Suomalainen kauppa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Suomalainen kauppa

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe oli teettänyt muiden tuttavaperheiden piirissä gallupin. Kaikki asuvat rannikolla Marbellan kalleimmilla alueilla, josta ei tarvitse alkaa mollaamaan tällä palstalla. Gallupin tuloksena tuli selväksi että rannikolle kaivattaisiin suomalaista supermarkettia jossa on tippa espanjalaisuutta viinien muodossa. Ei mitään pientä nurkkakioskia jossa on ruisleipää ja silliä. Kokonainen marketti, mistä saa suomalaista viiliä ja kaikkia mahdollisia kotimaisia leikkeleitä. Espanjalainen lampaanviulusta siivutettu liha ei vaan maistu suomalaisille. Onko rannikon historiaa tuntevilla tietoa tarkemmin kauppojen historiasta? Onko rannikolla ollut mitään isompaa supermarkettia koskaan? Paljonhan puhutaan että rannikolla on kymmeniä tuhansia suomalaisia mutta taitaapa olla virheellinen tieto. Virallisten tilastojen mukaan ei ole kuin muutama tuhat.

   

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  Hejjjjjjjjjjjjjjjj..oisin kiinnostunut tosta espanjalaisesta  lampaanviulusta siivutetusta lihasta.  .. leikkele ??..mikahan sen nimi on espanjaksi,jos vaikka sattuis taalta sita loytymaan?

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 10 kuukautta sitten tuisku.
  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  matkailevaperhe escribió: ”Onko rannikolla ollut mitään isompaa [suomalaista] supermarkettia koskaan? Paljonhan puhutaan että rannikolla on kymmeniä tuhansia suomalaisia mutta taitaapa olla virheellinen tieto. Virallisten tilastojen mukaan ei ole kuin muutama tuhat.”

  Ei ole ollut. Siis sellaista, jonka minä miellän ”isommaksi” supermarketiksi, kun pieniäkin puljuja tavataan kutsua nimellä Supermercado.

  Puheet kymmenistä tuhansista ovat puppua. Tai sitten rannikolla on aivan helkkaristi suomalaisia pakolaisia ilman henkilöllisyysasiakirjoja. Suomalaisia, joilla on rekisteröintitodistus tai voimassa oleva oleskelukortti, oli koko Espanjassa viime vuoden puoliväliin mennessä 11’583 henkilöä. Tokihan ne turistit lisäksi, joista sangen harva tulee Espanjaan hinkumaan perunamuusia ja silliä.

  Lähde:  http://extranjeros.empleo.gob.es/es/Estadisticas/operaciones/con-certificado/index.html

  Tuon sivun oikeasta laidasta klikataan auki .pdf-tiedostolinkki ”Anexo tablas (30-06-2014)”, josta ilmenevät myös muiden kansallisuuksien määrät Espanjassa.

  Alueellisestikin on extrajero’jen määrä tilastoitu, mutta siitä ei näytä olevan erittelyä kansallisuuden mukaan. Helppoa kuitenkin arvata, minne päin Espanjaa suomalaiset ovat kondensoituneet.

  Varsinainen suomalaisruokien vaalijoiden keskittymä on silti taatustikin niin pieni, että taitaisivat maksalaatikot homehtua hyllyy.

  En tule mukaan ostamaan yrityksen osakekantaa.

  Brittimarketitkin sinnittelevät olemassaolonsa kanssa (paitsi Dunnes), vaikka heitä on maassa sentään 269’756 kärsää.

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Oletkos, Arnold, käynyt Mijasin Iceland-marketissa? Ihan kunnollisen kokoinen kauppa pullollaan nimenomaan brittielintarvikkeita. Lähinnä siellä on kuivatavaraa ja pakasteita, mutta myös tuoreita vihanneksia ja maitotaloustuotteita. Onpa niillä aika mielenkiintoinen lihatiskikin. Perunalastuhylly on äkkiarvion mukaan 20 metriä pitkä. Hinnat ovat ihan säyseät ja kaupassa on sen verran kuhinaa, etten usko omistavan luokan kovinkaan kärvistelevän. Koko henkilökunta – ehkä siivoojaa lukunnottamatta – näyttää olevan brittejä.

  Niillä taitaa olla marketti myös Marbellassa.

  LINKKI

  enrique
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 24.07.2014
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 59

  ”Eräs tuttavaperhe oli teettänyt muiden tuttavaperheiden piirissä gallupin. Kaikki asuvat rannikolla Marbellan kalleimmilla alueilla,..”

  No eipä täällä Golden Milellä nyt niin paljon meitä suomalaisia asu, että kannattaisi suomikauppaa lähteä perustamaan, saati sitten isompaa markettia. Ja lähes kaikissa ainakin itseni tietämissä perheissä vain toinen puolisko on Suomesta. Eli se siitä potentiaalista. Ja Banuksen takaa ruotsalaiskioskista saa näkkileipää ja silliä tms jos himo jostain syystä yllättäisi.

  Ja mikä ihme siinä suomiruoassa nyt niin hienoa on? Tunnetustihan Suomessa saadaan puhtaista raaka-aineista tehtyä epäterveellistä lisäainepitoista teollista ruokaa. Suomiruokaa kuten lihapullia ja perunamuussia tms voi tehdä halutessaan itse ja ne raaka-aineet löytyy täältä ihan yhtä hyvin kuin Suomesta tuotuna. Ainakaan meidän perheessä ei valmisruokamyrkkyjä syödä.

  Nyt kun skandinaavinen ruokavalio on kuulemma nosteessa, niin ennemmin kannattaisi perustaa laadukas pohjoismaista luomuruokaa tarjoava ravintola tai kahvila kuin kauppa. Riistaa, kalaa, marjoja ja sellaisia. Ainakin minä tulisin asiakkaaksi. Sitäkään tuskin kannattaa Suomi-teemalla myydä, ennemminkin skandinaavisena. Tämäkin vain Marbellassa, epäilen että ei kanna Fugessa.

   

  LINKKI

  BeeKeeper
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.01.2011
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 169

  Mista naita ”matkaileviaperheita” oikein tulee… ja ”matkailevienperheiden tuttavaperheita”…?

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 10 kuukautta sitten BeeKeeper.
  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  makarios escribió: ”Oletkos, Arnold, käynyt Mijasin Iceland-marketissa?”

  Nohhh, juuu…! Meni tuossa sitten hieman puurot ja vellit… housuihin. Minä kun nimittäin tarkoitin sellaisia pienempiä, yksityisyrittäjän ylläpitämiä brittiomisteisia marketteja. Sellaisia, jota ketjun aloituksessakin peräänkuulutettiin.

  ’Iceland’ on totta kyllä brittiomisteinen, mutta se on pirun iso pakasteruokaketju, jolla on yksinomaan jo Lontoossa puolisentusinaa myymälää ja Barcelonassa saman verran. Eli se on siis saman kokoinen, kuin mainitsemani Dunnes Store -vaatetavaraketju.

  No, tokihan joku Keskisen Veljekset Oy voisi koettaa siipiään Costalla, mikäs siinä, mutta tuskinpa ainakaan Siwa olisi valmis ottamaan riskiä. 🙂

   

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Mä olen asunut täällä ihan ympärivuotisesti 13 vuotta. Käyn ravintolassa syömässä ehkä 5 kertaa vuodessa, kokkaan aina kotona. Teen samanlaista ruokaa täällä kuin Suomessa asuessani, en kuitenkaan mitenkään tyypillistä suomalaista perussapuskaa, mutta en yleensä mitään kovin eksoottistakaan. Paljon kalaa, kanaa ja possua, vihanneksia. Perusmercadonaa enimmäkseen.

  Tietty käyn silloin tällöin ”Suomikaupassa”. Ostan ruotsalaista näkkäriä ja ennenkaikkea maitotaloustuotteita, joissa on happamuutta, kuten juustoja tai smetanaa. Joskus tekee mieli Kallen Kaviaaria ja jos en jaksa itse tehdä, ostan tuubin. Pellavasiemenrouhe ja Fibrex ovat ostoslistallani ja siinä se nyt sitten taitaakin olla.

  Ei mun ostoillani mitään kauppaa ylläpidetä. Enkä oikein usko, että täällä on kovinkaan montaa sellaista asukkia, joiden on saatava suomalaista ruokaa hinnalla millä tahansa.

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Kultaisella maililla. Ooh. On se hienoa aluetta ja tarkasti rajattua. Joku on aaseiskan toisella puolella toiset on rannalla. Iceland on sopiva kauppa briteille mutta ei suomalaisille. Brittien karkkimaku on ihan erilainen ja ne tykkää paljon oudoista pakasteista ja kuivista siidereistä. Ainoa hyvä puoli on että banuksen ympyrässä olevasta icelandista saa daimia.

  Tuttavaperhe oli käynyt gallupia taas tuossa viikonloppuna ja kysyntää oli kultaisen mailin suomalaisissa eritoten herättänyt vanhankansan kauppa-auto. Olisi kätevää kun istuskelee kultaisen mailin villassa sierra blancassa ja ei jaksa lähteä mihinkään niin vanhankansan kauppa-auto tulee paikalle. Suomalaisia on niin pirusti ja laajalla alueella että kauppa-auto voisi olla kätevin tapa saavuttaa asiakkaat. Olisikohan kirjastoautolle kysyntää?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.