Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Ruoka ja viini › Ryppyperunat
- Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi
Ritacasanueva 10 vuotta, 5 kuukautta sitten.
- JulkaisijaViestit
onko kellään ohjetta ryppyperunoihin ?
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:tuon bhajeen linkin ohjeet google-kääntäjään ja mä en kyllä tullut hullua hurskaammaksi!! 🙂
”Pese perunat (pieni) iholle ja laita ne heavy-pohja kattilaan, peitä gallona vettä ja mausta suolalla. Poista kaikki puulusikalla, peitä paksu paperi ja sitten kansi potin. Keitä 20 minuuttia, ensimmäinen yli kuumuudelle ja sitten hitaasti.
Selvitä perunat ja katso, jos ne ovat keitettyjä pricking ne veitsi tai haarukka, jos ne ovat pehmeitä, laita ne suuri siivilä yli kulhoon ja anna valua, koska ne on täysin kuiva.
Sitten korvata perunat pannulla ilman vettä, lähemmäs tulipalo, joka on hyvin paljon elossa, ja ripottele pöytäsuola. Kun perunat ovat kuivia, saattaa lautasella, jossa iho. Sitten Koristele oksaa tuoretta persiljaa.
Jotta mojo, kuori valkosipulinkynnet ja murskaa huhmaressa yhdessä kumina, keskimääräinen chili, paprika ja suola tahnaksi. Lisää öljy ja etikka, sekoita hyvin ja lisää hieman vettä. Laita mojo kulhoon tai kastikekulho ja palvella.”
Olis tehny mieli vaihtaa lainauksen fonttia, mutta eipä näytä olevan mahdollista tällä softalla!? 🙁
Tassa sama toisella kotimaisella.
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:jo helpommin jakeluun:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/43780/Kanarialaiset+ryppyperunat+eli+papas+arrugadas
http://www.maku.fi/resepti/ryppyperunat-papas-arrugadas
Lisää löytyy googlettamalla ”ryppyperunat”! 🙂
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:ehti enstex!! 🙂
Tuossa suomalaisessa reseptissä on suolaa aika vähän (yllätys, yllätys ;)). Muutenhan se menee oikein.
Espanjalaisissa resepteissä suolaa on yleensä suuruusluokkaa puoli kiloa normiannoksessa (vettä ehkä 2-3 litraa).
Alunperinhän noita keiteltiin merivedessä, jonka suolapitoisuus Kanarian seuduilla lienee n, 3,5%.
Olen myös kuullut nyrkkisäännön, että suolaa pitää olla niin paljon, että perunat kelluu vedessä (ainakin siis alusssa). Tuo edellyttää n. 10% pitoisuutta.
Oikeassa olet. Tuossa espanjankielisessa ohjeessa suolaa on 500 grammaa! Eli taatusti kelluu kilo pottuja siina. Kuvassakin ovat kivan suolakuorrutuksen saaneena.
Luulisimpa etta tuo suomalainen versio parin kolmen lusikallisen suolamaaralla on aivan liian ”terveellinen”….
Nimetön • Ei kirjautuneenaLiittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:hyvinkin pitää paikkaansa tuo:
”Olen myös kuullut nyrkkisäännön, että suolaa pitää olla niin paljon, että perunat kelluu vedessä (ainakin siis alusssa). Tuo edellyttää n. 10% pitoisuutta.”
Kuoriperunat ei ime itseensä suolaa, joten sen puolesta sillä ei ole niin väliä.:)
Mitä noita pottuja on tullut saarella syötyä, niin hyvän mojokastikkeen kera ja joku pihvi lisukkeena on loistava kombinaatio.Nyt kun itselläkin on tuo potunnosto edessä, niin pitäisköhän kokeilla ”sianperunoista” tehdä ryppypottuja!? 🙂
Tosin mun lajikevalikoima ei oikein tue tuota kun ovat nk. jauhoista lajiketta joka halkeilee jo 15 minsan keittämisen jälkeen.
Ehkä suola sitä estäisi, mutta olettaisin tarvittavan jotain kiinteää perunalajiketta jotta homma toimisi!??http://www.recetascanarias.ueuo.com
talta sivulta paljon erinlaisia resepteja.
- JulkaisijaViestit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.