Salousta kokemuksia?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Salousta kokemuksia?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 52)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  J-P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Salouhun olisi tarkoitus ensi kuussa lähteä. Onko kellään mitään tietoa, elämyksiä, kokemuksia paikasta? Ihan vaan viikoksi olen tyttöystävän kanssa lähdössä.
  Erityisesti ravintola- ja shoppailu vinkit tervetulleita, mutta kaikki tieto toki kelpaa.
  Tuntuisi olevan melko outo lintu tämä paikka, ainakin mitä olen etsinyt muualta netistä. Mutta luotto on kova, että täältä tietoa löytyy.

  LINKKI

  Suoratukka
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2006
  Kirjoituksia: 112
  Vastauksia: 1765

  Googlesta kyllä jotain löytyy, myös englanniksi
  ja suomalaisten paikalla käyneiden
  arvosteluja. 🙂

  LINKKI

  Old Chap
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 13.07.2006
  Kirjoituksia: 106
  Vastauksia: 2386

  Kuulostat Jiipee siltä kuin olisit vielä nuori matkailija, joten annas kun vanha konna opastaa:
  Minä en ikinä kirjaa muistiin niitä ravintoloita, joita muut turistit tai oppaat suosittelevat (paitsi poikkeustapauksissa). Uudessa paikassa saatan kysyä hotellin baarimikolta tai portierilta (jos se on sopivan oloinen tyyppi), minne se veisi tyttöystävänsä, jos haluaisi viettää (kuvaile toivomuksesi) hyvän illan. Sano myös, että et halua turistipaikkojen osoitteita vaan jotakin ihan aitoa ja hyvää.

  Toinen vihje: Vältä pääkatuja ja astele sivummalle. Katsele missä paikalliset syövät ja pysäytä vaikka joku ja pyydä vihjeitä. Tapaat uusia ihmisiä ja saatat saada hyvääkin opastusta. Eikä kielitaidon puute haittaa, kun hymyilet, naurat ja käytät käsiäsi, maiskuttelet, otat kuvaulevia tanssiaskelia tms. selittääksesi asian.

  Kun näet oven ja/tai ikkunan mutta et ole varma, onko paikka semmoinen vaiko tuommoinen, työnnä silti nenäsi sisälle ja kurkistele. Silleen saat tutustua myös autokorjaamoon, leipomoon, puusepänverstaaseen jne.

  Jos et ymmärrä ruokalistasta mitään, tilaa toiseksi kalleinta. Kallein on rehvastelua, toiseksi kallein melko varmasti hyvää. Tai jos joku syö jossakin pöydässä mielenkiintoisen näköistä, tilaa sormella osoittaen samaa. Tai kysy, saatko poiketa keittiöön missä juttelet kokin kanssa.

  Rohkeutta poikaseni ja niin syntyy hyviä matkamuyistoja!

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Koska ainakaan vielä kukaan Espanjassa asuva ei ole antanut tietoja Salousta, voin hieman kertoa turistin ominaisuudessa kaupungista. Olimme näet siellä lomalla viime elo – syyskuun vaihteessa.

  Salou on hyvin siisti ja viihtyisä etupäässä turisteille rakennettu kaupunki. Siellä on hienot hiekkarannat ja upea rantakatu, jonka varrella on ravintoloita ja turistiliikkeitä. Katalonialaiset ovat hyvin ystävällisiä ja rauhallisia ihmisiä, eikä siellä ole lainkaan ravintolan sisäänheittäjiä. Myös liikkeissä saa katsella rauhassa kenenkään tuputtamatta tavaraa.

  Vanhassa kaupungissa on alkuperäisasutusta ja kauppoja. Mitään suurta määrää ostoksia emme siellä tehneet, joten en paljon pysty kertomaan shoppailusta. Ravintoloita varmasti löytyy, mutta meillä oli hotellissa niin suurenmoinen puolihoito, ettei muualla tullut aterioitua.

  Saloun sijainti on niin mainio, että sieltä on helppo liikkua ostoksille esim. Andorraan, Barcelonaan, Tarragonaan, Reusiin ym.

  Andorrassa ja Barcelonassa kävimme matkatoimiston retkellä, koska sillä tavoin näki varmasti enemmän kuin yksinään liikkuessa. Toki junallakin pääsee helposti ja nopeasti Barcelonaan. Saloun asemalla löytyy aikataulut ja myös osoitteesta http://www.renfe.es/. Barcelonan päässä on paras jäädä Pasei de Gracian asemalle, josta on lyhyt matka Las Ramblasille, joka on 2 km pituinen kävelykatu ja alkaa Placa de Catalunyalta eli Katalonia-aukiolta. Aukion läheltä löytyy myös El Corte Ingles-tavaratalo. Las Ramblasin varrella on kaikenlaista nähtävää, ostettavaa ja syötävää.

  Andorra on kääpiövaltio Espanjan ja Ranskan rajalla. Se ei kuulu EU:hun, mutta rahayksikkö on kuitenkin euro ja kieli katalonia. Kyllä siellä ymmärretään englantiakin hyvin. Andorra sijaitsee vuoristossa ja maisemat ovat henkeä salpaavat. Nykyään tie kulkee tunnelien kautta, joten se ei kiemurtele korkealla vuoristossa. Andorrassa ovat erityisesti alkoholi ja savukkeet halpoja, mutta toki sieltä löytyy paljon muutakin ostettavaa.
  Kannattaa käydä.

  Bussilla voi itsekseen käydä Tarragonassa, joka on vanha historiallinen kaupunki. Sen asukasluku on esikaupunkialueet mukaan lukien yli 300.000. Myös Reusissa kannattaa käydä bussilla. Reusissa on n. 100.000 asukasta. Molemmista löytyy kaikenlaista katsottavaa ja ostettavaa. Etäisyydet Salousta ovat 10 – 12 km.

  Tässä lyhykäisesti tietoja matkaanne varten. Antoisaa ja mukavaa matkaa!

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Nyt kyllä oli niin hienot ohjeet ja komea juttu, että muut saadaan hävetä ainakin viikko! 😉

  Suosiota Marina! 🙂

  LINKKI

  mille
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 27.07.2006
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 632

  Tässä yksi matkakertomus:

  http://iltalehti.fi/tsau/matkajutut/2198.shtml

  Lyhyt referaatti jutusta, jos ei sitä viitsi lukea: Juuri muuta kuin rantaa, ravintoloita ja kauppoja Salou ei turistille tarjoa. Varsinaisia nähtävyyksiä ei ole, ellei sellaiseksi nosteta Port Aventuran huvipuistoa, lapsiperheiden pyhiinvaelluskohdetta.

  LINKKI

  Huilailee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.04.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 1

  Salousta en tiijä, kun siellä ei oo tullu käytyä kun läpi ajaen, mutta sen verran pitää huvipuistoa kehua, että kylläpä siellä viihtyy tällänen puolessavälissä neljääkymppiä käyvä suomalaishispanialainen lapseton pariskunta kerran vuuessa Halloweenina. Vuoristoradat on rautaa! Vaimo tykkää kauhujutuista Halloweenina. Ollaan aina se Halloweenpaketti hotellissa, sen verran pitkä ajomatka on, vaikka lyhyt onkin.

  LINKKI

  J-P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Ohhoh!! Nonniin, arvasinhan että voin luottaa teihin. Kyllä tuli sellanen tietopaketti Marinalta että oksat pois. Hieno homma ja kiitos paljon tästä!! Ton jutun voisi laittaa suoraan vaikka Matkalehden sivuille.
  Itseasiassa Barcelona ja Tarragona oli jo tähtäimessä. Ja juurikin Saloun mainio sijainti myötävaikutti matkakohdetta päätettäessä. Ja kun siinä samalla saa ihan puhtaasti lööbailla biitsillä ja kärventää aneemisen talvinahkansa, niin homma on paketissa.

  Niin ja tosiaan vasta-alkajia tässä ollaan ja vielä ihan puhtaasti turistina liikenteessä, turistirysissä. Aikaa ja rahaa kun ei oikein ole muuhunkaan. Ja pakkohan se on myöntää että noista reissuista nauttii.
  Tuossa tulikin sitten sitä negatiivisempaakin, lainauksen merkeissä. Sitä osasinkin odottaa. Vaikka itse en oikein ymmärrä miten moni jaksaa vouhota turistipaikkojen kalleudesta, tylsyydestä ym ym. No, huvinsa kullakin.

  Kiitos vielä kaikille ja lisäinformaatio toki tervetullutta!

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321
  J-P kirjoitti:

  Niin ja tosiaan vasta-alkajia tässä ollaan ja vielä ihan puhtaasti turistina liikenteessä, turistirysissä. Aikaa ja rahaa kun ei oikein ole muuhunkaan. Ja pakkohan se on myöntää että noista reissuista nauttii.

  Ei yhtään tarvitse ”hävetä” tai puolustella ns. turistirysissä matkailua. Sellaisissa tässä itsekin olemme etupäässä matkailleet ja nauttineet. Kun varaa valmiin pakettimatkan, on kaikesta huolehdittu. Ei tarvitse muuta kuin mennä ”valmiille” ja nauttia lomastaan.

  Eihän ole pakko missään lomakohteessa jämähtää siihen uima-altaan reunalle tai uimarannan aurinkopedille koko ajaksi. Aina on mahdollisuus tutkia paikkoja ja liikkua joko vuokraamalla auton tai käyttämällä julkisia kulkuvälineitä, joita löytyy joka paikasta. Minulla on tapana etukäteen ottaa selville esim. netistä kaikkea mahdollista, googlettamalla löytyy ihmeen paljon tietoa, jopa kulkuvälineiden aikatauluja.

  Saloussa kannattaa käydä kerran ajelemassa minijunalla, joka kiertelee pitkin kaupunkia ja käy Port Aventuran porteillakin, jos sinne haluaa mennä. Pysäkkejä on mm. rantakadulla.

  Tarragonan vanha kaupunki on kiertelemisen arvoinen. Siellä on historiallisia vanhoja rakennuksia ja tunnelmallisia kapeita kujia (avattaressani tallustelen juuri siellä).

  Linja-autoaseman läheltä alkaa La Rambla, jonka alkupuolella on tämä patsas:

  La Ramblan loppupäästä on helppo jatkaa vanhaan kaupunkiin.

  Kaikenkaikkiaan löytyy paljon katseltavaa, vaikka ”turistirysässä” asuisikin.

  Toivottavasti kirjoittelet matkakokemuksistasi tänne Orkkiin ja muutenkin jatkat kirjoittelemistasi. Tervetuloa palstoille!

  LINKKI

  J-P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Ärinää, mutinaa, jupinaa…
  Kyllä täytyy sanoa että otti päähän kun tänään kilahti postiluukusta uutisia Finnmatkoilta. Lentokenttä oli vaihtunut Reusista Barcelonaan ja lähtö aikaistunut kahdella tunnilla…
  Elikkäs nyt bussimatka hotellille piteni huomattavasti. Se on kuitenkin meillä aina ollut yksi kriteereistä, ettei tarvitse heti kärkeen istuksia bussissa pitkiä aikoja.
  Ja meidän tuurilla laukut jää kyllä varmasti johonkin nurkkiin pyörimään Barcan kentällä.

  Tähän väliin voisikin esittää kysymyksen lentokentän toimivuudesta. Kokemuksia?

  Mutta kyllä se vaan ärsyttää kun näitä muuttuvia tekijöitä on nyt sattunut joka reissun kohdalla.

  LINKKI

  Mummeli
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.04.2007
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 127

  Barcelonan kenttä on mielestäni selkeä ja toimii hyvin. Laukut tulevat yleensä nopeasti. Olen käyttänyt kenttää useasti.

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Viime hetken muutokset eivät ole tietysti mukavia ja aiheuttavat ärtymystä. Meillä oli Aurinkomatkojen matka ja kyseessä reittilento Barcelonan kentälle. Koneessa oli siten muitakin, mm. espanjalaisia matkustajia ja Aurinkomatkoilla vain tietty kiintiö paikoista. Reittilennosta johtuen jalkatilaa oli hieman enemmän.

  Barcelonan terminaali on kieltämättä iso ja tupaten täynnä ihmisiä, mutta kyllä sieltä laukut saatiin ja hengissä selvittiin. Itse asiassa alueella on useita terminaaleja ja uutta rakennettiin viime syksynä parast’aikaa.

  Takaisin lähtiessä oli aikamoista jonotusta ja hässäkkää lähtöselvityksessä ja tietenkin taas valtava ihmismäärä. Ei jäänyt aikaa tutustua terminaalin ostoskeitaisiin, sillä melkein välittömästi meidät marssitettiin koneeseen. Saattaa olla, että toukokuussa on vähän väljempää, sillä elokuu on espanjalaisten parasta loma-aikaa.

  Kaikesta huolimatta hyvää matkaa! Loma on aina lomaa.

  LINKKI

  J-P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.04.2007
  Kirjoituksia: 1
  Vastauksia: 9

  Nonniin. Perjantaina tuli kotiuduttua Saloun lomalta. Kyllä tykättiin kovasti!! Ja kuten tossa aiemmin kysellessäni Salousta joku jaksoi muistuttaa, ettei paikalla ole tarjota muuta kuin rantaa, ravintoloita ja kauppoja, niin hyvin pitkältihän se oli totta. Mutta kun ottaa huomioon että puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee erittäin merkittävä historiallinen kaupunki nimeltään Tarragona, sekä puolisentoista tunnin päässä Barcelona, niin on Salou aivan mahtava paikka mistä lähteä kiertämään. Siellä on sitten mukava löhötä auringossa ja viettää ihan rehellistä perus turistielämää.
  Tarragona meiltä tosin jäi tarkastamatta, koska Barcan retki ja Saloun mukavat pikkukaupat nielaisi kivan osan budjetista =). Ens kerralla sitten..
  Barcelonaan mentiin Finnmatkojen Gaudi-kierrokselle ja se osoittautuikin erittäin oivalliseksi valinnaksi, sillä meidän oppaamme oli Barcelona-”friikki” ja oli asunut kymmenen vuotta Saloussa. Hän tiesi kertoa todella oivallisesti niiin paljon informaatiota, että sitä olisi ollut mahdoton haalia itse edes viikon aikana Barcelonassa.
  Täytyy kyllä ihailla miten joku voi menettää niin täysin sydämensä jotakin maata ja aluetta kohtaan. Siinä oli varsinainen intohimoinen tietopankki Kataloniasta!! Ja ruusut on todellakin jo lähtenyt Finnmatkoille hänestä.
  Barcelonasta tarttui mukaan ihan mahtavia ostoksia sen kolmen tunnin aikana jolloin saimme vapaasti kierrellä Ramblasia ympäristöineen. Itselle yksi ehkä parhaita juttuja koko matkasta oli se kun pääsin Fc Barcan viralliseen fanituotemyymälään ostamaan paidan jonka selässä lukkeepi Messi 19. =D

  Hotellimme Las Vegas oli ihan kelvollista perustasoa, niin kuin odottaa osasimme. Erittäin siisti ja puhdas, sisältä ja ulkoa. Tosin pikkufiboja löytyi kuten se että parvekkeen oven lukko ei toiminut. Mutta kun asiasta mainitsimme vastaanottoon(jossa henkilökunta muuten puhui täydellistä englantia) ja lähdimme kaupasta hakemaan virvokevarastoa, niin takaisin tullessamme asia oli kunnossa, noin vartissa. Aamupala jätti toivomisen varaa, oli se sen verran liikaa brittiläinen. Jotain freshiä olis kaivannut myös, mutta tomaattiakin löytyi vain paistettuna. Ja hetelmät oli merkillisen huonolaatuisia. Mutta siis ihan ok aamupala muutoin.
  Sijainti hotellilla on aivan mainio, mitä nyt oli joskus hieman tukala illallisen jälkeen kiivetä sitä pientä mäkeä ylös. Allasalueet oli hyvin pidetyt ja hienot. Siellä oli mukava löhötä ja polttaa itsensä =)

  Barcelonan kentällä turvatarkastuksessa metallinpaljastimet olivat kyllä erittäin liian yliherkät. Valmiiksi pyydettiin ottamaan vyö pois, mikä ei helsinki-vantaalla kyllä hälyyttänyt. Ja joutuipa jotkut ottamaan kengätkin pois?! Aikaahan siinä kului sitten… Kun koneeseen päästiin, niin laukkuja odoteltiin ja kun niitä sitten pakattiin, niin kylläpä siinä kesti! Ja jossain vaiheessa kuulutettiin että boarding completed ja hetken kuluttua koneeseen saapui vielä neljä matkustajaa vaikka kaikkien piti olla jo kyydissä! Laukkuja odoteltiin vielä hetken,tunti oli jo mennyt lähtöajasta. Kapteeni kuulutti, että laukkujen viivästymisen vuoksi olemme menettäneet lähtöaikamme ja lennonjohdon mukaan joutuisimme odottamaan tunnin. Siitä alkoi sitten yleinen hälinä, kapteeni tosin sanoi keskustelevansa lennonjohdon kanssa aiemmasta lähtöajasta, koska olimme valmiit lähtemään. Kaiken kruununa toimi pöörseri joka kuulutti kapteenin kuulutuksen jälkeen että alamme kiertämään koneessä myyden iltasanomia hintaan 3 euroa. Eipä voinut muuta kuin revetä nauramaan… Vaikka vika ei ollutkaan Finnarin henkilökunnassa, olisi ollut ehkä paikallaan tarjota vaikka vettä, koska aikaisen lähdön(0610 hotellilta) vuoksi kukaan ei ehtinyt aamupalalle eikä kentälläkään kerennyt juurikaan mitään puraisemaan tai naukkaamaan.
  Koettiin kyllä tökeröksi käytökseksi se, ettei mitään tarjottu tai edes myyty, paitsi ylihintaisia lehtiä!!
  Lähtöajasta myöhästyttiin sitten rapiat puolitoista tuntia. Tunnin verran oltiin arvioidusta tuloajasta sitten loppupeleissä myöhässä. Noh, takaisin tuleminen on aina kurjaa, oli miten oli. Vaikkakin, home sweet home.

  Vaikka tähän loppuun nyt tulikin negatiivis-sävytteistä tykitystä, niin reissu oli kyllä aivan mahtava!! Sinne uudestaan ensi vuonna. Kyllä taas Espanja-kärpänen puraisi niiiin lujaa notta oksat pois. Ja nyt mä aion oikeasti aloittaa pitkään suunnittelemani espanjan opiskelun. =)

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Hyvä stoori, 10 pistettä ja papukaijamerkki… 😉

  Yleisestikin on todella mukavaa kun täällä kysyy jotain ja saa vastauksia, niin palkitsee myös vastaajat tällä tavalla kertomalla kuinka itse asia sitten sujui! 🙂

  Tuo Finskin kohtelu ei kyllä yllätä ainakaan minua, mutta kiva kun oli muutoin nasta reissu! Onnea Espanjan opiskeluihin! 🙂

  LINKKI

  Marina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 11.08.2006
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 321

  Kiva, kun loma oli onnistunut ja odotusten mukaisesti kirjoitit tänne kuulumisesi. Ensi kerralla sitten Tarragonaan, sen vanhakaupunki on näkemisen ja kiertelemisen arvoinen.

  Mukavaa kesää!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 52)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.