Suomalainen vedättää yleensä toista suomalaista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Suomalainen vedättää yleensä toista suomalaista

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Jukkis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Paljon täällä Espanjassa olleena olen huomannut että suomalainen yleensä kusettaa helposti toista suomalaista ! Esimerkkinä autonvuokraus. Autokatin vuokrahintoja olen seurannut useamman vuoden jo, esimerkkinä Toyota Auris, hinta 33,-/pvä kun esim. Malagacar.com hinta 7,50/pvä. Malagacar.com’in kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia, naarmuja saa olla, niitä ei tarkisteta suurennuslasin kanssa. Jos haluaa vaihtaa jostain syystä autoa niin aina onnistuu. Ovat vastassa sovitusti jne. jne. Ja vaikka et puhuisi espanjaa niin varmasti saat asiat hoidettua huonolla englannin kielelläkin. Tankissa olevasta bensasta ei veloiteta ylisuurta lisähintaa. Aika huima on hintaero vaikka jo kuukauden vuokrausajasta = 765 euroa säästöä kun ET käytä suomalaista firmaa ! Toiset huijaajat ovat ainakin yksi suomalainen Gestoria. Keksitään kaikenlaisia ylimääräisiä kuluja ja viitataan Espanjalaiseen lakiin (jota ei ole), lasketaan ”vähän väärin” vahingossa, tehdään jonkun asian hoidosta tosi monimutkaista ja aikaa vievää (josta totta kai asiakas maksaa) jne. Kun hoidat asiat paikallisen Gestorian kanssa niin säästät taas kymmeniä –  satoja euroja. Sääli että näin on ! Eli jos vain mahdollista, käytä paikallisia ja säästät paljon. Tämä vielä parempaa ja helpompaa jos et asu Fuengirolassa vaan aidossa espanjalaisessa kylässä tai kaupungissa.

  LINKKI

  Fuengirola
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.06.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 27

  Kerro nyt ihmeessä Gestoriankin nimi toisille varoituksena, kun Autokatin nimenkin kerroit, Kiitos !

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Jukkis, mitenka olet saanut tuon hintaeron 765 euroa per kuukausi? Oheiset hinnat ovat Autokatin ilmoittamat. Vuokrannut olen heilta jo vuosia ilman mitaan ongelmaa tuntematta itseani ”vedatetyksi”.
  Tottakai jokainen vuokraa mista saa mielestaan parhaan tarjouksen. Vapaa valinta mutta ei pelkka ilmoitettu hinta ole aina koko tarina. Totuus kuitenkin on etta Malagassa autonvuokraus lienee halvempaa kuin muualla. Muutama viikko sitten vuokrasin Floridassa, 2 paivaa $387,- kun piti olla $35/paiva…..

  Fiat Panda 1.2i

  4 vko: 380 €
  8 vko: 740 €
  12 vko: 1.090 €

  Peugeot 208 1.4i

  4 vko: 480 €
  8 vko: 870 €
  12 vko: 1.260 €

  Chevrolet Aveo AUTOMAATTI

  4 vko: 570 €
  8 vko: 840 €
  12 vko: 1.470 €

  • Tätä vastausta muokkasi 9 vuotta, 3 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  Vuokraa talo Fuengirolasta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 22

  Tiedossa on, että ko.  autovuokraamo koetti  veloittaa palautuksen jälkeen korjauksista , joita ei ollut todistettavasti tehtykään. Maksettua laskua korjaamon paikkaamista naarmuisra ei löytynyt, ja melkoinen summa yritettiin veloittaa tuosta noin vain! Kun asiakas protestoi, oli puolitettu korjausten hinta ja yritetty painaa koko hoito villaisella.

  Myös gestorioitten  Suomi-hinnoista ja vitkastelusta ja asioitten monimutkaistamisesta olen samaa mieltä.  Toisaalta, jos ei osaa kieltä, on käytettävä omankielistä palvelua, joka hinnoittelee tulkkauksen tai kielilisän laskuunsa. Tai mentävä tulkin kanssa espanjalaiseen. Pitää valita. Aina voi äänestää jaloillaan.

  Esim. Veroilmoituksen tekee espanjalainen noin puoleen hintaan. Ihan ilmaiseksi sen vii tehdä tilaamalla verotoimistosta ajan, tai tekemällä homman itse joko manuaalisesti tai netissä.</span>

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Ketäs se suomalainen kusettaisi ellei toista suomalaista. Espanjalaiset tietävät hinnat ja paikallisilla on kaikilla jonkunnäköinen  enchufe joka hommaan. Mullakin alkaa niitä olla vaikka olen quiri. Ja engelsmanneilla ja muilla kansallisuuksilla on taas omat asiaan perehtyneet kusettajansa.

  Siitähän se suomalainen maksaa ettei osaa kieltä. Eikä tunne muutenkaan kuvioita täällä.

  Ennenhän taisi olla niin , että suomifirmat perustivat bisneksensä vain ja ainoastaan suomiasiakkaiden varaan. Nykyään ainakin osa  osaa jo kieliä ja palvelee muutakin asiakaskuntaa. Silloinhan hintojenkin ja etenkin palvelun ja työn laadun pitää olla paikallisen tason mukainen.

  Mutta taitavat sanoa noissa bisnispiireisssä ettei se ole tyhmä joka pyytää liikaa vaan se joka maksaa. Eli tässäkin olisi oman vastuun paikka tarjolla.

  Ja aivan varmasti Suomen tähtitieteellinen hintataso tekee sen , että mikään ei tunnu maksavan täällä mitään , ei  vaikka hinnassa olisikin idiootti -eli suomilisä.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Jukkis escribió: ”Suomalainen vedättää yleensä toista suomalaista”

  ¿..Ehhh..? Tarkoitit varmaankin kirjoittaa, että ”Suomalaista vedättää yleensä toinen suomalainen”. Meinaan vaan, että tuskin me suomalaiset aivan sentään valtaosin olisimme vedättäjiä, ja että pitäisimme vedätystä normi toimintana.

  Ja vedätetyksi ja kusetetuksi tuleminen on sekin hieman suhteellinen käsite ja suoraan verrannollinen asiakkaan lompakon paksuuteen.

  Sellaiselle rahapösölle, jolle meikäläisen satanen on vitonen, on tasan yhdentekevää, maksaako hän palvelusta perus- vaiko kaksinkertaisen hinnan.

  Vaikka en suurpääomaa edustakaan, voin kertoa omakohtaisen kokemuksen ’vedätetyksi’ tulemisesta eräässä ählämimaassa, johon en tänä päivänä enää astuisi mistään hinnasta. Niin paljon ovat siellä islamistinpaskat päässeet niskan päälle.

  No, minulla oli tapana ajella taksinrämän kyydissä hotellista joidenkin kilometrien (alle kahdenkymmenen enivei) päässä sijaitsevalle rannalle sukeltelemaan. Sama kuski heitti minut sinne päivittäin ja nouti myös pois. Matka maksoi suuntaansa kuusi markkaa Suomen valuutassa.

  Noin viikon päästä sain toiselta turistilta kuulla, että kyseisen matkan kuuluu todellisuudessa maksaa vain kolme Suomen markkaa. Ensireaktioni oli lievä ärtymys, kunnes onneksi lähes saman tien tajusin, että minä, jolla oli rahaa ostaa se kuskin autonromu vaikka kaksinkertaiseen hintaan, vaikka heti huomenna, kiukuttelin mielessäni jotain kolmea markkaa, joka taatusti oli tuon kuskin perheelle todella tarpeeseen.

  Heräsin todellisuuteen ja maksoin ’luottokuskilleni’ jatkossakin hyvillä mielin tuon kuusi markkaa, ja reissu oli muutenkin onnistunut ja iloinen. Tänä päivänä jos samaan maahan menisin, minulta todennäköisesti katkaistaisiin kaula. Kiitos islamin. Ja samainen ”ainoa oikea uskonto” on pitänyt tiukasti huolen, että maassa on kansa ja infrastruktuuri aivan yhtä kurjassa jamassa, kuin ennen islamisaatiotakin. Ellei peräti kurjemmassa. Aseisiin tosin tuntuu rahaa riittävän.

   

  LINKKI

  sophie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Tasta hyvana esimerkkina suomalaiset kampaamot. Kerran ajattelin kokeilla paikkakunnalle perustettua uutta suomalaista kampaamoa, joka mainosti lehdessa. Kysyin hiustenleikkuun ja raitojen hintaa ja minulle sanottiin 70 euroa! Siis 70 euroa! Espanjalainen teki saman tyon 18 eurolla.

  En ymmarra, miksi joku edes kay suomalaisessa kampaamossa kielitaidon vuoksi. Eihan espanjalaisessa kampaamossa kayntiin edes tarvitse kovin kummoista espanjan kielta!

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Yrittääköhän espanjalainen autokauppias  kusettaa suomalaista autonostajaa? Uusi diesel Tdi  Tiguan  21 200€.  Voiko sellaiseen firmaan kuin VW luottaa.

  http://www.volkswagen.es/es/models/Tiguan.html?tc=oa-tiguan_ene15-es-tradingdesk-ros-robapaginas-300×250&exactc=5bf9ae73753d4f35b326cef1be7f0176

  Jotain hämäräähän tässä on pakko olla . Ei Suomessa vaan saa autoja tällä hinnalla.

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Missa pain sa Sophie asut kun noin halpa kampaamo on …..olen aina kayttanyt taalla Palmassa espanjalaista kampaajaa ( ihan vaan sellainen lahiokampaamo) ja viimeksi mulla oli hiusten lyhennys  ( siis vain muutama sentti pois)ja raidat n.60E ( tosin mulla on  suht pitkat hiukset) , ei kylla 18:lla eurolla taalla taida saada kun pesun ja ehka kuivauksen…..mieskin maksaa  pelkasta leikkuusta   8 e ja se on elakelaishinta!En tieda oisko chino/latinoilla halvempaa….

  LINKKI

  sophie
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.05.2014
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 42

  Tuisku, tama mun vakkarikampaamo on Malagassa ja omistaja on ihan espanjalainen. Fugessa kavin yhdella, jonka hinta oli 35e (hiustenleikkuu, raidat), myos espanjalainen. Ma en suostuisi tollasiin riistohintoihin, kun tiedan, etta halvemmallakin saa. Ja noin muutenkin suomalaisten tulisi kayttaa enemman paikallisten ihmisten palveluita, eika aina etsia sita suomi-vaihtoehtoa.

  LINKKI

  Jukkis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.01.2015
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 1

  Gestoria josta kerroin on tuo MOP, Fuengirolassa.

  Ja herra Katin suosijalle, minä mainitsin kyllä autoryhmä joka on hieman kalliimpi kuin nuo sinun mainitsemasi. Mutta, tässä uusi vertailu:

  Autokatti, halvimmat hinnat 4 vkoa:

  Fiat Panda 1,2: 405,-

  Chevr. Aveo: 585,-

  Ja Malagacar.com halvimmat hinnat 4 vko:

  Toyota Aygo: 91,38

  Opel Corsa: 107,27

  Jos Autokatin hintaan kuuluu kuljettaja, niin sitten ymmärrän eron. Palvelu Malagacar.com’ssa ollut erinomaista. Esimerkiksi auto ajoi meidän perään ja lähti omia menojaan, Saimme uuden auton saman tien emmekä joutuneet maksamaan mitään tästä, annoimme vain toisen auton rekisterinumeron. Tätä sanoisin PALVELUKSI ! Mutta, jokainenhan valitsee mistä vuokraa.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.