SINAPPI – resepti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat SINAPPI – resepti

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Viestit
  • LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Mulle on jäänyt mielikuva, että joku kyseli sinappireseptiä.
    Onko tosi – en muista. :O
    Saiko vastauksia – en muista. 😕

    Tässä nyt kuitenkin olisi parit reseptit:

    SINAPPI

    4 rkl sinappijauhetta
    ½ tl suolaa
    4 rkl tomusokeria
    1 ½ rkl väkiviinaetikkaa
    2 ½ rkl vettä
    1-2 tl öljyä

    1. Sekoita keskenään kaikki muut aineet paitsi öljy.
    2. Kaada öljy seoksen pinnalle ja anna sinapin maustua ja tekeytyä huoneen lämmössä päivän tai pari.
    3. Sekoita sinappi ja öljy tasaiseksi ennen tarjoamista.

    Sinappi säilyy viileässä pitkään. Pane muutama tippa öljyä sinapin pinnalle suojaamaan kuivumiselta.

    MAAILMAN PARAS JOULUSINAPPI

    2 dl sinappijauhetta
    1 dl sokeria
    2 dl kuohukermaa
    1 rkl konjakkia

    1. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja kerma kattilassa.
    2. Keitä seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on mielestäsi riittävän sakeata.
    3. Nosta kattila liedeltä, anna sen jäähtyä ja mausta lopuksi tilkalla konjakkia.
    4. Sinappi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

    KEIHÄSEN HERKKUSINAPPI

    2 dl sinappijauhoja
    2 dl (tai vähemmän) sokeria
    2 dl vispikermaa tai maitoa
    ½-1 tl perunajauhoja
    2 dl kananmunia
    ½-1 rkl etikkaa

    1. Mittaa ainekset paitsi etikka kattilaan.
    2. Sekoita tasaiseksi velliksi ja ala kuumentaa. Hämmennä koko ajan.
    3. Anna kiehahtaa ja nosta kattila levyltä kylmään veteen jäähtymään.
    4. Lisää etikka ja tarkista maku.
    5. Purkita ja sulje hyvin.

    Tee kerralla iso annos, sillä maku paranee vanhetessaan.

    YHDEN TUTUN ANNELIN SINAPPI

    n. 100 g sinappijauhetta
    1½ dl sokeria
    1-2 dl erikoiskermaa
    2 tl perunajauhoja
    1 tl suolaa
    1 kananmuna
    valkopippuria
    ruokaöljyä
    viinietikkaa
    konjakkia

    1. Sekoita sinappijauhe, sokeri, kerma, perunajauhot, suola, kananmuna ja pippuri.
    2. Keitä muutama minuutti sekoittaen.
    3. Lisää loraus konjakkia, lusikallinen viinietikkaa ja muutama tippa ruokaöljyä.
    4. Purkita sinappi ja säilytä kylmässä.
    5. Sinappi on valmista muutaman päivän kuluttua.

    ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

    Ja vielä kaksi sinappikastike-resptiä:

    Sinappikastike:

    1/2 dl sinappijauhetta (Colman´s)
    1/2 dl sokeria
    2 rkl vettä
    1-2 rkl balsamiviinietikkaa
    1 dl öljyä
    1 dl hienonnettua tilliä
    (n.1/2 dl vettä)

    Sekoita sinappijauhe, sokeri ja vesi. Mausta sinappi balsamiviinietikalla. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen, emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Sekoita joukkoon runsaasti tillisilppua.

    Kastike:

    1 dl sinappia
    2 rkl sokeria
    1/2 -1 tl rouhittuja valkopippureita
    1 rkl valkoviinietikkaa
    1 dl öljyä
    (1/2 dl vettä)
    nippu hienonnettua tilliä

    Sekoita sinappi, sokeri, valkopippurirouhe ja etikka keskenään ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Lisää joukkoon tillisilppu.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    Kiitos ST! 🙂 Nyt on reseptit laitettu talteen konheelle ja täytyy kysyä emännältä, että mitä niistä kokeillaan!

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Ai Vilperi, se olitkin sit sinä!

    Ja ettei menisi liian monimutkaiseksi, niin täss on pari ohjetta lisää. 😉
    ————————————————————————-

    Herkullinen sinappi

    gluteeniton
    Valmistusaika: Alle 30 min
    Vaikeusaste: Helppo

    1,5 dl sinappijauhetta
    2,5 dl Flora ruoka -kasvirasvasekoitetta
    3 kpl kananmunaa
    1,5 dl juoksevaa hunajaa
    1 tl suolaa
    0,5 dl sherryä

    Sekoita sinappijauhe, Flora Ruoka, kananmunat ja hunaja kattilassa.
    Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sherryllä.
    Idea! Sherryn tilalla voit käyttää madeiraviiniä. Säilytä sinappia jääkaapissa.

    Marthan sinappi

    1 1/2 dl sinappijauhetta
    1 1/2 dl sokeria
    1 dl kuohukermaa
    1 dl vahvaa kahvijuomaa
    2 kananmunaa
    1 tl maizenaa
    1 rkl rypsiöljyä
    1 tl etikkaa

    Laita kuivat ainekset kattilaan. Riko munat kulhoon ja sekoita keltuainen rikki haarukalla.
    Sekoita joukkoon kerma, kahvi, öljy sekä etikka ja kaada kattilaan.
    Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
    Ota kattila liedeltä ja jäähdytä. Kaada jäähtynyt sinappi lasipurkkeihin.
    Säilytä sinappi kylmässä.

    Pikantti Aura-sinappi, n. 5 dl

    Ihan hyvää, varsinkin kun tykkää Aura-juustosta.
    Ohje on kotoisin: Valion Kodin ruokavuosi, joulu 1998.

    1 1/4 dl sinappijauhetta
    1 1/2 dl sokeria
    1/2 rkl perunajauhoja
    1 pss Aura-murua (150g/pss)
    1 kananmuna
    2 dl kermaa 15%
    1/2 dl omenamehua
    1 tl valkoviini- tai balsamietikkaa

    Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään, lisää aura-muru, muna, kerma ja mehu.
    Kuumenna seosta kulhossa vesihauteessa koko ajan ajan sekoittaen kunnes seos sakenee.
    Jäähdytä. Lisää tarvittaessa tilkka omenamehua ja mausta etikalla. Purkita.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928

    Kiitokset ! Kokeilen noista useampiakin vaikken niin sinapin suurystava olekkaan. Ovat taatusti hienoja kinkun kanssa. Mulla taitaa vaan tanakin jouluna olla kengurua ja ehka pikkupala krokodiilia…eli ausseissa joulu ja uusivuosi tyon merkeissa.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:

    En mä ole niitä kyselly kun mulle riittää tuo kahta en vaihda sinappi! 🙂 Mielestäni vaan oli syytä kiittää varsinkin kun noin monta ohjetta vielä tuli ja mun mielestäni muutama olisi todellakin kokeilemisen arvoinen.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä JPH
    JPH Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 18.12.2008
    Kirjoituksia: 0
    Vastauksia: 2

    Mää vaihdoin heti kun selvisi että, ko. sinappi nykyään valmistetaan Puolassa. :barf:

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä tuulikki
    tuulikki Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 02.12.2007
    Kirjoituksia: 1
    Vastauksia: 3

    Me mieheni kanssa olemme tulossa Espanjaan tammikuun alussa ja tarkoitus olla 4 kuukautta. Miehelläni on siellä työ, mutta minun aikani ei kulu pelkästään olemalla, joten haluaisin tehdä jotain vapaaehtoistyötä esim. Suomalaisten lasten parissa, vaikka satujen lukijana . Tietenkin harrastan kirjoittamista ja yritän siellä vähän lämpimässä auringossa saada inspiraation jatkaa kirjan kirjoitustakin. Olen ammatissani ollut lastensuojelussa sosiaalikasvattajana yli 30 vuotta ja viimeiset vuodet siitä Perhetyön ohjaajana lastensuojeluperheille. Nyt olen jäänyt eläkkeelle, mutta en toimettomana haluaisi olla. Olen ollut myös vanhusten työssä ja mielenterveystyössä ennen lastensuojelua ja kehitysvammaistyökin on tuttua.Päiväkodissa olin kohta valmistumiseni jälkeen muutaman vuoden. Olen lapsirakas, omasta mielestäni positiivinen ihminen, joten tietenkin lapset on lähellä sydäntäni. Olen terve ja hyvinkin liikuntakykyinen ja liikunkin mielelläni paljon täällä Suomessa. Lenkkeilen, pyöräilen ja käymme mieheni kanssa tanssimassa aina kun on mahdollisuus. Kuntosalikaan ei ole vieras, joten nämä kerron siksi etten ”hengästy” lasten kanssa touhutessa ainakaan kovin helposti.Terveisin, kiittäen tiedoista kiitollisena . Hyvää joulua toivottaen, täältä Kristiinankaupungista, sateisesta ja pimeästä Suomesta! nimimerkillä ”tuulikki”.

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Sorry, Vilperi, että luulin väärin.

    Mutta, ihanaa, kun kiittelit kuitenkin. Nostan sulle hattua! 🙂
    (Hyvä asenne sulla on.)

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä Suoratukka
    Suoratukka Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 17.10.2006
    Kirjoituksia: 112
    Vastauksia: 1765

    Kiva, Blues, jos sait ”kokeiltavaa”.

    Voi, voi, sun kanssas. Taas siellä niiden kengurujen kanssa joulusi hyppelet. 🙂

    Miltäs se kroko jouluna maistuu. Ja entäs sitten se kenguru. 😕
    Luulis, että kenguru on sitgeeetä.

    LINKKI

    Nimetön Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 01.01.1970
    Kirjoituksia:
    Vastauksia:
    JPH kirjoitti:

    Mää vaihdoin heti kun selvisi että, ko. sinappi nykyään valmistetaan Puolassa. :barf:

    Vaihtui se mullakin; nykyään se alkuperäinen on Auran sinappia vaikka hiukan arvokkaanpaa onkin. 🙂
    Ja eikös toi vanha valmisteta nykyään ruotsissa vai olenko mä taas tiedoissani jälkijunassa?

    LINKKI
    Profiilikuva käyttäjästä blues
    blues Ei kirjautuneena
    Liittynyt: 12.07.2006
    Kirjoituksia: 26
    Vastauksia: 1928
    Suoratukka kirjoitti:

    Kiva, Blues, jos sait ”kokeiltavaa”.

    Voi, voi, sun kanssas. Taas siellä niiden kengurujen kanssa joulusi hyppelet. 🙂

    Miltäs se kroko jouluna maistuu. Ja entäs sitten se kenguru. 😕
    Luulis, että kenguru on sitgeeetä.

    Croco on ihan OK mutta kengurua en ole koskaan syonyt. Kolleegani Philippe soi ja oli kuulemma niin hyvaa…mina en periaatteesta syo minkaanlaisia rottia, vaikka kuinka loikkisivat.

    Hauskaa Joulua!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.