Suomalainen ruoka on parasta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Suomalainen ruoka on parasta

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    Tällákin palstalla on keskusteltu innokkaasti ruuasta ja ravintoloista ja nyt viimeaikoina on rupateltu siitá, että Barcelonasta ei löydy kunnon ruokaravintolaa edes kartan ja kompassin avulla etsimállä. Eikös se kuulkaa olekin niin, että me suomalaiset olemme tottuneet hyváän ja puhtaaseen ruokaan ja siksi nuo idán ihmeet ja muut kummalliset sörsselit eivát vain yksinkertaisesti maistu meille.

    Näin joulun alla vesi herahtaa kielelle kun ajattelemme niitä lukuisia jouluherkkuja, joita pitopöytámme notkuu; on lanttulaatikkoa, porkkanalaatikkoa, imellettyá perunalaatikkoa, rosollia, maksapasteijaa, kinkkua ja kaikkea hyváá, mitá vierailta mailta ei saa. Onneksi sentáán avuksi ovat rientáneet kotoiset ruokatehtaamme, joissa äidit valmistavat suussasulavat jouluherkut ja meidán tarvitsee vain lámmittäá ne ja tuoda höyryávän herkullisina joulupöytään. Ja táállä kaukana kotoakin saamme nuo perinteiset herkkumme, siitá kiitos uutterille paikallisille suomalaisyrittájille.

    Ja tiesittekö muuten, etta ihan nuo samaiset kotoiset joululaatikot ja rosollit löytyvát myös ravintolakokoisina pakkauksina, ihan kuten kaikki muutkin tutut ja turvalliset ruokalajimme; nykyajan ravintolassa ei kokin enáá tarvitse itse valmistaa ruokia alusta loppuun, vaan ateriat valmistuvat kádenkáánteissä laadukkaista kotimaisista eineksistá ja pakasteista, joita tarmokkaat rahdinkuljettajamme tánne kauas Espanjaan autoillaan tuovat. Támán suomalaisen yritteliáisyyden ansiosta sáástymme táállä ulkomailla oudoilta ja monta kertaa paljon huonompilaatuisilta materiaaleilta kuin kotona suomessa olemme tottuneet káyttämáän ja aina voimme sanoa saavamme hyváá suomalaista, tuttua ja turvallista kotiruokaa suomalaisista ravintoloista. Etenkin jouluna támán merkitys korostuu, sillä runoilijan sanoin ”karvas vieraan ruoka ois”

    MTK:n sanoin: ”Kotimainen ruoka tulee ruokapöytiimme suoraan suomalaiselta tuottajalta. Kun valitset lautasellesi lähellä tuotettua, tiedät mitä syöt. Lähellä tuotetut elintarvikkeet on myös helppo jäljittää, sen takaa ensiluokkainen ruokaketjumme.

    Lyhyt ruokaketju on tuottajan ja kuluttajan etu. Aito, mahdollisimman vähän käsitelty ja pakattu ruoka nousee arvossaan.”

    5. Kotimainen ruoka on maukasta

    Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa. Lyhyt, valoisa kesä kasvattaa ruokaan oman arominsa. Tomaatti maistuu tomaatilta ja mansikka mansikalta. Suomessa kasvaa pohjoisen erikoiskasveja rukiista mesimarjaan.
    6. Kotimainen ruoka on turvallista

    MTK on tehnyt vuosikymmeniä määrätietoista työtä sen hyväksi, että kotimainen ruokaketju sitoutuu laatuun. Lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetään Suomessa monia muita maita vähemmän. Maa, ilma ja vesi ovat turmeltumattomampia kuin tiheämmin asutuissa maissa. Suomalainen elintarvikevalvonta ja -tarkastus takaavat turvalliset tuotteet.”

    Nämä MTK:n kauniit sanat me jokainen muistamme aina kun edessámme höyryáá herkullinen annos puhdasta suomalaista ruokaa.

    http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?fb_ref=artikkeli&fb_source=home_oneline

    Kaikkea ne váittäá, ei kai me tuohon uskota??!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    vanhatyttö kirjoitti:

    http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?fb_ref=artikkeli&fb_source=home_oneline

    Kaikkea ne váittäá, ei kai me tuohon uskota??!

    No ei uskota, kun valtaosa tuon kirjasta kertovan artikkelin kohutiedoista on ollut jo vuosia luettavissa pakkausten kyljistäkin.
    😉
    Itse kyllä suosin ruoanlaittoa aivan aidoista raaka-aineista, enkä niinkään valmiita einesruokia; ihan maasta riippumatta.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä eiksvaa
    eiksvaa Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 09.11.2010
    Kirjoituksia: 12
    Vastauksia: 24

    ”Itse kyllä suosin ruoanlaittoa aivan aidoista raaka-aineista, enkä niinkään valmiita einesruokia; ihan maasta riippumatta.”

    Niin minäkin suosin lukuunottamatta noin kerran vuodessa syömääni maksalaatikkoa, jonka ostan rusinaisena ja valmiina.

    Toisaalta joulun tehdasvalmisteiset eineslaatikot ovat olleet jo muutaman vuoden niin hyviä, että perheeni on niitä käyttänyt ja ne ovat hakanneet mennen tullen lahjoiksi saadut ystävien ja sukulaisten tekemät omatekoiset. Eikä kerman lorauttaminen niitäkään toki huonommiksi tee.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä guanche
    guanche Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.10.2006
    Kirjoituksia: 34
    Vastauksia: 708
    vanhatyttö kirjoitti:

    Kaikkea ne váittäá, ei kai me tuohon uskota??!

    Kyllä me uskomme. Miksi ihmeessä emme uskoisi?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    eiksvaa kirjoitti:

    ”Itse kyllä suosin , enkä niinkään valmiita einesruokia; ihan maasta riippumatta.”

    Niin minäkin suosin [ruoanlaittoa aivan aidoista raaka-aineista] lukuunottamatta noin kerran vuodessa syömääni maksalaatikkoa, jonka ostan rusinaisena ja valmiina.

    Juu.. einesmaksalaatikosta saa aivan oivallista maksalaatikkoa, kun ensin paistaa pannulla sipulihakkeen keralla jauhettua maksaa, sekoittaa sen sitten reilun kermalorauksen kanssa sinne einesmaksalaatikkoon ja laittaa uuniin muhimaan. Lopputulos on kuin aivan eri ruokalaji.

    Ja tosiaan.. en minäkään mitään suuritöisiä lanttulaatikoita tai imellettyjä perunalaatikoita ala pykäämään.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä devspain
    devspain Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 30.01.2007
    Kirjoituksia: 22
    Vastauksia: 1281

    Tosi hienoa. Laitetaanpa suuhun samat sanat vaikkapa englannista, ettei mene suomi-espanja -väittelyksi. siellä sanotaan tuo suurinpiirtein näin:

    ”Kotimainen ruoka tulee ruokapöytiimme suoraan paikallisilta tuottajalta. Kun valitset lautasellesi lähellä tuotettua, tiedät mitä syöt. Lähellä tuotetut elintarvikkeet on myös helppo jäljittää, sen takaa ensiluokkainen ruokaketjumme.

    Lyhyt ruokaketju on tuottajan ja kuluttajan etu. Aito, mahdollisimman vähän käsitelty ja pakattu ruoka nousee arvossaan.”

    5. Kotimainen ruoka on maukasta

    Englannissa keskipitkä, lämmin, mutta sopivan sateinen ja valoisa kesä kasvattaa ruokaan oman arominsa. Tomaatti maistuu tomaatilta ja mansikka mansikalta. Englannissa kasvaa Euroopan erikoiskasveja rukiista ja mesimarjasta aina viinirypäleeseen ja omenaan.

    6. Kotimainen ruoka on turvallista

    Englanti on tehnyt vuosikymmeniä määrätietoista työtä sen hyväksi, että kotimainen ruokaketju sitoutuu laatuun. Lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetään Englannissa monia muita maita vähemmän. Maa, ilma ja vesi ovat turmeltumattomampia kuin Keski-Eroopan mantereella. Englantilainen elintarvikevalvonta ja -tarkastus takaavat turvalliset tuotteet.”

    ….tarvitseeko tuota jatkaa että huomataan mikä on minkin maan saarna omalla kansalle?

    Eiköhän se ole kuitenkin niin, että ainoa ”totuus” on se minkä englantilaiset ensiksi toivat markkinoille, sanonnan: ”Support your local dealer (so they can survive)”!

    Osta siis, ei kotimaista, vaan _paikallista_!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
    vanhatyttö Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.08.2009
    Kirjoituksia: 49
    Vastauksia: 1748

    ”Puumalan kirkonkylässä on viime päivinä kaupattu onttoja kalakukkoja.

    Noin 30-vuotias mies on pyytänyt jopa 40 euron hintaa siististi folioon pakatuista ja hyvin paistetuista kukoista, jotka ovat kuitenkin olleet silkkoa sisältä.

    Asiasta ensin kertoneen Puumala-lehden mukaan kalattomia ja lihattomia kukkoja kaupitellut mies on nähty kirkonkylällä viime viikkoina. Viime havainnot ovat keskiviikolta. Mies on hoikka, siistinoloinen ja suomea puhuva.”

    Hmmm-ovatko maahanmuuttajat tekemässä aluevaltausta kansallisruuan puolelle. Ja ihan oikein suomalaiseen tyyliin; kalattomia kalakukkoja. Meilláhán on jo perinteisesti lihattomia lihapullia, pihvejá ja makkaroita ja kaikki ovat varmaan maistelleet lihattomia lihapiirakoitakin, joten miksipá ei siis kalattomia kalakukkojakin voisi olla. Joku huumorintajuton on suunnitellut rikosilmoituksen tekemistä näistä kalakukoista, mutta eihän se ole oikein, jos noita muitakin ”ilman”-tuotteita voi ihan laillisesti myydä. 🙂 🙂

    Nimim. rasvaton voi

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä jokainenxw
    jokainenxw Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.09.2009
    Kirjoituksia: 16
    Vastauksia: 168

    Vaikutaa tältä. Kohta täytyy olla ( skanneri ) näkeäkseen onko tuote täytetty tai hupijuttu.
    Hyvä ruoka: kyllä kunnon kokki tekee vanhasta 2/4 lankusta hyvän ruuan, mutta harjoittelija (minä) pystyn pilaamaan parhaat tuoreet tuotteet hyvin helposti, eli tietysti lähellä tuotettu tarvike on paras. 🙂

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.