Sähköt, vedet, vakuutukset, netti, satelliitit jne…?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sähköt, vedet, vakuutukset, netti, satelliitit jne…?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 46)
 • Julkaisija
  Viestit
 • LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Frank
  Frank Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Tuli ostettua Los Bolichesista asunto ja nyt kaipaisin vinkkejä perusasioiden hoitamiseen. Kun kaupat on hoidettu ja avaimet kädessä ihan kaikki ei ole vielä kunnossa…

  Onko tarjolla eri sähkön toimittajia ja tietääkö joku jo edullisimman?
  Sama koskee kotivakuutusta? Entä kokemukset autovakuutuksista?
  Suomesta ei varmaan saa vakuutuksia sinne?

  Vesi ilmeisesti laskutetaan vastikkeen lisäksi eikä siihen voi vaikuttaa kuin kulutukseen?

  Kuka toimittaa edullisimman ADSL-liittymän? WiFi ei kelpaa tällä kertaa.

  Käytettekö yleisesti jotain nettipuhelinta, jolla voi soittaa Suomeen edullisesti lanka- ja GSM-liittymiin, ja johon Suomessa olevat voivat soittaa paikallispuhelulla samaten edullisesti?

  Suomen TV-kanavia ei taida näkyä kuin satelliitista se joku puolisurkea, joten tämä taitaa mennä netin yli katseluksi Slingboxilla tai niin, että joku PC tallettaa halutut täällä ja ne sitten siirretään ajan kanssa netin yli (jolloin kuvan laatu voisi olal erittäin hyvä).

  Miten sinne tulevan postin saisi ohjattua Suomeen? Ja saako Suomen postin ohjattua sinne? Meinaamme olla vuodesta puolet siellä ja puolet täällä.

  Entä onko suosituksia paikallisesta pankista?

  Toimiiko terveydenhuolto oikeasti sillä Eurooppalaisella Sairausvakuutuskortilla?

  Jos haluan ajaa Suomessa sieltä ostamallani autolla se taitaa olla mahdollista vain, jos muutan asuinpaikan Espanjaan?

  Asunnoissa ei ole koskaan (tai todella harvoin) koneellista ilmankiertoa tai edes tuloilmaventtiileitä. Ei siksi, että niitä tarvittaisiin kun olemme siellä, mutta jos olemme kesän pois niin en panisi pahaksi pientä tuuletusta. Timanttiporalla 80mm reikä seinään ja aurinkokennopuhallin siihen?

  Turvallisuudesta sen verran, että kun asunto on kohtuu korkealla niin jos joku tulee ilman lupia olettaisin sen tapahtuvat ulko-ovesta?

  Jos on uudisasukkaalle jotain muita muuttamiseen liittyviä vinkkejä niin kaikki ovat tervetulleita. Sen jo sain, että Lucena noin 1 tunti Malagasta pohjoiseen tarjoaa suuren valikoiman huonekaluvalmistajia ja -tukkuja.

  Täytyy myöntää kokemukseni täältä vasta muutaman päivän mittaiseksi mutta todella hyödylliseksi. En tiedä onko näistä jo tehty FAQ, mutta jos ei niin sellainen täytyy varmaan laittaa työn alle.

  Kiitos avusta!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Tervetuloa ,tulet saamaan mielenkiintoisia kokemuksia.Sekä hyvässä että pahassa.Varaudu venyttämään henkistä vieteriä.Täällä kaikki ,paitsi ei välttämättä puhelin ja nettiasiat ,onnistuvat loppujenlopuksi.Kaikki voi mennä todella helposti,mutta joskus väistämättä törmää manaña meininkiin ja silloin ei auta kuin säilyttää hermot.
  Mutta mulla on jotain vastauksia kysymyksiinkin.Sähköntoimittajan kilpailuttaminen on nykyään mahdollista ja mulle on tullut Endesan sähkölaskun mukana kirje jossa selitetään vaihtoehtoja.Mutta sen verran olen oppinut,että kun Endesa toimittaa mulle sähköt ja homma toimii,lasku tulee oikeaan osoitteeseen ja suoraveloitus pankista toimii oikein,niin en mene mistään hinnasta muuttamaan mitään.
  Vesiyhtiöitä on muutama Fugen ja Mijasin alueella,rajat menee jossain,riippuu missä asut ,minkä yhtiön piiriin kuulut.Jotenkin muistan että nykyään kaikki maksavat samaa hintaa vedestä.Oma kulutus määrää laskun.
  Me ostettiin kanssa äskettäin uusi asunto suoraan rakentajalta,ja meidän tapauksessa sieltä hoidettiin vesi ja sähkösopimukset.
  Itse mä hoidin papereiden viennin maarekisteriin ja siellä vaadittavat verot ja maksut.Huomioitavaa on ,että jos ostaa uuden asunnon rakentajalta vero on pienempi,eli 1%,kuin jo käytössä olleen asunnon vero.Tämä operaatio on tärkeä ,sillä tällä asunto siirtyy virallisesti ostajan omistukseen.
  Laajakaistan joko saa tai ei,riippuu mm.siitä onko vapaata kaistaa tarjolla.Mulla ei ole vieläkään linjaa nykyiseen asuntoon ja uuteen on pantu tilaus sisään mistä ei ole vähään aikaan taas kuulunut mitään.
  Mulla on siis olosuhteiden pakosta usb.modeemi(mokkula)Vodafonelta.
  Posti myös joko toimii tai sitten ei.Espanjan posti on surullisen kuuluisa huonosta palvelusta.Mutta taas kerran ,meille tulee posti niinkuin pitääkin.Ja niinpäin se on nyt toiminut hyvin ,että muutettiin Suomessa osoitteet espanjaan ja tuntuu siltä että varmaan melkein kaikki posti löytää perille.
  Veikkaan ongelmia jos osoitteita joutuu muuttamaan edestakaisin.
  Pankkikysymys on sen verran herkkä asia,että sanon sen verran,että itse ollaan oltu parinkin pankin asiakkaita joissa saa palvelua suomeksi.Ja näistä ei ole kuin mukavia kokemuksia.
  Terveydenhoidosta sen verran ,että kun et kerran asu täällä ,ota Suomesta jatkuva matkavakuutus.Kyllä terveyskeskuksetkin toimivat,mutta silti.
  Et voi ajaa esp.autolla suomessa jos et ole kirjoilla täällä.
  Tuuletus yleensä toimii sillä että asunnot eivät ole rakennettu tiiviiksi kuten suomessa vaan ilma vaihtuu omia aikojaan.
  Kannattaa tsekata myös Malagan Ikea ,sieltä saa mm.pohjoismaisten mittojen mukaisia sänkyjä.Ja tietysti paljon muutakin.Espanjalaistyyliset huonekalut poikkeavat aika paljon siitä mihin on Suomessa totuttu.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  toivottavasti devspain toimittaa sulle …. parraimman mahollsen

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Tärkeintä on mielestäni ottaa positiiinen aseen ja niin , ettet tule muuttamaan espanjalalisia suomalaisikis vaan itseo avoimin mielin opettelemaan paikallisen kulttuurin, joka poikkeaa Suomesat. Itse olen joutunut puolisoni heittämään useamman kerrankin ulos huonekalukaupasta, kun häen tunteet ovat lämmenneet. Lähde siitä ajatuksesta, että yksi asia päivässä. Kun ostat uuden asunnon ja harjoittelet kaiken eka kertaa niin varmaa se vielä sulta pari vuotta, jos et vakituisesti ole paikalla.Mutta lopputulos kannattaa. Saat niin hyvän nettiliittymän ettet pääse siitä ikinä eroon. (no, tää on telefonica vitsi ja mulla on telefonica). Espanjassa oppii maksamaan hyvästä palvelusta ja ymmärtää Suomenkin hyvät puolet. ihmisiä, jotka haluaa saada kaiken ilmaiseksi täällä riittää. Aika menee siihen, että ihmetellään mistä saisi jotain ilmaiseksi, kun sen ajan voisi käyttää vaikka kielen opiskeluun. Sulaudu siis paikallisiin, hyvä tulee

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154

  rannikon vastuunalainen yrittäjä… pauliina niin mullakin, toiminut jo kuudetta vuotta moitteettomasti

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Don kirjoitti:

  toivottavasti devspain toimittaa sulle …. parraimman mahollsen

  Kiitos suosituksesta D.B., mutta nettilinjaa emme voi toimittaa sillä sen toimittaa jokin operaattori, joista jotkut tarjoavat samalla (sen pakollisen) puhelinlinjankin tai sitten se on tilattava ensiksi Telefonicasta.

  Hinnat vaihtelevat koko ajan ja tarjoukset ovat mitä sekavampia, joten kannattaa seurata eri operaattoreiden nettisivuja. Yleensä linjan voi samalla tilata suoraan sivuilla olevalla lomakkeella.

  Sitten kun linja on olemassa ja jos ja kun tulee ongelmia, säätämisen tarvetta tai mahdollisia tietoturvaan liittyviä seikkoja eteen, niin meihin voi toki ottaa yhteyttä.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Don Bavarontti
  Don Bavarontti Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.07.2006
  Kirjoituksia: 113
  Vastauksia: 2154
  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Frank
  Frank Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Okei, kiitos kommenteista.

  Santiago:

  Ekaksi nettiliittymästä. Suomalaiselle aika oleellinen juttu. Mitkä ovat eri operaattorivaihtoehdot? Pitääkö aina olla Telefonican puhelinliittymä, vai voiko netin saada myös ilman sitä? Paljonko Telefonican liittymä maksaa kokonaisuudessaan /kk ja voiko sitä keskeyttää esim. 4-6kk ajaksi (esim. 2/1Mb)? Mikä on toimitusaika? Tuleeko sieltä aina väkisin joku modeemi vai saako käyttää omaansa? Mitä Telefonican sivuilta ymmärsin niin 50e kuussa ja se on enemmänkin ryöstö kuin bisnes.

  Entäs kännykkäliittymät. Onko joku jostain syystä paras? Mitä GPRS-data maksaa?

  Tuo oli pankista hyvä idea, että jostain saa suomenkielistä palvelua. Espanja on tällä hetkellä yhtä hyvää kuin kellä vaan turistilla, mutta kielikurssi-CD on hakusessa. Mitkä pankit/konttorit Fuengirolassa tällaista tarjoavat? Nettipankit varmaan toimivat sielläkin?

  Automaattiveloitus auttaa paljon. Posti tuntuukin sitten olevan jo ongelma. Ei sitä tosiaankaan voi edestakaisin jatkuvasti käännellä. Tähän tuskin on muuta ratkaisua kuin joku joka käy postit kerran kuukaudessa katsomassa ja lähettää edelleen jos lähetettävää on.

  Tässä asunnossa on normaalista poiketen kolminkertaiset lasit ja laadukkaat/tiiviit terassiovet, joten ihan helposti ilma ei kierrä varsinkaan tuulettomina päivinä. Lisäetuna on tietenkin se, että ilmastoinnin viilentämä ilma ei mene harakoille ja sähköä säästyy laskelmien mukaan kuulemma yli 50% normaalista. Käyttövesikin lämmitetään katolla ja boileri on vain lisänä ja pannaan päälle jos sattuu pilvinen päivä. Nyt asuntoja kiertäessämme oli helppo huomata millaiseksi ne muuttuvat kun seisovat pitkään ilmanvaihdon ollessa nollassa. Veneessäni on aurinkokennipuhallin, joka auringon paistaessa tunkee ilmaa sisään ja se sitten menee jostain väkisin ulos. Tällainen olisi loistava värkki pitämään asunnon ilman hirman parempana silloin kun siellä ei asuta.

  Ikea, pohjoismaiset mitat?! Tätä olen ihmetellyt. Sängyt ovat lasten kokoa. Ööö… eikö siellä ole ollenkaan esim. 180×200 sänkyjä espanjalaisilta valmistajilta. Huonekalut ovat siellä tosi upeita ja aivan varmasti tulemme viettämään kuukauden Lucenassa ja muualla etsien juuri niitä oikeita jotka haluamme, mutta emme vielä tiedä sitä. 🙂

  Pitänee selvittää nuo sähkö/vesi/jne asiat myyjältä. Asunto tosiaankin on rakennuttajan myymä eikä siinä ole koskaan asuttu aiemmin. Ensimmäinen tapaaminen asianajajan toimistossa onkin siellä tänään.

  Jatkuva matkavakuutus on ollut jo 20 vuotta, mutta se lakkaa yli 90 päivän matkoilla. Lisäksi joskus voi olla helpompaa asioida ilman sitä.

  Pauliina:

  Jep, olet oikeassa. Olen jo nyt niin hidas, että jos käyn kaupassa niin on ollut todella kiireinen päivä. Espanja on valittu monista eri syistä eikä ole tarkoitus tuoda omia kahveja ja käydä suomikaupasta ostamassa ruokaa. Suurin ongelma tuntuu olevan löytää aluksi riittävän yksinkertainen kielikasetti. Yhtä alottelijoiden kurssia kävimme, mutta sieltä annettiin KOTILÄKSYJÄ. Se oli ihan liian nopeeta! Jos osaisi ensin tuhat sanaa olisi helpompi ruveta opettelemaan lauseita.

  YLEINEN kysymys: ovatko ihan kaikki aurinkorannikolla asuvat niin hölmöjä, että asentavat jokainen itselleen oman satelliittiantennin? Jakajalla yksi antenni riittää koko talolle, se on nopeampaa (asentaa), helpompaa, siistimpää ja mikä mukavinta halvempaa. Ihan idioottihommaa, kun katselee talon katolla olevia kymmeniä samaan suuntaan sojottavia antenneja. Vähän kun jokaisella olisi oma hissi.

  No oikeastaan toinenkin… kun melkoisen suuri osa rahasta tulee ulkomaalaisilta luulisi että heitä palveltaisiin paremmin siinä että asioita olisi englannin kielellä. Koitapa tilata Telefonican ADSL kun et osaa espanjaa. No, maassa maan tavalla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä devspain
  devspain Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 30.01.2007
  Kirjoituksia: 22
  Vastauksia: 1281
  Frank kirjoitti:

  Okei, kiitos kommenteista.
  Ekaksi nettiliittymästä. Suomalaiselle aika oleellinen juttu. Mitkä ovat eri operaattorivaihtoehdot? Pitääkö aina olla Telefonican puhelinliittymä, vai voiko netin saada myös ilman sitä? Paljonko Telefonican liittymä maksaa kokonaisuudessaan /kk ja voiko sitä keskeyttää esim. 4-6kk ajaksi (esim. 2/1Mb)? Mikä on toimitusaika? Tuleeko sieltä aina väkisin joku modeemi vai saako käyttää omaansa? Mitä Telefonican sivuilta ymmärsin niin 50e kuussa ja se on enemmänkin ryöstö kuin bisnes.

  Entäs kännykkäliittymät. Onko joku jostain syystä paras? Mitä GPRS-data maksaa?

  Orkki on pullollaan ADSL ja puhelin -aihetta. Tieto löytyy siis Orkin haulla.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Masa P
  Masa P Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 744

  Helpoin tapa vertailla on liittymiä Phone Homen kuukausittaisesta lehdestä.

  Siinä on jokaisen palvelutarjoajan tarjoukset somasti peräkkäin. Purkuehdot näkyvät myös.

  Tällaisen lehden saat esim Myramar ”parkeen” kauppakeskuksesta. Kannattaa tutustua!

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Tarkoittanet The Phone Housea… http://www.phonehouse.es/

  Se painettu kataloogi löytyy myös ”verkkolehtenä”: http://catalogo.phonehouse.es/

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä bhajee
  bhajee Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570
  Frank kirjoitti:

  YLEINEN kysymys: ovatko ihan kaikki aurinkorannikolla asuvat niin hölmöjä, että asentavat jokainen itselleen oman satelliittiantennin?

  Ei.

  Joissakin suomalaisten suosimissa taloyhtiöissä jaetaan Suomi-TV taloverkossa. Muutenhan juttu on niin, että normaalin taloverkon (uudemmankin) kapasiteetti on aika rajallinen, ja jos talossa asuu suomalaisia, ruotsalaisia, brittejä, espanjalaisia jne. niin tulee tappelu siitä mitä kanavia siinä verkossa jaetaan.. itse katselen (omalla antennilla) Saksan kanavia, jotka jo pelkästään ne täyttäisivät koko verkon.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä pauliina
  pauliina Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Kun ostat uuden asunnon, saat todennäköisesti odottaa sitä nettiä. Ymmärtääkseni sinun on pakko
  ottaa se lankaliittymä. Helpoin tapa on kun ostat rakentajalle, niin laita kaupan ehdoksi, että asunnossa pitää olla netti (näin olen itse aikoinani tehnyt). Nyt taitaa olla sulla myöhäistä, jos olet jo ostanut kämpän. Mene suomessa Stokkan Akateemiseen, sieltä voi hankkia kielikurssin. Suosittelen kyllä johonkin ryhmään menoa tai esim. kauppiksen avoimen yliopiston tai vastaavan kurssille. Siellä usein on natiivi opettaja.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä santiago
  santiago Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Mä luulen että täytyy syventyä illemmalla asiaan,taitaa tulla vähän pitempi vastaus.

  LINKKI
  Profiilikuva käyttäjästä Frank
  Frank Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 20.11.2009
  Kirjoituksia: 9
  Vastauksia: 255

  Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä ja Santiagolle mitä kaikkea onkaan tulossa!
  Sellainen tuli tässä tietenkin vielä mieleen kuin Auto. Onko Costan alueella toiminnassa jotain sellaista nettisivustoa kun meillä nettiauto.com?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 46)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.