Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Lapsiperheet › Ruoka-aineallergiat & Espanja
- Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 9 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 14 vuotta, 5 kuukautta sitten
Raya toimesta.
- JulkaisijaArtikkelit
Hei!
Suunnittelemme vaihtovuotta Malagassa. Suurin huolenaiheemme on ruoka-aineallerginen lapsemme (maito + kotim. viljat poissa ruokavaliosta). Onko teillä tietoa siitä, kuinka Malagasta löytyy luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia tuotteita?
kaikkea löytyy espanjan kaupoista … Sin Gluten, sin gluteina (ilman gluteinia) ja sin Lacteos, sin lactosa (ilman laktoosia)
jusaka kirjoitti:Hei!
Suunnittelemme vaihtovuotta Malagassa. Suurin huolenaiheemme on ruoka-aineallerginen lapsemme (maito + kotim. viljat poissa ruokavaliosta). Onko teillä tietoa siitä, kuinka Malagasta löytyy luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia tuotteita?
Ihan vaan tarkennuksena: onko kyseessä siis maitoallergia eikä ”pelkkä” laktoosi-intoleranssi?
Asiaa sivuten, minulla on laktoosi-impotenssi 🙂 mutta Espanjassa se ei vaivaa; pystyn vetämään cafe con lecheä ja jäätelöä itseni ja lähellä olevien kärsimättä. 🙂
Kiitos vastauksista! Kyseessä on puhdas maitoallergia (ei saa sisältää maitoproteiinia), joten ei riitä että ruoka on laktoositonta. Lisäksi tuotteiden tulisi olla luontaisesti gluteenittomia…
jusaka kirjoitti:Kyseessä on puhdas maitoallergia
Tuo on vähän vaikeampi juttu ja rajoittanee sopivien tuotteiden saatavuutta aika lailla. Sorry, en osaa auttaa, mutta ehkä joku siellä Epsanjassa asuvista orkkilaisista…
Jos on pelkästään lehmänmaidon proteiinille allerginen (kuten satun olemaan) kaupoista löytyy myös vuohen jugurttia. Soijamaitoja, juomia ja jugurtteja löytyy hyvin. Myös kaurasta tehtyä jugurttia olen saanut käsiini täällä päässä. Hipercorissa on ainakin luontaisesti gluteenittomia carrefourista en tarkkaa tiedä.
moi
meidan pojalla myös maitoja muna allergia .hyvin löytyi kaupoista soija tuotteita esim sama soijamaito kuin täällä.alprosoija.oli vain provamel nimellä..mut pakkaukset samannäköisiä kuin täälläkin.myös muita kuten jugurteja vanukkaita keksejä kaikkea yleensä kaupassa aina oli joku oma hylly näille erikois tuotteille.
oltiin kaks kk ja ei ollut ongelmia kuin ravintoloissa siel sai olla tarkkana kun niil ei yleensä mitään oo.
onnea vain reissuun hyvin se menee noilta osin.
me oltiin benalmadenassa..Minä olen itse vilja-allerginen ja lapset ovat vilja-, maito-, sekä soija-allergisia eikä meillä ole ollut vaikeuksia löytää luontaisesti gluteenittomia tuotteita.
Tosin emme ole AR:lta vaan kulutamme aikaamme Valenciassa, jossa mm. El Corte Inglesin valikoimat ovat paremmat kuin Suomalaisissa kaupoissa.Aiemmin oli pakko olla ”leivättä”, mutta ei sekään haitannut, olinhan tottunut siihen jo aikana jolloin esikoisen allergiat alkoivat. Kaupasta ei silloin ollut saatavana mitään valmiina, enkä totisesti osannut leipoa, edes sitkoaineita sisältävistä jauhoista, l-gluteista puhumattakaan.
Ravintoloissa voi syödä ellei ole hirvittävän herkkä, kun käy ravintoloissa joissa ei valmisteta viljamossoruokia vaan perunaa ja pihviä-linjaa.
Itse olen Suomessa erittäin herkkä, jo lievä kontaminaatio kotimaisen viljan kanssa aiheuttaa sietämättömät vatsakivut, Espanjassa kaikki on toisin.Muistaakseni olemme keskustelleet tästä aiheesta aiemminkin, käy kurkkaamassa.
http://espanja.org/node/3498Oletteko muuten tämmöiseen MENUDATA-palveluun tutustuneet. Kurkistakaa josko jelppaisi!
Heips!
Minua pähkäilytää allergikkona kuinka pahasti minun tarvitsee varautua mahdollisiin allergia oireisiin Espanjassa.. Muista selviän varmaan hengissä, mutta soijan kanssa en enää haluaisi leikkiä ku täällä suomessaki on joutunu sen tähden vauhdilla sairaalaan..
Eli siis kuuluuko soijatuotteet Espanjalaiseen ruokakeittiöön kuinka vahvasti?
Meinaan, että jos siellä ravintolaan mennessäni syömään, kuinka varovainen ja tarkkaavainen minun täytyy olla sen suhteen mitä suuhuni pistän?Meillä on joukossamme yksi vakavasti soija-allerginen ja kaksi lievemmin allergista, emmekä ole vielä soijan aiehuttamiin reaktioihin törmänneet, no emme ylipäätään mihinkään vakavia allergioita aiheuttavaan. Tosin olen kyllä suht tarkka, en neuroottinen.
Minusta Espanjassa, (siis puhuessani Espanjasta tarkoitan Valencian maakuntaa, Asturiasia, Kataloniaa, en AR:a) on helppo löytää ravintoloita joissa saa perinteistä espanjalaista ja latino pöperöä, eikä niihin soijaa sotketa.
Tosin kartamme tarkoin kaikki soijan mahdolliset sijaintikohteet kuten kiinalaiset ja ylipäätään itämaiset ravintolat ja ”Comidas para llevar” joissa listalla jotain itämaista.
Kaupasta ostettavissa sapuskoissa on huomattavasti vähemmän soijaprotskua kuin Suomessa.
Suomessahan vaikeasti soija-allerginen saa oireita syödessään lihaa, kanaa ja munia, näitä elikoita kun ruokitaan soijarehulla.Adrenaliiniruiskuhan on hyvä pitää Espanjassakin aina käden ulottuvilla, se on halpa henkivakuutus.
Tuota… saanko olla erityisoppilas? =)
Eli menen kauppaan ja kysyn, onko teillä vöhölaktoosista maitoa?
¿tienes lehce sin lactosa? vai..?
Itse en ole Espanjassa käynyt kaupassa, jossa maidot ovat pyydettävissä vaan olen aina asioinut ”hiper”eissä.
Eikä minulla ole kokemusta löytyykö laktoosittomia maitoja ylipäätään jokaisesta kaupasta.Joten ohjeeksi voin vain antaa:
Mene lähimpään Mercadonaan ja etsi maitohyllystä:PREPARADO LACTEO SIN LACTOSA SEMIDESNATADA, HACENDADO, BRICK 1L
Carrefourissa on myynnissä vähälaktoosista:
Leche semidesnatada baja en lactosa Président brik de 1 l.
- JulkaisijaArtikkelit
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.