Sähkölasku!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sähkölasku!

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Zero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 21

  Ihmetyttää hyvin suuresti meidän sähkölaskut, jotka vaan kasvavat, vaikka ilmat lämpenee. 380 e kahdelta kuukaudelta, asunto 85 neliöö. Vesi lämpiää sähköllä ja ilmastointi löytyy. Vinkkejä kuinka alkaa selvittämään, mihin tuo määrä sähköä menee??? Normi käyttö pesukoneella, jääkaappi ja mikro löytyy.

  LINKKI

  pauliina
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.02.2007
  Kirjoituksia: 67
  Vastauksia: 641

  Meillä sähköllä toimii vimpaimet ja lämmitys plus vesi kaasulla (neliöitä tuplasti), ja yhteenlaskettunakin tuntuu aika hulppealta. Ainakin SUomessa laskussa infotiin suurimmat sähkösyöpöt olevan patterit ja lattialämmitykset plus valaistus. Itse laskin tätä potenziaa, joka meillä oli aika korkea, ja näin kiinteä maksu laski jonkin verran. Hyvä topicci varmaan kaikille

  LINKKI

  tuisku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 1697

  meilla 90€ ,asunnossa vajaat 80 neliota. Pari kertaa viikossa pesukone paalla,samoin uuni
  Lammityksen laitan yleensa paalle vasta se jalkeen kun ole kotihommat tehnyt, joten se on paivittain ollut n.10-12t.Valoja iltaisin pidamme ainoastaa siina huoneesa missa olemme,eli meilla ei joka huoneesa ole jatkuva ”valaistus” paalla.

  LINKKI

  marbesa
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.10.2010
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 43

  asumme omakotitalossa, ja lasku on joka toinen kuukausi ihan sikapaljon, ja joka toinen sitten huomattavasti vähemmän. eli jonkinlainen tasaussysteemi täältäkin löytynee, koska eivät taida ihan joka kuukausi käydä mittareita lukemassa.

  LINKKI

  Zero
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.02.2007
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 21

  Joo on huomattu, että joka toinen lasku on arvio ja sitten on oikeaan kulutukseen perustuva. En vaan tajua, kun kesällä asuimme eri asunnossa 5 kk ja tuolloin ilmastointi oli kyllä päällä koko ajan 26-28 asteessa, eikä silloin 5 kk ajalta mennyt laskua kuin muutama satanen. Oman osan tekee tietysti sähkön hinnan nousu, mutta että näin paljon…Kun vertaa että suomessa maksoimme 140 neliön omakotitalosta sähköä kuussa n.170 e ja sekin oli paljon. Luulen et tämä ilmastointilaite on meillä se sähkösyöppö, mallia jotain ja vuodelta jotain ja varmasti vuokranantaja ei suostu uudempaan vaihtamaan. No nyt on koko pömpeli pois päältä ja hyvin tuntuu tarkenevan ilman lämmitystäkin. Eikä siis meidän sisälämpötila ole ollut kuin 21-22 astetta.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Siinä sähkölaskussahan on tarkka erittely mistä se hinta muodostuu.. perusmaksu, kulutus jne. Perusmaksuissa tuskin on suurta eroa, se perustuu liittymän tehoon (kerrostaloasunnossa täällä tyypillisesti 20 tai 25 A eli 4,6 tai 5,75 kW). Enpä usko että sähköfirma mitenkään edes yrittää huijata…

  Sähkö on kyllä kallistunut huimasti viime aikoina… 🙁

  Valaistus ei nyt paljon maksa, suurimmat kuluttajat on lämpöpumppu/ilmastointi (sähköpattereista puhumattakaan), lämmin vesi (jos sähköllä). Kuluttaahan nuo tiski/astianpesukoneetkin, mutta eihän ne ole aina päällä, samoin kuin ei sähköliesi/uunikaan.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Onko kenelläkään karkeaa arviota siitä, paljonko tietokone ja kodin viihde-elektroniikka keskimäärin vievät sähköä. Muistanko väärin, että pelikoneet olisivat ahmatteja suht aina päällä ollessaan?

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Tehokas pöytäkone syö kyllä aika aljon sähköä (200 W ja enemmänkin)… no toimiihan se talvella lämmittimenä. 🙂

  Viihde-elektroniikka ei kovin paljon kuluta… iso telkkari (varsinkin plasma) vie kyllä jonkin verran varsinkin jos sitä on tapana pitää päällä lähes ympäri vuorokauden 😉

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.