Sairaalareissu

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Sairaalareissu

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Mitä kokemuksia on Aurinkorannikon sairaaloista?? Äitini sairastui viime viikolla ja vietiin lähetteellä Xanit-sairaalaan. Emme voi kehua hoitoa emmekä varsinkaan kohtelua. Paraneeko potilas ripeämmin pahalla mielellä? Tai, jos määrätään kokeisiin ja pidetään sen takia päivä syömättä, eikä sitten kumminkaan muisteta viedä kokeisiin? Tai, jos tuodaan naapurihuoneen lääkkeet? (vanha ihminen onneksi huomasi itse tämän…)?! Vietin itse parhaani mukaan aikaa hänen luonaan, mutta arki koitti ja lento Suomeen. Äiti ei puhu kieliä juuri hyvää-päivää-näkemiin enempää, kuten ei isänikään ja ainoa suomenkielinen henkilökunnan edustaja oli hieman omanlaisensa. Vanhalle, äkillisestä sairaskohtauksesta pelästyneelle potilaalle ei tarvitse sanoa, että ”mitäs te sitten tänne tulette!!”, jos hän ei mielellään jäisi täysin outoon paikkaan, vieraskielisten ihmisten hoteisiin. Ei osaa kysyä, ei vastata. (Tässä tilanteessa on sitten kenenkään turha sanoa, että olisi opetellut kieltä..) Hän vain sanoi haluavansa kotiin.

  Torstai-aamusta sunnuntai-iltaan asti ei sitten suomenkielistä henkilökuntaa paikalla ollut. Jotenkuten pärjäsimme lääkärien kanssa englanniksi. Tosin hekään eivät oikein juuta eikä jaata sanoneet.

  Maanantaina oli taas suomenapu paikalla. Kokeet piti olla aamulla tehty, muttei sittenkään.. tehdään muutaman tunnin päästä. Hoitoväen pohtiessa kokeiden ottamista sanoin, että kyllä tällaiseen sairaskohtaukseen pitää syy löytyä ja niin paljon pitää kokeita ottaa, että varmuus saadaan edes jostakin. Vastaukseksi tuli: ”NO SITÄHÄN TÄSSÄ JUURI TEHDÄÄN!!”

  Oma lentoni lähti ja soitin tänä aamuna tietoja: koko maanantai iltaan asti odottelua ja nälkää (ei saa syödä), kunnes tuotiin illallinen eli kokeita ei sitten tehtykään. Ja iltalääkkeet, kuten sanottu, olivat toisen huoneen satsi!

  Nyt on vanhusten mielessä vain pois pääsy ja paluu Suomeen parempaan hoitoon, vaikka sitten sairaanakin.

  Syksyn kylmillä ja sateilla aikuisen tyttäreni sairastuttua hän sai Xanitin Fuengirolan klinikan suomalaislääkäriltä, Sirpalta, todella hyvää hoitoa ja huolenpitoa. On harmi, jos toisaalla tuhotaan toisen luoma hyvä maine!

  LINKKI

  sinttu
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.11.2006
  Kirjoituksia: 13
  Vastauksia: 31

  Meidän perhe on tähän asti saanut hyvää hoitoa niin yleisissä kuin yksityisissäkin sairaaloissa. Tosin salusin kohdalla huomasin, että olisivat tahtoneet mieheni jäävän sinne vähän pitemmäksi aikaa kuin tarve vaati. Kovat päivämaksut ja vakuutusyhtiö maksaa. Senhän ne tietävät. Tosin Xanitissa Benalmadenassa viimeksi poikani kohdalla oli vähän hankaluuksia nimenomaan juuri noiden näytteiden otossa, mutta poika pärjää hyvin englannilla ja kohtuullisesti espanjallakin, joten näytteet otettiin.
  On niitä vääriä lääkkeitä täällä Suomessakin mahdollisuus saada. Mieheni oli laitettu tiputukseen ja kun isäni meni häntä katsomaan, hän huomasi asian. Naapuripotilaan nestet olivat mieheni suoneen menossa ja naapurilla taas hänen. Että ei yksin Espanjassa.

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Voi Don Markku parkaa, nyt ei taatusti paljon hymyilytä. Vaikea on auttaa, mutta tsemppiä joka tapauksessa ja toivottavasti tuosta ei ole kuin yksi suunta – kohti parempaa.

  Voimia ja sisua – samperi! 8)

  LINKKI

  don Markku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 16.11.2006
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 58

  Kiitos osanotosta, parempaan päin mennään: mummi lupailee raamatullista ihmettä tapahtuvan piakkoin: hän ottaa vuoteensa ja käy! Ja äitini jokseenkin tuntien, luulen siinä lähtiessä muutaman kipakan saarnankin irtoavan. Suomeksi tosin, mutta tarkoitus tulee varmasti selväksi. Kotiin Suomeen kumminkin on kuulemma suunta ja takaisin ei äkkiä tulla.

  LINKKI

  Johan Toki
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 10.07.2006
  Kirjoituksia: 86
  Vastauksia: 1851

  Mukavaa kuulla moisesta ” ruutitynnyristä ” ja terveisiä vaan mummulle! Hyvä kun huumori vielä kukkii kunnolla, sillä usko pois – siitä tiedän muutamankin asian ja sillä pärjää, kun on pakko! 8)

  Kyllä se siitä taas! 😉

  LINKKI

  guanche
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.10.2006
  Kirjoituksia: 34
  Vastauksia: 708

  Paljon voimia ja jaksamista mummille, kuten myös teille kaikille. Tervetuloa Suomeen!

  LINKKI

  mape
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  Kokemuksia ko. klinikalta syksyltä 2006. Sairastuin siinä mielessä tuttuun ja turvalliseen
  sairauteen, että itse hoitajana tehnyt elämäntyöni juuri näiden potilaiden parissa.
  Espanjassa saamani sairaanhoito käsitti 10 päivän hoitojakson Xanitissa. Kyseessä vas. reiden
  syvä laskimotukos.
  Hoitoonpääsy nopeaa. Hotellista Fuengirolan päivystysasemalle. Puhelinsoitto Xanitiin ja välitön
  siirto hoitotason ambulanssilla ”vuoristosairaalaan”. Ei jonotusta (arki ilta). Suoraan röntgeniin, ultraääneen, Ct ja vielä pari päivää myöhemmin magneettikuvaukseen. Diagnoosi vahvistui juuri siksi, miksi sitä itse aavistelin jo hotellista lähtiessäni.
  Osastolla välitön tukoksen liotushoito aivan saman klassisen kaavan mukaan samoilla lääkkeillä kuin mitä Suomessakin. Saamani lääketieteellinen hoito ylitti kyllä Suomen hoitotason ainakin
  tehtyjen tutkimusten suhteen. Mikä sitten on vakuutusyhtiöiden rahastusta, mikä ei. Siihen en ota kantaa. Kuitenkin eräässä minulle tehdyssä tutkimuksessa paljastui sivulöydöksenä sairaus, jota tuskin Suomessa vastaavassa tapauksessa olisi löydetty.
  Tarkoitus oli pysyä ammatin suhteen anonyyminä.
  Saamani sairaanhoito (varsinainen hoitotyö) poikkesi monessa suhteessa totutusta. Joltain osin
  huonompana, moni asia myöskin parempana. Eniten hämmästelin osaston päiväjärjestystä.
  Tottuneena, että lääkärinkierto silloin, aamupesut, ruokailut, lääkkeet suurin piirtein määrätyllä aikataululla. Täällä kyllä havaittavissa selkeä manana-systeemi. Kaikki tarvittava kyllä tapah-
  tui … se mihin aikaan ja kuinka pitkällä viiveellä, sitten jo toinen asia. Lääkärinkierto, joka perinteisesti meillä aamulla… saattoi toteutua illalla.
  Tutkimuksiin pääsy sen sijaan nopeaa. Kierrolla lääkärin määräämä tutkimus täytäntöön heti.
  Kierrolla mukana sihteeri, joka kännykällä tilasi tarvittavat tutkimukset välittömästi.
  Normaali toipuminen ja kotiutus kotiinlähtöpäivää edeltävänä iltana. Selkeät jatkohoito-ohjeet
  sekä lääkkeet sairaalasta mukaan (ei reseptejä/apteekkiasiointia). Seikkaperäinen 2-sivuinen
  hoitotiivistelmä (espanjankielinen).
  Omaa sairaalakokemustani ehkä osaltaan auttoi oma ammatti, sekä välttävä espanjankielen taito.
  Sirpaa (suom. lääkäri) soitteli päivittäin. Henkilökohtaisesti en häntä tavannut. Se joka tässä risuja saa… on matkanjärjestäjä.
  Hotelli sai välittömästi tiedon hoitoonjoutumisestani. Opas ei ottanut kertaakaan yhteyttä, saati että olisi käynyt klinikalla. Voin kyllä kuvitella, millainen turvaton olo kielitaidottomalla vanhuksella voi olla ulkomailla sairastuessa.
  Finnairille erityiskiitokset kotimatkasta. Täyteen boogatusta charter-lennosta, koneesta löytyi tyhjä penkkirivi.
  Se mitä erityisesti haluan painottaa tässä yhteydessä on matkavakuutuksen merkitys. Vakuutusyhtiöltä tuli aikanaan ilmoitus vakuutukseni korvanneista sairaanhoitokuluista. Lasku oli tuhansissa euroissa.
  Ilman vakuutusta tapaus olisi (ehkä) hoidettu paikallisessa perusterveydenhuollossa. Tulos…vaikea päätellä. Pelottanut kyllä olisi ja rajusti.
  Eipä muuta kuin turvallisia matkoja meille kaikille edelleenkin.
  Mape, Seinäjoki

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  Matkavakutushan ei korvaa siinä tapauksessa jos matka on kestänyt yli 90 päivää . Jos ottaa matkavakutuksen joka korvaa pidemmältä ajalta niin siihen vaaditaan se terveysselvitys. Jos siinä ilmenee joitakin sairauksia ,vaivoja joita on ollut jo Suomessa niin ne jää korvattavuuden ulkopuolelle. Näin minulle on selvitetty. Silloin pitää ”käyttää” sitä Kelalta saatua sairausvakutuskorttia. Tätä aloin miettiä kun luin sinun kirjoitusta Mape.

  Eli jos joku sairaus on ennestään ja ottaa matkavakutuksen niin se ei korvaa tällaista sairastumista ulkomailla.Eli silloin ei saa käyttää yksityistä sairaalaa.

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  .. saa kyllä käyttää, jos rahaa riittää. Vakuutus ei sitä korvaa.

  LINKKI

  Don Bavarontti
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  toimii omien kokemusten mukaan ihan mallikkaasti. Hyvin samankaltaisesti kuin oma kertomuksesi. En voi moittia.

  LINKKI

  Elämästä utelias
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.07.2007
  Kirjoituksia: 44
  Vastauksia: 1076

  yksityissairaalaa saa käyttää,eihän se ole kun rahasta kiinni. 🙂

  LINKKI

  chica finlandesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.05.2007
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 141

  Tuosta omalaatuisesta suomea puhuvasta henkilökunnasta… olen samaisessa sairaalassa törmännyt samaan asiaan ja tuli kyllä sellainen olo, että hei jos sittenkin juttelisin tämän toisen henkilön kanssa huonoa englantia!!! Ja näin olen siitä lähtien tehnytkin.

  LINKKI

  bochorno
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.10.2006
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 464

  Tietääkseni Suomessa on paljon huonompi hoito kun täällä ja siitä pitää vielä maksaakin. Kuulemani mukaan lekurit ovat ns. ulkomaalaisia ja eivät edes ymmärrä suomenkieltä?
  Herää kysymys ihmiset¡¡¡¡¡I ETTE VALITA SUOMESSA JA AINA SYY JOHTUU JOSTAIN MUUALTA?¿¿¿¿

  Qué será, será ..what ever will be ….

  LINKKI

  Bolichera
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2007
  Kirjoituksia: 8
  Vastauksia: 77

  Jouduin eilen viemään anoppini Xanitin Fuengirolan päivystykseen, jossa meidät otti vastaan espanjalainen naislääkäri. Vai tohtiiko häntä edes lääkäriksi kutsua, sillä sen verran onnetonta tuo hänen osaamisensa oli…

  Vastaavaa tumpeloa en ole missään muualla nähnyt – tipan laitosta ei tullut yhtään mitään, hänen ei tajunnut koko systeemiä lainkaan ja niinpä siinä sitten kävikin, että koko tippa ei edes ollut suonessa vaan meni suoraan lihakseen. Ja sama juttu sydänfilmin ottamisen kanssa – hoitajat saivat neuvoa mihin kohtiin vartaloa tarrat kiinnitetään ja kuinka piuhat liitetään siihen päähän, mistä napista koneen saa käyntiin ymv.ymv. Siis hoitohenkilökunta tässä(kin) kohtaa osasi asiansa huomattavasti paremmin kuin lääkäri, jota sai alituiseen olla neuvomassa aivan simppeleidenkin asioiden kanssa. Miten voi olla mahdollista, että kliininen harjoittelu on jäänyt täysin aloittelijan asteelle?

  Tipan väärä paikka huomattiin vasta sairaala Xanitissa, jonne anoppi siirrettiin. Käsivarsi turposi turpoamistaan, punotti ja oli kuuma kuin mikä. Onneksi sentään siellä asiaan saatiin korjaus, jos tosin sitäkin sai kaikessa rauhassa odotella miltei tunnin verran. Katsotaan nyt miten kauan anoppia meinaavat siellä pitää nyt kun kaikki on onnellisesti ohi ja hänet voisi päästää jo nyt kotiin toipumaan. Montaa vuorokautta ei siellä aleta makailemaan vakuutusyhtiön piikkiin.

  Itse sairaala vaikuttaa kunnolliselta ja osaamisen taso niin ikään tuntuisi olevan sellainen kuin mitä odottaa saakin, mutta jälkikäteen kauhistelimme sitä, jos kyseessä olisi ollut todella hengenvaarallinen tila ja hoito olisi ollut vain tuon ensin mainitun naislääkärin harteilla? Siinä kohtaa voisi puhua jo todellisesta vaaratilanteesta.

  LINKKI

  mape
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2007
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 2

  30 vuotta akuuttisairaanhoidossa toimineena uskaltanen edelleen
  puolustaa Xanitia. Omaan sairauteeni liittyneitä tutkimuksia ei oltaisi
  Suomessa koskaan tehty. Kuitenkin magneettikuvauksella diagnosoi-
  tiin sairaus, jonka hoito Suomessa käynnistyi (ei vakuutuksen piikkiin).
  Kolmen tähden hotellista viiden tähden sairaalaan…ei ollut tarkoitus.
  Näin vain kävi. … Kritiikkiä, arvostelua, puutteita?? Toki sielläkin,..
  kuin myös meillä. Maassa maan tavalla. Asennoitumiskysymys. Niin
  minullakin.. Saattanette kuvitella, miltä tuntuu koko kesän sairaalatyötä
  hektisesti tehneenä lomalla syyskuussa hypätä Espanjassa itse hoidetta-
  vaksi tuttuakin tutummalla diagnoosilla. V……i hetken aikaa ja rankas-
  ti. … Kuitenkin… Omassa elämässä kolmen kuukauden takainen elämän
  kumppanin menetys äkillisesti… Xanitissa yön hiljaisina tunteina vuorille
  katsoessa nöyrtymistä… mitä elämä oikeastaan on … Etäisyyttä ta-
  pahtumaan nyt reilu vuosi.
  Oma sairastuminen ja sairaalakokemus Espanjassa käynnistivät oman
  surutyöni.
  Mitä tästä opin… ? ainakin sen, mikä elämässä on tärkeintä. Jos aamu-
  pesut viivästyy… tai jos puuro kylmää … tai lakana ryppyinen.
  Syytä ottaa PEILI pieneen käteen. En ymmärrä meitä ”aikuisia”, miksi pur-
  nata. Vaatimalla vaatia…vain paras on minulle kyllin hyvää. Elämänkari-
  koista kai ihminen vasta nöyrtyy ja alkaa nähdä omaa napaa etäämmäksi.
  Sorry…
  PS. Te, jotka olette pettyneitä Espanjan terveydenhuoltoon, suosittelen
  tutustumaan Kreikan vastaavaan organisaatioon…en kadehdi, en todella-
  kaan.
  —–

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.