Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › solomillo de ternera
- Tämä aihe sisältää 25 vastaukset, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta, 6 kuukautta sitten
aikku toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Nyt ihan ensimmäiseksi pitää pyytää anteeksi ituosaston väeltä. Mä panen tähän heti pari hyymiötäkin lohdutukseksi 🙂 🙂 🙂 . Noin.
Ja nyt asiaan ,täällä on ollut naudan sisäfileestä juttua , lähinnä siinä mielessä , että mistä sitä saa.
No , tänään kurvattiin La Cañadan ostarille Marbellaan ja siellä Al Campoon. Ja siellä sitä oli.
Solomillo de terneraa hyvään hintaan 19.90€ /kg. Mä ostin heti tommoisen puolentoista metrin pätkän , että pääsee vähän grillaamaan.
Jos nyt joku alan mies / nainen huomaa tämän , suosittelen pikaista hankintareissua Al Campoon.
Nyt kyllä pukkaa semana santa päälle joten mä en tiedä onko puoti auki huomenna.En tiedä tuosta Cañadasta, mutta pääsääntöisesti nuo isot ostarit on auki huomenna ja ylihuomenna.
No toivottavasti se file on hyvää… itse olen syvästi pettynyt espanjalaisiin lihoihin (siis ainakin supermercadojen). Tosin ravintoloiden myös, muutamaa argentiinalaistaustaista lukuunottamatta.
Solomillo kokonaisena pöydälle. Puhkotaan biljardikepillä tai muulla vastaavalla tylpällä astalolla siihen käytäviä. Niihin sitten tökitään sinihome- ja/tai muita juustoja, sellaisia sormen paksuisia knöölejä.
Kuumalla pannulla käräytetään lihan pinta kiinni, ettei lihanesteet sitten grillissä pääse liialti karkuun, vaikka ainahan niitä hieman kyllä karkaa. Nostetaan pois pannulta ja annetaan hetken vetäytyä ja jäähtyä.
Grilli tulille ja solomillo kyytiin. Kypsyysasteen valitsee asiakas. Nostetaan pois ja annetaan taas hieman vetäytyä ja jäähtyä. Tarjoillaan paksuiksi siivuiksi leikattuna, lämpimien lisukkeiden kera.
Viiniksi suosittelen vaikkapa Estolan Gran Reservaa.
Ai niin juu… syödään hymyssä suin. 🙂 🙂
Juu hyvää solomilloa syön ihan hymyssä suin kyllä. Usein vain se hymy hyytyy… 🙁
bhajee kirjoitti:… itse olen syvästi pettynyt espanjalaisiin lihoihin..
Osta hallista, et pety.
Mitä tulee kauppaketjujen lihoihin, niin ne ovat monasti aivan vain säilyvyyssyistä liian vähän aikaa raakakypsytettyjä. Raakakypsytys tapahtuu +2-3 C asteen lämpötilassa, jossa lihaa pitää riiputtaa vaihtelevan ajan, riippuen siitä onko se vakuumissa vaiko sellaisenaan.
Jos haluat pikamureuttaa lihoja kuten kokit usein tekevät, niin laita lihat vuorokaudeksi pakastimeen syväjäätymään. Tällöin lihan soluissa oleva vesi jäätyy ja laajenee ja näin rikkoo lihan rakennetta. Tapahtuu lähes samanlainen lihan mureutuminen kuin tapahtuisi raakakypsytyksessä. Eron huomaa vain todellinen asiantuntija, ja hänkään ei sitten enää kypsentämisen jälkeen.
Meinasin huomenna , jos ei sada , grillata parit biitit. Mä kerron sitten miten kävi. Mutta mulla on semmoinen kokemus , että mä pyrin ostamaan suomessa aina eteläamerikkalaista filettä en enää ollenkaan suomalaista sen huonon laadun takia, espanjalainen liha on mun mielessä siitä välistä laadultaan.
Ja kerrottakoon vielä vähän lisää espanjalaisesta naudanlihasta. Täällä voi törmätä taisteluhärän lihaankin. Sitä myydään nimellä toro, tai carne de toro. Näkee välillä vaikkapa halleissa. Ja olen mä nähnyt sitä Carrefourissakin. Hinta on yleensä halvempi kuin muissa naudanlihoissa. Ja syy siihen on se , että se on ns. stressilihaa eli täynnä adrenaliinia taistelun jäljiltä. Eli ei suositeltavaa.
Vanhoina hyvinä aikoina härät pantiin lihoiksi areenan takana taistelun jälkeen ja vielä vanhempina ja parempina aikoina lihat meni köyhille. Joko ne jaettiin ilmaiseksi tai myytiin hyvin halpaan hintaan. En nyt jaksa muistaa kumminpäin se oli.
Mutta tavallaan perinne elää tänäkin päivänä.la cañada on auki pääsiäisviikolla huomenna ja ylihuomenna, eli torstaina sekä perjantaina ihan normaalista eli 10-10.
tykkään myös alcampon kalatiskin valikoimasta – parempi kuin mercadonat sun muut. 🙂
Ja koska voisi olettaa , että ne jotka ymmärtävät solomillon päälle, ymmärtävät myös saksalaisten ubermakkaroiden päälle, kerrottakoon , että siinä parkkipaikan päädyssä Leroyn ja itse ostarin sisäänkäynnin välissä on saksalaisella Mannilla, Mannis Treff, tai jotain sinnepäin, niminen ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa ja tietenkin oikeata saksalaista kunnon kaljaa.
Se on mulle pakollinen pysäkki aina kun käydään La Cañadassa.Juu, ei ole hassumpi kioski. On sinne silloin talloin hurautettu mopoilla …:)
santiago kirjoitti:…ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa..
Mmmm..! Kuluuko asiaan myös siansorkat ja/tai potkat?? 😛
Eipä taida kuulua, tää on enemmänkin tämmöinen imbiss tyylinen pienimuotoisempi paikka.
Arnold kirjoitti:santiago kirjoitti:…ravintola /kahvila josta saa monensorttista saksalaista makkaraa,paistetuilla perunoilla ym. asiaan kuuluvaa..
Mmmm..! Kuluuko asiaan myös siansorkat ja/tai potkat?? :P[/quote]
Ei tarvii saksalaiseen kuppilaan, kyllä ne sorkat on Välimeren ruokaa (esim. http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-carnes-y-aves/receta-de-patas-de-cerdo-picantes ). Saa täällä Fugessakin monesta (espanjalaisesta) paikasta.Potkahan on sitten taas ihan eri asia… 😉
Nyt on ekat palat grillattu ja file siivottu ja käsitelty.
Erinomaista ja mureaa lihaa.Ostan itse sisäfileen aina Canadasta ja en ole kertaakaan pettynyt.
Otin filettä itsellekin viikolla pakastimeen ja hyvä tietää, että on mureeta.Saako tääl potkia ja sorkkia, johon kauppias …. ei mutta saa maksaa ja kärsiä 😉
kärsimysruokoo 3 vuoje takkoo http://espanja.org/node/7854- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.