Uusimmat › Keskustelu › Yleistä › Yleiset pulinat › SINAPPI – resepti
- Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
blues 12 vuotta, 2 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
Mulle on jäänyt mielikuva, että joku kyseli sinappireseptiä.
Onko tosi – en muista. :O
Saiko vastauksia – en muista. 😕Tässä nyt kuitenkin olisi parit reseptit:
SINAPPI
4 rkl sinappijauhetta
½ tl suolaa
4 rkl tomusokeria
1 ½ rkl väkiviinaetikkaa
2 ½ rkl vettä
1-2 tl öljyä1. Sekoita keskenään kaikki muut aineet paitsi öljy.
2. Kaada öljy seoksen pinnalle ja anna sinapin maustua ja tekeytyä huoneen lämmössä päivän tai pari.
3. Sekoita sinappi ja öljy tasaiseksi ennen tarjoamista.Sinappi säilyy viileässä pitkään. Pane muutama tippa öljyä sinapin pinnalle suojaamaan kuivumiselta.
MAAILMAN PARAS JOULUSINAPPI
2 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl konjakkia1. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja kerma kattilassa.
2. Keitä seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on mielestäsi riittävän sakeata.
3. Nosta kattila liedeltä, anna sen jäähtyä ja mausta lopuksi tilkalla konjakkia.
4. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.KEIHÄSEN HERKKUSINAPPI
2 dl sinappijauhoja
2 dl (tai vähemmän) sokeria
2 dl vispikermaa tai maitoa
½-1 tl perunajauhoja
2 dl kananmunia
½-1 rkl etikkaa1. Mittaa ainekset paitsi etikka kattilaan.
2. Sekoita tasaiseksi velliksi ja ala kuumentaa. Hämmennä koko ajan.
3. Anna kiehahtaa ja nosta kattila levyltä kylmään veteen jäähtymään.
4. Lisää etikka ja tarkista maku.
5. Purkita ja sulje hyvin.Tee kerralla iso annos, sillä maku paranee vanhetessaan.
YHDEN TUTUN ANNELIN SINAPPI
n. 100 g sinappijauhetta
1½ dl sokeria
1-2 dl erikoiskermaa
2 tl perunajauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
valkopippuria
ruokaöljyä
viinietikkaa
konjakkia1. Sekoita sinappijauhe, sokeri, kerma, perunajauhot, suola, kananmuna ja pippuri.
2. Keitä muutama minuutti sekoittaen.
3. Lisää loraus konjakkia, lusikallinen viinietikkaa ja muutama tippa ruokaöljyä.
4. Purkita sinappi ja säilytä kylmässä.
5. Sinappi on valmista muutaman päivän kuluttua.¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Ja vielä kaksi sinappikastike-resptiä:
Sinappikastike:
1/2 dl sinappijauhetta (Colman´s)
1/2 dl sokeria
2 rkl vettä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl öljyä
1 dl hienonnettua tilliä
(n.1/2 dl vettä)Sekoita sinappijauhe, sokeri ja vesi. Mausta sinappi balsamiviinietikalla. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen, emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Sekoita joukkoon runsaasti tillisilppua.
Kastike:
1 dl sinappia
2 rkl sokeria
1/2 -1 tl rouhittuja valkopippureita
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl öljyä
(1/2 dl vettä)
nippu hienonnettua tilliäSekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:Kiitos ST! 🙂 Nyt on reseptit laitettu talteen konheelle ja täytyy kysyä emännältä, että mitä niistä kokeillaan!
Ai Vilperi, se olitkin sit sinä!
Ja ettei menisi liian monimutkaiseksi, niin täss on pari ohjetta lisää. 😉
————————————————————————-Herkullinen sinappi
gluteeniton
Valmistusaika: Alle 30 min
Vaikeusaste: Helppo1,5 dl sinappijauhetta
2,5 dl Flora ruoka -kasvirasvasekoitetta
3 kpl kananmunaa
1,5 dl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
0,5 dl sherryäSekoita sinappijauhe, Flora Ruoka, kananmunat ja hunaja kattilassa.
Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sherryllä.
Idea! Sherryn tilalla voit käyttää madeiraviiniä. Säilytä sinappia jääkaapissa.Marthan sinappi
1 1/2 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa
2 kananmunaa
1 tl maizenaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl etikkaaLaita kuivat ainekset kattilaan. Riko munat kulhoon ja sekoita keltuainen rikki haarukalla.
Sekoita joukkoon kerma, kahvi, öljy sekä etikka ja kaada kattilaan.
Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Ota kattila liedeltä ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt sinappi lasipurkkeihin.
Säilytä sinappi kylmässä.Pikantti Aura-sinappi, n. 5 dl
Ihan hyvää, varsinkin kun tykkää Aura-juustosta.
Ohje on kotoisin: Valion Kodin ruokavuosi, joulu 1998.1 1/4 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
1 pss Aura-murua (150g/pss)
1 kananmuna
2 dl kermaa 15%
1/2 dl omenamehua
1 tl valkoviini- tai balsamietikkaaSekoita kuivat aineet hyvin keskenään, lisää aura-muru, muna, kerma ja mehu.
Kuumenna seosta kulhossa vesihauteessa koko ajan ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.
Jäähdytä. Lisää tarvittaessa tilkka omenamehua ja mausta etikalla. Purkita.Kiitokset ! Kokeilen noista useampiakin vaikken niin sinapin suurystava olekkaan. Ovat taatusti hienoja kinkun kanssa. Mulla taitaa vaan tanakin jouluna olla kengurua ja ehka pikkupala krokodiilia…eli ausseissa joulu ja uusivuosi tyon merkeissa.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:En mä ole niitä kyselly kun mulle riittää tuo kahta en vaihda sinappi! 🙂 Mielestäni vaan oli syytä kiittää varsinkin kun noin monta ohjetta vielä tuli ja mun mielestäni muutama olisi todellakin kokeilemisen arvoinen.
Mää vaihdoin heti kun selvisi että, ko. sinappi nykyään valmistetaan Puolassa. :barf:
Me mieheni kanssa olemme tulossa Espanjaan tammikuun alussa ja tarkoitus olla 4 kuukautta. Miehelläni on siellä työ, mutta minun aikani ei kulu pelkästään olemalla, joten haluaisin tehdä jotain vapaaehtoistyötä esim. Suomalaisten lasten parissa, vaikka satujen lukijana . Tietenkin harrastan kirjoittamista ja yritän siellä vähän lämpimässä auringossa saada inspiraation jatkaa kirjan kirjoitustakin. Olen ammatissani ollut lastensuojelussa sosiaalikasvattajana yli 30 vuotta ja viimeiset vuodet siitä Perhetyön ohjaajana lastensuojeluperheille. Nyt olen jäänyt eläkkeelle, mutta en toimettomana haluaisi olla. Olen ollut myös vanhusten työssä ja mielenterveystyössä ennen lastensuojelua ja kehitysvammaistyökin on tuttua.Päiväkodissa olin kohta valmistumiseni jälkeen muutaman vuoden. Olen lapsirakas, omasta mielestäni positiivinen ihminen, joten tietenkin lapset on lähellä sydäntäni. Olen terve ja hyvinkin liikuntakykyinen ja liikunkin mielelläni paljon täällä Suomessa. Lenkkeilen, pyöräilen ja käymme mieheni kanssa tanssimassa aina kun on mahdollisuus. Kuntosalikaan ei ole vieras, joten nämä kerron siksi etten ”hengästy” lasten kanssa touhutessa ainakaan kovin helposti.Terveisin, kiittäen tiedoista kiitollisena . Hyvää joulua toivottaen, täältä Kristiinankaupungista, sateisesta ja pimeästä Suomesta! nimimerkillä ”tuulikki”.
Sorry, Vilperi, että luulin väärin.
Mutta, ihanaa, kun kiittelit kuitenkin. Nostan sulle hattua! 🙂
(Hyvä asenne sulla on.)Kiva, Blues, jos sait ”kokeiltavaa”.
Voi, voi, sun kanssas. Taas siellä niiden kengurujen kanssa joulusi hyppelet. 🙂
Miltäs se kroko jouluna maistuu. Ja entäs sitten se kenguru. 😕
Luulis, että kenguru on sitgeeetä.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:JPH kirjoitti:Mää vaihdoin heti kun selvisi että, ko. sinappi nykyään valmistetaan Puolassa. :barf:
Vaihtui se mullakin; nykyään se alkuperäinen on Auran sinappia vaikka hiukan arvokkaanpaa onkin. 🙂
Ja eikös toi vanha valmisteta nykyään ruotsissa vai olenko mä taas tiedoissani jälkijunassa?Suoratukka kirjoitti:Kiva, Blues, jos sait ”kokeiltavaa”.
Voi, voi, sun kanssas. Taas siellä niiden kengurujen kanssa joulusi hyppelet. 🙂
Miltäs se kroko jouluna maistuu. Ja entäs sitten se kenguru. 😕
Luulis, että kenguru on sitgeeetä.Croco on ihan OK mutta kengurua en ole koskaan syonyt. Kolleegani Philippe soi ja oli kuulemma niin hyvaa…mina en periaatteesta syo minkaanlaisia rottia, vaikka kuinka loikkisivat.
Hauskaa Joulua!
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.