Sähkölasku 2015?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Sähkölasku 2015?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Tervehdys kaikille. Nyt pitäisi saada hieman ajankohtaista ja suuntaa antavaa tietoa sähkönhinnoista. Esimerkki tapauksena nyt vaikka Fuengirola, 3mh, n. 90m2, kerrostalo, 500m rantaan ja energialuokka Ö 🙂 . Eikä tietenkään takkaa mutta ilmalämpöpumppuja pari kappaletta.

  Nyt siis hakusessa hieman suuntaa hinnoista per/kk.

  Löysinkin foorumilta hieman tietoa, mutta aika vanhoja kirjoituksia joten ajankohtaista olisi kiva saada.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Paljon riippuu siitä, ovatko ilmalämpöpumput käytössä vain osan vuodesta vai koko vuoden automaatilla (kesällä viilennystä, talvella lämmitystä) ja laitatteko paljon ruokaa omassa keittiössä vai syöttekö ulkona, paljonko viihde-elektroniikkaa on päällä läpi vuorokauden jne.

  Eri perheissä eletään eri tavalla ja kulutetaan sen mukaan.

  LINKKI

  Ritacasanueva
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 31.08.2010
  Kirjoituksia: 14
  Vastauksia: 3416

  Onko sinulla vanhaa laskua? Siita voisi katsoa vuoden keskikulutuksen. Kuten edella sanottu sahkonkaytto on hyvin henkilokohtaista, yks tykkaa viileasta ja  toinen kayttaa useita eri sahkolaitteita vuorokauden ympari.

  Katso ensin laskusta ne peruskulut jotka eivat tule muuttumaan kaytit sahkoa tai et. Siita naet myos mista kW sopimus on tehty. Uusissa asunnoissa yleensa kW on korkeimman paalle.

  Taas jos kyseessa on tiedon hakeminen mahdollista ostoa varten olet oikeutettu pyytamaan myyjalta sahkosopimuksen ja tai sahkolaskut.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Arvaisko, että jossain satasen haarukassa vuoden keskiarvona.

  LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Eli siis pitäisi saada hieman arviota tulevista sähkölaskuista, koska sinne oltaisiin muuttamassa. Hieman siis esimerkkejä olisi mukava saada.

  Jos siis joku hieman valottaisi asiaa kertomalla oman esimerkkinsä vaikka talvikauden laskuista.

  kiitos muuten Makariokselle jo tässä vaiheessa

   

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Mun sahkolasku on kylla vahan  enemman…ehka keskiarvona 150e kuukaudessa. Kesalla ilmastointi ja talvella lammitys kuluttaa plus veden lammitys etc. Meilla on kylla kesalla viileaa ja talvella lamminta. Taitaa tama asuntokin olla hieman suurempi kuin normi 2 makuuhuonetta eli meilla on kaksi asuntoa yhdistetty yhdeksi. Makarioksen 100/kk on luultavasti hyva arvio 2 makuuhuoneiselle lampopumpulla varustetulle.

   

   

  • Tätä vastausta muokkasi 8 vuotta, 4 kuukautta sitten blues.
  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Arviointi on tosiaan vaikeaa, koska eri asuntojen ominaisuudet ja asukkaiden elintottumukset vaikuttavat paljonkin. Jos kämpässä on esimerkiksi lasitettu, ilta-aurinkoon antava parveke, voi sillä lämmittää asuntoa paljonkin. Tuulinen paikka, korkealla sijaitseva asunto ja kunnon läpituuletuksen mahdollisuus voi hyvinkin poistaa koko ilmastoinnin tarpeen jne.

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Olen espanjanvuosinani kuullut kyllästymiseen asti suomalaisilta kaksijakoista juttua:

  ensin kehutaan kuinka Suomessa on hyvinvarusteltu mökki (kauko-ohjattava sähkösauna, tietenkin nykyaikana) ja iso sähköllä lämmitettävä omakotitalo.

  Espanjaan päästyä alkaa kiivas tiedustelu halvimman nettiyhteyden ja mobiilin perään sekä haikailu, eikö sähkölaskusta sittenkin voisi nipistää vaikka parikymppiä kuukaudessa pois. Siis niinä max. kuutena kuukautena, jotka ns. muuttolinnut täällä majailevat.

  Onko se ajatusjuuttuma, että Suomessa eläminen tietysti on kallista, mutta Espanjassa kaikki pitäisi saada puoli-ilmaiseksi?

  LINKKI

  tiger
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.06.2014
  Kirjoituksia: 15
  Vastauksia: 88

  Sähkö taitaakin olla melkein ainoa asia joka täällä tulee kalliimmaksi kuin suomessa. Osin johtuu tietysti kyvystä elää olosuhteiden mukaan taloudellisesti ja gryndereiden ajatuksesta jonka mukaan turisti haluaa ja kykenee maksamaan mukavuudeta muttei tinkimään asunnon sijainnista ja lämmön ja valon määrästä.
  Suomessa on jo totuttu sähköyhtiöiden kilpailuun ja energiatehokkuus rakentamisen ylivoimaisuuteen laadun merkkinä.
  Allergiat ja hengityselinsairaudet yleensä on sitten myös yleistyneet.
  Maksan mielelläni sekä viilennyksestä että lämmityksestä hieman enemmän niinkuin riittävästä ilmanvaihdostakin. Lisää varmasti terveitä elinpäiviä.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Tai mieluummin ihan ilmaiseksi….:)  Samaa olen minakin ihmetellyt etta miksi on melkein mahdotonta useimmille hyvaksya etta sahko ja vesi maksaa. Asuminenkaan ei voi ihan ilmaista olla . Ainakin mina joudun maksamaan yhtiovastikkeen, verot sun muut basuramaksut. Taatusti tulis mullekkin halvemmaksi vuokrata joku pikku asunto ja siella yrittaa pihistella.  Asumismukavuus nyt kuitenkin on sellaista perustarvetta, eikos.

  LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Hieman vielä selvennykseksi, että yritän haalia kasaan mahdollisimman kattavan tietopaketin mm hinnoista, jotta saisin minimoitua yllätykset sitten paikanpäällä. Eli siis karkeasti voisin arvioida että jos vuokra olisi vaikka 650€ niin se voisi ollakkin 800€ veden ja sähkön kanssa. Ei siis huomioitu vielä mahdollista kaasua..

  LINKKI

  matkailevaperhe
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 02.12.2013
  Kirjoituksia: 31
  Vastauksia: 194

  Eräs tuttavaperhe kertoi että ensiksi kannattaa tällaista kysymystä listatessa ilmoittaa mitä kojeita ja laitteita käyttää tai ei käytä. Onko 120″ televisiot olkkareissa ja makkareissa? Onko 27″ imäkkejä joka huoneessa? Onko keho herkkä lämpimälle ilmalle = onko ilmastointi ihan pakollinen heti kun lämpötila ylittää suomalaisen kesän keskilämpötilan eli 15 astetta? Mites suihkussa tulee läträttyä lämmintä vettä? Se kun lämmitetään useimmiten lämminvesivaraajalla joka vie paljon sitä hui kauhea niin kallista sähköä. Saattaa tosiaan mennä sähköä jopa 150 euroa ja enemmänkin vaikka kuinka pihistää.

  Toinen tuttavaperhe sitten kertoi että talvella saa kivasti säästettyä sähköä kun ei käytä valoja lainkaan vaan turvautuu Ikeasta ostettuihin tuikkukynttilöihin. Mercadonasta saatavia sellaisia punakuorisia kynttilöitä ei kannata sisällä polttaa lämmittämiseen, koska ne ovat ulkokynttilöitä ja savuttavat vietävästi. Oli tuttavaperhe lämmittänyt koko makuuhuonetta kuudella seitsemällä punakuorisella ulkokynttilällä ja sitten oli käynyt kuten arvata saattaa. Eli sieraimet olivat aamulla mustat ja makuuhuoneen katto noessa. Siinä meni sekin säästö kun joutui maalaamaan huoneen uusiksi.

  LINKKI

  Mn_c66
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 26.08.2015
  Kirjoituksia: 3
  Vastauksia: 5

  Pieni lista siis:

  2 aikuista + 2 lasta (alle 5v)

  Korkeintaan yksi n. 32″ tv (auki ehkä tunnin per päivä.

  Nykyisin asunnon lämpö on 21-22 astetta läpi vuoden. Kesäisin ehkä muutaman asteen enemmän.

  Tietokoneena yksi läppäri ja yksi iPad

  Asunnosta löytyy astian ja pyykinpesukone (käytössä noin joka toinen päivä)

  Suihkussa käydään max. kerran päivässä

  Muuten keitetään kahvit ja tehdään ruuat pääasiassa kotona.

  Jos nyt näillä tiedoilla saisi jo jotain lisäarvioita?

  LINKKI

  kojo
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 09.01.2008
  Kirjoituksia: 6
  Vastauksia: 1445

  Mihin sinä mainitsemaasi kaasua tarvitset?

  Jos varaudut jonkun mainitsemaan 150 euroon/kk, ei tarvitse jännittää onko tilillä rahaa kun sähkölasku menee suoraveloituksena.

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Kyllä siinä jonkin aikaa kuluu, ennenkuin suoraveloitus onnistuu. Ellei sulla sitten ole eläketodistusta pankista tai palkkatodistusta työnantajalta ja siihen liittyvää pankkitositetta.

  Nöin oli ainakin silloin, kun itse vuosituhannen vaihteessa tulin tänne.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.