silmäkirurgiasta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut silmäkirurgiasta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mielenkiinnolla kuulisin tai oikeammin lukisin mahdollisista kokemuksista silmäkirurgiasta Espanjassa . Tarkemmin Costalla.

  Erityisesti kaihilaserista , mutta tietenkin kaikki kokemukset silmäkirurgiasta kiinnostavat.

  Itselläni tulivat heti mieleen Quiron tai Xanit mahdollisina hoitopaikkoina.

  Jotenkin tuntuu siltä , että runsaasta mainostamisesta ja hintojen polkemisesta johtuen kyseessä on samanlainen ala kuin hammasimplanttibisnis. Minne mahtuu vastuullisten ja hyvien toimijoiden joukkoon pelkkiä helpon  rahan toivossa alalla olevia tai ihan selviä huijareitakin.

  Ja kun noita silmiä on vain kaksi , niin ei olisi oikein varaa ryssiä mahdollista leikkausta huijareiden käsissä.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Tiedän kyllä mitä Costaa (rannikkoa) santiago tarkoittaa, mutta tässä kokemuksia Torreviejan sairaalan silmäosastolta:

  Kun puhuin itse laserleikkauksesta, minua korjattiin, että nykyään hommat hoidetaan modernimmin ultraäänellä.
  Ainoa kivulias osa oli puudutuspiikki, itse toimenpide kesti noin neljännestunnin.
  Toinen silmä leikattiin kolmen viikon päästä ensimmäisestä. Pari jälkitarkastusta ja siinä se oli. Eikä maksanut euroakaan.

  Maailman kirkastui hetkessä. Tuliko se samalla paremmaksi, sitä en osaa sanoa.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Samaa mielta kuin Kojo, tee se leikkaus sairasvakuutus systeemissa. Tulos on yhta jos ei parempikin kuin yksityis klinikoilla.

  Pyyda omalta laakarilta lahete silmalaakarille joka ensin tarkastaa ja kertoo onko leikkaus viela tarpeen.

  Tama leikkaustekniikka on yleisin Espanjassa kaytettava.

  http://www.operacionojos.com/cirugia-ocular/cirugia-cataratas-faco/

  Yksinkertaista ja nopeaa.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kiitos vastauksesta kojo. En suinkaan  halunnut rajata aluetta vain meidän costaa koskevaksi . Mutta koska mun mahdollinen ”laserointi” tehdään oletettavasti täällä, niin tieto täkäläisistä vaihtoehdoista kiinnostaa. Paikkoja joissa näitä tehdään ,  löytyy välillä Nerja – Estepona vähintäänkin muutama kymmenen. Espanjan ylpeydessä Fugessakin usempia.

  Tehtiinkö sun operointi julkisella puolella ? Mä olen ollut siinä uskossa , että hampaat ja silmät ja kuulot saa hoidella omaan laskuun ja oman maksukykynsä puitteissa.

  Mä olen nyt vähän pinnallisesti tutustunut aiheeseen ja tekniikathan kehittyvät nopeaa vauhtia. Pelkkä kaihileikkaus ei ole enää mitään. Nyt , jos haluaa ja silmäleguri sen hyväksyy , saa silmäänsä , pelkän kaukolinssin , lähilinssin tai moniteholinssin , myös taittoviat pystytään hoitamaan samaan syssyyn. Tietysti ihan pientä lisämaksua vastaan.

  Ja tuntuu yksityisellä puolella hintahaitariakin löytyvän.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Kiitos vastauksesta myös suomenkieliselle p.toimistolle. Pitääpä kysyä omalääkäriltä asiasta .

  Mä pidin selvänä että mä menen yksityiselle puolelle tämän jutun kanssa. Lienee jäänyt selkäydinmuistiin Suomen  kuukausien loputtomat potilasjonot , ensin arvauskeskukseen , mistä lähete puolen vuoden jonoon silmälegurille ja sitten taas puolen vuoden – vuoden jonoon itse operaatioon. Ja voin olla väärässäkin , mutta mulla on semmoisia muistikuvia  , että julkisen puolen tekniikat eivät ole ainakaan Suomessa  viimeistä huutoa.

  Muthan jo kerran leikattiin täällä ja pakko antaa korkeat arvosanat täkäläiselle julkiselle terveydenhoidolle. Lisää kokemuksia saatiin ja saadaan koko ajan vaimon hieman vakavamman sairauden tiimoilta . Ja vaivoja ja tutkimuksia ja hoitoja säästämättä täällä toimitaan. Ja tuntuu siltä että sairaus on voitettu. Eli yhä annettava kiitettävä arvosana kaikesta.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Meilla on odotusaika 2-3 kk silmalaakarille siita kun oma laakarilta lahetteen sinne saa. Jos leikkaus on tarpeellinen niin laakari kylla sita sinulle ehdottaa.

  Meilla taas tassa odottelussa menee toiset 2-3 kk , ensin leikataan yksi silma ja kuukauden paasta toinen. Ainut harmillinen puoli asiassa on ehka se tiheaan tahtiin tippojen laittaminen leikkauksen jalkeen ja se puudutuspiikki . Aika pienet harmit.

  Taalla seka julkisen etta yksityisen puolen tekniikat ovat hyvat.

  ”Mä olen ollut siinä uskossa , että hampaat ja silmät ja kuulot saa hoidella omaan laskuun ja oman maksukykynsä puitteissa.”

  Silmasairaudet ja leikkaukset menee kokonaan sairasvakuutuksen laskuun. Lasit ei.

  Hammashoidossa saa vain hampaanpoistoa ja laakitysta.

  Korva-kurkkulaakari (Otorrino-laringologo) leikkaa , laakitsee ja teettaa kaikki esim. kuulotutkimukset. Kuulolaite ei.

  Omalta laakarilta kannattaa aina ensin kysya ennenkuin lahtee yksityiselle puolelle.

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 10 kuukautta sitten Ritacasanueva.
  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  santiago, ei ne silmälääkärit minulta edes mitään kysyneet taittovian korjaamisesta, mutta leikkausten jälkeen en ole tarvinnut silmälaseja eli entinen likinäköisyyteni jäi samalle leikkauspöydälle.
  Eikä mikään maksanut mitään.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Asia kiinnostaa. Ikänäkö vaivaa, mulla on lukulasit, tietokonelasit ja verstaalla suojalasien ja hitsausmaskin kanssa käytettävät siltä-väliltä -lasit, joilla ei oikeastaan näe mitään.

  Millaisilla plus-miinus -arvoilla voi lähteä hakemaan sosiaaliturvan maksamaa leikkausta? Ei kai sitä nyt ihan lepakko tarvitse olla?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mulla ei ole muuta tietoa kuin se , että kaihileikkaukset menevät läpi yleisellä puolella. Se , että näkö huononee muutenkin iän mukana saattaa olla toinen juttu.

  Asiaanhan saa varmuuden kysymällä omalääkäriltä. Ajanhan saa ,  tyyliin huomiseksi , eikä maksa mitään.

  Mulla on itselläni vakaa käsitys siitä, että kun se päivä tulee jolloin silmät operoidaan , se tapahtuu yksityisellä puolella. Luultavasti Quironilla. Pitää nyt vaan olla hissukseen ja kiltisti ja kysyä sitten josko Jefa antaisi siihen fyrkkaa.

  Näistä laser /ultraäänioperaatioista  ja niiden yhteydessä mahdollisesti asennettavista moniteholinsseistä sain lisätietoa. Ja saattaa olla , että ne eivät ole kovinkaan mullistava keksintö. Sattaa olla että niillä ei loppupeleissä näe oikein hyvin , ei lähelle eikä kauas.  Mutta näistä yksityiskohdista jokainen tietysti konsultoi ennen leikkausta silmälääkärin kanssa. Ja tekee omat yksilölliset päätöksensä.

  Näillä palstoillahan ei voi saada kuin suuntaa antavaa yleistä , mahdollisesti väärääkin tietoa.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  En halua tietenkään ottaa kantaa kenenkään päätöksiin enkä rahankäyttöön, kunhan aikani kuluksi kerron omia kokemuksiani ja huomioitani.

  Ainakin Torreviejan kunnallisen sairaalan ja paikallisen Quironin välillä käy vilkas autoliikenne, kun eri alojen lääkärit tekevät työ- ja leikkausvuoroja molemmissa sairaaloissa. Ilmeisesti rakkaudesta erikoisalaansa, tuskin rahanahneudesta, luulisin.
  Että siinä mielessä potilaalle sama, kummasta ovesta kävelee sisään.

  Itse olen kaihileikkausten lisäksi joutunut yhteen suurempaan silmaleikkaukseen, siis ilman laseria tehtävään. Narkoosissa ja leikkauksen jälkeen sairaalapäiviä. Sitten seuraavana kesänä pienen pirullisen epäuskon tai vainoharhaisuuden nakertaessa mieltäni, vaikka silmä vaikuttikin täysin parantuneelta, kävin kalliilla takuusti länsimaisella yksityisellä silmäkirurgilla näyttämässä tulosta. Hän kehui tuloksen maasta taivaaseen ja ihmetteli vielä päälle, miten arpi onkin saatu silmänpohjassa niin sileäksi. Häpeäkseni on tunnustettava, etten sillä hetkellä saanut arvostetulle kallispalkkaiselle asiantuntijalle sanottua, että ilmaiseksihan tämä tehtiin siellä tavallisten ihmisten puolella.

  Näin vaikeaa on turhamaisen ihmisen elämä.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  En mä epäile julkisen puolen tasoa.  Samat legurithan ne siellä työskentelevät kuin rahaa tekemässä yksityisellä.

  Mutta oikeasti kaihileikkaus ei ole kovin kallis yksityiselläkään puolella. Riippuen tietysti tapauksesta ja klinikasta. Hintahaarukka lienee melkoinen . Ja erittäin hyvämaineinen Quiron ei ole sieltä kalleimmasta päästä.

  Minäkin teen lopulliset päätökset sitten kun asia tulee oikeasti ajankohtaiseksi. Ja näissä kaihihommissa se voi tapahtua suunnilleen ylihuomenna tai kestää kymmenen vuotta?

   

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  No, viikon päästä kaihileikkaukseen,  oikein yksityiselle, 995 ekee silmää kohti. Kait Kela maksaa muutaman siitä kympin…  Saahan sitten ajella pimeällä yölläkin kohti Espanjaa ja säästää reissuissa hotelleista  😉

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Viitsitkö kertoa miten meni ja mitä tehtiin ja miltä tuntuu leikkauksen jälkeen. Kun olet toipunut ja totutellut uuteen tilanteeseen ilman kaihia.

  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Jo vain kerron, jos ei molemmat silmät mene pimeiksi. Ajattelin leikkauttaa molemmat kerralla, muuten toinen olisi siirtynyt ensi kesään.

   

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 9 kuukautta sitten Rekki.
  LINKKI

  Rekki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.01.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 160

  Lupasin Santiagolle kertoa kokemuksiani kaihileikauksestani. Kerrotaan nyt muillekin, Suomessa on nyt  leikattu mun silmät. Tuntui ei-residentille olevan kalliin sorttisia ne yksityisleikkaukset Espanjassa, ainakin Quiron oli arvokas, Alicantessa on  kehuttu paikka, mutta ei sekään olisi ollut mitenkään edullinen.

  Vantaan, Kuopion ja Jyväskylän silmäsairaaloilla on/oli tarjous kaihileikkauksesta. Normaali hinta, kaksi silmää,  on 2.950 euroa, tavallinen vakiomykiö. Tarjoushinta oli Kelan alennuksen, n. 200 €, 1.760 €.

  Hauska homma, samat kirurgit leikkaavat niin Vantaalla kuin kalliimmissa Helsingin ja Espoon silmäsairaaloissa.

  Ei mennyt silmät pimeäksi 😉  Nyt on viisi päivää katseltu ilman laseja ja johan näkö (ja muukin eläminen) muuttui. Aurinkolaseja joutui käyttämään sisälläkin alussa pari pv, tuntuu olevan kovin kirkasta, ulkona olemisesta puhumattakaan. Nyt on jo tapit ja sauvat hiukan asettuneet, mutta keskellä päivää, nyt jopa paistaa aurinko Suomessakin, on tummat klasit käytössä välillä sisälläkin.

  Näkö on nyt kuin nuorena, sotaväessä valiot ammuttaessa. Pimeässä ajaminenkin on helppoa, kojetaulun valoja sai pienennellä. Pystyn jopa lukemaan ilman laseja tabloit-Hesaria, muutakin kuin otsikot. Totuuden nimessä, helpompi on käyttää uusia Shellin optikon kolmen euron +1 laseja. Ja nyt ei tarvitse ulkona enempää kuin sisälläkään pyöritellä päätä, kunhan vain silmiä kääntelee  🙂

  Ultraäänellä kahdesta reiästä mykiö velliksi, imaisu ja huutelu. Tekomykiöt muljautettiin rullana tilalle reiistä ja kait vähän tasoiteltiin ja se oli siinä. Vajaa tunti pöydällä eikä tuntunut miltään. Koko aikaa meni pari tuntia odotellessa ja silmien mittauksissa/kirurgin valitsemassa sopivat tekomykiöt jne. Ehdotti, että laita vakiomykiö ja uskoin siihen.

  Saahan niitä monitehomykiöitä yms, mutta en ole kovin innostunut. Mulla on ollut entisiä moniteholasejakin, mutta aina piti keikutella päätä, milloin näkee parhaiten ja kovin pieni se terävähkö alue oli. Ne moniteholinssit olisi ollut melko hintavia, esimerkiksi n. 4.800 euroa kaksi silmää, kun kaksi vakiolinsseineen maksoi 1.760 euroa.

  Ja olisi pitänyt aikoja sitten silmälääkärille ja leikkauttaa, moneen kertaan optikot ovat saaneet taskuunsa sen hinnan, kun aina ovat myyneet nyt ”paremmat” lasit, kun taittosi on heikennyt…..

  Nyt pitää tiputella neljä viikkoa 4 krt/vrk tippoja silmiin, isoin murhe on, ettei muista 😉 Ja lokakuun alkupuolella nokka kohti Espanjaa, ilman laseja 😀

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 9 kuukautta sitten Rekki.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.