ainakin minua hiukkasen epáilyttáá, että mahtavatkohan ne aina olla ihan kelvollisia. Nämä kuppiloiden pakastimet eivát ihan varmasti táytá niitá kriteereitá, joita pakastamiselle annetaan.

    Thelman pullapuoti nákyy taas ilmoittelevan joulutuotteita ja tánákään vuonna tilauskupongissa ei ole tuotteiden hintoja. Miksikóhän?? Taas jáá tilaamatta, ainakin minä haluan tietáá, paljonko lanttulaatikko tai rosolli maksaa. Ei sikaa sákissá, Espanjassakaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Espanjankulkija
    Espanjankulkija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.09.2010
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 77

    Departamento de Sanidad-nimellä myös kutsuttava elin on kiinnostunut suomalaisesta leipomosta, jota pidetään kotona. Leivät tehdään kotona ja paistetaan terassilla olevasta uunista. Sitten ne kuskataan suomalaiseen leipäkauppaan, joka mainostaa myyvänsä tuoretta leipää.

    Kuinkahan moni sieltä ostaisi leipää, jos tietäisi, missä olosuhteissa se on valmistettu?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä rmkven48
    rmkven48 Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.07.2009
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 54

    Sen rahtikulun jankuttaminen on tosiaan asian hämärtämistä, kun joka kauppaanhan tavara jostain tuodaan. Suomesta tuominen onkin sitten toinen juttu, mutta onkos siinä mitään järkeä muutenkaan? Jos joku haluaa Suomesta tuotuja tuotteita, niin pitää olla valmis maksamaankin ja sellaista toimintaa voi espanjalaiseen verratakaan, kun espanjalainen ei tuo mitään Suomesta.

    On aina ärsyttävää nykyaikana, kun yritetään myydä ilman hintatietoja ja sellaiseen kauppaan ei kenenkään pidä lähteä. Kyllä minun silmissäni yrittäjä paljastaa todellisen luonteensa näin toimiessaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiksvaa
    eiksvaa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.11.2010
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 24

    Samaa mieltä tuosta hintojen puuttumisesta.

    Itse pitäisin itseäni tyhmääkin tyhmempänä, jos tilaisin jotain tietämättä hintaa.

    Antaa myös todella epämiellyttävän kuvan kaupasta. Pysyn poissa sieltä vastaisuudessakin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Selma
    Selma Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 38
    Vastauksia: 583

    Viime viikolla ostin Casa Azulista Juhla Mokkaa hintaan 4.50€, maksoi 1 € ememmän kuin Suomen normaalihinta. Ei siinä mitään, kyllä sen lomalla ostaa tuohonkin hintaan, mutta tuskin silloin, jos siellä asuu.

    Muutenkin olen miettinyt näitä suomalaisten palveluja Fuengirolassa. Suomi ruokaa saa sieltä ainakin Kardemummasta, Casa Azulizta, Centro Finlandiasta ja varmaan vielä jostain muualtakin. Nyt sitten on joku vielä perustamassa uutta Suomi kauppaa. Mitenkä lienee markkinatutkimuksen laita? Riittääkö kaikille asiakkaita. Epäilen! Pakkohan hintoja on nostaa, jos meinaa elää.

    Samat jutut baarien kanssa. Suomalaisia baareja on vaikka kuinka monta ja lisää tulee sitä mukaa kuin entiset kuolee. Vuosi/pari sitten oli jossain ilmaislehdessä haastattelu entisestä baarin omistajasta, joka kehui, kuinka sitä onnisti, kun viimeinkin löysi ostajan kuppilalleen. Sepä vasta hauskaa luettavaa uudelle omistajalle! Nyt sekin kuppila on jo nurin.

    Toinen juttu jota olen tässä vuoden päivät ihmetellyt, on tämä palkanmaksukäytäntö. Tuttavani palasi Suomeen. Ei saanut tietenkään työtodistusta, kun palkka maksettiin pimeänä käteen. Irtisanominen astui voimaan heti. Suomessa sitten työkkäriin ja karenssiin, kun ei ollut näyttöä työpaikasta eikä irtisanomisesta. Aikanaan ei sitten tule eläkettäkään. Kuinkahan yleistä tämäkin on siellä rannikolla?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Espanjankulkija kirjoitti:

    Departamento de Sanidad-nimellä myös kutsuttava elin on kiinnostunut suomalaisesta leipomosta, jota pidetään kotona. Leivät tehdään kotona ja paistetaan terassilla olevasta uunista. Sitten ne kuskataan suomalaiseen leipäkauppaan, joka mainostaa myyvänsä tuoretta leipää.

    Kuinkahan moni sieltä ostaisi leipää, jos tietäisi, missä olosuhteissa se on valmistettu?

    Olen ostanut… ja tiedän missä/miten ne leivät tehdään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Espanjankulkija kirjoitti:

    Departamento de Sanidad-nimellä myös kutsuttava elin on kiinnostunut suomalaisesta leipomosta, jota pidetään kotona. Leivät tehdään kotona ja paistetaan terassilla olevasta uunista. Sitten ne kuskataan suomalaiseen leipäkauppaan, joka mainostaa myyvänsä tuoretta leipää.

    Kuinkahan moni sieltä ostaisi leipää, jos tietäisi, missä olosuhteissa se on valmistettu?

    Jaaha, no niin… Nytkö sitä ollaan taas jälleen kerran suomalaisen yrittäjän kimpussa? Tällä kertaa näemmä leipurin.

    Onko mitään referenssiä, kuinka moni espanjalainen tai suomalainen on tähän saakka sairastunut kotona tehtyyn ja/tai terassilla paistettuun leipään; tai yleisesti ottaen mihinkään leipään, joka ei ole homeista tai muuten myrkytettyä?

    Miten helvetissä ihmiskunta on vuosituhansia saanut leipänsä syötyä, ja ihan ilman minkäänlaisia direktiivejä?

    Kumman kovasti maailma on nykyään turvoksissa suuryritysten pe**eennuolijoita. Ahvenkukkokin on yht’äkkiä todettu helvetin vaaralliseksi elintarvikkeeksi. Pienyrittäminen on kirosana sitten kaiketi jo Espanjassakin. Xituiksi näyttää homma menevän.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    eiksvaa kirjoitti:

    Itse pitäisin itseäni tyhmääkin tyhmempänä, jos tilaisin jotain tietämättä hintaa.

    Mercadosta (Hallista) on joskus tullut haluttua jotain herkkutavaraa niin kovasti, että hintaa ei heti ole tajunnut kysyä, ja siivut on sitten olleetkin suit sait jo paketissa, mutta onneksi ei ole tullut pahemmin töpättyä jonkun vuosikertakinkun kanssa, kun niiden kohdalla muistaa, että vintage-possu voi olla häkellyttävän kallistakin.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä kojo
    kojo Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.01.2008
    Kirjoituksia: 6
    Vastauksia: 1445

    arnold kirjoitti:
    ”Onko mitään referenssiä, kuinka moni espanjalainen tai suomalainen on tähän saakka sairastunut kotona tehtyyn ja/tai terassilla paistettuun leipään”

    En tiedä pakkaamattoman leivän sisältämiä bakteereita, mutta onhan se kypsennetty ja heti syötävä tuote ettei se varmaan heti tapa. Ravintonsa suhteen tarkat karppaajat saattavat olla hilihydraattipitoisesta leivästä toista mieltä.

    Viimeisen päälle tarkassa Ruotsissa ollaan sen sijaan kieltämässä (ellei ole jo kielletty) esim. joulumyyjäisissä myytävät kakut ja piparit, jotka tuodaan itsekunkin tarkastamattomasta huushollista. On varmaan pakattukin ilman muovikäsineitä. Fy fan!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä bhajee
    bhajee Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    kojo kirjoitti:

    Viimeisen päälle tarkassa Ruotsissa ollaan sen sijaan kieltämässä (ellei ole jo kielletty) esim. joulumyyjäisissä myytävät kakut ja piparit, jotka tuodaan itsekunkin tarkastamattomasta huushollista. On varmaan pakattukin ilman muovikäsineitä. Fy fan!

    Kohta varmaan EU kieltää kotona leipomisen ja ruuanlaitonkin, ellei tilat ole terveysviranomaisten tarkistamia… 😉

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä pauliina
    pauliina Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Tässä joitain yrityksiä katsoneena voin todeta, että yrityksissä on kaksi kirjanpitoa: toinen verottajalle ja toinen itselle. Verottajalle näytettään pientä miinusta kokoa ajan ja sitten toinen kirjanpito on mahdollista ostajaa varten. Palkka kuluja on niin vähän, että sillä ei elä. Ymmärrän tuon pimeän palkan, jos työntekijästä on vaikeampi päästä eroon kuin ”tippurista”. Jos virallisen kirjanpidon mukaan haluaisi ostaa yrityksen, niin siitä pitäisi ostajalle maksaa.

    Joku sanoi, että espanjalaiset osaa hyödyntää kirjanpidon, niin kait suomalaisetkin yrittäjät rannikolla. Väittämäni perustuu vain muutaman yrityksen kirjanpidon tutustumiseen. Siinä sitten ihmetellään, kun valtion kassa on tyhjä ja mummoilla ja papoilla ei ole eläkettä nimeksikkään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Espanjankulkija
    Espanjankulkija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.09.2010
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 77
    Arnold kirjoitti:

    Espanjankulkija kirjoitti:

    Departamento de Sanidad-nimellä myös kutsuttava elin on kiinnostunut suomalaisesta leipomosta, jota pidetään kotona. Leivät tehdään kotona ja paistetaan terassilla olevasta uunista. Sitten ne kuskataan suomalaiseen leipäkauppaan, joka mainostaa myyvänsä tuoretta leipää.

    Kuinkahan moni sieltä ostaisi leipää, jos tietäisi, missä olosuhteissa se on valmistettu?

    Jaaha, no niin… Nytkö sitä ollaan taas jälleen kerran suomalaisen yrittäjän kimpussa? Tällä kertaa näemmä leipurin.

    Onko mitään referenssiä, kuinka moni espanjalainen tai suomalainen on tähän saakka sairastunut kotona tehtyyn ja/tai terassilla paistettuun leipään; tai yleisesti ottaen mihinkään leipään, joka ei ole homeista tai muuten myrkytettyä?

    Miten helvetissä ihmiskunta on vuosituhansia saanut leipänsä syötyä, ja ihan ilman minkäänlaisia direktiivejä?

    Kumman kovasti maailma on nykyään turvoksissa suuryritysten pe**eennuolijoita. Ahvenkukkokin on yht’äkkiä todettu helvetin vaaralliseksi elintarvikkeeksi. Pienyrittäminen on kirosana sitten kaiketi jo Espanjassakin. Xituiksi näyttää homma menevän.[/quote]

    Arnold, ei kai Suomessakaan voi ilman mitään terveystarkistuksia tai terveyslautakunnan lupia valmistaa elintarvikkeita myytäviksi? Minä en edes tiedä, mistä leipomista on kyse, kuulin vain asiasta aivan sattumalta. Mutta ei kait pienyrittäjyyteenkään voi loputtomiin vedota, kyllä heidänkin on säädökset täytettävä, kait? Ajattelepa tapausta, että tämä leipuri (toistan, etten tiedä, kenestä on kyse ja onko asia edes totta) tekisi hommiaan tavalla, joka ei olisikaan terveyslautakunnan hyväksymä? Ja mikä häntä estäisi hakemaan oikeita lupia toiminnalle jos hän todella toimisi oikein?

    Tuota pimeiden työntekijöiden pitämistä ymmärrän ihan yhtä vähän. Työntekijöiden ei missään nimessä pitäisi sellaiseen suostua, mutta kyllä työnantajatkin ovat varsin pässejä, jos eivät tajua, millaisia seurauksia tuollaisella voi olla. Ei siihen tarvita kuin yksi työtapaturma. Tai työntekijän äkillinen sairauskohtaus työpaikalla. Siinä onkin viranomaisille selittämistä. Vai onko sekin pienyrittäjien vainoamista, että heidät vaaditaan pitämään työntekijänsä laillisesti töissä ja jopa maksamaan veronsa?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Espanjankulkija kirjoitti:

    Ajattelepa tapausta, että tämä leipuri (toistan, etten tiedä, kenestä on kyse ja onko asia edes totta) tekisi hommiaan tavalla, joka ei olisikaan terveyslautakunnan hyväksymä? Ja mikä häntä estäisi hakemaan oikeita lupia toiminnalle jos hän todella toimisi oikein?

    Terveyslautakunnan (onkohan sellaisia vielä EU-aikana?) vaatimukset puhtaudesta ymmärrän hyvin ja puollan niitä, olenhan itsekin suorittanut hygienia- ja anniskelututkinnon, mutta ikävä kyllä tuo nykydirektiivien mukainen ”oikein toimiminen” on leipomoalalla monasti sellaista että se vaatii investointeja, joihin on varaa vain suuremmilla yrityksillä. Kyllähän kuka tahansa pienyrittäjä kuitenkin osaa pitää nurkat puhtaana, jos vain niin haluaa.

    Espanjankulkija kirjoitti:

    Tuota pimeiden työntekijöiden pitämistä ymmärrän ihan yhtä vähän.

    Samaa mieltä. Minäkään en tunne sympatiaa pimeää työvoimaa, enkä yleensäkään harmaata taloutta kohtaan.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Espanjankulkija
    Espanjankulkija Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.09.2010
    Kirjoituksia: 3
    Vastauksia: 77

    En oikein hallitse tätä tietotekniikkaa ilmeisesti.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä motonalle
    motonalle Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 11.01.2009
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 42

    Kotileipurilla pitää olla hygieniapassi, tulityökortti uunin sytyttämiseen, työtyrvallisuuskortti ja hätäensiapukortti jos sattuu jotain…ehkä myös trukkikortti kun kuskaa jauhot kotiin…:))

Esillä 15 viestiä, 16 - 30 (kaikkiaan 79)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.