Samuel susirajan takaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Samuel susirajan takaa

 • Tämä aihe sisältää 35 vastaukset, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta sitten Raya toimesta.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25

  Tervehdys vaan kaikille Orkkilaisille täältä ”susirajan takaa”, Extremadurasta. Liityin joukkoonne siinä toivossa, että kaikki suomalaiset eivät olisi Aurinkorannikolla, vaan että täältä syrjemmästäkin löytyisi joku, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia vihreästä ja energiaa säästävästä asumisesta (perinteisissä paksuseinäisissä taloissa), syrjäkylien kehittämisestä, yrittämisestä Espanjassa ja sen sellaisesta.

  Pari kuukautta sitten palasin Espanjaan kolmen Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen. Ennen Lontoon ”reissua” tuli asuttua 4 vuotta Málagassa, siellä ”toisella puolella”, eli Rincon de la Victorian lähellä. Palasin Málagaan, mutta tuttava houkutteli tutustumaan Extremaduraan, sanoi että täältä löytyy se aito, oikea Espanja. Olen yksityisyrittäjä, toimistoni on siellä missä on virtaa, läppäri ja nettiyhteys, joten otin kutsun vastaan. Piti palata kuukauden jälkeen Málagaan, mutta maalaispoikana menetin sydämeni hetkessä täkäläisille maisemille ja mukaville ihmisille. Nyt punkkaan tuttavan vierashuoneessa kunnes löytyy jostain finca tai casa de pueblo, jota voin alkaa remontoida kodiksi itselleni.

  Unelmana on elää niin itsellisesti (self-sufficient) kuin mahdollista, eli tuottaa itse sähköt aurinkopaneeleilla, kasvattaa omat vihannekset jne.

  Anteeksipyyntö sekakielisyydestä, olen hiukan ”ei kenenkään maalla” näissä itseilmaisuasioissa. Espanja pääsi jo vähän unohtumaan, englanti tuppaa ensimmäisenä mieleen ja ensimmäiset kuusi vuotta Suomesta lähdettyäni en tavannut ainuttakaan suomalaista jonka kanssa pitää yllä omaa kieltäni.

  Ikää on 45 vuotta, olen sinkku ja kuten kuvasta voi arvata, pidän eläimistä. Ovat usein ihmisiä luotettavampia… 😉

  LINKKI

  Ocaso
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.06.2008
  Kirjoituksia: 276
  Vastauksia: 375

  Terve Samuel, olet päätynyt hienolle alueelle espanjassa. Varsinkin Cáceres on komea pieni iso kaupunki kaikkine palveluineen. Extremaduran luonto on myös yksi espanjan tarkimmin varjelluista salaisuuksista upeine metsineen ja villieläimineen. Extremaduran halki kulkee myös Guadiana joki, ja josta pohjoiseen myös on yksi espanjan vaikuttavimmista tekojärvistä eli Embalse de Alcántara jonka ympärillä voit nähdä peurojen liikkuvan jos onni on matkassa.

  Tulet myös törmäämään moneen kylään jolla on kaima eteläamerikassa, iso osa valloittajista ja heidän seurueistaan/miehistöistään oli nimenomaan Extremadurasta kotoisin, kuten Hernán Cortés joka ”valloitti” Meksikon, Francisco Pizarro joka liitti Inkojen territoriot espanjaan, Pedro de Valdivia joka ”valloitti” Chilen … jne, jne.

  Ota ajastasi kaikki irti Extremadurassa, alue on hieno. Ja tietenkin, onnea matkaan !

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Terve vaan,kiva saada infoa hieman muualtakin kuin perinteisiltä suomalaisalueilta.Itsekin katselin joku aika sitten kämppämarkkinoita mm. extremadurassa päin.Kylläkin enemmänkin yleisestä mielenkiinnosta kuin vakavissani.Jos siitä ei ole kovin paljon vaivaa ,kuulisin mielelläni miten fincaprojektisi edistyy ja mahdollisia huomioitasi asian tiimoilta,hinnoista ,eri paikkakunnista,yleensä kaikesta.Olisi ainakin mulle kivaa oikeata käytännön tietoa espanjasta.

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  tervetuloa. Teit todella suuren vaikutuksen avauksellasi. Kosketusta lisää, että olen saman ikäinen ja seikkailunhaluinen itsekin. Sinä olet päässyt sen kuitenkin rohkeana miehenä toteuttamaan. Ihailen elämäntapaasi ja salaisessa mielessä suuresti kadehdin.
  Työn tarttis olla sellainen, mitä voisi tehdä missä vaan ja silti palkka juoksisi. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot saisi hoidettua.

  Hyvä, kun mainostat ja kerrot tuolta suunnalta elämästäsi. Tyttäreni haluaa lähteä sinne suuntaan, missä on vähiten ns. kalenteriasukkaita. 🙂 Tuo seutuhan kuulostaakin sellaiselta, tosi mielenkiintoiselta ja kauniilta.

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25

  Ensin alkuun pieni tarkennus, eli asun siis itse asiassa Casar de Cáceresissa, kylässä hiukan Cáceresin ulkopuolella. Ikkunani ulkopuolella, naapuritontilla, laiduntaa valkoinen hevonen ja aamulenkin varrella tulee sitten nähtyä lähestulkoon kaikki muut maaseudun elävät, eli kyseessä on todellakin el campo. Kaupunkiin minua ei saa enää kirveelläkään!

  Ocaso kirjoitti:

  Extremaduran halki kulkee myös Guadiana joki, ja josta pohjoiseen myös on yksi espanjan vaikuttavimmista tekojärvistä eli Embalse de Alcántara jonka ympärillä voit nähdä peurojen liikkuvan jos onni on matkassa.

  Osuit asian ytimeen heti kerralla, tuo alue on kaikista näkemistäni se, joka todella iski. Alcántara on hieman surullinen kylä, täynnä ”mennyttä loistoa” (mutta siellä on kirkon vieressä Meson de Toñi, jonka omistaja tekee aivan erinomaista Secretoa!) mutta noin kuuden kilometrin päässä on Mata de Alcántara, johon olen mieltynyt ja josta (tai sen läheltä) yritän etsiä asumusta itselleni.

  Olen nähnyt La Veran laakson (Jaraiz de la Vera, Cuacos de Yuste, Jarandilla de la Vera, Garganta la Olla), käynyt Sierra de Gatan kylissä ja Brozas – Alcántara – Ceclavín alueella, mutta palasin Mata de Alcántaraan juuri viime viikonloppuna. Ajeltiin campolla maasturilla, maisemat toivat mieleen lapsuuden villin lännen elokuvat. Niissä maisemissa sielu todella lepää!

  Valokuvia on tullut napsittua ahkeraan, pistän tänne linkkiä galleriaan, kunhan saan kuvat laitettua nettiin. Saavat sitten muutkin hieman maistiaisia Espanjan tarkimmin varjellusta salaisuudesta… 😉

  Ocaso kirjoitti:

  Ota ajastasi kaikki irti Extremadurassa, alue on hieno. Ja tietenkin, onnea matkaan !

  Loppuiäksi tänne todennäköisesti jään, joten tulen varmasti ottamaan kaiken irti siitä ajasta. Ja kiitokset onnentoivotuksista!

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25
  Taiju kirjoitti:

  tervetuloa. Teit todella suuren vaikutuksen avauksellasi. Kosketusta lisää, että olen saman ikäinen ja seikkailunhaluinen itsekin. Sinä olet päässyt sen kuitenkin rohkeana miehenä toteuttamaan. Ihailen elämäntapaasi ja salaisessa mielessä suuresti kadehdin.

  Kiitos Taiju! En tiedä onko tässä kyse seikkailunhalusta… en ole varma osaanko selittää, mutta useassa maassa asuneena en pidä uuteen maahan tai kulttuuriin muuttamista enää varsinaisesti seikkailuna – mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö osaisi arvostaa ja ihastella uusia asioita.

  Minulla on sellainen tunne että reissumies haluaa viimeinkin vakiintua ja asettua aloilleen. Kuvittelin sen tapahtuvan siinä vaiheessa kun löydän rinnalleni Sen Oikean, mutta nyt näyttää siltä että sitä sulostusta rinnalle etsitään vasta sitten kun on koti valmiina. 😉

  Taiju kirjoitti:

  Työn tarttis olla sellainen, mitä voisi tehdä missä vaan ja silti palkka juoksisi. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot saisi hoidettua.

  Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa että voin tehdä työtäni missa vaan. Nykyisin, kun tuo Vodafonen 3G nettimokkula tuo yhteydet kannettavalle lähes missä päin Espanjaa tahansa, voin katsastella syrjäisiäkin alueita asuinpaikakseni.

  Viitisen vuotta sitten tutustuin ensimmäistä kertaa Las Alpujarrasin vuoristokyliin ja olin valmis siltä seisomalta muuttamaan Capileiraan, mutta riittävän vauhdikkaan nettiyhteyden saaminen sille alueelle oli mahdotonta, eli haaveeksi jäi. Málagassa pysyttiin.

  Taiju kirjoitti:

  Tyttäreni haluaa lähteä sinne suuntaan, missä on vähiten ns. kalenteriasukkaita. 🙂 Tuo seutuhan kuulostaakin sellaiselta, tosi mielenkiintoiselta ja kauniilta.

  Onko hänellä espanjankieli hallinassa, tai edes alkeet? Erona Aurinkorannikolla asumiseen on se, että pelkällä englannilla ei täällä pärjää. Tosin jos on kielipäätä ja into oppia, niin sen oppimisen voi tehdä täälläkin, kunhan tuntee jonkun, joka voi avustaa tarvittaessa esim. virastoissa asioitaessa. Kuten sanoin, niin mulla on espanjankieli taas kerran / edelleen hieman hakusessa, mutta ystäväni (jonka luona tällä hetkellä majailen) ja hänen espanjalainen tyttöystävänsä ovat kiitettävästi auttaneet mm. paperiruljanssissa.

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  Ymmärrän, että elämässä on joskus pysähdyttäväkin ja löydettävä se oma juttu. On haasteellista ja tyydytystä antavaa olla rakentamassa tai edes osallisena jossain hiukan pienemmässä yhteisössä/kylässä/tms.
  Kyllähän elämä voi olla seikkailua johonkin pisteeseen asti, mutta sitten alkaa kaivata jossain määrin asioiden ja ihmisten pysyvyyttä ympärilleen.

  Tyttäreni lukee lukiossa espanjaa ja minä kansalaisopistossa. Tytär hallitsee kivasti englannin, mutta sydämellä on oppia espanja hyvin tulevaisuutta ajatellen.

  Huomasimme jo Valencian alueella ettei englannin kielellä pärjää. Takana meillä on vuoden opinnot espanjasta ja kyllä me vaan kuukausi pärjättiin Espanjassa ystävällisten ihmisten avustuksella.

  Eli elämiseen ulkomailla tarvitaan oma-aloitteisuutta, rohkeutta ja aktiivisuutta silloinkin kun väsyttää. Alku on varmasti hankalaa, niinhän se on kaikessa uudessa.

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25

  Tervehdys, santiago!

  santiago kirjoitti:

  Itsekin katselin joku aika sitten kämppämarkkinoita mm. extremadurassa päin.Kylläkin enemmänkin yleisestä mielenkiinnosta kuin vakavissani.Jos siitä ei ole kovin paljon vaivaa ,kuulisin mielelläni miten fincaprojektisi edistyy ja mahdollisia huomioitasi asian tiimoilta,hinnoista ,eri paikkakunnista,yleensä kaikesta.Olisi ainakin mulle kivaa oikeata käytännön tietoa espanjasta.

  Hinnat oikeastaan riippuvat paljon siitä millaista asumusta ja mistä päin Extremaduraa olet etsimässä. Lontoon hintatasoon tottuneena minulle oli melkoinen shokki että täällä saa ostettua 30-50.000 euron hintaan fincan tai pienessä kylässä sijaitsevan puutarhalla varustetun talon, sellaisen johon voi muuttaa sisälle ja sitten tehdä remonttia, jotta saa sen muokattua haluamakseen. Remonttihinta mukaan laskien jollakin 60-120.000 eurolla onkin sitten valmista. En tiedä mitä tuolla rahalla saa tätä nykyä Suomessa, kun en ole siellä hetkeen aikaan asunut, mutta Lontoosta ei taida irrota kuin autotalli.

  Olen tällä foorumilla yksityishenkilönä vaihtamassa mielipiteitä muiden suomalaisten kanssa ja jos hyvin sattuu, saan myös ystäviä. Mainittakoon kuitenkin että työni puolesta olen tekemisissä paikallisen yrittäjän kanssa, joka etsii ja myy paikallisia, perinteisiä rakennuksia. Huomasin että Orkissa on alue, jossa näitä palveluita voi mainostaa, joten aikanaan postailen kenties sinne.

  Yleisesti voin toki kommentoida eri alueita ja niiden hintatasoja ja varsinkin kertoa siitä, miten Samuel on tänne asettunut. Kun se oma finca tai talo maaseutukylässä löytyy, sen kunnostamisesta tulee sitten oma saitti nettiin valokuvineen kaikkineen. Minulle on kotisuomesta tuttua talkoomeininki ja voinkin sitten kutsua halukkaita tutustumaan Extremaduran meininkiin. Ylläpito työntekoa vastaan… 😉

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25
  Taiju kirjoitti:

  Ymmärrän, että elämässä on joskus pysähdyttäväkin ja löydettävä se oma juttu. On haasteellista ja tyydytystä antavaa olla rakentamassa tai edes osallisena jossain hiukan pienemmässä yhteisössä/kylässä/tms.

  Totta! Minä olen asunut kenties 30% elämästäni maaseudulla ja loput kaupungissa, nyt veri vetää pienempään yhteisöön jossa tietysti on ne negatiiviset puolensa (kaikki tietää kaikkien asiat) mutta myös vahvuutensa (ketään ei jätetä yksin).

  Taiju kirjoitti:

  Tyttäreni lukee lukiossa espanjaa ja minä kansalaisopistossa. Tytär hallitsee kivasti englannin, mutta sydämellä on oppia espanja hyvin tulevaisuutta ajatellen.

  Uskon että tuossa on hyvä perusta: kielioppi ja muut tekniset koukerot ”koulussa” ja lopu sitten naamatusten jokapäiväisissä tilanteissa paikan päällä. Minun ongelmani on juuri tuo kieliopin puute, mutta kun edes yrittää niin kyllä paikalliset auttavat.

  Taiju kirjoitti:

  Eli elämiseen ulkomailla tarvitaan oma-aloitteisuutta, rohkeutta ja aktiivisuutta silloinkin kun väsyttää. Alku on varmasti hankalaa, niinhän se on kaikessa uudessa.

  Juuri näin. Olen monasti kuullut ulkomaalaisten valittavan sitä ja tätä, mutta itselläni ei ole kuin hyviä kokemuksia eri maista. Uskon vakaasti vanhaan sanontaan ”niin metsä vastaa…” ja kun olen ”siunattu” rennolla, leppoisella asenteella, niin ei niitä vastoinkäymisiäkään ole kovasti tullut vastaan. Kyky nähdä silverlining päältä katsottuna negatiivisissakin tilanteissa on kieltämättä hyödyksi.

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  [/quote]
  Hinnat oikeastaan riippuvat paljon siitä millaista asumusta ja mistä päin Extremaduraa olet etsimässä. Lontoon hintatasoon tottuneena minulle oli melkoinen shokki että täällä saa ostettua 30-50.000 euron hintaan fincan tai pienessä kylässä sijaitsevan puutarhalla varustetun talon, sellaisen johon voi muuttaa sisälle ja sitten tehdä remonttia, jotta saa sen muokattua haluamakseen. Remonttihinta mukaan laskien jollakin 60-120.000 eurolla onkin sitten valmista. En tiedä mitä tuolla rahalla saa tätä nykyä Suomessa, kun en ole siellä hetkeen aikaan asunut, mutta Lontoosta ei taida irrota kuin autotalli.

  Minulle on kotisuomesta tuttua talkoomeininki ja voinkin sitten kutsua halukkaita tutustumaan Extremaduran meininkiin. Ylläpito työntekoa vastaan… 😉
  [/quote]

  En usko, että Suomesta saa hyväkuntoista omakotitaloa 60-120000 e. Jostain kauempaa, palveluiden saavuttamattomissa saattaa löytää n. 120 000 e omakotitalon. Ja niiden kuntohan on sitten oma lukunsa. 60000-100000 e maksaa Turun kaksiot n. 5 km säteellä keskustasta (karkea arvio). Helsingin keskustasta ei sitten irtoakaan kuin keittiö tuolla hinnalla. Maaseutu paikat, jotka ovat n. 30 km etäisyydellä Turusta, vaatimatonkin varmaan alkaen 80 000 e. Nämä hinnat ovat minun arvioita vain, kun olen sivusilmällä seuraillut lehteämme Turussa.

  Kun esitit kutsun tulla Extremaduraan, et tiedä minkä teit, tullaan kuule kaikki täältä..:)

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25
  Taiju kirjoitti:

  Kun esitit kutsun tulla Extremaduraan, et tiedä minkä teit, tullaan kuule kaikki täältä..:)

  Viimeksi tutkimassani kohteessa oli neljä makuuhuonetta… pitääkö tässä alkaa etsimään isompaa taloa ettei Orkkilaisten tarvitse nukkua sohvalla? 😉

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  suosittelen, me täällä innostutaan aina välillä oikein kunnolla. :):)

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25

  Pitääkin varmaan sitten talon sijasta hankkia se finca, niin saa viritettyä telttoja tantereelle… 😉

  Mutta asialinjalle: en ole vielä kaikkia Orkin nurkkia ehtinyt tutkimaan. Onko Orkkilaisilla tapana järjestää tapaamisia ja/tai yhteisiä retkiä? Tutustumisretki Extremaduran ihmeisiin voisi hoitua sellaisen tiimoilta…

  LINKKI

  Taiju
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.09.2007
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 594

  me suunniteltiin Ruotsin laivalle menoa, mutta se taisi kaatua kesän odotukseen ja sen tulemiseen.
  Kyllä porukassa on joitain, jotka tapaavat toisiaan. Minäkin tapasin yhden orkkilaisen lomallani Espanjassa. Tarkoitus oli tavata eräs guardamar, mutta auto meni rikki ja se treffi jäi tekemättä.
  On tosi mukava oppia tuntemaan netin ulkopuolellakin meitä orkkilaisia. On paljon sielun veljiä- ja siskoja.
  Uskoisin tämän porukan mielenkiinnon ja lomien puitteissa tuollainen reissu voisi toteutuakin. Sehän olisi valtavan jännää. Ja varsinkin tuo telttamajoitus:)

  Millaiset ilmat muuten siellä rajan tuntumassa on vuodenaikojen mukaan? Olen aina ollut kiinnostunut sinun naapurimaasta Portugalista ja sen kulttuurista (runoilija Fernando Pessoa, jota olen epätoivoisesti yrittänyt löytää suomenkielisenä)

  LINKKI

  samujose
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2008
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 25
  Taiju kirjoitti:

  Millaiset ilmat muuten siellä rajan tuntumassa on vuodenaikojen mukaan? Olen aina ollut kiinnostunut sinun naapurimaasta Portugalista ja sen kulttuurista (runoilija Fernando Pessoa, jota olen epätoivoisesti yrittänyt löytää suomenkielisenä)

  Omakohtaista kokemusta ilmastosta eri vuodenaikoina ei minulla vielä luonnollisestikaan ole, kun olen ollut täällä vasta pari kuukautta, mutta väittävät Extremaduran olevan kuuma kesällä ja kylmä talvella. Lämmintä on täällä kyllä riittänyt, mutta se on mukavan kuivaa ja ilma on helppo hengittää. Toisin kuin esimerkiksi Teksasissa, jossa hikoilin taukoamatta koko ajan ja oli vaikea hengittää.

  Kutsunkin Extremaduraa tupakoitsijan paratiisiksi! Ystäväni Enriquen kanssa pohdittiin että täkäläinen ilmasto voi olla omiaan astmaatikoille, tämä tulee testattavaksi kun kohtalaisen vaikeaa astmaa sairastava ystäväni saapuu visiitille.

  Minä olen suomalaisena tulkinnut asian niin, että täällä on selkeämmin erottuvat vuodenajat esimerkiksi Málagaan verrattuna ja se kylmä ei niin kovin kylmää ole Lontoon luihin ja ytimiin menevän kostean kylmyyden jälkeen. Vähän niinkuin vertaisi Helsingin kylmää Ivalon kylmään.

  Vuoristokylissä sataa lunta talvella, mutta täällä Cáceresin kulmilla ei pitäisi. Lämpötilaerot Cáceresin ja Casar de Cáceresin välillä on samanlaiset kuin Rondan (ylempänä) ja Málagan välillä.

  Unelmani perinteisestä paksuseinäisestä extremaduralaisesta talosta perustuu esi-isien viisauteen: paksut seinät pitävät talot viileinä kesällä ja lämpiminä talvella. Minä kun en niin kovasti koneellisesta ilmastoinnista pidä.

  Portugalissa en ole koskaan käynyt, mutta suunnitelmissa on päivä rannalla, Portugali kun on aivan tuossa ”kulman takana”….

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 36)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.