Sierra de Mijas

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Sierra de Mijas

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tässä erinomainen opaskirja mijasvuorten luonnosta kiinnostuneille:Guia de la Sierra de Mijas.
  Juan Antonio Gomez Alarcon.Kirja on sekä espanjan ,että englanninkielinen.Kertoo värikuvien kanssa kasveista ,eläimistä,patikka-ja fillarireiteistä,geologiasta,luolista jne.Toimii myös kivana espanjan oppikirjana,itse olen enemmänkin ns.itseoppinut espanjan harrastaja ,ja en pidä espanjankielistä tekstiä vaikeana.Vieressä aina myös sama englanniksi,mikä tietysti huomattavasti helpottaa jos tarvitsee käännösapua.Itse ostin kys .opuksen Fugen Eroskista,h.17€.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  kiitos vinkistä, Santiago! Me ollaan piakkoin muuttamassa (toivottavasti) Mijasiin, ja kirja kuulostaa just siltä mitä mä olen hakenut! (saiskohan sen tilattua tänne Suomeen..?)

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Kylään vai Costalle?

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  kylään. onko sulla siitä jotain sanottavaa? se on ihana paikka eikö :)?

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Moi Mrs S!

  Mijas ON upea paikka. Mun sanomisiani asiasta löydät mm. tästä ketjusta:

  http://espanja.org/node/6410

  (pitkä ketju, mutta selaa)

  ja laittamalla hakuun ”Mijasin kirkot”, siinäkin jutussa on lisää Mijas vinkkejä.

  Kun tulet, niin aloita kylään tutustuminen käymällä Ayuntamienton ulkomaalaisosastolla, puhuvat hyvää englantia ja auttavat varmasti alkuun, jos tarvit apua missään virallisissa asioissa. Se on siinä ovesta heti oikealle, ayuntamiento on bussipysäkkiä vastapäätä.

  Turistitoimistosta saat paljon tietoa ja karttoja ja aikatalulut kunnan järjestämiin ilmaisiin patikointiretkiin. Vuorille ei myöskään tarvi pelätä eksyvänsä, siitä vaan polkuja samoamaan vaikka ilman karttaa: nousut on niin jyrkkiä että aina tiedät ettet kulje ympyrää ja yleensä näet ylhäältä kylään joten tiedät, mihin suuntaan pitää kävellä että pääsee takaisin päin. 🙂

  Ruokapaikoista uutena vinkkinä Bar La Fuente, ihan siinä huoltoaseman vieressä ekana oikealla kun lähdetään Fuengirolasta tullessa ajamaan kohti keskustaa. Kohtuuhintaista ja hyvää espanjalaista perusruokaa ja ystävällinen palvelu.

  Bilettäjän paikka Mijas ei ole.

  Se, että kylä olisi kylmä ja jatkuvasti ”pilven sisällä” on ihan liioittelua, sadepäiviä on rannikolla kuitenkin vähän, tosin sitten kun sataa niin Mijasissa on usein hernerokkasumu, eli se pilvi päällä. Tuulista on usein ja viileämpää kuin merenrannassa kyllä. Kesällä se ei ole huono juttu. Maisemat ja näköalat aivan mahtavat.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  Voi kiitos, Kris, viiden tähden vastauksesta!! Kävin lukemassa myös tuon ketjun ja Mijas (pueblo) kuulostaa jo melkein meidän kodilta 🙂 ! Mutta mikä on lämpöpumppu (siis tajuan suunnilleen, mutta en tarkemmin–)…? Sanoit, että uudemman kodin ostaminen saattaisi olla viisasta, mutta mä taitaisin tykätä nimenomaan niistä vanhoista (jotka sitäpaitsi todnäk on halvempiakin?).. Onko sellanen sitten talvella ihan mahdoton? Meneekö huonekalut pilalle? ja koko talvi flunssaa potiessa? Kai eristyksiä ym lämpöpumppuja (?) voi lisäillä pikkuhiljaa vanhaankin rakennukseen vai onko sellanen tosi kallista?

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Jos tavoittelet vähänkään samantasoista asumista kuin suomessa ,uusi rakennuskanta osittain muistuttaa sitä.Nykyään ikkunat ovat kaksinkertaisia,kylppärissä (sähkö)lattialämpö,ilmastointi/lämpöpumppu,seinissä voi olla jonkinsortin eristeet,parkettilattiat ja tämmöistä.Vanhoissa rakennuksissa on seinät tiiltä,tarpeeksi vanhoissa kiveä/savea/semua ja mitä lie,alkeelliset ikkunat,ovien alla kahden sentin rako,välikatto voi olla olkea, kaiketi kipsillä sidottuna ja sen semmoista,eli aika eksoottista esim.hirsitalon jälkeen.Siis jos kaipaat ylläreitä elämään pieni rakennusprojekti voisi olla se juttu.Tässä yksi näkökanta asiaan,eli älä ota tätä liian vakavasti .Vaikka tää kaikki onkin totta,täällä espanjassa kaikki on mahdollista tai sitten ei,ja ensi viikolla toisinpäin.

  LINKKI

  kris
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2006
  Kirjoituksia: 41
  Vastauksia: 520

  Mrs S, älä ota Santiagon neuvoja lannistavina, mutta ota ne sinänsä vakavasti, että Santiago todella tietää mistä puhuu. Minä puolestani sanon, että asukaa ihmeessä vuokralla aluksi ja etsikää koti rauhassa ja huolella.

  Mijas on hieno paikka, mutta kun asut ensin jonkin aikaa niin näet viihdytkö. Miinuspuoliakin on: palveluita on, mutta ei kovasti, kylä on pieni ja esim. supermarkettien valikoimat varsin suppeat. Montaa juttua varten auto on aika välttämátön, etenkin pienen lapsen kanssa, vaikka bussitkin tietysti periaatteessa kulkevat.

  Lämpöpumppu on sellainen vehje, jolla talvella lämmitetään, kesállä viilennetään, ei siis keskuslämmitys tai ilmastointi, mutta suunnilleen tekee samoja juttuja. Mutta jos eristys ei ole kunnossa niin kaikista laitteista tulee vain rahanmenoa sähkölaskuun.

  Minä en ole flunssia potenut sumujen vuoksi – tosin asuntokin on niitä uusia ja on lämmitysvehkeet – ja yksi etu rantaan verrattuna on että täällä ei ole ihan niin kosteaa. Toissatalvena oli kuitenkin pari pakkasaamuakin, joten ilman lämmitystä ei ole kivaa.

  Asunnonetsintään http://www.mijasproperties.com, englantilaisia, olleet kylässä parikymmentä vuotta, luotettavia ja osaavat asiansa.

  LINKKI

  Mrs S
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2008
  Kirjoituksia: 29
  Vastauksia: 78

  kiitos, taas, Kris!! Ja Santiago!! Otan (kaikista, mahd. tulevistakin 🙂 )neuvoista ihan varmasti vaarin.

  Sä siis, Kris, asut Mijas pueblossa? Voisitko kertoa miten sä olet päätynyt sinne, miksi sä tahdot elää just siellä?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.