Suomalainen vai skandinaavinen koulu?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hamamelis
  Hamamelis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Olen muuttamassa 12v poikani kanssa espanjaan ja haluaisin kuulla muiden kokemuksista? Kumpaan kouluun kannattaisi hakea koulupaikkaa, Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun vai Orihuela costan skandinaaviseen kouluun? Asuntoa ei vielä ole, koska etsin sen sitten koulun sijainnin perusteella. Olen katsonut kummankin koulun nettisivuja jo. Kumpaankin kouluun pystyy ilmeisesti menemään vain muutamaksi kk:ksi? Onko suuria eroja koulumaksuissa vain muutamalta kuukaudelta? Entä muita kustannuksia jommassa kummassa enemmän?

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Tinna
  Tinna Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.07.2007
  Kirjoituksia: 35
  Vastauksia: 73

  Heippa,

  Koulujen sivuilta löytyy myös lukukausimaksut 🙂

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Utelias
  Utelias Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.02.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 6

  Moikka

  Aurinkorannikon suomalaiseen kouluun voi olla aika vaikea päästä , jos ei ole aiemmin paikkaa varannut. Useimpiin luokkiin on jo nyt jonossa vapautuvaa koulupaikkaa odottavia.

  Koulun kanslia on kiinni ( josta päivitetyn tilannetiedotuksen saisi) ja avautuu vasta 1.8.2012.

  Jos onnistuu pääsemään kyseiseen kouluun, niin suosittelen koulun opetustason ja tosi mukavien opettajien johdosta kyseiseen kouluun pyrkimistä.

  Opiskelumaksun lisäksi ei tule muita kuluja koulunkäynnin aikana. Tosin ilmeisesti ensimmäistä kertaa alkaessa opiskelemaan koulussa, sinne joutuu maksamaan jonkun liittymismaksun ( noin 200 euroa) koulumaksun lisäksi.

  Opiskelu onnistuu sekä lukukausi / lukuvuosikohtaisesti että kuukausitasolla , edellyttäen, että vapaita paikkoja on .

  Kyseisestä koulusta on kirjoitettu vimeisen puolen vuoden aikana varsin paljon negatiivisia ja kritisoivia asioita ( en ota tässä ollenkaan kantaa, että mikä on totta ja mikä tarua) ,mutta lasten ja nuorten opiskelu kyseisessä koulussa on sujunut loistavasti ja tulee varmasti sujumaan edellenkin. Aikuiset ”taistelevat” omalla taisteluareenallaan koulun asioista ( tietenkin päämääränä turvallinen ja terveellinen opiskeluympäristö oppilaille) ja opiskelijat pyritään pitämään poissa tältä areenalta, jotta he pääsevät keskittymään itse opiskeluun ja elämisen nautintoon varsin ihanassa ympäristössä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Hamamelis
  Hamamelis Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2012
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 2

  Kiitokset mielipiteestäsi. Ollaan tulossa sinne vasta ensi vuoden puolella, mutta katsotaan sitten muita vaihtoehtoja, jos ei saada koulupaikkaa. Laitoin sähköpostia kumpaankin kouluun ja kyselin vähän, mutta tulikin tietoa sitten, että lomailevat.

  Arvasin, että joku laittaa, että koulujen sivuilta löytyy lukukausimaksut ja siksi kirjoitinkin että olen käynyt sivuilla. Näin siellä kyllä ne maksut, mutta vaikea silleen laskea siitä paljonko veloittavat muutamasta kuukaudesta.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.