sääolot marras-joulukuulla

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • LINKKI

  piriitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Olemme tulossa ensimmäiselle lomalle neljäksi viikoksi Fuengirolan liepeille 16.pvä marraskuuta. Kuka neuvoisi, millaisia vaatteita ja kenkiä sinne kannattaa pakata mukaan? Tiedämme, että päivän keskilämpö on 20 asteen kieppeillä, mutta onko kosteaa/kalseaa/tuulista? Olemme noin viisikymppisiä ja vaimo varsinkin ns. vilukissa.
  Helmikuussa 2013 tulemme uudelleen kuudeksi viikoksi. Sitten on jo kokemustakin jonkin verran kertynyt elämästä Espanjassa 😉

  LINKKI

  Masa P
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 29.12.2006
  Kirjoituksia: 85
  Vastauksia: 746

  Katsopas tästä: http://www.wunderground.com/history/airport/LEMG/2011/11/14/MonthlyHistory.html#calendar

  Oikein sympoleilla selviää vuosien säät kuukausittain! Tiedot Malagan lentoaseman sääasemalta!

  LINKKI

  piriitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Nämä tiedot toki olen löytänyt, mutta ajattelen, että ilmasto on niin erilainen täällä Suomessa kuin siellä Espanjassa. Sen takia ajattelin kysäistä vaatetusvinkkejä kokeneilta Espanjassa kävijöiltä…
  Varmasti tuulisuus ja kosteus vaikuttaa siihen, miltä vaikka 19 astetta tuntuu…

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418

  jotain pitkähihaista iltasella yöllä voi olla tarpeen

  LINKKI

  Selma
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 12.07.2006
  Kirjoituksia: 38
  Vastauksia: 583

  Välillä sataa ja välillä paistaa ja jos vaatetus on samaa kuin tänä kesänä Suomessa, niin hyvin pärjää. Kumi saappaita en ottaisi kuitenkaan mukaan. 😉 Illalla usein tarvitsee päällysvaatetta ja villasukat on mukavat kivilattioilla.

  LINKKI

  piriitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Kiitos vastauksista!
  Otaetaan vaatetta näillä ohjeilla. Ja varmaan sieltä voi sitten jotain ostaa, jos kokee tarvitsevansa. Pukeutuuhan ne espanjalaisetkin 😉
  Minkälainen mahtaa olla hintataso suomeen verrattuna? Vaatteet, ruoka, ulkona syöminen? Ois kiva jos joku jaksaisi jotain infoa laittaa 🙂

  LINKKI

  mango3
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Pitkäaikaiset keskiarvot säätiloista saa helposti Googlesta. Hakusana, ”Napsu maailman sää”. Saat lämpötilat ja mikä tärkeintä , löydät sademäärät. Jos aikoo olla talven Espanjassa , kannattaa verrata nimenomaan sademääriä millimetreinä , eri puolilla rannikkoa. Niissä on todella suuria eroja. Lämpötiloissa on vähemmän eroa.

  LINKKI

  mango3
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 06.09.2012
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 6

  Katsoin huvikseni(Napsu maailmansää/National climatic data center) ja laskin talvikuukausien (8kk) sademäärä erot Fuengirola(Benalmadena) , Torrevieja ja Nerja. Loka-,marras-joulu-,tammi-,helmi-,maalis-,huhti- ja toukokuulta. Tulos oli aika hämmentävä. Keskilämpötila oli 8 ”talvikuukaudelta” 15-16°C (Nerja vähän kylmempi n.12°C). Mutta sademäärissä on kaamea ero. Torreviejassa sataa talvikaudella keskimäärin n.35 mm per kuukausi. Nerjassa sataa noina 8 kuukautena keskimäärin 49 mm per kuukausi. Mutta varsinainen ”yllätyspommi” on Fuengirolan sademäärä millimetreinä. Fuengirolassa sataa(8kk/loka-toukokuu) näiden pitkäaikaisten keskiarvojen mukaan peräti 97 mm per kuukausi. Siis lähes kaksi kertaa enemmän , kuin Nerjassa ja hurjat 2.8 kertaisesti Torreviejaan verrattuna. Jos siis kysyt millaisia varusteita kannattaa ottaa talvikaudeksi , niin Torreviejaan tuultapitävää ja lämmintä. Fuengirolaan myös tuulipuku/lämmintä , mutta myös sadetakki ja kumisaappaat.(Talvella villasukat ovat ihanat , koska kivilattiat ovat kylmät, näissä jokaisessa)

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Voisitko panna linkkejä noihin tietoihin? Kaikki tuntemani saitit, joilla noita säätilastoja on, antaa vain Málagan tiedot (vaikka hakukenttään panisikin Fuengirola). Málagan mikroilmasto on aika erilainen.

  LINKKI

  piriitta
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 08.09.2012
  Kirjoituksia: 2
  Vastauksia: 7

  Kuulostaa sateiselta 🙁 Ei auta, joka tapauksessa on lämpimämpää kuin Suomessa ja ainahan voi olla sisällä sateen suojassa 😉 Kaikesta huolimatta odotamme innolla marraskuuta ja pääsyä uusiin maisemiin.

  LINKKI

  Lumenluoja
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 22.02.2010
  Kirjoituksia: 55
  Vastauksia: 1489

  kuules. En olisi mitenkään huolestunut noista sadelukemista. Täällä meillä Espanjassa nääs nämä sateet tulevat lähes aina kuin ämpäristä kaatamalla ja sen jälkeen aurinko paistaa. Eli kun sataa niin sataa ja kun paistaa niin paistaa kans. Pilvipoutakin on lämpöistä keliä. Ja sade kummasti virkistyttää niin luontoa kuin siellä tarpovia ihmisiä.

  Suomalainen versio tästä sademäärästä on se, että tuulee ja vihmoo vettä päivätolkulla. Ikenet ja luuytimet ovat ihmeissään. Ja sateenkin jälkeen on vielä viikko niin pilvistä, että aurinkoa ei näy JA talvella tuo tulee lumena, joka näkyy maassa 10x vesisademääränä.

  Tietysti ihminen tottuu eri ilmaoloihin ja siksi espanjalaiset tai espanjalaistuneet muumaalaiset hakevat toppatakkia ylleen ihan Lapin malliin.

  LINKKI

  bhajee
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 01.08.2006
  Kirjoituksia: 70
  Vastauksia: 2570

  Espanjan ”ilmatieteen laitoksen” sivuilla on joitakin tilastoja… Aurinkorannikon osalta sieltäkin löytyy vain Málaga (lentokenttä).

  Sadetta vuodessa 524 mm (Alicante 336).

  Pilvettömiä päiviä (despejado) Fuengirola 107, Alicante 97.

  http://www.aemet.es/es/serviciosclimaticos/datosclimatologicos/valoresclimatologicos?l=8025&k=val

  http://www.aemet.es/es/serviciosclimaticos/datosclimatologicos/valoresclimatologicos?l=6155A&k=and

  LINKKI

  aikku
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 03.09.2012
  Kirjoituksia: 5
  Vastauksia: 418

  vaihtelee, mutta melkein kannattaa varautua jotta rahaa riittävästi sillä olette lomalla, syöminen kohtuullisen hintaista normaali- ravintoloissa ja jos teidän tekee mieli itse laittaa muonaa ja hyvääkin sellaista, ei sekään kalliiksi tule millään muotoa. Vaatteet + vaikkapa kosmetiikka oikein liikkeistä ei aina välttämättä paljoa halvempaa kuin Suomessakaan mutta edullisemmin voi löytää vaikka mitä ja mikä voi tuntua jopa tosi edulliselta ja ihan tätäpäivää muotia tai kosmetiikkaa eli merkki-sellaista tavaraa,tarjouksia hyviäkin..
  Siis meidän nuoriso tän mulle opetti esim. kosmetikka asioissa ja vaatepuolelta kun shoppailukeskukessa oltiin, ovat nuoret hyvin hintatietoisa 15 v. neitejä. Ruoan hinnan tiedän minä,edullinen vai kallis ( Mutta myös sen tiedän että edukasta on kun isännän kanssa kaksin ollaan Espanjassa ;D näin vaan meidän kesken ) Mutta kaikkiaan loma on loma ja nauttikaa, loput rahat kulkee kotiin takaisin, oikein hyvää lomaa teille 🙂

  LINKKI

  TuplaW
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 17.04.2010
  Kirjoituksia: 0
  Vastauksia: 4

  oli kai harvinaisen sateeton, 4-5 päivänä satoi jonkin verran koko aikana! Aurinko paistoi joka päivä, sadepäivinäkin vähän aikaa. Hyvät säähavainnot Mango3 ! Vaatevarustukseen vaikuttaa paljon asunnon lämpimyys, eteläsuuntainen lämpenee päivälläkin auringossa, varjoinen asunto pysyy kylmänä (siis jos ei ole kunnon lattialämmityksiä). Kiviseinät säteilevät kylmää, oli lämmitys mikä tahansa. Päivän mittaan myös ulkona lämpötilavaihtelu voi olla yli 10 astetta, vaatetta pitää vaihdella sen tahdissa, jotta olisi mukavaa. Kokemuksesta suosittelen kerrospukeutumista, useampia ohuita vaatekertoja, joita voi yhdistellä keskenään. Fleecevaatteet ovat mukavimmat,lämpimät,kevyet,hengittävät. Kaulaan pujotettava ns ”putkihuivi”, jos on herkkä vilustumaan kylmästä tuulesta. Fleecepipo ja villasukat toimivat hyvin. Näillä systeemeillä itse pärjäilin mukavimmin.

  LINKKI

  Huimis
  Ei kirjautuneena
  Liittynyt: 19.10.2011
  Kirjoituksia: 19
  Vastauksia: 442
  TuplaW kirjoitti:

  oli kai harvinaisen sateeton, 4-5 päivänä satoi jonkin verran koko aikana!

  Toisaalta esim. 20. päivä maaliskuuta kun satoi, tulikin kerralla sitten 130 milliä vettä ja esim. autot uivat ikkunoitaan myöden vedessä monissa paikoissa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.