Sähkö- vs. kaasulämmitin

Merkitty: , ,

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Näin syksyn koittaessa rupeaa yöt viilenemään niin, että alkaa pian olla aika kaivaa untuvapeitot kaapin perukoilta ja pitänee miettiä tuota lämmitystäkin talvea varten.

  Meillä kun ei ole huoneistoon asennettua ilmalämpöpumppua, niin vaihtoehtoina on joko sähkö- tai kaasukäyttöinen lämmitin. Veden lämmitys ja liesi toimivatkin jo kaasulla, joten yksi lisäpullo ei olisi muutenkaan pahitteeksi.

  Ei varmaan olla ensimmäisiä täällä näiden perusasioiden äärellä, joten minkälaisia kokemuksia/suosituksia foorumilaisilta löytyy?

  LINKKI

  makarios
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 23.04.2011
  Kirjoituksia: 37
  Vastauksia: 688

  Sen voin ainakin sanoa, että kaasu on kustannustehokkain polttoaine. Vaan ilmalämpöpumppu taitaa olla kaikkein taloudellisin ratkaisu.

  LINKKI

  blues
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 26
  Vastauksia: 1928

  Kaasulammitin aiheuttaa kosteutta eli hometta ilman tuuletusta joka taas vie lammot ulos….

  LINKKI

  santiago
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 14.11.2007
  Kirjoituksia: 307
  Vastauksia: 4162

  Sähkölämmitin puhaltimella on hyvin nopea  ja kustannustehokaskin jos sitä ei tarvitse pitää koko aikaa päällä. Riippuu kämpästä ja tottumuksista , mutta jos selviää sillä että lämmittää yleensä tunnin pari illalla  se on siinä. Nyt syksyn tullen kaikissa alan kaupoissa on kovia tarjouksia kaikesta lämmitykseen liittyvästä. Yllämainittu sähkölämmitin esim. Lidlissä maksanee jotain 30€. Tehoa 2500w, 1500w ja 1000w, lämmönsäätö termostaatilla ja vielä kaukosäädin.

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Tuo tuuletus ei sinänsä ole ongelma. Me muutettiin tähän maaliskuussa ja kylmä oli iltaisin/öisin. Päivisin taas pystyi ihan hyvin pitämään ikkunoita raollaan (läpiveto), kun aurinko paistaa olohuoneeseen melko pitkään heti aamusta.

  Mutta toisaalta, jos käypä sähkölämmitin noin edullisesti irtoaa, niin kyllä sitä voi aika paljon poltellakin, ennenkuin kaasukäyttöisen aloituskustannukset saavuttaa.

  LINKKI

  jokainenxw
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 18.09.2009
  Kirjoituksia: 16
  Vastauksia: 168

  Lämmitys

   

  http://www.terasolar.net/FIN/heatart.htm

  Näitä saa myös espanjasta, tässä 1 vaihtoehto.

  LINKKI

  Lugi
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 05.11.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 3

  Itselläni on olohuone/keittiö yhdistelmässä ilmalämpöpumppu ja makuuhuoneessa kaasulämmitin. Lämmitin on omalla kaksoispiipulla varustettu eli ottaa paloilman ulkoa ja poistaa palokaasut ja kosteuden ulos. Aiemmin käytin iltaisin pari tuntia ennen nukkumaanmenoa katalysaattorilämmitintä. Tulihan siitä lämmin olo ja kosteus jäi sisälle. Nyt ilma on kuivaa ja lämmitys mielestäni myös turvallisempaa. Yhden kaasukilon polttaminen tuottaa 1,63 vettä. Ja katalysaattorilämmittimessä sehän jää huonetilaan.

  LINKKI

  Los Knots
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 15.09.2013
  Kirjoituksia: 4
  Vastauksia: 107

  Kiitos Lugi käytännössä täydellisestä vastauksesta! Meidän tapauksessa lienee siis fiksuinta tässä vaiheessa päätyä sähkölämmittimeen, sillä ilmalämpöpumppu on pois suljettu vaihtoehto, ellei vuokranantaja saisi äkillisen anteliaisuuskohtauksen ja sellaisen tänne asennuttaisi. Vaikka hän erittäin jalomielinen ja vastuunsa hyvin hoitava henkilö onkin, niin en kuitenkaan ihan moiseen usko.

  Ja kaasulämmitin ilman tuollaista kaksoispiippua tuottaa näemmä sen verran runsaasti kosteutta, ettei se oikein mielekkäältä vaihtoehdolta enää tunnu.

   

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.