Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Lapsiperheet › Suomalainen päiväkoti?
- Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
hispanjasievi 8 vuotta, 6 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Hei kaikille lapsiperheellisille!
Kun asuin rannikolla, niin moni äiti tai isä sanoi että rannikolle tarvittaisiin suomalaista päiväkotia, ja tääläkin on moni siitä kysellyt.
Tälläistä ehkä mahdollisesti lähden muutaman työkaverin kanssa perustamaan (tiedän että sen perustaminen ei ole niin yksinkertaista, jonka vuoksi otammekin yhteyttä ammattitaitoiseen asianhoitajaan espanjassa)Mutta ennen tätä, tai tämän prosessin aikana, haluan kysyä teiltä; tarvitaanko suomalaista päiväkotia todella rannikolle? Ajatuksia..?
ihan sellaisen pienen tutkimuksen tilanteesta;
niihin sanomisiin etta ” olis kiva kun olisi, kylla mekin kaytettaisiin, kylla taalla tarvittaisi” ei kannata kovin suuria perustaa vaan tutkia ihan rauhassa ja objektiivisesti tilanne.Voisin tarvita, voisin haluta?
Mutta onko minulla taloudellisesti siihen mahdollisuuksia?
Paljonko lapsia on? Pitkáiakaisia, lyhytaikaisia? Perheitten tulotaso?
Kokovuotinen vai sesonki toiminta?
Kun olen kartoittanut mahdolliset asiakkaat niin sen jalkeen kartoitan toiminnan perustamis ja kaynnissa pito lukut, lupa-asiat ja muut viralliset asiat.
Jos toimii lasten kanssa vaatimukset on aika kovat
-kuka ja milla tittelilla saa aukaista
-tekniset kysymykset
-tyontekijat (vaikka itse ja muut perustajat)
-palkkaus
-ruokala vaatimuksetVoinko itse vastata (espanjaksi) ja hoitaa juoksevat asiat vai onko palkattava ulkopuolinen ja siita koituvat kustannukset joka lisaa taas yleisia kustannuksia.
-Rahoitus
Heippa
Minäki olen kiinosteunu perustamaan pk :ta sinne olen Lastenhoitja ammatiltani ja kovasti halukas yhteys työhön.
Otatko yhteyden niin voitaisin suunitella ja ooteko kovin pitkälle päässeet.
todella kiinostunu 🙂Ottakaa huomioon että espanjassa on erilaiset luvat sun muut. Niistä kannattaa ottaa selvää. Jos kerta seurakunnan kerhokin on vaikeuksissa lupien kanssa kymmenen vuoden jälkeen. 🙂
Jos joku on perustamassa päiväkotia niin olen mukana, jos tarvetta on. Ellen muuten, niin lastenhoitajana! Tutkinto löytyy ja halu muuttaa Espanjaan.
Muutamme kesällä Espanjaan ainakin kahdeksi vuodeksi 5,3 ja 1 -vuotiaiden lasten kanssa. Päiväkoti, jossa olisi suomalaisia ohjaajia, mutta myös espanjalaisia ohjaajia, espanjalaisia lapsia ja espanjan kielen opetusta yms. olisi hieno olla olemassa. Hinnan toki pitäisi olla järkevissä sfääreissä, eikä tyyliin Suomen yksityiset päiväkodit.
voit vieda espanjalaiseen (monikansalliseen 22 kansalaisuutta) kouluun Fuengirolassa ilmaiseksi.
paivakodin perustamiseksi;
Ejemplo de lo que puede costar montar un centro infantil, tan solo es un idea orientativa, ya que todo depende del lugar, de los precios de los alquileres, del personal que se contrate, de los sueldos, etc.
Según estimaciones realizadas por responsables de este sector, un local con los requisitos minimos, puede encontrarlo en alquiler por unos 2.200, lo que anualmente le supondrá un desembolso de 26.400 . En un centro con estas características puede tener aproximadamente a 41 niños matriculados.
Para su cuidado y educación, ha de contratar a tres técnicos especialistas en Jardín de Infancia, un maestro y una persona encargada de los servicios generales. Entre sueldos, pagas extraordinarias y cotizaciones a la Seguridad Social, el desembolso rondará los 54.091 anuales, algo más de la mitad de la inversión total.
A esto le deberá sumar alrededor de 961 euros para pagar el necesario Impuesto de Actividades Económicas y otros 24.040 anuales más para sufragar los gastos de luz, agua, teléfono, calefacción, material escolar, transporte, primas de seguros, reparaciones y conservación del centro, página web y publicidad, entre otros.
Al final verá que todo le saldrá por unos 105.492 euros aproximadamente, siempre que el local sea en alquiler. Si hace cuentas comprobará que los gastos quedarán sufragados si cada niño, de los 41 que se matriculen, paga 258? euros al mes, teniendo en cuenta que los meses lectivos son diez. También hay que tener en cuenta que no se trata solo de cubrir los gastos, también hay que obtener beneficios.Para montar un centro de Educación Infantil
Lo primero es que te informes en tu comunidad autónoma correspondiente en la consejeria o área de educación y que leas bien los decretos y leyes que correspondan.Una vez encuentres el local que reúna los requisitos mínimos o que le puedas hacer las reformas necesarias, averigua en tu ayuntamiento si puedes instalar en ese local, un centro infantil.
Seria conveniente realizar un proyecto económico.Una vez tengas el local tendrás que solicitar la autorización al Ministerio de Educación y Ciencia, o a la consejería de Educación de la comunidad autónoma correspondiente, así como la licencia municipal. Por último, tendrás que darte de alta en Hacienda y en la Seguridad Social.
Es obligatorio, tener los seguros de Responsabilidad Civil del centro, del personal y de los niños.
Tassa tietoa niille jotka asiaa suunnittelevat.
Hienoa Suomenkielinen…, realiteetteja peliin. Näyttää siltä, että espanjaan halajavat hoitsut haluaisivat kelpo palkkaa ja hoitopaikkaa hakevat vanhemmat haluaisivat muutaman espanjalaisen väriä antamaan. Ja kaikki tämä tietenkin edullisesti. Perdon, meni herne nenään.
syysta realiteetit eivat ole selvilla voi joutua aika monimutkaisiin juttuihin.
Jostain syysta ei vielakaan ihmiset tajua etta pelkka halu aloittaa jonkunlainen toiminta ilman realistisia tietoja ja kunnon budjettia on mahdotonta.
Yrittamistahan ei kukaan esta eika kiella mutta se pitaa tehda toiselta pohjalta, ottaen huomioon etta tassa tarvitaan yrittajilta (naytettavaa) ammattilaisuutta koulutuksen kera, seka Autonomisia etta kunnallisia lupia, teknista tuntemusta,palkkatietoutta, kieli ja yhteiskuntatuntemusta ym.ym.
Joskus parhaan opin , vaikka olisi koulutustakin, saa toisen ammattilaiskonkarin kanssa tyoskentelemalla, ja sitten lahtee kokeilemaan omia siipiaan.
Nain ainenkin minun mielestani ainenkin ulkomailla asuessa.
Ja vastuuntuntoinen ja kypsa ammattilainen tuntee rajansa.
Ottaen huomioon esim. sen etta tassa paivakotiasiassa ”hoidossasi” on rajoitettu maara hoidettavia, niita ei voi tehda lisaa niin kuin nappeja nappitehtaassa kun luvat eivat salli vaikka kysyntaa olisi.
Ollen tama paivakoti ideana hyva mutta valtavan budjetin jo alussa nieleva yritys.
Moi
Niin se varmaan on ettei niin helpolla voi mitään saada ja sinne kun on tekemässä jotain ,niin aina on jokin asia mikä ei mene niin kuin on ajatellu. Meillähän täälläki on aikamoista pyrokraitaa, saati sitten vielä sinne ulkomaille,mutta jäitä hattuun ja lisää mineinikä.Harkitusit hyvää tulee ja pitemään päälle kaikki onki ihan helppoa 🙂…on El arca de Noe…
Sijaitsee calle Neptunolla nro 8, urb. Belvederessä
Tällä hetkellä n. 15 lasta hoidossa, joista suurin osa on pohjoismaalaisia lapsia.
Hoidossa on mahdollista olla 6-vuotiaaksi asti. Siispä hieno vaihtoehto, jos ei halua
viedä lasta vielä 3-6 -vuotiaana espanjalaiseen kouluun.Päiväkodin tilat ovat väljät, opetussuunnitelmaan kuuluu myös puutarhanhoitoa ja eläintenhoitoa, jonka mahdollistaa mm. 200 neliömetrin suuruinen piha-alue.
Päiväkotiin voi tutustua tarkemmin sivustolta http://www.arcadenoe.eu tai http://www.arcadenoe.torrevieja24.com
sähköposti: arcadenoetorrevieja@hotmail.com
p.693482264 (suomi), 625948372 (espanja), 693785443 (englanti)”Siispä hieno vaihtoehto, jos ei halua
viedä lasta vielä 3-6 -vuotiaana espanjalaiseen kouluun.”
SERVICIOS:
Escuela infantil: de 0 a 3 años.
Escuela para padres.
Escuela de verano:de 3 a 8 años…että on hoidossa lapsia 6-vuotiaaksi asti.
Tämä tieto ei ole peräisin nettisivuilta, vaan viimeviikkoisesta vierailustani ko.
päiväkodissa. Kyse on siis tämän hetkisestä tilanteesta, joten ko. asia ei ole varmaan
päivittynyt vielä heidän tiedotteisiin asti.
Kannattaa ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan, ja varmistaa sieltä, jos asia
kiinnostaa ja on ajankohtainen.- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.