Suomalaisella Oy:llä Espanjassa?

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Suomalaisella Oy:llä Espanjassa?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  logic
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Hei kaikille,
  En löytänyt vastausta pohdintaani…

  Eli voinko toimia suomalaisella Oy:llä Espanjassa, siis siten että kaikki rahaliikenne (laskutus, palkat,vuokrat, sos. kulut..) yms kiertäisi suomen kautta? Tuntuisi kovin turhalta perustaa toista firmaa ja maksaa siten kirjanpidot yms kahteen kertaan… Suomalaista oy:tä en voi enkä edes halua lopettaa koska sillä on toimintaa myös Suomessa.

  Tarvitseeko sihen jotain lupia Espanjan viranomaisilta?

  Syyskuussa olisi tarkoitus muuttaa.

  Kiitos etukäteen.

  T

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Eu:n sisällä on vapaa liikkuvuus. Jos Sinun firma on sellainen, ettei se tarvitse mitään sertifikointia, niin miksi ei. Erikseen on kansainvälisen tuloverotuksen säädökset, missä verotetaan. Nyrkkisääntö on, että jos toimit toisessa maassa ilman kiinteää toimipaikkaa (kiinteälle toimipaikalle on omat säädökset), säilyy verotus ns. residenssi maassa. Jos taas aiot tehdä jotain tuotannollista tai sitten myydä suomalaisen firman nimiin tuotteita niin, että edustajilla on oikeus tehdä soppareita emoyhtiön piikkiin, seuraa siitä kiinteä toimipaikka. Lisäksi on paljon muutakin, jotka määrää verotuksen.Työsopparin voi taas tehdä esim, Suomen työehtosopimuksen mukaan ja noudattaa sitä lainsäädäntöä ja työntekijät voivat olla esim. lähetettyjä työntekijöitä.

  Jos taas palkkaat paikallista työvoimaa, joudut kyllä asioimaan paikallisen viranomaisen kanssa. Lähetettyjä työntekijöitä koskee taas oma lainsädäntönsä. Yksiselitteistä vastausta ei siis ole noin yleispätevään kyselyyn. Ota avuksi ammattilainen henkilö (oikea juristi), joka osaa Sinua neuvoa. Ei bisnestä kannate tehdä keskustelupalstojen ohjeiden mukaan.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489
  pauliina kirjoitti:

  Eu:n sisällä on vapaa liikkuvuus. Jos Sinun firma on sellainen, ettei se tarvitse mitään sertifikointia, niin miksi ei. Erikseen on kansainvälisen tuloverotuksen säädökset, missä verotetaan. Nyrkkisääntö on, että jos toimit toisessa maassa ilman kiinteää toimipaikkaa (kiinteälle toimipaikalle on omat säädökset), säilyy verotus ns. residenssi maassa. Jos taas aiot tehdä jotain tuotannollista tai sitten myydä suomalaisen firman nimiin tuotteita niin, että edustajilla on oikeus tehdä soppareita emoyhtiön piikkiin, seuraa siitä kiinteä toimipaikka. Lisäksi on paljon muutakin, jotka määrää verotuksen. Yksiselitteistä vastausta ei siis ole noin yleispätevään kyselyyn. Ota avuksi ammattilainen henkilö (oikea juristi), joka osaa Sinua neuvoa. Ei bisnestä kannate tehdä keskustelupalstojen ohjeiden mukaan.

  osaava kirjanpitäjä tietää milloin tulee (ja kannattaa) perustaa espanjalainen firma operointiin.
  Tai no tuon ”ja kannattaa” tietää paremmin paikallinen laki(mies).

  Jos sinulla on toimiva firma Suomessa, niin kannattaa tietysti miettiä voiko sillä toimia Esoanjassa. Saanenko kysyä milaista toiminta olisi? Ketä esim asiakkaana? Firmat vai yksityiset henkilöt ja onko palkollisia … onko vain myyntiä vai tehdäänkö jotain konkreettista työtä?

  Ai joo – kirjoitit sos. kuluista eli olisi työtä, palkollisia ja palkkoja… Meinaatko itsellesi maksaa palkkaa vai kenelle? Jos et, niin silloin suomalainen firma voi olla edullisempi.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Ja vielä sanoisin, että ole kriittinen ”kunnollisen kirjanpitäjän ja juristin” suhteen. Oma kokemukseni on juristipuolelta; vaikka ovat isonkin talon erikoistuneita kavereita, niin kansainvälisessä verotuksessa ovat usein tietämättömämpiä kuin asiaan perehtynyt kysyjä itse.

  Jos intressisi on iso, niin kysy useammalta kummankin maan ammattilaiselta ja perehdy itse. Verottajan sivuiltakin saat hyviä oppaita, jotka ovat nykyään käyttäjäystävällisiä.

  LINKKI

  logic
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.12.2010
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Kyseessä lähinnä urheilu/elämys matkojen(palveluiden) myynti Suomalaisille ja pohjoiseurooppalaisille, toimipaikka kiinteänä espanjassa, palkollisina vain itse ja vaimoke.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  S.L. vaan pystyyn.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.