Serkku osti asunnon Turkista, huonosti kävi

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Serkku osti asunnon Turkista, huonosti kävi

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mirlo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.06.2009
  Kirjoituksia: 27
  Vastauksia: 36

  Pääsivät eläkkeelle ja halusivat talveksi etelän lämpöön, ostivat Antalaysta asunnon, kun halvalla sai.

  Oleskelulupakäytäntö muuttui viime keväänä aika kurjaksi. Sen saa vain kolmensi kuukaudeksi kerrallaan ja pitää olla kolme kuukautta pois maasta ennenkuin voi hakea uutta.

  Lupahakemuksen liitteeksi tarvitaan paljon papereita, eläkeasiakirja, virkatodistus, varallisuustodistus ym. Kaikki alkuperäisinä ja notaarin vahviatamina kopioina.                Tarvitaan Turkkilainen vakuutus 1000€ kappale ja suomalainen matkavakuutus, jossa 30.000€ kuolemantapausturva. Lupa haetaan paikalliselta poliisiasemalta ja on kuulemma vikeaa ja vastenmielistä.

  Menivät sitten viime syyskuussa ensimmäiselle talvireissulle, poliisi katsoi passeista, että olivat tulleet 4 päivää liian aikaisin, olisi pitänyt olla pois maasta vähintään 90 päivää.  Molemmille 400€ sakkoa.

  Pitää olla tarkkana lupien kanssa koska ne tarkastetaan vasta maasta poistuttaessa ja sitten se riemu alkaa, kun ei pääse lähtemään ja Finnairin kone meni.

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Ehkä niillä turkeilla on sittenkin kova hinku EU:n jäseniksi, kun noin vaikeaksi asian tekevät.

  Vaan ainahan se noin menee – ostaa piti, kun halvalla sai.  Vahingonilo on puhtainta iloa, siihen kun ei liity yhtään kateutta.:)

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Muutama puolituttu muusikko osti Turkista porukalla edullisesti suurehkon loma-asunnon sellaiselta paikalta jossa oli vasta keltaiset kepit maassa tontin merkkinä. Jotain pienkerros-/luhtitaloja siihen sitten nousi, isoilla uima-altailla. Kuvia kaveri esitteli mobiilillaan ja hyvältähän tuo näytti. Tosin näytti olevan keskellä ei mitään.

  Ehkä hyvä ratkaisu sellaiselle porukalle jossa on useampia perheitä, joista kukaan ei ehdi olla paikan päällä yhtä soittoa sitä kolmea kuukautta. Jos kyllä sellaisesta ei siinä edes keskusteltu, mutta tietäen henkilöt, niin tuskinpa kukaan ehtii kerralla olla yli paria kuukautta, jos sitäkään.

  No, voipi olla, että heillekin tulee vastaan yllätyksiä tuossa maassa. Itse en ostaisi loma-asuntoa islamilaisesta maasta, kun en niissä muutenkaan tykkää edes käydä. Joo tiedän, makuasia.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Siellä lienee kuitenkin aika kylmää talvella? Minä en kyllä ymmärrä moisten paikkojen viehätystä.

  Vaan saa itsekukin, mitä ansaitsee.

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Nyt kun Portugali on noussut esille uutena veroparatiisina suomalaiselle kustannustietoiselle eläkeläiselle ja maastamuuttajalle muutenkin, olen odotellut jotain vastaavia uutisia sieltäkin. Lienee vain ajan kysymys kun lupaukset pettävät ja valitus alkaa .

  LINKKI

  juki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.08.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 68

  <h5>Kerran käyneenä viikon mittaisella Círculo de Lectoresin kirjakeho reissulla olleena en paljoa ehtinyt maasta saamaan kiini sillä aamusta iltaan juostiin oppaan perässä paikasta toiseen mm. Antalya,Konia,Kappadokkia,Alania…Huippu tasokkaat hotellit palveluineen.Lento 199€ ja hotellit täysihoitaineen 139€.Saksalais turisteja palvottiin ja toisena tulivat venäläiset…Lentokentän väki oli kuin entisestä Neuvostoliitosta.Maaliskuu oli yllättävän kylmä esi. Antalya on samalla korkeudella kuin Toledo Espanjassa.Appelsiinit olivat pahannäköisiä,banaaneja oli vain tienvarsilla myynnissä.Lämmitys hoitui 99;sti aurinkopaneeleilla ja kerrostaloissa parvekkeilla asukkailla oli jokaisella oma takkansa.En lähtisi asumaan sinne jotain sieltä puuttui mitä Espanjassa on…</h5>

  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Santi – tämä Portugalin veroparatiisius on kuulemma saamassa nolon lopun ja piakkoin voinee jo aloittaa pidättää henkeä.

  LINKKI

  L-tarzan
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.11.2014
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  ”Santi – tämä Portugalin veroparatiisius on kuulemma saamassa nolon lopun ja piakkoin voinee jo aloittaa pidättää henkeä.”

  Olipa tuuri, etta satuin oikealle palstalle. Voisitko kertoa mita kuulemma on Portugalin veroparatiisille tapahtumassa? Onko Espanjasta lahtijoita? Saako asunnon helposti myytya jotta voi lahtea?

   

   

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Se mitä asiasta tiedän on tietoa jostain sekalaisista lähteistä. Pääviestinä verovapaus kymmeneksi vuodeksi . Ilmeisesti ehtona vähintäänkin papereiden siirto sinne ja mahdollisesti asunnon osto. Tämä eu-kansalaisille. Ideana se , että ulkomaan elävät tuovat rahaa maahan asuessaan siellä. Toinen kuvio on eu-oleskeluluvan ”myynti” sillä että sijoittaa maahan 500 ooo tai oliko se 1 000 000€. Tämä eu:n ulkopuolisille. Tätä tarjousta ovat käyttäneet kiinalaiset ja venäläiset , ainakin. Luultavasti Portugali ei sinänsä kiinnosta , mutta se tuo mukanaan vapaan matkustusoikeuden koko eu:n alueella. Ilman viisumeita. Ja sitten se mutta. Eu on jo kiinnittänyt huomiota tähän vapaamatkustamiseen. Ja saattaa olla , että sille tulee loppu.  Mitä tulee tuohon suomalaistenkin keksimään verovapauteen, suhtautuisin siihen tietyllä varauksella. Tuntien Portugalin poliittisen ja taloudellisen epävakauden , voi laki muuttua yön yli. Ja niillehän se ei ole ongelma kenellä on pätäkkää muuttaa taas muualle ja jättää Portugalin omaisuus sinne myyntiin, mutta tavallinen eläkeläinen voi olla vähän ihmeissään , että mitä nyt.  Mutta monellehan millään muulla ei ole mitään väliä kuin sillä , että ei tarvitse maksaa veroja.  Ollaan valmiita tinkimään elintasosta  , joka on esim. Espanjassa kuitenkin eri tasolla kuin Portugalissa, kun säästää muutaman donan vuodessa.  Jos säästää sittenkään kun laskee sen mitä koko kuvio tuo tullessaan.

  Tarmo voisi kertoa vähän tarkemmin asiasta . Ei väliä onko se faktaa tai fiktiota . Aihe on jotensakin mielenkiintoinen , vaikka se on varmaa , että itse en sinne muuta.

  Muuten , portugalin kielikin on sitten ihan oma lukunsa , ei läheskään niin helppo oppia , eikä muuten niin käyttökelpoinenkaan , kuin espanja. Toisaalta sehän ei taida suurinta osaa wannabe veropakolaisista haitata. Eivät ne aio ikinä oppia kieltä , eikä sen puoleen tietää mitää yhteiskunnastakaan missä aikovat asua ja olla kirjoilla.

  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 5 kuukautta sitten santiago.
  LINKKI

  Tarmo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.06.2014
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 298

  Tuosta kielestä – aika monet puhuvat englantia, siis ihan eri tasolla kuin Espanjassa. Espanjaa ei tunnusta kukaan puhuvansa.

  Mä en todella muista, mistä tuo käsitys on tullut, mutta en mä siitä kyllä ole unta nähnyt. Joko luin tai kuulin, että tuo juttu ei pitkälle lennä. Oliskohan siinä tulossa jokin perustuslain tasoinen mutka matkaan?

  No, mua ei ainakaan mikään saisi sinne sateeseen ja kylmään muuttamaan, vaikkakin Porto on kyllä todella hieno kaupunki. Koko Atlantin rannikko on helkkarin epävakainen säiden suhteen. Esimerkiksi Espanjan puolella Costa de la Luz on seutua, jossa on maan korkeimmat itsemurhaluvut. Se jatkuva tuuli vie ihmisiltä järjen, sanotaan.

  LINKKI

  Loikkari
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2013
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 235

  Ja pääasiahan on että kun ei minulla niin ei sitten muillakaan! Jos menee persiilleen niin onpa se toisten mielestä mukavaa, pitää oikein päästä kertomaan se ”mitä minä sanoin” tai vastaavaa. On se kantava voima tuo vahingonilo, varmaan kateuden jälkeen se toiseksi voimakkain vietti Suomalaisessa luonteessa.

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  …portugalin kielikin on sitten ihan oma lukunsa , ei läheskään niin helppo oppia , eikä muuten niin käyttökelpoinenkaan…

  Jep.

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Toi oli hyva. Latinalainen kielihan se on portugalikin. Ihan opittavissa jonka todistin asuttuani Portugalissa 86-89, ja hauskaa oli. Jos suomalaiset ovat vakavamielisia ja masentuneita niin mites sitten portugalilaiset. Siella vaan rokkaavat fadon tahtiin ja syovat bacalhauta ja grillikanaa 🙂

   

  LINKKI

  arnold malaga
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.07.2010
  Kirjoituksia: 79
  Vastauksia: 2846

  Juu… Fado on haikea ja vaikea laji. En osaa. 🙂

  Mutta nyt maistuisi kyllä kunnon Bacalhau-paistos. Vaikkapa Peixe em Lisboa.

   

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.