Suomalaisen pankki- ja luottokortin käyttö Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Suomalaisen pankki- ja luottokortin käyttö Espanjassa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  123
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.07.2006
  Kirjoituksia: 734
  Vastauksia: 1553

  Keskustellaan täällä Suomalaisen pankki- ja luottokortin käyttö Espanjassa! Missä ja miten, mitä kannattaa ottaa huomioon? Kerro kokemuksiasi – kysy mikä mieltäsi askarruttaa!

  Lue aiheesta Orkin tietopankista.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  oma electron korttini ,optia pankki, on toiminut kaikissa automaateissa tähän asti moitteettomasti, mutta visa ominaisuuksilla telebancolla monilla ongelmia toiminnoissa. No ratkaisu on ollut kipaista täällä Andaluciassa Unicaja pankin automaatille. Ja korteillahan on mahdollisuus nostaa suoraan pankin kassalta. sacar dinero, por favor ja paperille haluttu summa, niin homma hoituu, henklöpaperit mukaan tunnistusta varten.

  LINKKI

  N35u
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.10.2006
  Kirjoituksia: 23
  Vastauksia: 388

  Samoin minulla on toiminut tuo electron (OP) hyvin, välillä tuntuu että liiankin, kun rahaa kuluu niin pirusti 🙂 Minulla on tili myös espanjalaisessa pankissa (CAM). Siihen korttiin sai vaihdettua kieleksi suomen, siis kun työntää kortin sisään niin kaikki valikot ja tekstit tulee selvällä suomen kielellä, suomalaisiin kortteihin verrattuna siellä saa myös vaihdettua tunnusluvun mieleisekseen. En tiedä toimiiko kaikissa automaateissa mutta ainakin niissä jotka on pankin seinässä kiinni. Näin ei pääse tapahtumaan tahattomia mokia kielen puolesta ja itse keksitty tunnuskaan ei niin helposti unohdu.

  LINKKI

  eppunu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 04.10.2006
  Kirjoituksia: 11
  Vastauksia: 44

  Itse olin viikon marraskuussa Torremolinoksessa, ja huomasin seiuraavaa: Suomalainen Visa Electro toimi moitteetta marketeissa/bensaostoissa, kaupoissa ja jopa liikkeessä, josta otin (6 vuotta harkittuani asiaa) tatuoinnoin. No problem. Toisissa paikoissa mm. Mercadona oli sähköinen kynäallekirjoitus, joissain pin-koodi, mutta yleisin oli nimikirjoitus paperille.

  Mutta käteisen nostaminen runsaasta automaattitarjonnasta huolimatta oli työläs: yksi ainoa automaatti, joka sijaisti ylhäällä Torressa valtakadun varrella suostui yhteistyöhön. Muut kertoivat vain että korttisi on ”damaged” eli vaurioitunut, ota yhteyttä pankkiisi (johtuu juuri sirusta, jota espanjattaret ei ymmärrä).

  kokemuksen arvoinen kokemus

  eppu

  LINKKI

  hannuwho
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.01.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 14

  Pankkikortit ovat Euroopassa muuttumassa ja tulossa on yhteiseurooppalainen
  Visa Debit kortti, joka korvaa myös Suomessa pankkikortin (siis pelkän pankkikortin) yhdistelmäkortit säilyvät ennallaan siis pankkikortti/Visa, pankkikortti/Master etc. Tällä on myös tarkoitus tehdä noston hinta täysin riippumattomaksi missä korttia käytetään, ensisijaisena tavoitteena on kortin käyttö maksuvälineenä. Rahan nosto auotomaatilla ja sitten maksaminen kaupassa josta rahat toimitaan taas pankkiin laskettavaksi on ihan turhaa ja jopa epärationaalista. Tietysti joissakin pienemmissä kaupoissa, markkinoilla etc varmaan tarvitaan edelleen. Tuskinpa Espanjakaan on jäämässä pois tästä eurooppalaisesta kokonaisuudesta. Eli asiat vaan helpottuu jonkin ajan kuluttua.

  LINKKI

  Rockford
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.08.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 16

  Pankkikortit ovat Euroopassa muuttumassa ja tulossa on yhteiseurooppalainen
  Visa Debit kortti, joka korvaa myös Suomessa pankkikortin

  Nyt alkaakin jo monilla olla ne vaihtuneet, ellei erikseen ole haettuna myös luottopuolta.

  Kysymys tästä kuuluukin, että onko kokemuksia nimenomaan S-Pankin pelkän debit-kortin toimivuudesta Espanjassa tai muuallakin Euroopan alueella?

  Sellainen joka ei halua (tai saa) luottopuolta korttiinsa voinee edelleen ennen matkaa hakea electron-ominaisuuden. Toimiiko se paremmin kuin pelkkä debit-pk?

  LINKKI

  ariari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.01.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 55

  Minä olen nyt ollut Alicantessa joulukuun 1. päivästä lähtien ja minulla on S ankin visa/depit kortti. Se on toiminut se debit puoli loistavasti. En ole täällä Visalla ostellut mitään, mutta automaatista olen nostanut rahaa ja automaatti aina kyselee, että debit vai kredit. Kun debittiä valitsee, veloitetaan se tililtä pari kolmen päivän päästä.

  LINKKI

  VeeVee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  S-Pankin credit/debit -kortti ei taida ainakaan Fuengirolan automaateissa oikein toimia. Tai toimii, mutta mitään ilmoittamatta laskuttaa creditin puolelta. Pankki Suomessa luonnollisesti väitti aivan toista ennen matkaa.

  Eli miten ihmeessä voi tietää, että luotolta menee kaikilla kuluilla nostot, vaikka Debit-puolen mukaan toimii?
  Kuittikin tuli, mutta siinä mainitaan vain nosto, ei tiliä / tilimuotoa.

  Ei tämä matkakassaa kaatanut, mutta pistää vähän harmittamaan

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Odotan hartaudella sitä päivää, jolloin pankki ei voi veloittaa esim Espanjassa käteisnostosta debitillä enempää, kuin kortin kotimaassakaan! Nythän tyypillinen ulkomaan käteisnostonosto maksaa n. 1€+ 2% nostosummasta. Kuka muistaa, koska direkktiivi astuu voimaan?

  Toki eri pankkien debiteillä on hintaeroja. Kannattaa siis katsoa hinnastoa. Hankalaa siinä on se, että hinnastot muuttuvat ylös/alas tilanteen mukaan.

  2008-2009 ei yleensä enää ole ollut mainittavampia ongelmia eri pankkien korteilla Espanjassa. Toista oli silloin ennen…

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520
  Masa kirjoitti:

  Odotan hartaudella sitä päivää, jolloin pankki ei voi veloittaa esim Espanjassa käteisnostosta debitillä enempää, kuin kortin kotimaassakaan! Nythän tyypillinen ulkomaan käteisnostonosto maksaa n. 1€+ 2% nostosummasta. Kuka muistaa, koska direkktiivi astuu voimaan?

  Toki eri pankkien debiteillä on hintaeroja. Kannattaa siis katsoa hinnastoa. Hankalaa siinä on se, että hinnastot muuttuvat ylös/alas tilanteen mukaan.

  2008-2009 ei yleensä enää ole ollut mainittavampia ongelmia eri pankkien korteilla Espanjassa. Toista oli silloin ennen…

  Masa P, pelkään että saat odottaa pitkään… 🙁

  SEPA maksudirektiivi astuu kyllä voimaan viimeistään 2010 lopussa, siihen mennessä eurooppalaisten pankkikorttien tulee olla EMV sirulla varustettuja ja toimia kansainvälisesti. En kuitenkaan mistään ole löytänyt tukea väitteelle, etteikö ulkomaan nosto saisi maksaa enempää kuin kotimainen, muistelet nyt SEPA-tilisiirron ehtoja. Mikäli SEPA direktiiviin kuuluisi tuo ehto, että nostot olisivat saman hintaisia, olen valitettavasti aika vakuuttunut siitä, että se ei tee ulkomaannostoista ilmaisia, vaan kotimaannostoista maksullisia.

  Ennen monet suomalaispankit sallivat ilmaiset tai 1€ veloituksella Electron nostot ulkomailla, mutta nyt, kun kaikista korteista alkaa vähitellen tulla ulkomailla toimivia, ainakin pari suurta suomalaispankkia on nostanut hinnastonsa ulkomaan nostoissa tuohon 2%:iin.

  Espanjassa ei ole vielä kuin pari pankkia, joilta saa sirukortteja. Sirukorteilla maksaminen onnistuu täällä enimmäkseen hyvin, noin 95% Espanjan maksupäätteistä on páivitetty siruaikaan. Automaateilla se onnistuu PERIAATTEESSA, käytännössä vain kohtalaisesti. Maksaessa katkoksia voi tapahtua ADSL yhteyksien ongelmien vuoksi huolimatta siitä, että pankki, kortti tai maksupäáte toimisivat moitteettomasti. Automaateista (suuri) osa ei lue sirukortteja vaikka niiden kuinka ”pitäisi”. Suomessahan sirukorteilla tuli automaatteihin ensin oma ”kolo”, täällä sellaista ei automaateissa ole vaan sekä siru- ettá magneettijuovakorttia káytetään samaan tapaan.

  Tästä syystä suositellen että matkassa olisi aina mukana varmuuden vuoksi myös luottokortti, silloin maksaminen ja nostaminen käy varmemmin. Luottokortista laitteet lukevat tiedot suoraan KORTISTA, ei ole tarvetta saada yhteyttä saldotietoihin Suomeen.

  Espanjassa kuitenkin sentään jotenkin pärjää vielä sekä siru- että magneettijuovakortin kanssa, toista on Ranskassa, missä esim. bensa-aseman automaatista on mahdoton saada bensaa, ellei mukana satu olemaan nimen omaan sirukortti. Teillä Suomessa asustavillahan niitä on, mutta espanjalaisen magneettijuovakorttini kanssa olin tosi hankalassa tilanteessa!

  SEPA tilisiirroista mainitsen, että suomalainen media tuntuu jotenkin saaneen läpi sellaisen käsityksen että ne ovat ilmaisia ja perillä samana päivänä. Näin ei ole, vaan alle 50.000€:n siirrot kerrallaan ovat saman hintaisia kuin kotimaiset siirrot, eli koska esim. Espanjassa toiseen pankkiin siirtämisestä veloitetaan, niin sama veloitus tulee myös Suomeen siirtämisestä. Koska Suomessa pankkien väliset siirrot ovat useimmiten ilmaisia, myös Suomesta Espanjaan siirtäminen on ilmaista. Pankilla on kuitenkin oikeus veloittaa siitä, mikäli ko. pankin hinnastossa myös toiseen suomalaispankkiin siirtäminen maksaa.

  SEPA tilisiirrot ovat perillä viimeistään kolmessa pankkipäivässä, Finanssialan Keskusliiton sivulla todetaan että ”tavoitteena on säilyttää Suomessa nopea maksujenvälitys”.

  Finanssialan Keskusliiton FAQ korttiasioista
  Finanssialan Keskusliiton FAQ tilisiirroista

  Kuivaa faktaa tuli taas tähänkin viestiini eikä valitettavasti pelkästään hyviä uutisia orkkilaisille, mutta tältä ne direktiivit näyttää…

  T. Orkin pankkitäti

  LINKKI

  VeeVee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Hyvin tuo disinformaatio tuntuu menevän läpi suomalaisissa pankeissakin, minulle näet oikeasti kerrottiin, että debitillä maksettaessa euroalueella kuluja ei mene. S-pankissa siis tämä. Joten kävin nyt tilaamassa (ilmaisen) pelkän debit-kortin

  Visa electron -nostot ovat euroalueella Nordean tämänpäiväisten nettisivujen mukaan hinnaltaan 1 e / kpl. Ruotsissa nuo ovat ilmaisia – todistetusti.

  http://www.nordea.fi/Henkil%C3%B6asiakkaat/Kortit%2bja%2bmaksut/Kortit/Hinnat/860332.html

  Onko siis ymmärrettävä asia niin, että suomalaiset pankit eivät tiedä omista kuluistaan vaiko että noiden suomalaisten pankkien ilmoittamien kulujen päälle tulee euroalueellakin (tai ainakin Espanjassa) automaatista debitillä nostettaessakin paikallisen pankin kulut?

  Tuossa meikäläisen S-pankin laskussa ylimääräiset maksut olivat nimittäin täsmälleen pankin credit-puolen mukaiset, siitä epäilys luottopuolelle heittämisestä.

  Terv. VeeVee

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Moi VeeVee,

  Noston kulut veloittaa asiakkaalta aina ja kaikkiallakortin myöntänyt pankki oman hinnastonsa mukaan, pankit sitten keskenään veloittelevat toisiaan automaattien käytöstä, kansallisesti ja kansainvälisesti.

  Jos olet tosiaankin nostaessa valinnut ”cuenta” eli debit noston, ja pankkisi hinnastossa debit nostot ovat ilmaiset, niin silloin niin pitää olla. (Huomaathan hinnastoja lukiessa, että MAKSAMINEN on eri asia kuin nostaminen, maksaminen debit kortilla ja luottokortilla on yleensä aina asiakkaalle ilmaista, pankki veloittaa komission siltä liikkeeltä, jonka maksupäátteessä korttia vingutat.)

  En muista mitkä suomalaispankit ovat nostaneet debit nostojen kulut siihen kahteen prosenttiin, mutta muistelen, että meidän konttorilla olisi käynyt Nordeankin asiakkaita päivittelemässä kuluja (olen siis täkáläisessä pankissa töissä). Silloin heillä ei olisi nettisivuillakaan asiat ajan tasalla… Mutta en voi nyt ihan vannomaan mennä, joten tämän perusteella ei pidä lähteä Nordeaa syyttämáän.

  Voi olla niin, ettei pankissa virkailija tunne kuluja tarkasti, nämä muutokset on suhteellisen uusia (muutaman kuukauden takaisia), eikä virkailija välttämáttä huijausmielessä anna väärää tietoa, ei noissa hinnoissa tahdo aina itsekáán pysyä mukana…

  Jos kyseessä olisi espanjalainen pankki, niin patistaisin sinua etsimään käsiisi korttisi sopimuksen, josta kulut täytyy löytyä ja jos hinnastoon on tullut muutoksia niin niistä pitää ilmoittaa asiakkaalle kirjeitse, lisäksi konttorin ilmoitustaululla ja netissä. Mutta en tiedä miten suomalaispankit taksansa määrittelevát ja missä niistä asiakkaan kanssa virallisesti sopivat ja ilmoittavat.

  Tiliotteeltasi näet, laittoiko S-pankki veloitukset luoton puolelle vai ei, jos ne menivät samana päivänä (tai láhipäivinä) niin ovat veloittaneet 2% debit nostosta, jos menivät luotolle niin summat erääntyvä luottokorttilaskun kanssa yhtá aikaa 15. päivä tai kuun lopussa tai mikä nyt luottosi maksupäivä sitten onkaan.

  Ei poista harmitusta, mutta toivottavasti selvitti asiaa…
  T. Kris

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Mututietoa, mutta irkkukaverini sanoo, että Irlannin (kansallinen) lainsäädäntö määrää, että euromääräiset nostot (euroalueella siis tietysti) automaateista pitää olla ilmaisia. No tämä nyt ei suomalaisia lohduta…

  Sama pykälä olisi pitänyt saada siihen SEPA-direktiiviinkin, mutta kun ei…

  No onneksi suuren Keski-Eurooppalaisen maan suurimman pankin asiakkaana noita ilmaisia nostopaikkoja löytyy runsaasti… tosin ko. pankilla on Fugessa enää yksi konttori, mutta kumppaneita löytyy… (tai no ei ne ihan ilmaisia ole – raha kyllä häviää tililtä :-()

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Tämän ketjun esiinhyppäys sai hieman tarkistamaan suomalaisten pankkien hinnastoja, mitä tulee nostoihin €uromaissa Suomen ulkopuolella.

  Debit-korteilla hinnoissa on tosi valtavat erot. Yleinen haarukka on n. 1€-2€ /nosto + 1,5% nostettavasta summasta.

  Löysin yhden pankin, jonka nimi alkaa N:llä. Herranjestas! Veloitus vain 1€ !!

  Kun minulla on 4:n pankin kortit, niin on sanomattakin selvää, mitä tästedes tulen käyttämään!

  P.s Kiitos Krisille hyvästä infosta taas.

  P.s 2. Niin Nordea on se pankki, josta viimeisestä nostosta aivan äskettäin veloittivat vain mainitsemani euron!
  Tarkistin asian myös pankin sivuilta. Siellä näitä debit-kortteja oli valtava määrä, mutta jos oikein luin, nille oli yhteistä tämä 1 €uron velotus!

  Katso: http://www.nordea.fi/Henkil%c3%b6asiakkaat/Kortit%2bja%2bmaksut/Kortit/Hinnat/999242.html

  LINKKI

  Laura83
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.04.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 8

  Mites tällä hetkellä, mulla on OP:n Visa credit/debit ja Visa Electron. Kumpaas niistä kannattaa käyttää Espanjassa, ajatellen että tilillä vois ehkä vaikka olla katetta 😉

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.