Uusimmat › Keskustelu › Opiskelu, työnteko ja yrittäminen › Kielikulma › Ruoka-aineet ja määrät
- Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 15 vuotta, 1 kuukausi sitten jhatinen toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Miten Espanjassa lyhennetään esim. desilitra (decilitro tai joku)? Vaan dl? Grammastakin käytin lyhennettä g.
Entäs la cucharilla(?), teelusikka? Merkkasin itse vaan c mutta se on luultavasti väärin. Ja ruokalusikka?
Korjaako joku?
En tiedä lyhenteistä, mutta tässä pari sanaa,
ruokalusikallinen cucharada (sopera)
teelusikallinen cucharaditaKun tarvitaan tasalusikallista niin edellisten perään raza
Jos taas tarvitaan kukkurallinen niin sana taitaa olla lusikallisen perään colmenaMielenkiintoisia ja epämääräisempiä ruoka-ainemittoja,
un pellizco hyppysellinen
un chorrito loraus (esim. un chorrito de aceite de oliva)
un dedo sormenleveysRuoka ohjeissa harvemmin puhutaan desilitroista. Nesteet mitataan vasoissa ja jauhot yms. grammoissa.
Ihan esimerkkinä Karlos Arguijanon kokkausohjelmassaan viljelemä sanonta,ja sitten vähän oliiviöljyä(paistinpannulle),tarkoittaa n.sentin verran öljyä pannun pohjalla.Suomessa sama sanonta tarkoittaisi ehkä ruokalusikallista .Ja Karlos on ihan vakavissaan,eli kyse ei ole pilasta.
Kyseinen ohjelma tulee arkisin vitoskanavalta klo.14.Siinä oppii kivasti oikeaa espanjaa ja samaan hintaan saa kivoja ruokavinkkejä.
Öljynkäytöstä vielä sen verran,että olen päässyt läheltä seuraamaan mun espanjalaisen miniän tapaa käyttää öljyä ja se on suoraan sanoen huoletonta.Onneksi suomalaiset kalori-intoilijat eivät ole näkemässä,taitaisi mennä ruokaöljyt väärään kurkkuun.Jos öljyssä on tarkoitus uppopaistaa, niin täytyyhän sitä olla melkein puoli pannullista 😉 Kaikki öljy ei siitä lautaselle päädy ja saman öljyn voi käyttää useampaan otteeseen.
Moi.
millilitra, ml = mililitro, ml
desilitra, dl = decilitro, dl
litra, l = litro, l
paljon = mucho
teelusikka, tl = la cucharilla, c (kuten olit oikein merkinnytkin:)
ruokalusikka, rl = la cuchara, en löytänyt lyhennettä, kuulin että vaihteleeEräs herkkuresepti:
* 1 kilo de tomates bien maduros (con un color rojo acentuado)
kilon verran hyvin kypsiä tomaatteja, sellaisia punaisia
* 1 pimiento verde tipo Italiano (unos 60 gramos)
yksi vihreä italiaa hallitseva paprika
* 1 pepino (unos 250 gramos)
avomaan kurkku, sellainen kookkaan suolakurkun kokoinen, mutta ei säilötty, noin 250 g
* 1 trozo de cebolla (unos 100 gramos)
palanen sipulia, 100 grammaa
* 1 diente de ajo
yksi kynsi valkosipulia
* 3 cucharadas de aceite de oliva
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
* Vinagre de vino blanco (cantidad al gusto, yo uso 6 cucharadas)
Valkoviinietikkaa, maun mukaan, minä lorautan 6 lusikallista
* 1 cuchara pequeña rasa con sal
ylsi pieni ja tasainen lusikka suolan kera
* Opcional: 1/2 manzana verde (por ejemplo una Golden) y agua fría
optiona puolikas vihreä omena ja raikasta vettäAjele monitoimikoneessa soseeksi.
Eräs hassu sivusto: http://espanjasi.com/blogit/reseptit/?page_id=45
Jussi
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.