Saunalahden nettipuhelin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Saunalahden nettipuhelin

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  Useimmat netin käyttäjät tietävät Skypen. Mutta minulle oli ihan uutta Saunalahden Nettipuhelin.

  Idea on lähes sama kuin Skypellä. Siis soitetaan tietokoneella (tai voip-puhelimella) käyttäen nettiyhteyttä. Ja jos nettiyhteys on rajaton, niin puhelut ei usein ”maksa mitään”.

  http://saunalahti.fi/nettipuhelin/ ositteesta löytyy lisää tietoa, mutta tässäpä kirjoitettuna lyhyesti.

  Skypeä käyttäneenä olen huomannut että puhelun laatu heittelee tosi paljon, puhelun aikana ja varsinkin puhelukohtaisesti. Johtunee käsitykseni mukaan siitä että puhelu reitittyy aina tilanteen mukaisesti eri palvelimien kautta. Sen sijaan Sauniksen Nettipuhelin on ääänen laadultaan mielestäni jopa parempi kuin tavallinen GSM-puhelu; tämä tietysti riippuu paljon siitä millaista kuuloke/mikorfoni laitteistoa käytät.
  Nettipuhelimen puhelu reitittyy aina Sauniksen oman palvelimen kautta.

  Hintavertailua:

  Skype – Skype ilmainen
  Nettipuhelin – Nettipuhelin ilmainen

  Skype – Suomen lanka 2,9 snt /min
  Nettipuhelin Suomen lanka 1 snt /min + 10 snt /puhelu

  Skype -Suomen kännykkä 19 snt /min
  Nettipuhelin – Suomen kännykkä 7 snt /min + 10 snt /puhelu —- SAUNALAHDEN liittymiin 0 snt 3000 min/kk

  Nettipuhelimessa ei ole aloitus eikä kuukausimaksua. Saat suomalaisen lankapuhelinnumeron (voit siirtää vanhan numerosi) johon ystäväsi voivat soittaa suomen hinnoilla olet missä vain, kunhan kone ja ko. ohjelma on auki.

  Hmmm… menipä mainonnaksi 😉 en siis ole mitenkään sidoksissa puhelinyhtiöön.

  Ja sitten vielä viikon vinkki:

  http://www.eniro.fi palvelusta saat ilmaiseksi (melkein) suomalaiset henkilöiden puhelinnumerot. Usien niissä vielä näkyy kenen operaattorin liittymä henkilöllä on.

  Enirossa täytyy kerran lähettää tekstiviesti joka maksaa 25 snt, paluviestissä saat kestokäyttöisen kirjautumisnumeron ja tämän jälkeen haku on ilmaista.

  LINKKI

  Rontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 07.01.2007
  Kirjoituksia: 7
  Vastauksia: 320

  oon kyseistä palveluu käyttänyt puolivuotta
  toimii hyvin.

  LINKKI

  Taspani M
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.12.2007
  Kirjoituksia: 12
  Vastauksia: 129

  Skypen vaihtoehto katsopa http://www.cellip.fi tai http://www.cellip.se
  näillä monipuolinen valikoima laajakaistapuhelinsysteemeitä niin yksityisille kuin firmoille, ja myös nettipuhelin, siis vaikka läppäristä, ja nettikännykkä suoraan wlan-ominaisuudella varustetuista kännyköistä. itse vaihdoin Ruotsissa juuri Telian (Someran)liittymän tähän laajakaistapuhelimeen ja kuuluvuus just kuin Telailla, mutta hinnat aivan toista luokkaa.
  Ulkomailla asuvan kannalta kiintoisaa on, että sen peruslooran voi ottaa mukaansa ja asentaa uudessa asuinpaikassa sen laajakaistaan, ja soitella kotimaan hinnoilla kotimaahan ja päinvastoin.

  Nettipuhelimena cellip kehuu olevansa skypeä edullisempi, hintalistojen perusteella onkin. mutta en ole kokeillut
  Skype on tietty siitä edullinen että se on niin monella muuallakin ja ne puhelut ovat sitten skype-skype ilmaisia niinkuin cellip-cellip.

  Näitä nettipuhelin/kännykkä järjestelmiä on toki muitakin, esim Gizmo, mutta vaikutti vähän monimutkaiselta maallikosta.

  LINKKI

  LakuPekka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 25.11.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 394

  Heippa,

  Herätkää, että jos jokainen meistä käyttäisi eri palveluntarjoajan Skype tyyppistä Voip -palvelua, niin se pilaisi koko jutun. Tästä seuraisi ennen pitkään se, ettei kukaan enää löytäisi toisiaan ainakaan netin kautta.

  Olen ollut tyytyväinen Skypen tarjontaan, sillä puhelinlaskuni ovat tipahtaneet 80 % aiempaan ja voin tehdä bisnestä Espanjasta käsin aivan eri tasolla kuin aiemmin.

  Suomalainen Saunalahti tuskin koskaan pääsee vakavasti kilpailemaan näistä kansainvälisistä Voip – markkinoista samalla tasolla kuin Skype? Minusta on melko turha kitistä hinnoista tai palvelun laadusta, kun tarjotut palvelut eivät maksaa (juuri) mitään. Minusta pitäisi tehdä selkeä pesäero siihen, että mikä on Voip -maailma ja toisaalta mikä on ero perinteisen lanka- ja langattoman verkon; eletään täysin eri maailmoissa.

  Skype on vahvasti tulossa kännyköihin ja saankin pian Nokian uuden 95 8G:n testattavaksi, jossa Skype puhelut pitäisi pelittää?

  Toivoisin, että porukka pysyisi Skype leirissä jatkossakin, jotta löytäisimme toisemme.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Jos olisimme Suomessa, kilpailuvirasto varmaan puuttuisi LakuPekan kilpailua rajoittavaan kehotukseen. Omalla koneellani on ladattuna noin viisi puhelinohjelmaa ja käytän, tai siis lähinnä vaimoni käyttää, niitä aina sen mukaan mikä on edullisinta kussakin tapauksessa. Hinnat vaihtelevat suurestikin riippuen mihin soitetaan (kännykkä/kiinteä) ja mistä maasta soitetaan ja minne.

  Aika työlästä sinänsä tutkia mokomia centtejä. Itse en viitsi muuta kuin veetuilla Telefonicalle olemalla käyttämättä heidän palvelujaan kuin minimissään. Tosin eivät ole vielä minua noteeranneet muutamien miljoonien joukosta..ainakaan henkilökohtaisesti.

  LINKKI

  okebo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 28.12.2006
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 62

  En mitenkään ole Skypeä vastaan, on se minullakin koneessa.

  Mutta nyt Saunalahden Nettipuhelinta käyttäneenä enemmänkin, kehun edelleen tasaista ja jatkuvaa laatua.

  Käytän Nettipuhelinta Nokian N95 puhelimen ja langattoman verkon kautta. Näin ei mahdollinen tietokoneen huono mikki/kaiuttimet /äänen kierto heikennä laatua.

  Vastapuoli kysyykin minulta usein että miten on näin hyvä puheen laatu (varsinkin ne jotka tietävät että olen ulkomailla). Väittäisin että laatu on VÄHINTÄÄN yhtä hyvä kuin tavallisessa kännypuhelussa.

  Ystävien ja sukulaisten väliseen puheluun voi Skypeä käyttää vaikka se joskus kierrättää ääntä pienellä viiveellä.

  Työpuhelut hoidan ehdottomasti ja vain joko normaalin puhelinverkon tai nettipuhelimen kautta. Arvostan asiakkaitani ja yhteistyökumppaneitani sen verran että en ala selittelemään valintojani huonon äänen laadun vuoksi.

  Ai niin vielä niistä senttien laskemisesta, tämähän on edullisempi kuin Skype.

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Skypellä on ominaisuuksia, joita esim. Saunalahden nettipuhelimessa ei liene ole. Skypellä voit mm. katsella videokuvaa vastapuolen kamerasta, lähettää liitetiedostoja, kirjoittaa chatti-viestejä ja muodostaa neuvottelupuheluita ja -chatteja. Skype on siis toiminnoiltaan lähempänä Windows Live Messengeriä.

  Jostain syystä en ole saanut omassa tietokoneessani Saunalahden ohjelmaa toimimaan hyvin äänen laadun suhteen. Särisee, vaikka miten asetuksia rukkaa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.