Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Hintatasot › Ruuan hinta kysymys
- Tämä aihe sisältää 19 vastaukset, 11 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 12 vuotta, 11 kuukautta sitten jerrypuu toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Kun viimeksi sain niin hyviä vastauksia niin ajattelin uskaltaa kysyä uudemman kerran nyt ruuan hinnasta. Olen ollut Espanjassa viimeksi noin kolme vuotta sitten. Ruoka vaikutti silloin edulliselta verrattuna Suomen hintoihin. Kuinka paljon on ruuan hinta mahtanut nousta tuona aikana niin ruokakaupoissa kuin ravintoloissakin?
Suomessahan ruoka on kallistunut vuoden aikana lähes kuusi prosenttia ja mitä talousuutisiin on uskomista niin jo lähiaikoina on odotettavissa lisää hinnan nousua.
Toivottavasti en vaivaa tälläisillä tyhmillä kysymyksillä mutta näitä pikku asioita ei oikein netistä tunnu löytyvän. Asuntojen hintoja ja sen sellaisia isompia tietoja kyllä löytyy mutta kun olen selannut näitä espanja.org keskustelu sivuja niin olen saanut paljon hyvää käytännön tietoa. Hieno sivusto kertakaikkiaan.
Tässä viime vuoden tilastoa… eli kuluttajahinnat on Suomessa noin 28% korkeammat kuin Espanjassa (tässä on tosin muutakin kuin ruoka mukana).
Mitä ravintoloihin tulee, niin ei ne hinnat viime vuosina ole juurikaan nousseet, pikemminkin päinvastoin.
(Kävin juuri äsken tuossa nurkalla lounaalla – päivän menu, alkuruoka gambas pil pil, sitten cannelloni, jälkkäriksi jätskiä, ja yksi lasi punkkua, hinta 8 €).
Mene sivulle http://www.mercadona.es ja kirjaudu sisáán.Kirjautuminen ei velvoita sinua mihinkaan eika siita ole sinulle mitaan haittaa. Támá on mercadona-ketjun nettikaupan sivu ja sieltá náet ihan kaikkien mercadonassa myytávien tuotteiden hinnan.Nettikaupan hinnat ovat voimassa myös myymálöissá. Ja mercadona taitaa olla Espanjan suurin elintarvikemyymälá.
taitaa myos olla hinta-laatu suhteessa paras.Ja nyt kun ostokset voi tehda netin kautta.
ruasta tuli mieleen , on tullut uuden tyyppinen makeutusaine markkinoille.
http://www.sucralin.es tassa ei pitas olla sellaisia haitallisia sivuaineita kuin sacariinissa.
Myytavana ainenkin kaikissa Parafarmacias ja luonnontuotekaupoissa.
Mercadonan hinta/laatu-suhde on minunkin mielestäni ehdottomasti sieltä parhaasta päästä, ellei peräti paras. Tokihan hallikauppiaiden kanssa voi sitten tinkiä, kun ovat pienyrittäjiä, mutta siihen tarvitaan ”asiakassuhdetta”, eli siis sitä, että käyt samalla kauppiaalla niin usein, että naamasi on hänelle tuttu. =)
Sukralooso on siitä erikoinen makeutusaine, että se valmistetaan sokerista. Vaikka se on satoja kertoja sokeria makeampaa, on se niin kevyttä raetta, että sitä voi lusikalla annostella juuri niin kuin sokeriakin on tottunut annostelemaan.
Sakariinin se toki hakkaa mennen tullen, kun sakariinihan on hemmetinmoista myrkkyä, joka keksittiin (vahingossa, kuten monet vastaavat ’sivutuotteet’) jo kahdeksantoistasataaluvun loppupuolella ja se valmistetaan tervasta, tai tarkemmin sanottuna tervan johdannaisista ja on suurempina annoksina karsinogeeni. Suosituksi se tuli toisen maailmansodan aikana, kun sokeria oli vaikea saada.
Wikitietoa sukraloosista:
http://fi.wikipedia.org/wiki/SukraloosiJa tässä hieman mainosmaisempaa, mutta suht asiallista:
http://sucralose.org/Olen kyllä samaa mieltä Mercadonasta. Laaja valikoima ja edullisempaa kuin esim. Cabrabossa. Tosin Cabrabosta saa Creme Fraichea ja rahkaa 🙂
Mercadonan uutuus tälle kesälle. Nyt miehille on entistä miellyttävämpi käydä ostoksilla Mercadonassa. Kassahenkilöille, siis naispuolisille on annettu suositus meikata ja muutenkin mahdollisuuksien mukaan ehostaa ulkonäköään. Ja ettei naisiakaan unohdettaisi , niin miespuoliset kassat saavat myös luvan esiintyä parta ajettuna ja hiukset ja muu ulkonäkö siisteinä, että naisetkin tykkää.
Tämähän voi olla jonkun mielestä sovinismi, mutta se ei ole , että lamasta huolimatta Mercadona nosti palkkoja 3% vapaaehtoisesti. Ja henkilökunnan henki on kuulemma tässä ketjussa erinomainen.
Ja kyllä minäkin suosittelen Mercadonaa,se on meidänkin vakiokauppa.Kahden menneen talven perusteella, hinnat on mielestäni ainakin, Torreviejassa edullisemmat mitä koti Suomessa. Meillä on ollut mittarina henkilö vetokärry, millä kävimme kaupassa.Espanjassa saimme kärryn täyteen noin 25-30€. Tästä riitti useaksi päiväksi. Kotisuomessa vastaava täyttö maksaa noin 100€. Se tästä hintapolitiikasta. Lisäksi vihannekset olivat etelässä tuoraita, samoin liha ja kala.
Tulevaa talvea odotellessa, onhan nyt suomessa uudet potut ja mansikat.
Kaunista kesää kaikilla. 🙂Noita uusiaperunoita (suomalaisia) kyllä kaipaan! Juhannuksena käytiin täällä Barcelonassa ruotsalaisessa ravintolassa syömässä silli/lohibuffettia ja olipas niin hyvää. (Vaikka ei kyllä pärjää ”kotimaiselle”;) mutta tunnelmaan päästiin!
saa uusia perunoita, ihan saman makuisia kun se Suomen perunat (se maku on kylla mulla vain jossain muistissa)ainenkin minun mielesta. Sita samaa lajiketta kaytetaan taalla kun tehdaan ”papas arrugadas” ja se ei saa olla luumua suurempi.En tieda miten mantereella mutta meilla kaikki perunat on tarkoitettu eri kayttoon. Para freir, para sancochar, para horno, para arrugar….
Ensimmäinen postaus foorumille ja heti offtopicia… No menkööt 8)
Minäkin pistän kynteni makeutusainesoppaan.
– Sötin
– Sukrin
– Stevia ” Eurooppalainen elintarvikeviranomainen EFSA on suositellut, että myös EU hyväksyisi stevian käytön” Eli toistaiseksi vain ulkoiseen käyttöön euroopassa 😉Kaikki ovat tuttuja ja hyväksi havaittuja tuotteita.
Eihän tämä elämä piruvie voi uusista perunoista olla kiinni. 😉 Täällä kotihärmässä joku ketju aina myy vuosittain kanarialaista perunaa täällä uutena – ja alas menee kuin väärä raha. Sitäpaitsi ryppyperunat taitavat kuulua kuningaskunnan menuun yhtälailla, eivätkä vaadi sesonkia – ja maistuvat aina yhtä hyviltä.
Las Palmasissa kiinnostaa luonnollisista syistä juuri valtamerestä paattiin narrattu kala. Ja se on asia joka tuskin Marcadonan nettitilauksiin menee – niin laiska kundi kuin periaatteessa olenkin.
Uskoisin että kaupungista löytyy edelleen jonkin sortin kalahalleja, tai ainakin toreja. Mikä on Palmasissa aina varma/maistuva, saatava, ruodoton ja pannuvalmis fisu? Vai pitääkö toreilla ostaa koko ryökäle, paloitella se itse ja heittää liika kama pakkaseen?
”Mikä on Palmasissa aina varma/maistuva, saatava, ruodoton ja pannuvalmis fisu?”
Osta Pangasiusta, se on hyvä valinta;)) tai Rape, preparoivat senkin kalatiskin väki pannuvalmiiksi
Pangasusta saa täältäkin koska tahansa, mutta Mekong-mudan maku maistuu jo liian kanssa läpi.
Rape on tuntematon suuruus. Mutta vinkki pannaan muistiin. 8)- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.