suolaa , suolaa /kalaresepti

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini suolaa , suolaa /kalaresepti

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Edetäänpä suolaperunoista suolakalaan. Maailman helpoin kalaresepti, ja hyvää tulee.
    Suolalla kuorrutettu kala. Otetaan yksi iso kala tai niinkuin minä tein, yksi annoskokoinen Lubina per syöjä. Koska teen kalaostokset Mercadonassa kalatiskin likat perkaavat kalat, mutta jos sen haluaa tehdä itse , niin kalaa avataan sen verran kidusten alta . että saadaan sisälmykset pois, ei suomusteta. Voidellaan uunipeltiä tilkalla öljyä, kalat pellille ja karkeaa suolaa, sal para hornear tai jotain sinnepäin, päälle niin että fisut peittyvät reilusti. Homma uuniin 200 asteeseen noin + – tunniksi, tai kunnes suola alkaa ruskistumaan. Se on siinä, kuori rikotaan ja kalat syödään.
    Yhtä hyvin kuin Lubina käyvät muutkin kalat , vaikkapa Dorada.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    mutta totta ja onnistuu myös suomalaisilla kalalajeilla, tosin vannoutuneena savu/loimukalan ystävänä en sitä ensimmäiseksi ruokalistallani tekisi! 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
    arnold malaga Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    Vilperi kirjoitti:

    mutta totta ja onnistuu myös suomalaisilla kalalajeilla, tosin vannoutuneena savu/loimukalan ystävänä en sitä ensimmäiseksi ruokalistallani tekisi! 🙂

    Loimukala on aivan luksoria, mutta ehkä kerrostalo-kotioloissa tuo suolapeti on kuitenkin se vähemmän huomiota herättävä valmistustapa.

    Savustettaessa kun saattaa palokunta tulla naapurin kutsumana paikalle; ja loimutettaessa tulee aivan taatusti.
    =)

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    riippuen asuinpaikkakunnan säädöksistä; joissain on sallittu parvekkeella grillaaminen ja kun hyvät eväät siinä ”grillatessa” tekee esim. loimukalan, niin taatusti saa naapurien vihat päällensä pelkästään sen vuoksi, että herättää heissä nälän päällensä ja sen vuoksi sitten halutaan kieltää koko grillaaminen. 🙂
    Samoin se savupönttö grillin päällä kerää yllättäviä antipatioita naapurien suhteen!! 🙂
    Ja syynä yksinkertaisesti kateus!!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    Spanian reissulle kaasugrilliinsopiva savustuslaatikko messiin. Helppo, toimiva eikä ryöhää savua naapureiden vaivaksi. Vaivat alkavat sitten kun savufisut ottaa pois laatikosta ja tuoksu leviää…. jonniinverran lentokentällä lahtikkoa ihmeteltiin, mutta vaivatta pysyi mukana.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:
    Lumenluoja kirjoitti:

    Spanian reissulle kaasugrilliinsopiva savustuslaatikko messiin. Helppo, toimiva eikä ryöhää savua naapureiden vaivaksi. Vaivat alkavat sitten kun savufisut ottaa pois laatikosta ja tuoksu leviää…. jonniinverran lentokentällä lahtikkoa ihmeteltiin, mutta vaivatta pysyi mukana.

    Just noin! 🙂 🙂
    Savuemmeiden kuskaaminen suomesta voipi olla hankalaa, niin kehoittaisin etsimään paikallista katajaa havupuuosiolta ja lepän sijasta esim. omenaa; itse käytän nykyään pelkästään omena/katajaseosta koska omenan lehdistä/oksista saa paremman lopputuloksen aikaiseksi. Sovellattavaksi voisi ehkä tarjota jotain sitrushedelmien puskaa ja tämä etelänmailla yleisin käytetty tammi on myös varteenotettava vaihtoehto mikäli sen mausta tykkää.
    Testaamalla ne oikeat maut löytyvät, mikäli se naapuri ei ehdi enstex niitä nautintojasi tyrmäämään. 🙂

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    edellä minua tässä hommassa, koska olet jo tutustunut paikallisiin arominantajiin! Kiitos vinkeistä – pitää alkaa katselemaan ”sillä silmällä” noita pusikkoja. Kotoa raahattua leppälastua on meillä jemmassa. Niin tuosta laatikon tuomisesta vielä sen verran, että se meni nätisti tuommoiseen isoon matkalaukkuun, koska sen paksuus on 22 cm ja savustuslaatikon korkeus oli ihan sama 22 cm. Omenapuuta on kiekkoina KYLMÄsavustusta varten. Se vasta jänskää hommaa on. Kylmäsavustus onnistunee varmasti Espanjan keleissäkin kun on oikeat vehkeet.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Kun kuiteski jonkun kerran on tullut tuolla etelämmässä käytyä, niin jotain on tarttunut ”hihaankin” ja sitä herkästi vertaa sitten ”suomiolosuhteisiin”!:)
    Kylmäsavustus on oma taiteenlajinsa ja ainakin kesällä spanien kelit puoltaa sitä lämpötiloiltaan, mutta sen savun aikansaaminen on sitten toinen asia; tietojeni mukaan jotkut ovat testanneet jopa kahvinkeittimen pohjalevyä siihen tarkoitukseen, mutta lämpö ei riitä kunnollisen savun muodostamiseen, joten ovat purkaneet koko ”helapaskan” ja ottaneet vaan vastukset käyttöönsä. 🙂
    Tsydeemi sitten käytöstä poistettuun jääkaappin ja muutama tuuletusreikä alas ja ylös, niin kuulemani mukaan homma toimii. 🙂
    Mitään vastuuta en viritelmästä ota, joten jokainen kokeilkoon jos siltä tuntuu!!:)

    Lopuksi: leppälastut ovat ”menneen talven lumia” ja omena on sen korvannut johtuen sen paremmista ominaisuuksista: Korvaa sokerin koska itse sitä sisältää, värin muodostus on parempi, määrällä minkä pönttöön laittaa ei ole niin suurta merkitystä ja jne.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Lumenluoja
    Lumenluoja Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 22.02.2010
    Kirjoituksia: 55
    Vastauksia: 1489

    http://www.savusampo.fi/

    Kaksi peruskärytintä jääkaapissa ja ne ovat kellokytkimillä ajastettu siten, että 6 tuntia menee yhdellä latauksella. Eli kerran vaihdan palikat kalan kylmäsavustuksen aikana.
    En viitsinyt alkaa virittämään, koska tuossa tuli muuntajat ja kaikki mukana, jolloin on vähän riskittömämpää kuin kahvinkeittimen osien kanssa touhutessa.

    Kalat pakastimen kautta pöytään niin maku tasaantuu.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä la luz
    la luz Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.10.2008
    Kirjoituksia: 8
    Vastauksia: 277

    Heitetäänkö se suola sit roskiin vai voiko sitä käyttää uudelleen kalan kypsennykseen?

    Tilasin retkisavustimen netistä. Hyvin toimii hiiligrillin päällä. Savustuspurut Suomen reissulta ostettu. Onko joku käyttänyt jotain Espanjan puulajia savustukseen?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä santiago
    santiago Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Suola kovettuu ja tietenkin imee kalanesteitä, eli se on kertakäyttötavaraa.
    Kyseinen suola maksaa Mercadonassa jotain 90c kilon pussi.
    Mercadonassa se on nimeltään Sal para hornear.
    Kokeilkaa eucalyptusta savustukseen , sehän kelpaa täällä saunavihdaksikin.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.