solomillo de ternera

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini solomillo de ternera

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Nyt ihan ensimmäiseksi pitää pyytää anteeksi ituosaston väeltä. Mä panen tähän heti pari hyymiötäkin lohdutukseksi 🙂 🙂 🙂 . Noin.
    Ja nyt asiaan ,täällä on ollut naudan sisäfileestä juttua , lähinnä siinä mielessä , että mistä sitä saa.
    No , tänään kurvattiin La Cañadan ostarille Marbellaan ja siellä Al Campoon. Ja siellä sitä oli.
    Solomillo de terneraa hyvään hintaan 19.90€ /kg. Mä ostin heti tommoisen puolentoista metrin pätkän , että pääsee vähän grillaamaan.
    Jos nyt joku alan mies / nainen huomaa tämän , suosittelen pikaista hankintareissua Al Campoon.
    Nyt kyllä pukkaa semana santa päälle joten mä en tiedä onko puoti auki huomenna.

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    En tiedä tuosta Cañadasta, mutta pääsääntöisesti nuo isot ostarit on auki huomenna ja ylihuomenna.

    No toivottavasti se file on hyvää… itse olen syvästi pettynyt espanjalaisiin lihoihin (siis ainakin supermercadojen). Tosin ravintoloiden myös, muutamaa argentiinalaistaustaista lukuunottamatta.

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846

    Solomillo kokonaisena pöydälle. Puhkotaan biljardikepillä tai muulla vastaavalla tylpällä astalolla siihen käytäviä. Niihin sitten tökitään sinihome- ja/tai muita juustoja, sellaisia sormen paksuisia knöölejä.

    Kuumalla pannulla käräytetään lihan pinta kiinni, ettei lihanesteet sitten grillissä pääse liialti karkuun, vaikka ainahan niitä hieman kyllä karkaa. Nostetaan pois pannulta ja annetaan hetken vetäytyä ja jäähtyä.

    Grilli tulille ja solomillo kyytiin. Kypsyysasteen valitsee asiakas. Nostetaan pois ja annetaan taas hieman vetäytyä ja jäähtyä. Tarjoillaan paksuiksi siivuiksi leikattuna, lämpimien lisukkeiden kera.

    Viiniksi suosittelen vaikkapa Estolan Gran Reservaa.

    Ai niin juu… syödään hymyssä suin. 🙂 🙂

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570

    Juu hyvää solomilloa syön ihan hymyssä suin kyllä. Usein vain se hymy hyytyy… 🙁

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    bhajee kirjoitti:

    … itse olen syvästi pettynyt espanjalaisiin lihoihin..

    Osta hallista, et pety.

    Mitä tulee kauppaketjujen lihoihin, niin ne ovat monasti aivan vain säilyvyyssyistä liian vähän aikaa raakakypsytettyjä. Raakakypsytys tapahtuu +2-3 C asteen lämpötilassa, jossa lihaa pitää riiputtaa vaihtelevan ajan, riippuen siitä onko se vakuumissa vaiko sellaisenaan.

    Jos haluat pikamureuttaa lihoja kuten kokit usein tekevät, niin laita lihat vuorokaudeksi pakastimeen syväjäätymään. Tällöin lihan soluissa oleva vesi jäätyy ja laajenee ja näin rikkoo lihan rakennetta. Tapahtuu lähes samanlainen lihan mureutuminen kuin tapahtuisi raakakypsytyksessä. Eron huomaa vain todellinen asiantuntija, ja hänkään ei sitten enää kypsentämisen jälkeen.

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Meinasin huomenna , jos ei sada , grillata parit biitit. Mä kerron sitten miten kävi. Mutta mulla on semmoinen kokemus , että mä pyrin ostamaan suomessa aina eteläamerikkalaista filettä en enää ollenkaan suomalaista sen huonon laadun takia, espanjalainen liha on mun mielessä siitä välistä laadultaan.
    Ja kerrottakoon vielä vähän lisää espanjalaisesta naudanlihasta. Täällä voi törmätä taisteluhärän lihaankin. Sitä myydään nimellä toro, tai carne de toro. Näkee välillä vaikkapa halleissa. Ja olen mä nähnyt sitä Carrefourissakin. Hinta on yleensä halvempi kuin muissa naudanlihoissa. Ja syy siihen on se , että se on ns. stressilihaa eli täynnä adrenaliinia taistelun jäljiltä. Eli ei suositeltavaa.
    Vanhoina hyvinä aikoina härät pantiin lihoiksi areenan takana taistelun jälkeen ja vielä vanhempina ja parempina aikoina lihat meni köyhille. Joko ne jaettiin ilmaiseksi tai myytiin hyvin halpaan hintaan. En nyt jaksa muistaa kumminpäin se oli.
    Mutta tavallaan perinne elää tänäkin päivänä.

    LINKKI

    marbesa
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2010
    Kirjoituksia: 2
    Vastauksia: 43

    la cañada on auki pääsiäisviikolla huomenna ja ylihuomenna, eli torstaina sekä perjantaina ihan normaalista eli 10-10.

    tykkään myös alcampon kalatiskin valikoimasta – parempi kuin mercadonat sun muut. 🙂

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Ja koska voisi olettaa , että ne jotka ymmärtävät solomillon päälle, ymmärtävät myös saksalaisten ubermakkaroiden päälle, kerrottakoon , että siinä parkkipaikan päädyssä Leroyn ja itse ostarin sisäänkäynnin välissä on saksalaisella Mannilla, Mannis Treff, tai jotain sinnepäin, niminen ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa ja tietenkin oikeata saksalaista kunnon kaljaa.
    Se on mulle pakollinen pysäkki aina kun käydään La Cañadassa.

    LINKKI

    blues
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Juu, ei ole hassumpi kioski. On sinne silloin talloin hurautettu mopoilla …:)

    LINKKI

    arnold malaga
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.07.2010
    Kirjoituksia: 79
    Vastauksia: 2846
    santiago kirjoitti:

    …ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa..

    Mmmm..! Kuluuko asiaan myös siansorkat ja/tai potkat?? 😛

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Eipä taida kuulua, tää on enemmänkin tämmöinen imbiss tyylinen pienimuotoisempi paikka.

    LINKKI

    bhajee
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.08.2006
    Kirjoituksia: 70
    Vastauksia: 2570
    Arnold kirjoitti:

    santiago kirjoitti:

    …ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa..

    Mmmm..! Kuluuko asiaan myös siansorkat ja/tai potkat?? :P[/quote]
    Ei tarvii saksalaiseen kuppilaan, kyllä ne sorkat on Välimeren ruokaa (esim. http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/receta-de-patas-de-cerdo-picantes ). Saa täällä Fugessakin monesta (espanjalaisesta) paikasta.

    Potkahan on sitten taas ihan eri asia… 😉

    LINKKI

    santiago
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.11.2007
    Kirjoituksia: 307
    Vastauksia: 4162

    Nyt on ekat palat grillattu ja file siivottu ja käsitelty.
    Erinomaista ja mureaa lihaa.

    LINKKI

    pauliina
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 05.02.2007
    Kirjoituksia: 67
    Vastauksia: 641

    Ostan itse sisäfileen aina Canadasta ja en ole kertaakaan pettynyt.
    Otin filettä itsellekin viikolla pakastimeen ja hyvä tietää, että on mureeta.

    LINKKI

    Don Bavarontti
    Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 14.07.2006
    Kirjoituksia: 113
    Vastauksia: 2154

    Saako tääl potkia ja sorkkia, johon kauppias …. ei mutta saa maksaa ja kärsiä 😉
    kärsimysruokoo 3 vuoje takkoo http://espanja.org/node/7854

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.