suomalaisen terveydenhoito espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut suomalaisen terveydenhoito espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  artsi.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2014
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 11

  Tuli ajankohtaiseksi käydä hoidattamassa terveyttäni ei kiireellisessä tapauksessa yksityisellä ja sain ohjeet hakea kuluista osan takaisin suomesta.

  Vuoden 2014 alusta korvauksia maksetaan myös ulkomailla tehdyistä esim.hammas hoidoista ei kiireellisissä tapauksissa samoin perustein kuin suomessakin.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Katos vaan. Kerrankin tilanne paranee sensijaan, että menisi vain huonommaksi.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Hyvä, että uskotaan, kun joku muu kuin minä asiasta kertoo. 🙂

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kun on tarpeeksi tyhmä, niinkuin minä, sitä luulee kaikenlaista. Kuten sellaista että on kaksi eri asiaa saada kaikkea sairaanhoitoa espanjalaisessa yleisessä terveydenhoitojärjestelmässä ssuomalaisella kelan myöntämällä eurooppalaisella sairaanhoitokortilla ja  / tai saada korvauksia kelalta espanjassa ostetusta yksityisestä sairaanhoidosta.

  Ja lisää esimerkkiä mun vaatimattomasta tasostani. Mä olen tietänyt vuosia että esim. eräät täkäläiset hammaslääkärit ovat jopa täyttäneet valmiiksi kelan kaavakkeet korvauksia varten suomessa. Suomalaisomisteiset ja myös espanjalaisomisteiset. Eli mikään uusi asia ei ole että suomessa kirjoilla oleva täällä hoitoa saanut on eräin edellytyksin saanut kelakorvauksen Suomessa.  Nythän lakia on laajennettu ja se on  otettu käyttöön myös Suomessa, kiitos eu;n. Ja nyt se mahdollistaa suomalaisen  henkilön hakeutumisen  hoitoon  muihin maihin. Kelan korvatessa omien taulukkojensa mukaan. Tämähän on eri asia kuin alkuperäinen pakkomielle kelakortin kaikkivoimaisuudesta Espanjassa.

  Mutta tässä tämä oli mun osaltani. Alkaa kyllästyttää. Sen lisäksi että mä olen tyhmä,  mä olen lyhytjännitteinen enkä jaksa vääntää itsestään selvistä asioista.

  Voisi ottaa jotain uutta ja tuoretta aihetta kehiin. Kuten kumpi on kovempi juttu , homeopatia vai voodoo.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  artsi.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2014
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 11

  Ensimmäinen kerta minulla kun hakeuduin hoitoon täällä ja yllätyin kun en joudu kaikkea itse maksamaan. Kerroin täällä vain siksi kun ajattelin olevan hyödyllinen tieto.

  Suomessa hammaslääkärit ovat nykyisin virolaisia joten sama kai se koulutus on EU;ssa joka puolella.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tsori vaan Artsi , ei ollut tarkoitus kommentoida sun kirjoitustasi. Asiahan on niin kuin kerrot.

  Tässä on vaan väännetty sinnittelijän kanssa maagisesta SUOMALAISESTA KELAN MYÖNTÄMÄSTÄ EU:N SAIRAANHOITOKORTISTA.

  LINKKI

  artsi.
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2014
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 11

  Okei Santiago, en ole seurannut kovin aktiivisesti tätä foorumina. Mukava kuitenkin kuulla toisten kokemuksia.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Santiago, ymmärrän kyllä oikein hyvin eron julkinen+EHIC tai yksityinen+jälkikäteen haettu kelakorvaus. Luulin, että sinäkin ymmärsit.

  Jos ja kun espanjalaiset kerran kieltäytyvät noudattamasta sopimuksia, niin onneksi Suomi sentään noudattaa omaa osuuttaan ja maksaa kelakorvauksen, jos on joutunut hoidostaan maksamaan.

  Mä kyllä edelleen ihmettelen, mikä ihme siihen on syynä, että sitä ei voida siellä Espanjassa noudattaa. Ei ole kukaan ehdottanut edes mitään arveluita. Tai ehkä sitä noudatetaankin, mutta siellä vakituisesti asuvilla ei ole siitä kokemusta, koska eivät sitä käytä.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Tuota, kai nyt sentään kannattaa ottaa matkavakuutus, jos on yli 3 kk,, myös jatkaa matkavakuutusta siihen asti, kunnes arvioi tulevan viimeistään kotisuomeen. Onhan mukavampi mennä taksilla suoraan yksityislääkärille ja tarvittaessa yksityissairaalaan, yleensä niissä puhutaan kait lontoonja/tai skandinaaviskaa, usein myös germaanista kieltä.

  Uusi ihmetys; LähiTapiola jatkoi peräti matkatavaravakuutukset sovittuun päivään asti, aikaisemmin se ei missään tuo onnistunut.

  Pyydän samalla kovasti tänne ja muuallekin tehneeni aiheuttamia vääriä taivutus virheitäni, rusnaasti tethyjä yhdys sanoista kuin muita kirjoitus vihreitäni  😉

  LINKKI

  diablita
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 380

  Sinnittelijá: ”Mä kyllä edelleen ihmettelen, mikä ihme siihen on syynä, että sitä ei voida siellä Espanjassa noudattaa. Ei ole kukaan ehdottanut edes mitään arveluita. Tai ehkä sitä noudatetaankin, mutta siellä vakituisesti asuvilla ei ole siitä kokemusta, koska eivät sitä käytä. ”

  Saatan sohia muurahaispesáá, mutta eikó nyt mene sekaisin kaksi eri korttia;

  Se, jolla tilapäisesti oleskelevat saavat apua eli Kelan omin sanoin: ”Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla todistat oikeutesi lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Saat kortilla hoitoa, jos oleskelet tilapäisesti (esim. lomamatka) toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä ja sairastut äkillisesti tai joudut tapaturmaan siellä.

  Kortilla sinun tulisi saada hoito samaan hintaan kuin maassa asuvien henkilöiden. Hoidon hinta määräytyy oleskelumaasi kansallisen järjestelmän mukaisesti. Siitä riippuen voit saada hoidon kokonaan ilmaiseksi, maksaa siitä omavastuuosuuden tai joutua maksamaan hoidosta täyden hinnan.” SEKÁ: ”Pääset hoitoon myös, jos pitkäaikaissairautesi vaatii sitä. Kortilla saat myös raskauteen tai synnytykseen tarvitsemaasi hoitoa.”

  Ja siten toisaalta se ulkomailla asuville elákeláisille myónnettává kortti, Kelan sanoin: ”EU-, Eta-maissa ja Sveitsissä vakituisesti asuvat eläkeläiset, joille maksetaan lakisääteistä vanhuus- ja/tai työeläkettä vain Suomesta. Eläkeläiset eivät työskentele asuinvaltiossaan, ja Suomi vastaa heidän sairaanhoitokustannuksistaan.” SEKÄ: ”Kortilla osoitetaan oikeus lääketieteellisesti välttämättömään sairaanhoitoon EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä.”

  Ensinmainittu on siis tarkoitettu niille, jotka eivát aio oleskella táállá vakituisesti.  Jos taas oleskelu jatkuu pidempáán (eiká  ole elákettá nauttiva elákeláinen), lain mukaan táytyy todistaa omaavansa tarvittavat varat ja vakuutukset, ennen kuin maahan voi jáádá. Lienee se 3 kk koko EU:ssa tuon ”váliakaisuuden” tai ”turististatuksen” raja….

  Tulkintaongelmia varmaan tulee, mm. siiná milloin pitkáaikaissairaus vaatii hoitoa (onko esim. INR-mittaus semmoinen válttámáttómyys) ja varmaan monessakin muussakin asiassa.

  Eli en nyt ymmárrá missá kohtaa Espanja ei noudata sáánnóksiá ja lakeja. Asia kun ei henk.koht. kosketa, saatan erehtyákin yllámainitussa, eli selitykset kuuntelen mielenkiinnolla 🙂

   

   

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  No ei noudata, kun siellä asuvat koko ajan väittävät, että EHICillä on turha yrittää julkisille hoitoon.

  Ja on eri asioita , puhun siitä kortista, jota Suomen sairausvakuutuksen piirissä käyttävät väkliaikaisessa oleskelussa.

  Sillä kortilla pitäisi saada samat hoidot kuin Suomessakin saa julkisilla. Jos sairauden seurantaa vaati jonkun tsekkauksen kerran viikossa, niin se vaatii sen olipa potilas Suomessa tai ei, ja se kuuluu niihin julkisella hoidettaviin asioihin. Sillä kortilla saa jopa dialyysit, jos on sopinut kohteen sairaalan kanssa asiasta etukäteen.

  Jos Espanja noudattaa sopimuksia ja sääntöjä, EHICillä pitäisi päästä hoitoon siellä, mutta foorumin vakikirjoittajat sanovat, että ei pääse. Jää nähtäväksi, onhan se pakko kokeilla ainakin.

  Mua kiinnostaisi tietää, miksi ei pääse. Onko se jotain nationalismia vai muukalaisvihaa vai mitä se on? Eivät usko, että Suomi maksaa viulut?

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Jos puhutaan Espanjasta niin puhutaan 17 autonomiasta (plus Ceuta ja Melilla) joissa sairaanhoitokompetenssi on itse Autonomialla josta johtuen poikkeavuuksia on paljon maan sisalla.

  Jopa samassa laanissa EU kortilla voi saada yhdessa terkkarissa ”oma laakarin” kolmeksi kuukaudeksi ja toinen pasittaa joka kerta paivystyksen puolelle.

  Taas etta sotku olisi taalla vierailevalle viela sotkuisempi antaa Kela myos omalla sivullaan aivan vaaraa tietoa asiasta ja terveyskeskuksien toiminnasta.

  Suuremmat tarpeet kuten dialyysit, vaippatarpeet,erikoislaakkeet ym. kannattaa tarkastaa ennen matkaa taalta kasin

  siita Autonomiasta mihin on aikomus asettua.

  LINKKI

  sinnittelijä
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.04.2014
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 209

  Taas etta sotku olisi taalla vierailevalle viela sotkuisempi antaa Kela myos omalla sivullaan aivan vaaraa tietoa asiasta ja terveyskeskuksien toiminnasta.

  Voisitko kertoa tarkemmin, missä kohti Kela antaa väärää tietoa ja mitä.

  Jos tietää tiedon olevan väärää, eikö siitä kannattaisi ilmoittaa kelalle?

  Ei kai missään luvata mitään omalääkäriä, kunhan hoidon saa. Tuskin Suomessakaan väliaikaisesti oleskelevalle omaa lääkäriä riittää. Ei täällä joka kunnassa pääse vakituiset asukkaatkaan kuin päivystykseen, koska lääkäriajat on kaksi kuukautta eteenpäin varattuja.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Lue tama sivu niin huomaat etta tiedot eivat pida paikkaansa;

  http://www.kela.fi/eu-ja-eta-maat-seka-sveitsi_espanja-ja-kanariansaaret

   

  ”Ei kai missään luvata mitään omalääkäriä, kunhan hoidon saa. Tuskin Suomessakaan väliaikaisesti oleskelevalle omaa lääkäriä riittää. Ei täällä joka kunnassa pääse vakituiset asukkaatkaan kuin päivystykseen, koska lääkäriajat on kaksi kuukautta eteenpäin varattuja.”

  Tata juuri tarkoitin kun sanon etta jopa samassa kaupungissa terveyskeskuksissa on eri kaytantoja voimassa puhumattakaan kun siirrytaan laanista/autonomiasta toiseen.

   

  Missa kunnassa pitaa odottaa jopa kaksi kk aikaa omalle laakarille?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Lahdessa taidetaan saada aika venymään jopa kolmeen kuukauteen. Siinä tulee kuulemma joku hoitotakuun takaraja vastaan.  Ja jo viisi vuotta sitten Suomen pääkaupungissa , vieläpä vähän paremman väen kaupunginosassa Rööperissä, aika oli 3-4 viikkoa. Sen jälkeen täällä kehitysmaa Espanjassa ollaan päästy omalääkärille enimmillään seuraavana päivänä.

  Mutta huoli pois sairaat ja raskautetut ( ja verotetut ja kusetetut). Näin kunta antaa aikaa luonnolliselle ihmeparantumiselle. Kyllä, kyllä, kyllä Suomi on maailman paras maa.  Rahaa riittää hyväntekeväisyyteenkin. Vieläpä kaikkein arvokkaimpaan kohteeseen. Ulkomaiden kehitysapuun. Perinteiseen aseiden ostoon ja korruptioon ns. vanhan ja perinteisen kehitysavun nimissä jotain miljardi vuodessa ja sitten eu:n pummivaltioiden avustamiseen menee ensi vuonna jo jäsenmaksuna toinen  miljardi .

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 38)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.